2021 İçin En İyi Marka Stratejisi İpuçları

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır: 2021 İçin En İyi Marka Stratejisi İpuçları

– – – – – – – – – – – – – – – ✍️ – – – – – – – – – – – – – – –

Marka stratejinizi belirlemeden bir kampanya başlatmak, arabanızı bilinmeyen bir yere sürmek gibidir. Muhtemelen çok fazla enerji harcayacaksınız, ancak sonunda varmayı planlamadığınız bir yere varacaksınız.

Tanımlanmış marka değerlerine, bir marka hikayesine ve mesaja sahip olmak, kampanyalarınızı net bir hedefe yönlendirebileceğiniz anlamına gelir. Ve genellikle, bir hedefiniz ve net bir marka bilinci oluşturma ve pazarlama stratejiniz olduğunda, bunu başarma şansınız daha yüksektir.

İyi bir marka stratejisi:

  1. Hedef kitlenizin gerçek bir ihtiyacına cevap verin
  2. Markanızı diğer alternatiflerden farklılaştırın
  3. Markanızın değerini özgün bir şekilde yansıtın

Ve nihayetinde iş hedefleriniz ve KPI’larınızla uyumlu olmanıza yardımcı olacaktır.

Peki marka stratejisi nedir ve nasıl yapılır?

Bu gönderide, marka stratejisi sürecinin her adımını ayrıntılı olarak ele alıyoruz.

Ve bu yönergeleri kullanırsanız, inanılmaz derecede güçlü ve değerli bir marka stratejisi oluşturup uygulayabileceğinize ve işinizi büyüteceğinize hiç şüphe yok.

Hadi dalalım.

[Add Banner Here]

Marka stratejisi neden bu kadar önemli?

Marka stratejisi, işletmenizin belirli hedeflere ulaşmak için başarılı bir şekilde gelişebilmesi için oluşturduğunuz uzun vadeli bir plandır. İyi düşünülmüş bir marka stratejisi, işletmenizin tüm bölümlerini etkiler ve müşterinizin ihtiyaçları, duyguları ve rakipleriyle doğrudan ilişkilidir.

Marka stratejiniz birçok yönden başarıya giden yolunuz ve yönünüzdür. Sağlam bir strateji olmadan yaymaya çalıştığınız hikayeyi bilmek imkansız olacaktır. İşletmenizin temsil ettiği değerleri bilmek imkansız olacaktır.

Ve bu araştırmalarla kanıtlanmıştır, sadece şu istatistiklere bakın:

  • %86 Tüketicilerin oranı, hangi markaları sevdiklerine ve desteklediklerine karar verirken orijinalliğin kilit bir faktör olduğunu söylüyor.
  • %81 Kendilerinden satın almak için bir markaya güvenmeleri gerektiğini söyleyen tüketicilerin oranı.
  • Bir markanın tutarlı sunumu geliri artırır. %33.
  • %66 Tüketicilerin oranı, şeffaflığın bir markadaki en çekici kalite olduğunu düşünüyor.
  • %62 Tüketicilerin oranı, şirketlerin tutkulu oldukları konularda ayağa kalkmasını istiyor.

Özetlemek gerekirse, tüketiciler, markaların özgün, güvenilir, bir amacı seçip sadece ürünlerinden daha büyük olmalarını bekler ve ödüllendirir. bir “neden” sahibi olmak. Ancak şirketler bazen bunu yanlış anlayabilir.

İşte en sevdiğim slaytlardan biri 2019 Edelman Raporu marka değerleri ve güven üzerine. Bir değeri benimseyen ancak tüketicilerin bunu bir pazarlama hilesi olarak gördüğü küresel markalardan bahsediyor. Buna “güven yıkama” denir.

Olumsuzluklara takılıp kalmayın ama marka stratejiniz yoksa…

  • Amacınızı, vizyonunuzu, misyonunuzu veya değerlerinizi anlamıyorsunuz ve bunu potansiyel müşterilerinize ve müşterilerinize nasıl ileteceğinizi bilmiyorsunuz.
  • Pazarlama planınız kopuk ve her yerde, yapı ve tutarlılıktan yoksun.
  • İçeriğiniz en iyi ihtimalle tutarsız olma eğilimindedir ve hedef kitlenizin kafasını karıştırma eğilimindedir (bu, gerçek bir çok kanallı deneyim oluşturmayı zorlaştırır).
  • Ekibiniz kafa karışıklığı, çatışma ve ayrılık nedeniyle parçalanmış durumda. Ekibinize ne tür içerik ve mesajlar oluşturmaları gerektiğini ve bunun nasıl görünmesi gerektiğini söyleyen hiçbir kaynak yoktur.
  • Markanız akılda kalıcı değil ve elde tutma oranlarınız çok düşük, elçileriniz, yönlendirmeleriniz ve müşteri sadakatiniz yok denecek kadar az.
  • Marka pazarlamasından sorumlu kimseniz veya markanızı geliştirmeye adanmış kaynaklarınız yok.

