2023’te WordPress’i yükledikten sonra önemli değişiklikler – Showeblogin

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:2023’te WordPress’i yükledikten sonra önemli değişiklikler – Showeblogin

Biliyorum, ilk WordPress web sitenizi manuel olarak veya web barındırma hesabınızdan tek tıklamayla kurdunuz. Bir WP sitesi oluşturduktan sonra, tamamlamanız gereken bazı ayarlara ve önemli bir göreve ihtiyacınız vardır. canlı hale getirmeden önce.

WordPress siteniz bir web sitesi geliştiricisi tarafından geliştirilmiş olsa bile, lütfen bu değişikliklerin blogunuzda/web sitenizde yapılıp yapılmadığını kontrol edin.

Bu değişiklikler, site hızınızı artıran, profesyonel tasarım yapan, güvenlik seviyesini artıran, SEO performansını izleyen ve canlı ziyaretçilerinizi takip eden WP Temaları, Eklentileri ve WordPress ayarları ile ilgilidir.

Bazı değişiklikler çok önemlidir ve bunu yapmalısınız. Bu ayarlardan bazılarını sitenize uygulamanız önerilir, bazılarını ise sitenizin türüne göre yapmanız gerekir.

WP sitesinin kurulumundan hemen sonra sırada ne var?

WordPress’i kurdunuz mu? Yeni oluşturulan bir WP web sitesi için temel ve ileri düzey ayarlar aşağıdadır. Burada WordPress Ayarlarını nasıl yapılandıracağınızı öğrenebilirsiniz.

WordPress Ayarları

WordPress Ayarları Sekmesine yalnızca Yönetici kullanıcılar erişebilir. adresinde oturum açtıktan sonra https://www.YourSiteDomain.com/admin Yönetici kenar çubuğunda Ayar sekmesini göreceksiniz.

Bir WordPress web sitesinin farklı bölümleri için tüm ayarları yapılandırmak için merkezi merkezdir. Ayrıca, WP ayar paneli altında birçok WordPress Eklentisi ile ilgili ayarları da görebilirsiniz.

WordPress ayarları genel olarak 7 Türe ayrılmıştır, yani Genel, Yazma, Okuma, Tartışma, Medya, Kalıcı Bağlantılar ve Gizlilik. Temaların her biri aşağıda ayrı ayrı ele alınmaktadır:

Genel Ayarlar

Her şeyden önce, genel ayar hakkında konuşacağız. WordPress sitenize giriş yaptıktan sonra Ayarlar=> Genel Ayarlar’a gidin. Aşağıdaki ekran görüntüsüne bakın: –

WordPress Genel Ayarları

Site Başlığı: Web sitenizin veya blogunuzun adını girin. Showeblogin gibi tek kelime olarak tutulması önerilir veya maksimum 50 karakter uzun. Marka adınız olabilir.

Alan adınızı burada kullanabilirsiniz. Çoğu zaman web sitesi sahibi, site adını ve alan adını aynı tutar. Çoğunlukla WP teması onu destekler ve site adını her sayfanın üstünde görüntüler. Sitenizi kullanıcılar tarafından tanımlamanıza yardımcı olacaktır.

Slogan: Siteniz için dikkat çekici kısa bir açıklama sağlayın. saklamanı önereceğim maksimum 160 karaktere kadar.

Buna sitenizin sloganı diyebilirsiniz. Aslında, sitenizin ne hakkında olduğunu açıklayan web sitenizin sloganını yazmalısınız. Örneğin, sitemizden alıntıdır “Web Sitesinde, Blog Yazmada, Sosyal Medyada ve İnternetten Para Kazanmada Süper Web Hileleri.”.

WordPress Adresi (URL): Değiştirmeye gerek yok. olduğunu unutmayın wordpress adres ve değil İnternet sitesi Adres. Bu nedenle, WordPress temel uygulama dosyalarınızı içeren dizinin tam URL’sini girin.

Başka bir deyişle, https://example.us (WP kök dizinde yüklüyse) veya https://example.us/forum (eğer WP’yi bir dizine yükledi “forum” olarak adlandırılır)

Site Adresi (URL): Düzenlemek de gerekli değildir. Genellikle, insanların sitenizi ziyaret etmek için tarayıcılarına yazdıkları alan adınızdır. https://example.us

Not: WP kurulumundan sonra, her iki URL (WordPress Adresi ve Site Adresi) varsayılan olarak doldurulur (https://www.SuperWebTricks.com) ve değiştirmenize gerek yoktur.

