2023’te Shopify Yapılandırılmış Verileri: Shopify İçin Şema İşaretleme

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:2023’te Shopify Yapılandırılmış Verileri: Shopify İçin Şema İşaretleme

Go Fish Digital’de Shopify SEO ajansımız, platformu kullanan birçok siteyle çalışır. Bize en sık sorulan sorulardan biri, hangi yapılandırılmış verilerin Shopify için en iyi şekilde çalıştığıdır. Mevcut olan tüm farklı yapılandırılmış veri türleriyle, mağaza sahipleri için hangisinin en iyi olduğu konusunda kafa karıştırıcı olabilir.

Diğer Faydalı Makaleler:

Bu sorunun hiçbir zaman tek bir yanıtı olmasa da, zaman içinde yapılandırılmış verilerin Shopify sitelerinde nasıl uygulanacağına dair genel bir çerçeve oluşturduk. Bu nedenle, Shopify siteniz için yapılandırılmış verileri iyileştirmekle ilgileniyorsanız, okumaya devam edin ve bu çerçeveyi sizinle paylaşacağım.

Yapılandırılmış Veri Nedir?

Yapılandırılmış veri, arama motorlarına bir Web sayfasının içeriğinin ne hakkında olduğunu söyleyen standartlaştırılmış bir koddur. Yapılandırılmış veriler, Google’a belirli bir sayfanın bir işletme, ürün, inceleme, makale ve çok daha fazlası hakkında olup olmadığını söyleyebilir. Farklı yapılandırılmış veri türleri olmakla birlikte, en yaygın ve uygulaması en kolay olanı JSON-LD’dir.

Aşağıda, JSON-LD’deki yapılandırılmış verilerin nasıl göründüğüne dair bir örnek görebilirsiniz:

Yukarıdaki yapılandırılmış verilerde, kodun sayfadaki ad, yazar, açıklama ve sayfa türü gibi önemli verileri nasıl vurguladığını görebilirsiniz. Yapılandırılmış verilerin yaptığı budur. Bu önemli bilgileri, arama motorlarının okuyabileceği bir biçimde kolayca vurgular.

GFD_DisplayCampaigns_GFDBlog_1200x628

Hangi Yapılandırılmış Veri Türleri Shopify İçin En İyi Çalışır?

Yapılandırılmış verilerin bu kadar büyük bir konu olmasının nedenlerinden biri, çok fazla farklı türün bulunmasıdır. Çoğu zaman, Schema.org’a girip siteniz için en alakalı olan yapılandırılmış verileri seçmek bunaltıcı gelebilir. Genel olarak herkese uyan tek bir çözüm olmasa da (SEO’da asla yoktur), Shopify sitelerini işaretlemek için genel en iyi uygulamalar vardır.

Genel olarak, bunların Shopify siteleri için en iyi yapılandırılmış veri eşlemeleri olduğunu düşünüyoruz:

  1. Ana Sayfa: organizasyon
  2. Koleksiyon Sayfaları: Koleksiyon Sayfası / TeklifKataloğu, Breadcrumb Listesi
  3. Ürün Sayfaları: Ürün, Breadcrumb Listesi
  4. Blog Yazıları: Madde

Her birine ve nasıl yardımcı olduklarına biraz daha derinlemesine bakalım:

organizasyon

Kuruluş şeması, Google’a sayfanızın bir tür işletmeyi temsil ettiğini söyler. Ardından Google’a işletmenizin adı, adresi, telefon numarası ve URL’si gibi işletmenizle ilgili bilgiler verir. Aşağıda Organizasyon şeması örneğini görebilirsiniz:

Genel olarak, Kuruluş şeması için en iyi uygulama, onu sitenin ana sayfasına yerleştirmektir. Ancak birçok site sitenin her sayfasına yerleştirme hatasına düşüyor. Arama motorlarına sitenizdeki her sayfanın birincil odak noktasının kuruluşunuz olduğunu söylediği için bu en iyi uygulama değildir. Bunun yerine, şemanızın sayfanızın ilgili olduğu en spesifik konuyu tanımlamasını isteyeceksiniz.