Sonuç olarak: Hem şeffaf, hem tutarlı hem de müşterilerinize sizinle kalıcı bir ilişki geliştirmeleri için ilham veren güçlü bir marka stratejisi oluşturmak için zaman ayırın ve yatırım yapın.

Ve hayır, kapsamlı bir marka stratejisi oluşturabilmek için lüks bir marka danışmanı tutmanıza ve pahalı bir marka denetimi için ödeme yapmanıza gerek yok. Hemen şimdi buradan başlayabilirsiniz.

Bunu nasıl yaptın?

İşte 4 kolay adım.

Marka stratejisi oluşturmak için 4 adım

Markanız sizin hikayenizdir ve hikayelerin insanların algılarını ve gerçeklerini değiştirme gücü vardır. Marka stratejiniz, hikayenizin bir yansımasıdır. İnsanlar otantik hikayeler duyduğunda, bu genellikle onları duygusal bir şekilde markanıza bağlar. B2C markalarında ve B2B markalarında olur.

Marka hikayenizi anlamak ve stratejinizi geliştirmeye yardımcı olmak için aşağıdaki soruları sorarak başlamanızı öneririz:

  1. NEDEN ile başlayın – Markanızın vizyonu nedir? Marka neden var? Nereyi hedefliyor?
  2. Değer teklifiniz nedir? Markanızın sunduğu farklı çözümler nelerdir? Nasıl benzersizler?
  3. Markanızın güçlü yönleri neler? Markanızın oluşmasına neden olan değerler nelerdir?
  4. Markanızın zayıf yönleri nelerdir? pazarda ve müşterilerinizin gözünde?

Bu soruları yanıtladığınızda, güçlü bir marka oluşturmaya bir adım daha yaklaşmış olursunuz.

nasıl tanımlanır ‘Neden’

“Neden”, markanızın özüdür ve çok net bir şekilde tanımlanmalıdır. Sabah kalkma sebebin, yaptığın şeyi yapma sebebin.

Tavsiye Edilen:  Özellikle sosyal medyada dağıtım için içerik oluşturmanın faydaları

Örneğin, Mayple’ın “nedenini” tanımlamak için uyguladığımız süreç burada.

Marka hikayemizi tasarlamaya ve stratejiyi nasıl oluşturacağımız konusunda beyin fırtınası yapmaya başladığımızda, ilk oturumlarımızı çok popüler yazar ve konuşmacı Simon Sinek’in ‘Neden’ hakkında yaptığı kısa bir TED konuşmasıyla açtık.

Düşünerek başladık, sabahları neden kalkarız Yaptığımız şeyi yaparak hepimizin yaratmak istediği değer nedir? Şirketimizin uzun vadeli başarısını düşünmenin ötesine geçtik.

Müşterilerimiz için çözdüğümüz soruna odaklandık. Şirketimizin çözdüğü sürtüşmeyi tam olarak belirlemeyi başardık: dijital pazarlama sıfır toplamlı oyun küçük ve orta ölçekli işletmeler, bunu yapacak araçlara sahip olmadan kazanmak için mücadele ediyor.

Şunu hayal edin: Bir işletme harika bir ürün veya hizmet yaratmak için çok çalışıyor. Güçlü ve etkili bir strateji oluşturmak için yorulmadan çalışırlar. Bu işletme, haberi yaymak ve yeni müşteriler çekmek için dijital pazarlamaya yatırım yapıyor.

Görünüşe göre herkes için çalışıyor…

Bir süre sonra bu işletme Google, Facebook ve Yelp’e reklam vermenin sihir gibi çalışmadığını fark eder.

Dijital pazarlamadan sonuç almak, yüksek profesyonel yetenekler gerektirir.

Ancak, küçük/orta ölçekli bir işletmenin büyük markalar gibi birinci sınıf pazarlamacılara, ileri teknoloji araçlarına ve devasa dijital pazarlama bütçelerine erişimi yoktur. Böylece geride kalırlar.