Yönetim E-posta Adresi: Bu e-posta, WordPress sitenizin yönetimi ve bakımıyla ilgili olarak WordPress’ten bildirim göndermek için kullanılır.

Farklı bir e-posta adresi kullanabilirsiniz (yönetici e-postası dışında). Bunu değiştirirseniz, yeni adresinize onaylamak için bir e-posta alacaksınız. Yeni adres onaylanana kadar aktif hale gelmeyecektir.

Üyelik: Sitenizdeki kaydı (Kayıt Ol) devre dışı bırakmak istiyorsanız, “ işaretini kaldırın.Herkes kaydolabilir“. Hiçbir ziyaretçi web sitenizde hesap oluşturamaz. Herhangi birinin sitenize hesap kaydedebilmesini istiyorsanız bu onay kutusunu işaretleyin.

Yeni Kullanıcı Varsayılan Rolü: Yeni kullanıcılara atanan varsayılan Rolü seçebilirsiniz. Mevcut seçenekler Yönetici, Editör, Yazar, Katkıda Bulunan ve Abone’dir.

Site Dili: Bu seçenek, WordPress pano dilini değiştirmek için kullanışlıdır. Varsayılan olarak seçilen (yüklenen) dil İngilizce (Amerika Birleşik Devletleri) olacaktır.

Saat dilimi: Sizinle aynı saat diliminde olan bir şehir veya manuel bir UTC (Eşgüdümlü Evrensel Saat) zaman farkı seçin. Değişiklikleri Kaydet düğmesine tıklayın ve doğru Saat Diliminin seçildiğini onaylamak için UTC saati ve “Yerel saat” görüntülenecektir.

Tavsiye Edilen:  Ders Nasıl Kaydedilir: Öğrenme Deneyimini Geliştirmek için 7 İpucu

Tarih formatı: Sitenizdeki tarihlerin görüntüleneceği biçim. Tarih Formatı ayarı, tema tasarımcıları tarafından sitenizdeki tarihlerin görüntülenmesinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır, ancak Tarihin Yönetim Ekranlarında (örn. Gönderileri Yönet) nasıl görüntüleneceğini kontrol etmez. Değişiklikleri Kaydet düğmesini tıklayın ve aşağıdaki “Çıktı” örneği, geçerli tarihi girilen formatta gösterecektir.

Not: Görmek Tarih ve Saati Biçimlendirme Mevcut formatlardan bazıları için.

Zaman formatı: Sitenizde saatleri görüntülemek istediğiniz biçim. Saat formatı ayarı, tema tasarımcıları tarafından sitenizde zamanı görüntülerken kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Değişiklikleri Kaydet düğmesini tıklayın ve aşağıdaki “Çıktı” örneği, geçerli saati girilen formatta gösterecektir.

Yönetim Ekranlarında zamanın nasıl görüntüleneceğini kontrol etmediğini unutmayın (örn. Zaman damgasının Post düzenlemesini yaz).

Hafta Başlıyor: Açılır kutudan WordPress takvimleri için tercih ettiğiniz başlangıç ​​tarihini seçin. Pazartesi, bu açılır menü için varsayılan ayardır, yani aylık bir takvim ilk sütunda Pazartesi’yi gösterir.

Takviminizin ilk sütun olarak Pazar gününü veya başka bir günü göstermesini istiyorsanız, açılır listeden uygun seçimi yapın.

Tıkla Değişiklikleri Kaydet Genel ayarlarınızda yaptığınız tüm değişikliklerin site veritabanınıza kaydedilmesini sağlamak için düğmesine basın.

Düğmeye tıkladığınızda, sayfanın üst kısmında ayarlarınızın kaydedildiğini bildiren bir onay metin kutusu görünecektir.