Genel olarak Kuruluş şeması, Google’a bir bütün olarak işletmeniz hakkında biraz daha fazla bilgi verir ve Bilgi Paneli’nin görünmesi gibi şeyleri etkilemeye yardımcı olabilir. Ancak, Sitede yalnızca tek bir sayfayı etkilediğinden, Organizasyon şeması genel olarak biraz daha düşük önceliğe sahiptir.

Koleksiyon Sayfası / TeklifKatalog

E-Ticaret sitelerindeki kategori sayfaları nadiren yapılandırılmış verilerle işaretlenir. Kategori sayfalarında kesinlikle işaretlemeye değer veriler bulunduğundan, bunun birçok site için kaçırılmış bir fırsat olduğuna inanıyorum.

CollectionPage ve OfferCatalog şema türlerini girin.

Bu yapılandırılmış veri türleriyle ilk kez Distilled tarafından e-Ticaret sayfaları için bu şema türlerini öneren bir makaleyi okurken karşılaştım. Onlara daha fazla bakarken, bunun gerçekten harika bir fikir olduğunu düşündüm. Bu yapılandırılmış veri türleri, ürün adı, URL, fiyat, sayfadaki konum vb. gibi kategori sayfalarında görünen ürün listelemeleriyle ilgili önemli bilgileri işaretlemenize olanak tanır. Örneğin, burada bir CollectionPage şeması örneği verilmiştir:

Tavsiye Edilen:  Broncos mu Seahawks mı? Social Media Bowl Oyununu kim kazanıyor?

Ve burada, “ yoluyla enjekte edilen OfferCatalog şemasının bir örneğini görebilirsiniz.Toplam Şema İşaretleme Uygulaması

Hangisini seçeceğiniz size kalmış ancak her sayfada yalnızca bir CollectionPage veya OfferCatalog şeması örneği uyguladığınızdan emin olun. Tüm koleksiyon sayfalarınıza her iki şema türünü de dahil etmek istemezsiniz.

Breadcrumb Listesi

BreadcrumbList yapılandırılmış verileri, Google’a yönelik dahili içerik bağlantılarınızı vurgulayan bir şema türüdür. Bu yapılandırılmış veriler, Google’a bu yatay bağlantıların aslında bir içerik haritası öğesinin parçası olduğu konusunda bilgi verir. BreadcrumbList yapılandırılmış verileri ayrıca Google’a sitenizin genel hiyerarşisi ve kategoriniz ile alt kategori sayfaları arasındaki üst/alt ilişki hakkında daha fazla bilgi verebilir. İçerik haritası dahili bağlantıları genellikle hem koleksiyon hem de ürün sayfalarında göründüğünden, bunları her iki sayfa türüne de dahil edip edemeyeceğinizi görmek isteyeceksiniz.

Örneğin, Shopify’ı kullanan Staples.ca’da bir dizi içerik haritası dahili bağlantısını burada bulabilirsiniz:

Şemalarına baktığımızda, bunun BreadcrumbList yapılandırılmış verileriyle işaretlendiğini görebiliriz:

Bu site daha büyük olduğundan, bu BreadcrumbList yapılandırılmış verileri, Google’ın sitenin sınıflandırmasını ve kategorilerin ve alt kategorilerin birbiriyle nasıl ilişkili olduğunu daha iyi anlamasına yardımcı olabilir.

