Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:2023’teki En İyi Uygulamalar – Showeblogin
İç Bağlantı SEO 2023: Dahili bağlantılar içerik kralıdır. Dahili bağlantı en iyilerinden biridir sayfa içi SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) 2023’teki faktörler. Ancak çoğu SEO yöneticisi ve web sitesi sahibi, içerik optimizasyonu düşünürken bunu görmezden gelir.
Google yani Arama motoru, bağlantı kaynaklarından ilgili içerikleri bulur. Bağlantılar olmadan arama motoru çalışmaz. Web sayfanız web üzerinde bir yerden daha fazla bağlantı alırsa, nispeten daha az geri bağlantıya sahip web sayfalarından daha iyi sıralanır.
Biliyor musun? Hem site ziyaretçileriniz hem de arama motorları, web sitenizdeki içeriği bulmak için bağlantıları kullanır. Bağlantılar üç tür dahili bağlantı, harici bağlantı ve gelen bağlantıdır. Dahili bağlantılar, Google’ın web sitenizin yapısını anlamasına yardımcı olur. Bir gönderinin otoritesini (PageRank) artırmak için sitenizde hiyerarşi oluşturur.
Her gün kullanıcı, yararlı bilgiler içeren milyonlarca web sayfasını arar. Google, web sayfalarını bulmak ve dizine eklemek için web tarayıcıları olarak bilinen yazılımları kullanır.
Bir arama motoru, web’de kullanıma sunulan yeni sayfaları keşfetmek için web sayfalarındaki bağlantıları izleyerek web sitelerini tarar. Google bot, yüz milyarlarca web sayfasından bilgi toplar ve bunu Arama dizininde düzenler.
SEO dahili bağlantıları WordPress: 60 milyondan fazla insan, çevrimiçi kimlikleri için WordPress web sitesi oluşturdu. Web siteniz için WordPress de kullandığınızdan eminim. Haklı mıyım? Aslında, yeni başlayanların çoğu en iyi uygulamanın farkında değildir. Dahili bağlantılar SEO WordPress. Burada, WordPress’iniz için en iyi SEO dahili bağlantı uygulamalarını tartışacağım.
Örnek ile dahili bağlantı nedir? Dahili bağlantı türleri
Dahili bağlantılar ve faydaları nelerdir? Dahili bağlantı, web sitenizdeki bir sayfadan başka bir sayfaya bağlantı vermek anlamına gelir. Bu, kaynak etki alanı ve hedef etki alanının aynı olduğu anlamına gelir. Dahili bağlantılar, kullanıcıların ve Google’ın sitenizde daha iyi gezinmesine yardımcı olabilir.
Kanımca, iki tür dahili bağlantı vardır, yani. 1) Web Sitesi İç Bağlantıları ve 2) Web Sayfası İç Bağlantıları. Ne? Ah! Bence de.
Web Sitesi İç Bağlantıları:
Güvenilirlik oluşturan ve kullanıcıların web siteniz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasına yardımcı olan iç bağlantılara web sitesi iç bağlantıları denir. Bu bağlantılar genellikle web sitenizdeki her web sayfasından bağlanır.
Örneğin: Ana sayfanıza, Hakkımızda sayfanıza, Bize Ulaşın sayfanıza, Gizlilik politikası sayfanıza, bizimle reklam verin, kariyer ve Yardım sayfalarınıza, yayın akışına, kategorilere ve etiketlere vb.
Herhangi bir sitenin menü çubuğunun ve gezinme çubuğunun açılır menülerini fark edebilirsiniz. Menü çubuğu, site ziyaretçilerine web sitenizde ilgilerini çekebilecek ana konuları bulmaları için standart bir yer sağlar.
Web Sayfası İç Bağlantıları:
Belirli bir web sayfasının içeriğinizde kullanılan belirli bir terim veya konu hakkında derinlemesine bilgi sağlayan dahili bağlantılar, web sayfası dahili bağlantıları olarak bilinir. Web sayfası dahili bağlantıları genellikle bağlamsal bağlantılar olarak bilinir.
Örneğin: Bu makaledeki “Gönderi Başlığı ve SEO” hakkındaki öğreticime bir bağlantı, dahili bir bağlantıdır ve Search Console Yardımı’na bir bağlantıdır “Bağlantılar Raporu” harici bir bağlantıdır.