Yazma Ayarları

WordPress sitenize giriş yaptıktan sonra Ayarlar=> Yazma Ayarları’na tıklayın. Aşağıdaki anlık görüntüye bakın: –

WP Yazma Ayarları

Yazma ayarlarında, varsayılan gönderi kategorisi ve gönderi formatı seçeneğini bulacaksınız. Ayrıca, uzaktan yayınlama, E-posta ile Gönderme ve Güncelleme Servisleri gibi isteğe bağlı işlevleri de kontrol eder. Burada her temayı ayrı ayrı tartışıyoruz.

Varsayılan Gönderi Kategorisi: Bu özellik, yeni gönderiniz için varsayılan gönderi kategorisi belirlemenize yardımcı olur. Bu açılır menüden seçtiğiniz Kategori, varsayılan gönderi Kategorisi olarak adlandırılır.

Bu, gönderinizi yazarken ve başka bir kategori atayamazken, o gönderiye varsayılan gönderi kategorisinin atanacağı anlamına gelir.

Ayrıca, bir Kategoriyi silerseniz, silinen kategorideki tüm gönderilere otomatik olarak varsayılan gönderi Kategorisi atanır.

Bu nedenle, sık kullandığınız veya bu Kategori ile ilgili daha fazla yazı yazacağınız bir kategoriyi varsayılan Kategori olarak seçebilirsiniz.

Varsayılan Gönderi Biçimi: Bu açılır menüden seçtiğiniz Gönderi Biçimi, varsayılan Gönderi Biçimi olarak adlandırılır. Gönderi Biçimleri, farklı gönderi türleri için farklı stiller oluşturmak üzere temalar tarafından kullanılır. Bu ayarlar yalnızca geçerli etkinleştirilmiş tema Gönderi Biçimlerini destekliyorsa görünür. WordPress varsayılan teması, Standart (özel biçim yok), Kenara ve Galeri dahil olmak üzere çeşitli Yazı Biçimlerini destekleyen bir tema örneğidir.

E-posta yoluyla yayınla: Bu seçenek ile blogunuzu, e-postaları blog yazısı olarak yayınlayacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Bunu yapmak için, bu amaçla belirlediğiniz belirli bir adrese bir e-posta gönderirsiniz. Büyük olasılıkla, web barındırıcınızın ve/veya e-posta sağlayıcınızın yardımına ihtiyacınız olacak.

Bu mesajlar, bu bölümün başında görüntülenir: “WordPress’e e-posta ile gönderi göndermek için, POP3 erişimi olan gizli bir e-posta hesabı oluşturmalısınız.

Bu adrese gelen tüm postalar postalanacaktır, bu nedenle bu adresi çok gizli tutmak iyi bir fikirdir. İşte kullanabileceğiniz üç rastgele dizi: FKZXx8EK, P6snQ5Lq, YcrfBw03.”

E-posta ile göndermek için aşağıdaki alanları doldurun:

  • Posta sunucusu: Bir posta sunucusu, e-postaları sizin adınıza alır ve geri alınmak üzere saklar. Posta sunucunuzun, buraya girmeniz gereken mail.example.com gibi bir URI adresi olacaktır.
  • Liman: Sunucular, e-postalarla ilgili istekleri almak için genellikle 110 numaralı bağlantı noktasını kullanır. Posta sunucunuz farklı bir bağlantı noktası kullanıyorsa, o bağlantı noktası numarasını buraya girin.
  • Kullanıcı adı: Örneğin, e-posta ile yazma özelliği için kullanacağınız e-posta adresi wordpres[email protected] ise, Oturum açma adı ‘wordpress’ olur.
  • Şifre: Yukarıdaki e-posta adresinin şifresini buraya girin. Bu Ekranın giriş bölümünde WordPress tarafından üç olası şifre görüntülenir.
  • Varsayılan Posta Kategorisi: WordPress, bu Kategoriyi E-posta ile Gönder özelliği aracılığıyla yayınlanan tüm gönderilere atayacaktır. Not: Yönetim > Gönderiler > Kategoriler’de yeni Kategoriler oluşturabilirsiniz.
  1. Güncelleme Hizmetleri: Yeni bir gönderi yayınladığınızda, WordPress kutuda listelenen sitelerin güncelleme servislerini otomatik olarak bilgilendirir. Bununla ilgili daha fazla bilgi için bkz. Codex’teki Güncelleme Servisleri. Servislere girerken, birden fazla URI’yi satır sonlarıyla ayırın.
Tavsiye Edilen:  SEO için En İyi 7 Web Sitesi Kurucusu (7 Önemli Faktöre Dayalı)

Yazma ayarlarınızda yaptığınız tüm değişikliklerin web sitenizin veritabanına kaydedildiğinden emin olmak için Değişiklikleri Kaydet düğmesini tıklayın.