Bu işletme, küçük işletmelerin adaletsiz acı kaderi gibi görünen şey için hüsrana uğramış ve kızgın hissediyor. Ancak daha sonra işletme, en iyi yaptığı şeyi aşma, görülme ve tanınma dürtüsünü hissediyor.

Mayple’ın konusu bu.

Tüm potansiyelinizi gerçekleştirmeniz için sizi güçlendiriyor.

Müşterilerimizle konuşmak, kafalarının içine girmek ve deneyimlerini öğrenmek işin en etkili kısmıydı ve stratejimizi oluştururken çok yardımcı oldu.

Markanızın NEDENİNİ keşfetmek için marka vaadinizi temsil eden 2-4 ana değeri listelemeye çalışın. İşin yaratılmasına yol açan hikayeyi hatırlayarak bu listeyi düşünmek kolaydır. Marka stratejinizi oluşturmak için sizin ve ekibinizin bu kadar çok çaba harcamasının nedeni budur.

Markanızı müşteri ile uyumlu hale getirin

Hedef pazarınızın gerçek ihtiyaçlarına cevap vermek, markanızı alakalı kılan ve potansiyel müşterilerinizi markayla etkileşime geçmeye motive eden şeydir (marka stratejinizin hedef kitlenizin ihtiyaçlarını yansıttığından ve bunları çözdüğünden emin olun).

En başarılı markalar ya müşterilerinin en önemli değerlerini ilettiler (örneğin, Coca-Cola, yaşam ve mutluluk) ya da müşterilerinin en büyük sıkıntılarını çözdüler (örneğin, Uber, istediğiniz gibi hareket edin).

Araştırmalar gösteriyor ki tüketicilerin %77’si kendileriyle aynı değerleri paylaşan markalardan satın alın. Ve bunun sadece yüzeysel olduğunu düşünüyorsanız, bu istatistiğe bakın – anlamlı markalar borsadan %134 daha iyi performans gösteriyor. Vay.

Bu nedenle marka değerleri çok önemlidir ve bunları ideal müşterilerinizle aynı hizaya getirmek daha da önemlidir, bu nedenle öncelikle müşterilerinizin gerçekte hangi değere sahip olduğunu anlamanız gerekir.

Bunu yapmak için kendinize şu soruları sormalısınız:

  1. Müşterilerim kimler? Büyümem için hedeflenecek ideal müşteri segmentleri kimler olabilir?
  2. Müşterilerim için önemli olan nedir?
  3. Liste 3 işlevsel fayda Ve 3 duygusal fayda markanızın müşterilerinize sağladığı
  4. Müşterinizin neleri var? ana engeller ürünlerinizi veya hizmetlerinizi satın almak için?
  5. Müşterileriniz markanız hakkında ne diyor? Rakipleriniz hakkında ne diyorlar?
  6. Gerçekleştirdiğiniz en etkili pazarlama kampanyaları nelerdi? Onları başarılı kılan neydi?

Bu soruları doğru bir şekilde cevaplamak için müşterilerle konuşun, satış ekibinize sorun ve hatta memnun olmayan ve markanızdan ayrılan müşterileri aramaya çalışın.

Şimdi müşterileriniz için en önemli olan 2-4 değeri listeleyin. En önemli değerinizin her zaman temel mesajınız olması gerekmediğini hatırlamak önemlidir, çünkü herhangi bir ayrım yaratmayan temel bir değeri temsil edebilir.

“Değerler, yaptığımız şeylerdir. İnovasyon bir değer değildir, çünkü eyleme geçirilemez. Bunun yerine ‘soruna farklı bir açıdan bak’ olmalıdır çünkü değerler uygulanabilir olmalıdır” – Simon Sinek

İşte Simon Sinek’in bir şirketin değerlerini nasıl paylaşması gerektiğini anlattığı harika bir videosu.

Yukarıdaki soruların tümünü yanıtladıysanız, muhtemelen aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç marka değeri seçeneğiniz vardır. Bir markanın bir öncü değere ve onu destekleyecek 2-3 değere sahip olması her zaman iyidir.

Hepsini bir araya getirdikten sonra, en iyi stratejinizi oluşturmak için hazır olacaksınız.

Stratejinizi oluştururken, müşterilerinizin markanız, rakipleriniz ve özellikle beklentileri ve ihtiyaçları hakkında söylediklerini asla yeterince dinleyemezsiniz.