Ancak BreadcrumbList yapılandırılmış verilerini Shopify’da uygulamanın bazen zor olabileceğini lütfen unutmayın. Ürünler çok sayıda koleksiyonla ilişkilendirildiğinde, bu durum son derece uzun kırıntı dizilerine yol açabilir. Ürün birçok farklı koleksiyonla ilişkilendirildiğinden, bir sayfaya 20’den fazla içerik haritası bağlantısının eklendiği örnekleri gördük. Bu nedenle, sitenize ekmek kırıntıları ve BreadcrumbList yapılandırılmış verilerini entegre etmek istiyorsanız, ürünlerinizin tamamen sıkı bir şekilde sınıflandırıldığından emin olmanız gerekir.

Ürün

Ürün yapılandırılmış verileri, genellikle Shopify sitelerinde en yüksek öncelikli yapılandırılmış veri türü olarak kabul edilir. Bunun nedeni, Google’a çok sayıda ürün verisi işaretlemesidir. Bu, aşağıdaki gibi bilgileri içerir:

  1. Ürün adı
  2. URL
  3. Fiyat
  4. Kullanılabilirlik
  5. SKU
  6. Tanım

Aşağıda, bir Shopify ürün sayfasında görünen “Ürün” yapılandırılmış verilerinin bir örneğini görebilirsiniz:

Ürün yapılandırılmış verileri ayrıca agregaRating özelliğini de içermelidir. Bu özellik, sayfada bulunan incelemelerle ilgili kaç tane (reviewCount) ve ürünün ortalama puanının (ratingValue) olduğu gibi verileri vurgulayacaktır.

Bu, elbette, Google’a zengin inceleme yıldızı sonuçlarını doğrudan SERP’lerde gösterme yeteneği verir. Google ayrıca, incelemeler ve fiyatlandırma bilgileri gibi ürünle ilgili diğer verileri de doğrudan SERP’lerde gösterir.

Madde

Shopify siteleri için genel olarak önerdiğimiz son yapılandırılmış veri türü “Makale” yapılandırılmış verileridir. Bu tür bir şema, haberler, kılavuzlar veya bloglar gibi bilgi içeriklerini işaretlemek için kullanılabilir.

Makale şeması aşağıdaki gibi bilgileri vurgular:

  1. başlık
  2. URL
  3. tarihYayınlandı
  4. değiştirilme tarihi
  5. Tanım

Bu nedenle, Article yapılandırılmış verileri, Shopify blogları için mükemmel bir seçimdir. “Makale” şemasının bir örneğini burada bulabilirsiniz:

Bilgi içeriğini (BlogPosting) işaretleyen diğer şema türlerine göre Makale şemasını tercih etmemizin nedeni şudur: Google, “Makale” şemasıyla ilgili doğrudan rehberlik sağlararama motorunun buna fazladan önem verebileceği anlamına gelir.

Tavsiye Edilen:  2023 İçin Yeni Medya Gereksinimleri: Blog Yazarları İçin Kapsamlı Bir İnceleme

Ayrıca, “Haberlerinize, blogunuza ve spor makalesi sayfanıza Makale yapılandırılmış verileri eklemek, Google Arama sonuçlarındaki görünümünüzü geliştirebilir.” Bu, Article yapılandırılmış verilerini kullanarak, içeriğinizi şimdi veya daha sonraki bir tarihte Google’dan zengin sonuçlar veya özel muamele alacak şekilde ayarlıyor olabileceğiniz anlamına gelir.

uygulama

Elbette, tüm bu bilgilerin pratikte olmasının harika olduğunu düşünebilirsiniz, ancak yapılandırılmış verileri sitenize gerçekte nasıl uygularsınız? Müşterilerimizin çoğunda, Shopify’da yapılandırılmış verileri uygulamanın genellikle iki farklı yolu olduğunu görüyoruz: bir uygulama kullanmak veya bir geliştiricinin bunu sizin için uygulamasını sağlamak. Bu yöntemlerin her ikisinin de avantajları ve dezavantajları vardır, bu nedenle aşağıda her birinin üzerinden geçeceğiz.