Okuma Ayarları

WordPress sitenize giriş yaptıktan sonra Ayarlar=> Okuma Ayarları’na tıklayın. Aşağıdaki ekran görüntüsüne bakın: –

WP Okuma Ayarları
  1. Ana sayfanız şunları görüntüler: Sitenizin ana sayfasında en son gönderilerinizi veya statik bir sayfayı görüntüleyecek şekilde ayarlayabilirsiniz.
  2. Blog sayfaları en fazla şunları gösterir: Ana sayfanızda kaç gönderi görüneceğine siz karar verebilirsiniz.
  3. Sendikasyon beslemeleri en son olanları gösterir: Web sitenizin yayınlarında gösterilecek gönderileri sınırlama seçeneğiniz vardır.
  4. Bir beslemedeki her gönderi için şunları ekleyin: Beslemede gönderinizin tam gönderisini veya alıntısını (açıklama) görüntülemeyi seçin.
  5. Arama Motoru Görünürlülüğü: Sitenizi özel yapmak istiyorsanız kutuyu işaretleyin/işaretleyin. Arama motorlarının (Google, Yahoo, bing vb.) sitenizi indekslemesini engeller. Ancak, bu talebi yerine getirmek arama motorlarına bağlıdır.

Tartışma Ayarları

WordPress sitenize giriş yaptıktan sonra Ayarlar=> Tartışma Ayarları’na tıklayın. Aşağıdaki anlık görüntüye bakın: –

WP Tartışma Ayarları
  1. Varsayılan gönderi ayarları
    • Gönderiden bağlantılı herhangi bir blogu bilgilendirmeye çalışın
    • Yeni gönderilerde diğer bloglardan gelen bağlantı bildirimlerine (geri ping ve geri izleme) izin ver
    • İnsanların yeni yayınlara yorum göndermesine izin ver
    • Bireysel gönderiler bu ayarları geçersiz kılabilir. Buradaki değişiklikler sadece yeni gönderilere uygulanacaktır.
  2. Diğer yorum ayarları
    • Yorum yazarı, adını ve e-posta adresini doldurmalıdır
    • Kullanıcılar yorum yapmak için kayıt olmalı ve giriş yapmalıdır
    • 14 günden eski gönderilerdeki yorumları otomatik olarak kapat
    • Yorum yazar tanımlama bilgilerinin ayarlanmasına izin veren yorum tanımlama bilgilerini etkinleştirme onay kutusunu göster
    • 5 seviye derinlikte zincirlenmiş (iç içe geçmiş) yorumları etkinleştir
    • Yorumları, sayfa başına 50 üst düzey yorum ve varsayılan olarak son/ilk sayfa görüntülenecek şekilde sayfalara ayırın
    • Yorumlar, her sayfanın başında eski/yeni yorumlarla birlikte görüntülenmelidir.
  3. ne zaman istersen bana e-posta gönder
    • Yorum yapan var mı
    • Denetleme için bir yorum bekletiliyor
  4. Bir yorum görünmeden önce
    • Yorum manuel olarak onaylanmalıdır
    • Yorum yazarının önceden onaylanmış bir yorumu olmalıdır
  5. Yorum Denetleme
    • 2 veya daha fazla bağlantı içeren bir yorumu kuyrukta tutun. (Yorum spam’inin ortak bir özelliği, çok sayıda köprü olmasıdır.)