Bir anket yürüttükten ve mevcut ve eski müşterilerimizden bazılarıyla görüştükten sonra, müşterilerimizin dijital pazarlamalarını yönetirken deneyimledikleri sıkıntılı noktaların ve ayrıca beklentilerinin ve temsil ettikleri değerlerin bir listesini oluşturduk. Tüm bu bilgiler stratejiyi oluşturmak için hayati önem taşıyordu.

Tavsiye Edilen:  2023'te YouTube Etkileyenleriyle Nasıl Çalışılır?

Ortaya şunu çıkardık:

  1. Freelancer/dijital ajans konusunda doğru seçimi nasıl yapacağını bilememek
  2. Sınırlı bütçe
  3. Uygun olmayan pazarlamacıların sinir bozucu değişimleri
  4. vasat sonuçlar
  5. şeffaflık eksikliği
  6. İş seslerini duyurun
  7. Değerlerinden keyif alacak daha büyük bir kitleye ulaşın
  8. Kontrol altında
  9. kendinden emin hisset

Tanımladığımız değerler şunlardı: güven ve kontrol, güven, umut, büyüme, görülme.

Bir konumlandırma ifadesi oluşturun

Konumlandırma beyanı, ürününüzün ve hedef kitlenizin sizi rekabette neyin farklı kıldığını açıklayan kısa bir açıklamasıdır. Konumlandırma beyanları, hiçbir zaman kamuoyu ile paylaşılmayan ve şirketlerin kendi marka tutarlılıklarını geliştirmelerine yardımcı olan dahili belgelerdir.

Örneğin, Nike’ın konumlandırma ifadesi – “Dünyadaki her sporcuya ilham ve yenilik getirmek.

Rekabeti analiz edin

Pazardaki fırsatları ve tehditleri belirlemek, markanızı iletmek ve stratejinizi oluşturmak için temel bir adımdır. Bu bilgiler, markanızı yansıtacak daha alakalı ve akıllı mesajlar oluşturmanıza olanak tanıyacak ve sonuç olarak güçlü bir marka stratejisi oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Buna ek olarak, rakiplerinizin ilettiği ana mesajları ve marka değerlerini bilmek istersiniz. Bunları haritalandırdığınızda, hangi mesajların zaten gereğinden fazla kullanıldığına ve markanızın onu diğer rakip markalardan ayıracak şekilde sahiplenebileceği ‘boş noktalar’a karar verebilirsiniz.

Pazarınızı ve rekabetinizi anlamak için (ve tabii ki işletmeniz için en güçlü stratejiyi oluşturmak için) sormanızı önerdiğimiz sorular şunlardır:

  1. Pazar trendleri nelerdir? Markanızın etkinliği ile ilgili olan nedir? Başlıca zorluklar nelerdir? fırsatlar nelerdir?
  2. Markanızın ana ortakları kimler? Markanıza katma değeri nedir?
  3. Doğrudan rakipleriniz kimler? Seni geceleri kim ayakta tutuyor?
  4. Güçlü yönleri nelerdir?
  5. Ana mesajları nelerdir? Hangi değerleri temsil ediyorlar?

Rekabet analizinizi düzenlemenin bir başka harika yolu da, değer kategorilerine göre rakiplerinizin mesajlarını karşılaştıran bir tablo oluşturmaya çalışmaktır.

Örneğin, bir rakip ürünümün kullanımı basit diyorsa, diğeri ürünümün kullanımı kolay diyorsa ve üçüncüsü ürünümü kullanmak zahmetsiz diyorsa, hepsi ‘basit’ kategorisini seçti ve siz de kullanmalısınız. Farklılaştırmak istiyorsanız markanız için farklı bir değer seçmeyi düşünün.

Sektörümüzde yıkıcı olduğumuz için, rakiplerimizin kim olduğunu belirlemek ilk görevdi. Bunu yaptıktan sonra, değerimizi farklı bir şekilde ileteceğimizden ve benzersiz bir strateji oluşturduğumuzdan emin olmak için potansiyel müşterilerimize ne söylediklerini kontrol ettik.

Neyse ki rekabet ortamındaki pazarlama mesajlarının hizmet ve rasyonel faktörlere odaklandığını gördük. Bu bize, mesajlaşma ve marka değerlerimizde rasyonel ve duygusal faktörleri birleştirmek için geniş bir alan bıraktı ve stratejimizi oluşturmamıza yardımcı oldu.

Artık marka değerlerinizi yazdığınıza, işletmeniz için ideal müşteriyi belirlediğinize ve rekabeti analiz ettiğinize göre, markanızın sesini yaratma zamanı.