Bir Uygulama Kullanma – Şema Uygulaması Toplam Şema İşaretlemesi

Artıları: Uygulaması kolay; Kategori, ürün ve blog sayfalarını işaretler
Eksileri: Şema için aylık ücret ödenmesi gerekir; özelleştirilebilir değil

Elinizde bir geliştirici yoksa ve sıvı kodla çok fazla uğraşmaktan rahatsızlık duymuyorsanız, yapılandırılmış verileri bir uygulama aracılığıyla uygulamak sizin için iyi bir çözüm olabilir. WordPress eklentilerine benzer şekilde Shopify uygulamaları, bir geliştiriciye ihtiyaç duymadan sitenize kolayca işlevler eklemenizi sağlar. Ancak buradaki dezavantaj, Shopify’ın uygulama ekosisteminin çoğunlukla ücretli olmasıdır. Bu, bir uygulama kullandığınızda, sitenizde yapılandırılmış veri kurulumu için sürekli olarak ücretlendirileceğiniz anlamına gelir.

Shopify’da yapılandırılmış verileri uygulamak için bir uygulama kullanmayı planlıyorsanız “Şema Uygulaması Toplam Şema İşaretlemesi” Şema Uygulaması tarafından. Bu uygulama, kutudan çıkar çıkmaz sitenizdeki en yüksek öncelikli sayfaları işaretleme konusunda harika bir iş çıkarıyor. Şema Uygulamasını eklediğinizde, çeşitli sayfa türlerinize farklı yapılandırılmış veriler eklemelidir:

  1. Ana Sayfa: organizasyon
  2. Koleksiyon Sayfaları: TeklifKataloğu
  3. Ürün Sayfaları: Ürün
  4. Blog: Blog Yayınlama

Tipik olarak kategori sayfaları, işaretleme açısından ürün sayfalarıyla aynı sevgiyi görmese de, OfferCatalog şemasını bu kadar harika yapan şey budur. Bu yapılandırılmış veriler, her bir ürün adı, URL, fiyat, açıklama ve daha fazlası hakkında bilgiler dahil olmak üzere kategori sayfalarındaki tüm ürün listelemelerinizi işaretler.

Bu, Shopify sitenizin kategori sayfalarında bulunanlar hakkında Google’a kolayca daha fazla bilgi sağlamanın harika bir yoludur.

Schema App Total Schema Markup ayrıca Shopify sitenizin ürün sayfalarına “Ürün” yapılandırılmış verileri ekler. Daha önce tartışıldığı gibi, ürününüzle ilgili önemli bilgileri Google’a işaretleyeceği için bu harika.

Ancak, Schema Uygulamasını sitenize uyguladıktan sonra, sayfalarınızda Ürün yapılandırılmış verilerinin birden çok örneği olduğunu fark edebilirsiniz:

Bu sorun, Schema App başka bir dosyanın veya teknolojinin üstüne yapılandırılmış veriler eklediğinden oluşur. Bu, siteye göre değişebilse de, en büyük suçluların şunlar olduğunu görüyoruz:

  • Shopify teması
  • Sitedeki diğer uygulamalar

Genellikle bakılacak ilk yer Shopify temasıdır. Pek çok tema aslında sitenize bir “Ürün” şeması vermek amacıyla oluşturulmuş mikro veri yapılandırılmış verilere sahiptir. Ancak sorun şu ki, bu şema genellikle çok sağlam değil ve şu anda Şema Uygulamanızla rekabet ediyor. Bu şemanın birden fazla örneği, Google’ın veya diğer arama motorlarının şemayı düzgün bir şekilde okumakta sorun yaşamasına neden olabilir.

Tavsiye Edilen:  Wskazówki dotyczące długich form: najlepsza lista kontrolna do tworzenia długich treści

Neyse ki, Schema App’in bir çözümü var. Uygulamada, “Mikro veri filtreleme etkin” adlı bir ayarı açabilirsiniz. Bu, SchemaApp’e Shopify teması tarafından oluşturulan tüm şemaları kaldırmasını söyleyecektir.