      Bir yorum, içeriğinde, yazar adında, URL’sinde, e-postasında, IP adresinde veya tarayıcının kullanıcı aracısı dizesinde bu kelimelerden herhangi birini içerdiğinde, denetim kuyruğunda tutulacaktır. Satır başına bir kelime veya IP adresi. Kelimelerin içinde eşleşecek, bu nedenle “press”, “WordPress” ile eşleşecek

  6. İzin verilmeyen Yorum Anahtarları: Bir yorum, içeriğinde, yazar adında, URL’sinde, e-postasında, IP adresinde veya tarayıcının kullanıcı aracısı dizesinde bu kelimelerden herhangi birini içerdiğinde, Çöp Kutusu’na konur. Satır başına bir kelime veya IP adresi. Kelimelerin içinde eşleşecek, yani “press”, “WordPress” ile eşleşecek.
  7. Avatarlar: Avatar, avatarın etkinleştirildiği sitelere yorum yaptığınızda adınızın yanında görünen, sizi web günlüğünden web günlüğüne kadar takip eden bir resimdir. Burada, sitenize yorum yapan kişiler için avatarların görüntülenmesini etkinleştirebilirsiniz.

Medya Ayarları

WordPress sitenize giriş yaptıktan sonra Ayarlar=> Medya Ayarları’na tıklayın. Aşağıdaki ekran görüntüsüne bakın: –

WordPress Medya Ayarları

WordPress, Medya Kitaplığına bir görüntü dosyası eklerken veya yüklerken kullanılacak maksimum boyutları piksel cinsinden ayarlama olanağı sağlar.

  1. Resim boyutları
    • Küçük resim boyutu: (varsayılan 150 piksel x 150 piksel maks.)
    • Orta boyut (varsayılan 300 piksel x 300 piksel maks.)
    • Büyük boyut: (varsayılan 1024 piksel x 1024 piksel maks.)
  2. Dosyaları Yükleme: Yüklediğiniz medya dosyalarını ay ve yıl bazlı klasörler halinde düzenlemenize yardımcı olur.

Bu resim boyutlarını boş yapmanızı tavsiye ederim. WordPress Temanızın, medya dosyalarınızın boyutuna temanın gereksinimlerine göre karar vermesine izin verin.

Kalıcı Bağlantı Ayarları

WordPress sitenize giriş yaptıktan sonra Ayarlar=> Kalıcı Bağlantı Ayarlarına tıklayın. Aşağıdaki ekran görüntüsüne bakın: –

WordPress Kalıcı Bağlantı Ayarları

Kalıcı bağlantı ayarları, özel URL ayarları olarak da bilinir. Bu, WordPress tarafından sağlanan en iyi özelliklerden biridir. Bu tesis, kalıcı bağlantı/URL’niz için özel bir URL yapısı oluşturmanıza olanak tanır.

Tavsiye Edilen:  TikTok 2023'te Etkileyenlere Ne Kadar Ödüyor?

Esas olarak iki tür kalıcı bağlantı ayarı vardır, yani. ortak ayarlar ve isteğe bağlı ayarlar. Ortak ayarları kullanarak, gönderi URL’sini aşağıdakilerle ayarlayabilirsiniz: –

Genel Ayarlar:

  • Ova: https://www.microsoft.com/?p=12345
  • Gün ve isim: https://www.microsoft.com/2023/04/26/sample-post/
  • Ay ve isim: https://www.microsoft.com/2023/04/sample-post/
  • Sayısal: https://www.microsoft.com/archives/123
  • Posta adı: https://www.microsoft.com/sample-post/
  • Özel Yapı: Bu ayarda, aşağıdaki mevcut etiketlerden birini veya birden fazlasının kombinasyonunu kullanabilirsiniz:-
    • %yıl%
    • %aylık%
    • %gün%
    • %saat%
    • %dakika%
    • %ikinci%
    • %post_id%
    • %posta adı%
    • %kategori%
    • %yazar%

sade kullanmanızı tavsiye ederim Posta adı (/%posta adı%) kalıcı bağlantınız için URL yapısı. Bu gönderinin kendisinin URL’si için adres çubuğuna bakın. Ancak, haber blogunuz/siteniz varsa Gönderi Adı ve Gönderi Kimliği (/%postname%-%post_id%/) daha iyi olacaktır.

https://www.microsoft.com/after-installing-wordpress/

İsteğe Bağlı Ayar:

WordPress, sitenizin Kategori ve Etiket URL’leri için özel yapı girmenize olanak tanır.