Bu bağlantılar, kullanıcıların bulmak istedikleri ilgili içeriği sağlamak için kullanışlıdır. Google ayrıca, belirli bir konuda hangi sayfaların uzmanlık ve otorite gösterdiğini belirlemeye yardımcı olabilecek sinyalleri belirlemek için bu bağlantıları kullanır.
Bu, belirli bir web sayfası ne kadar çok bağlantı alırsa, arama motorlarına o kadar önemli görüneceği anlamına gelir. Bu nedenle, SERP’lerde (Arama Motoru Sonuç Sayfaları) sayfa sıralamasını yükseltmek için sitenizin web sayfalarını dahili olarak bağlamanız gerekir.
İç bağlantı ve dış bağlantı nedir?
Sitenizden başka bir siteye link verilmesine dış link (outbound link) adı verilir ve o başka bir site için backlink olarak da bilinir. Oysa, web sitenizdeki bir sayfadan diğerine bağlantı verilmesine dahili bağlantı denir.
Başka bir deyişle, dahili bağlantılar kendi sitenizdeki sayfaları ve gönderileri birbirine bağlar ve harici bağlantılar sayfalarınızı diğer web sitelerine bağlar.
Dahili bağlantı ne kadar önemlidir? Neden Dahili Linkler?
SEO için dahili bağlantılar: Dahili bağlantı, Google dahil arama motorlarının gözünde önemli bir sayfa içi SEO faktörüdür. Ancak soru, dahili bağlantının neden bu kadar önemli olduğudur. Nereden başlıyoruz?
Bildiğimiz gibi, arama motoru web’deki içeriği keşfetmek ve dizine eklemek için bağlantıları takip eder. Web sayfasının daha fazla bağlantı alması, bunun önemli ve kaliteli bir içerik olduğuna dair sinyaller oluşturur. Google, sıralama amacıyla hem dahili hem de harici bağlantıları dikkate alır.
Bir site sahibi olarak, dahili bağlantılar üzerinde tam kontrole sahipsiniz. Doğru dahili bağlantılarla, kullanıcılarınızı ve Google’ı en alakalı ve kaliteli içerik sayfalarınıza yönlendireceksiniz. Bu nedenle, dahili bağlantı için en iyi uygulamaları takip etmeli ve SERP’lerdeki sıralama konumunuzu yükseltmelisiniz.
İçerik İlişkileri ve İçerik SEO’su
Dahili bağlantılar, web sitenizin içerikleri arasında ilişki kurar. İçerik SEO, daha fazla trafik elde etmek için web sayfaları arasında iyi bir ilişki içerir. Bu eğitimin altında yayınlandığını görebilirsiniz. organik trafik kategori ve ile etiketlendi Sayfa Sıralaması Ve SEO.
Bu, Google’a bu eğitimin o kategori ve etiketlerle ilgili olduğunu söylemek istiyorum. Benzer bir şekilde, arama motoru o kategori ve etiketler altındaki tüm gönderilerin birbiriyle ilişkili olduğunu tanır.
Basitçe Googlebot’un sitenizin web sayfasına geldiğini ve o web sayfasında verdiğiniz ilk bağlantıyla diğer web sayfalarını bulmaya başladığını söyleyebilirsiniz. Bağlantıları takip ederek arama motoru, çeşitli sayfalar ve benzer konuya sahip yayınlar arasındaki ilişkiyi anlayabilir.
Bağlantı Değeri ve Değerli Bağlantılar
Bir web sayfası ne kadar çok bağlantı alırsa, o web sayfasının bağlantı değeri o kadar yüksek olur. Google, bağlantı değerini bir web sayfasındaki tüm bağlantılar arasında böler. Aslında, herhangi bir web sayfasının bağlantı değeri, söz konusu web sayfasında bulunan tüm bağlantılar (Dahili ve Harici) arasında paylaşılacaktır. Bir sonraki web sayfasına iletilen bağlantı değeri, o web sayfasındaki bağlantılar arasında bölünecek ve bu böyle devam edecek.
Herhangi bir web sitesinin ana sayfası, en fazla geri bağlantıya sahip olduğu için diğer web sayfalarına kıyasla en yüksek bağlantı değerine sahiptir. Böylece Google, sitenizin ana sayfasından bağlantı verilmişse yeni blog yazılarınızı daha hızlı bulacaktır.