Sonuç, sitenin ürün sayfalarında yalnızca tek bir “Ürün” yapılandırılmış veri öğesinin görünmesi olmalıdır.

Bu çoğaltmanın başka bir nedeni, diğer Shopify uygulamalarından olabilir. Örneğin, bazı inceleme uygulamaları, “Ürün” yapılandırılmış verilerini otomatik olarak inceleme widget’ına ekler. Durum buysa, o uygulamanın destek ekibine ulaşmayı düşünebilirsiniz. Çoğu zaman, uygulama aracılığıyla enjekte edilen Ürün yapılandırılmış verilerini kaldırmak için ayarları kendi taraflarında değiştirebilirler.

Geliştirici Uygulaması

Artıları: Uzun vadeli ücret yok, tamamen özelleştirilebilir
Eksileri: Uygulamak için bir geliştirici gerektirir

Elinizde bir geliştirici varsa Shopify sitenize yapılandırılmış veri uygulamasını sağlamayı düşünebilirsiniz. Bununla ilgili harika olan şey, sitenin yapılandırılmış verilerini korumak için aylık bir ücret ödemeniz gerekmeyecek olmasıdır. Ayrıca, yapılandırılmış verileri uygun gördüğünüz şekilde tamamen özelleştirebileceksiniz. Blog gönderilerinizde BlogPosting yerine “Makale” yapılandırılmış verilerini kullanmak istiyorsanız, bir geliştirici bunu sizin için kolayca yapabilmelidir.

Bir geliştiriciyle çalışıyorsanız, onlara eklemek istediğiniz yapılandırılmış veri türleri ve hangi sayfa türlerine çok net talimatlar vermenizi önemle tavsiye ederiz. Yapılandırılmış verilerin ana sayfada, koleksiyon sayfalarında, ürün sayfalarında ve blogda nasıl görünmesi gerektiğine dair bir örnek oluşturmayı bile çok faydalı buluyoruz. Bunun için aşağıdaki gibi bir araç kullanarak Merkle’nin Şema İşaretleme Oluşturucusu paha biçilemez.

Çözüm

Shopify mağazanıza yapılandırılmış veriler eklemek, arama motorlarının web sitenizin içeriğini daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. Shopify yapılandırılmış verileri en iyi şekilde şablon düzeyinde uygulanır, bu nedenle bunu düşünmenin en kolay yolu ana sayfa, kategori, ürün ve blog sayfaları ve bu sayfalara hangi tür yapılandırılmış verilerin eşlenmesi gerektiğidir.

Elbette, Shopify’da yapılandırılmış verileri uygularken, temadan veya üçüncü taraf uygulamalardan sitede zaten mevcut olan çakışan şema öğelerini kaldırdığınızdan emin olmanız gerekir. Bununla birlikte, ön çalışmayı yapıp işleri temizledikten sonra, Shopify’daki yapılandırılmış veriler arka planda çalışmalı ve sorunsuz bir şekilde ilerlemelidir. Yapılandırılmış veriler veya Shopify SEO hizmetleri ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, bize ulaşabilirsiniz!

Diğer Shopify SEO Kaynakları

Chris Long Hakkında

Chris Long, Go Fish Digital’de Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısıdır. 9 yılı aşkın deneyimiyle Chris, Google’ın algoritması ve web teknolojisine ilişkin derin bir anlayışla müşterilerin organik trafiği iyileştirmelerine yardımcı olmak için benzersiz sorunlar ve gelişmiş arama durumları üzerinde çalışır. Chris, GEICO, Adobe ve The New York Times gibi müşteriler için arama stratejileri konusunda tavsiyelerde bulundu. Moz, Search Engine Land ve Search Engine Journal’a katkıda bulunmaktadır. Ayrıca SMX East ve BrightonSEO gibi endüstri konferanslarında konuşmacıdır.