Bir marka sesi oluşturun

Bir marka sesi oluşturmak, tüm pazarlama huninizde işletmeniz için tutarlı bir varlık ve marka kişiliği oluşturmanın yoludur. Şimdi bazı terimleri tanımlayalım ve sonra hepsinin nasıl bir araya geldiğini görelim.

Marka nedir?

Marka, şirketlerin ürünlerini diğerlerinden ayırmak için kullandıkları belirleyici bir sembol, işaret, logo, isim, kelime ve/veya cümledir. Bir marka kimliği oluşturmak için bu unsurların bir veya daha fazlasının bir kombinasyonu kullanılabilir. Bir marka ismine verilen yasal korumaya ticari marka denir.

Marka sesi nedir?

Marka sesi, bir şirketin iletişimine dahil edilen kişilik ve duyguyu ifade eder. Markanızın tüm pazarlama kanallarınız aracılığıyla bir tüketiciye nasıl geldiği (veya kulağa geldiği).

Pazarlama ekibinin her üyesinin hızlı bir şekilde uyum sağlayabilmesi ve bu sese uygun marka mesajı oluşturabilmesi için marka sesiniz hakkında kısa ve öz bir fikir oluşturmak çok önemlidir.

Bunu yapmanın birkaç yolu var.

İlk olarak, şunları yapabilirsiniz: marka sesinizi tanımlama alıştırması sadece üç kelimeyle. Örneğin, üç genel özelliğinizin şöyle olduğunu varsayalım:

  • Tutkulu
  • İlginç
  • Otantik

Şimdi, her birinin sizin için ne anlama geldiğini daha iyi açıklığa kavuşturmak için her birini alıp daha da tanımlayabilirsiniz.

  • Tutkulu – coşkulu, içten, eylem odaklı, ifade gücü yüksek
  • İlginç – beklenmedik, aykırı, komik, saygısız
  • Otantik – gerçek, güvenilir, çekici, doğrudan

Markanızın sesini ortaya çıkarmanın bir başka yolu da, “Biz O Değiliz” tatbikatı. Bir eleme süreci gibi. Bazen ne olmadığınızı belirleyerek kim olduğunuzu öğrenebilirsiniz.

Yani mesela:

“Biz eğlenceliAma değil alaycı

“Biz dürüstAma değil kritik

“Biz profesyonelama çok değil cidden

Bu, marka sesinizin tam olarak ne olması gerektiğini daraltmanın gerçekten harika bir yoludur.

Ve bu iki yöntemi bir kez yaptığınızda, hepsini bir araya getirerek bir marka ses şemasına koyabilirsiniz. Bu, sesinizin özelliklerini görüntüleyen, açıklayan ve daha sonra bunları Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler olarak tanımlayan bir tablodur.

Tavsiye Edilen:  Flying V Group, Los Angeles'taki En İyi Pazarlama Şirketleri Arasında Yükseliyor
Kaynak: Eş Zamanlama

Artık markanızın sesini tanımladığınıza göre, yayınlayacağınız mesaj türüne ve içeriğe bakmalısınız. Bu da kitlenizin keşiften satın almaya kadar geçen müşteri yolculuğunu bilmeyi gerektirir.

Müşteri yolculuğunu anlayın

Nasıl karşılaştığınız, tüm pazarlama kanallarında tutarlı olmalıdır, ancak her platformda nüanslar olacaktır. Bu nedenle, müşterilerinizin sizi bulmak için tam olarak hangi platformları/kanalları kullandığını öğrenmeniz ve gerçekten daha fazla zaman ve enerji harcamak istediğiniz platformlara karar vermeniz gerekiyor.

Çok kanallı deneyime odaklanın

Pazarlama kampanyalarınızda birden çok kanal kullanmanın yanı sıra müşterilerle çeşitli kanallar aracılığıyla iletişim kurmak isteyeceksiniz. Araştırmalar, kampanyalarında üç veya daha fazla kanal kullanan pazarlamacıların kazandığını gösteriyor. %90 daha yüksek müşteri tutma oranı.

Bu nedenle, müşteriyi elde tutmaya ve uzun vadeli iş büyümesine odaklanırsanız, müşteri yolculuğunu, müşterilerinizin marka elçileri haline geldiği ve ürününüzü satın almaları için arkadaşlarını yönlendirmeye başladığı, kendi kendini besleyen bir döngü olarak düşünmek en iyisidir.

Marka stratejinizi yürütün

Artık stratejinizi yazdığınıza göre, onu tüm kanallarınızda doğru bir şekilde uygulama zamanı. Bu kısımda birkaç temel adım vardır.