Kategori tabanı: ” terimini kullandığınızı varsayalım.öğreticiler” kategoriniz için temel olarak “Çevrim içi para kazan” ardından kategorinizin URL’si şöyle olacaktır:-

https://www.microsoft.com/tutorials/make-money-online/

Etiket tabanı: Örneğin, ” terimini kullanmak istiyorsunuz.konular” etiketiniz için temel olarak “AdSense” ardından etiket URL’niz şöyle olur:-

https://www.microsoft.com/topics/adsense/

Bu isteğe bağlı ayarları boş bırakırsanız, varsayılanların kullanılacağını unutmayın. Varsayılan olarak, kategori ve etiketlerin URL’si şöyledir:

Varsayılan Kategori URL’si: https://www.microsoft.com/category/make-money-online/

Varsayılan Etiket URL’si: https://www.microsoft.com/tag/adsense/

Bunun anlamı, Kategori ve Etiketler kalıcı bağlantınız için isteğe bağlı ayarları kullanırsanız, kategori URL yapısından kelime kategorisi ve Etiket URL yapısından kelime etiketi seçtiğiniz kelime ile değiştirilecektir.

Gizlilik ayarları

WordPress sitenize giriş yaptıktan sonra Ayarlar=> Gizlilik Ayarları’na tıklayın.

Herhangi bir site için gizlilik politikası, WP web sitenizi kurduktan hemen sonra zorunlu görevlerden biridir. Bir web sitesi sahibi olarak Ulusal ve Uluslararası yasalara uymanız gerekir.

WordPress ayarları sayfası oluşturucu. Gizlilik Politikası Rehberi, web sitenizin gizlilik politikası sayfasını oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

https://www.YouSiteDomain.com/wp-admin/options-privacy.php?tab=policyguide

  1. Yeni bir Gizlilik Politikası Sayfası oluşturun: Sitenizin gizlilik politikasını görüntülemek üzere yeni bir sayfa oluşturmak için Metin oluştur düğmesine tıklayın.
  2. Gizlilik Politikası sayfanızı değiştirin: Bu seçenek, daha önce bir gizlilik politikası sayfası oluşturduysanız kullanılacaktır. Açılır listeden oluşturduğunuz gizlilik politikası sayfasını seçmeniz yeterlidir.

WordPress Temaları

Özelleştirilmiş WP varsayılan temasını kullanıyorum. Bunu kullanmak için özelleştirilmiş WordPress Varsayılan Teması, bizimle iletişime geçebilirsiniz. Önerilen WP temaları: –

  • Astra
  • Divi
  • okyanusWP
  • GeneratePress
  • Ultra
  • Spencer
  • indigo
  • merhaba fare
  • Paralaks
  • Mevcudiyet
  • asla

WordPress Eklentileri

2023’te WordPress Eklentileri: WP eklentileri oldukça kullanışlıdır ve siteniz için harika işler yapar. Ancak gereksiz eklentilerden kaçınmalısınız. Web siteleriniz için bu WP eklentilerini öneriyorum: –

WP Güvenlik Eklentileri

İlk ve en önemli WP eklentisi güvenlik eklentileridir. Evet! Sitenizin güvenliğini sağlayan bir eklenti kullanmalısınız. Güvenlik eklentileri, web sitenizin saldırganlardan korunmasına yardımcı olur. Önerilen WP güvenlik eklentisi Wordfence Güvenliği.

WordPress Önbelleğe Alma Eklentileri

Sitenizi hızlı hale getirmek için önbellekleme eklentisini kullanabilirsiniz. Önerilen WP önbellek eklentisi WP En Hızlı Önbellek.

Aşamalı Web Uygulamaları Eklentileri

Progresif Web Uygulamaları, sitenizin akıllı telefonlar ve mobil cihaz kullanıcıları tarafından çok hızlı bir şekilde kullanılmasına ve en iyi kullanıcı deneyimini kazanmasına yardımcı olur. Önerilen Aşamalı Web Uygulamaları eklentisi: WP için PWA.

İçindekiler Eklentileri

Gönderinizde 4’ten fazla başlık kullanıyorsanız, siteniz için içindekiler eklentisini kullanmalısınız. Sayfa içeriğinden otomatik olarak içindekiler tablosu oluşturacaktır. Önerilen eklenti Kolay İçindekiler Tablosu.