Görsel bir kimlik oluşturun

Görsel kimlik (bazen marka stil rehberi olarak adlandırılır) markanızın yüzüdür. Konuşuyoruz – logo, renkler, tipografi ve diğer görsel içerik. Artık stratejinizi oluşturduğunuza göre, marka değerlerinizi gerçekten iletmek ve sesinizi görsel olarak markalamak için markanızın görsel kimliğini oluşturma zamanı.

İşte Medium’dan bir marka görsel kılavuzu örneği:

İşte kendi marka yönergelerimize bir örnek:

Stratejiyi ekibe iletin

Son olarak, marka stratejinizi yürütmek için gerçekten iyi bir ekibe ihtiyacınız var. Stratejiyi oluşturacak birine, görsel yönergeleri oluşturacak bir tasarımcıya veya bir kreatif lidere ve ardından her kampanyanın ve kreatifin gerçekten markanın sesi ve değerleriyle eşleştiğinden emin olmak için bir pazarlama liderine ihtiyacınız var.

İşte Column5’ten bunu görsel olarak gösteren gerçekten harika bir infografik.

Kaynak: Sütun5Medya

Bir markayı yeniden tasarlarken tüm ekibinizi dahil etmeniz önemlidir. Markanızın hedeflerini ve konumlandırma stratejisini kuruluşunuzdaki kilit oyunculara net bir şekilde iletmek istiyorsunuz.

Daha büyük bir işletmeyseniz, ekipleri yönetmekten ve müşterilerinizle ve çeşitli paydaşlarla iletişim kurmaktan sorumlu kişileri kesinlikle dahil etmelisiniz.

Yukarıdaki grafikte Column5’in marka çobanı olarak adlandırdığı marka yöneticisi adlı bir rol oluşturmak isteyebilirsiniz.

Marka yöneticileri, marka ve şirketin görsel kimliği ile ilgili tüm soruların sorulduğu noktadır. Sürecin başında markayı tanımlamaktan, ardından marka yönergelerinizi oluşturmaktan ve son olarak iş hedeflerini markayla uyumlu hale getirmekten sorumludurlar.

Etkili markalaşma, sorumluluk alan ve uzun vadede marka tutarlılığının olmasını sağlayan bir lidere sahip olmalıdır.

özet

Başarılı bir marka stratejisi oluşturmak için zaman ayırmak, gelirinizi, elde tutma oranınızı ve uzun vadeli büyümenizi artırmak için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir. Tek hedefiniz, değerleri müşterilerinizde yankı uyandıran ve onları en büyük hayranlarınız haline getiren akılda kalıcı bir marka yaratmak olmalıdır.

Marka stratejinizi oluşturmayı kolaylaştırmak için, marka stratejinizi doldurmanız ve yürütmeniz için basit bir yol oluşturan dijital pazarlama planı şablonumuza göz atın.

Özetlemek gerekirse, atmanız gereken adımlar şunlardır:

  1. NEDEN ile gel
  2. Bir değer teklifi oluşturun
  3. SWOT analizi yapın
  4. Markanızı müşteri ile uyumlu hale getirin
  5. Rakip araştırması yapmak
  6. Bir marka sesi oluşturun
  7. Müşteri yolculuğunu anlayın
  8. Bir marka kimliği oluşturun
  9. Ekibinizi strateji konusunda eğitin
  10. Yürüt (oyun zamanı 🏈)

Bizim durumumuzda, Mayple’ın temel değeri güçlendirmedir. Müşterilerimizi ve pazarlama uzmanlarımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz, böylece her ikisi de potansiyellerini gerçekleştirebilecek.

Ayrıca üç destekleyici değerimiz vardır: profesyonellik, tarafsızlık ve Maypling (bu, müşterilerimize sunduğumuz benzersiz bir deneyimdir).

Görebilirsin marka hikayemiz ve değerlerimiz burada.

Markanızın temel değerleri nelerdir? Marka stratejinizi nasıl oluşturacaksınız?

Bununla ilgili yardıma ihtiyacınız olursa bize ulaşmaktan çekinmeyin. İşinizi ölçeklendirmenize ve yatırım getirisi hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilecek 600’den fazla üst düzey pazarlamacıdan oluşan bir topluluğumuz var. Ayrıca, mesajlaşmanız veya stratejinizi yürütmeniz konusunda yardıma ihtiyacınız olursa pazarlama kılavuzlarımıza göz atın.