Bu nedenle, en yeni makaleleriniz, eğitici yazılarınız veya blog yazılarınız, yalnızca kategori ve etiket sayfalarında bağlantı vermek yerine ana sayfadan bağlantı verirseniz daha fazla bağlantı değeri elde edecektir.
Dahili bağlantılarınızın, başka bir web sayfasına bağlantı veren web sayfasıyla alakalı olması gerektiğini unutmayın. Yalnızca ilgili bağlantılar, bağlantılı web sayfalarına değer sağlar. Çünkü Google, çok sayıda değerli bağlantı alan bir sayfanın daha önemli olduğuna inanır ve bu şekilde PageRank’te üst sıralarda görünme şansınızı artırırsınız.
Dahili bağlantıları nasıl bulurum?
Bu çok ilginç bir soru. Cevap, sitenizdeki her web sayfasının bağlantısı dahili bağlantıdır. Ama bana nasıl bulacağımı sorarsan daha alakalı bir soru olurdu. ilgili SEO dahili bağlantısı mevcut gönderi için.
SEO için İlgili Dahili Bağlantıyı Bulmanın Akıllı Yolu
Diyelim ki web sitenizde yeni bir blog yazısı yayınlıyorsunuz. Şimdi, o sayfaya dahili bağlantılar eklemek istiyorsunuz. SERP’lerde iyi performans gösteren web sayfalarının anahtar kelimesini (anchor text) kullanmalısınız. Ancak, bu web sayfasını nasıl buluyorsunuz?
Aşama 1: Geçerli gönderinizden ilgili herhangi bir anahtar kelimeyi veya ifadeyi (çapa metni olarak kullanılacak) kopyalayın. hakkında yazdığını varsayalım Apple iPhone.
Adım 2: google.com’a gitmeniz yeterli
Aşama 3: Anahtar kelimelerinizi aramak için bu Showeblogin SEO hilelerini kullanın
site:Alaniniz.com “Bu anahtar kelimeyi veya tümceciği yapıştırın (Apple iPhone)”
Artık, arama motoru size sitenizin o anahtar kelimeyle ilgili en iyi performans gösteren web sayfasını gösterir (Apple iPhone). Google’ın bu anahtar kelimeyle 40 sayfa döndürdüğünü varsayalım. Arama sonuçlarından ilk 5 sayfayı seçin.
Adım-4: Bu sayfalara gidin ve o anahtar kelimeyi arayın (Apple iPhone) ve aynı bağlantı metnini kullanarak bu web sayfalarından yeni gönderiye bağlantı verin.
Mevcut gönderiniz için en iyi ve yüksek yetkili dahili bağlantıları bu şekilde bulacaksınız. Benzer şekilde, son gönderinizden bu sayfalara geri bağlantı verebilirsiniz.
Yayınlanan yayınlar listesine gidin ve dahili bağlantı için bağlantı metni olarak kullanılacak anahtar kelimeyi arayın. WordPress kullanıyorsanız, mevcut yazınızı yazarken bağlantı metninizi seçmeniz ve yazı düzenleyicideki bağlantı düğmesine tıklamanız ve son yazınızın URL’sini yapıştırmanız gerekir.
Kaç dahili bağlantı çok fazla?
Çok fazla dahili bağlantı SEO: Bağlantıların bağlantı değerlerini ilettiği kavramını anladığınızda, bir gönderiye verilen daha fazla bağlantının daha fazla değer anlamına geldiğini anlayacaksınız. Dahili bağlantılar, kullanıcınız için yararlı ve içeriğinizle ilgili olmalıdır. Öte yandan, mevcut gönderiden daha fazla web sayfası bağlarsanız, bu web sayfalarına daha az bağlantı değeri paylaşırsınız.
Ek olarak, çok fazla dahili bağlantı, kullanıcılarınızı bir gönderide açıklamak istediğiniz ana konudan uzaklaştırabilir. Web sitenize hangi kullanıcı için geldiği bilgisinin içerikten sapması da mümkündür, çünkü dahili bağlantıya tıklayıp gelmediği başka bir sayfaya gidecektir.
2009’da Google, yayınınızdaki en fazla 100 bağlantılı sayfanın iyi bağlantılar olarak kabul edilebileceğini söylüyor. 2023’te hala geçerli mi? Web sayfamda 100’den fazla bağlantı varsa, Google sitemi otomatik olarak spam olarak kabul eder mi? Cevap hayır, hiç de değil. Bu sadece 100 bağlantı yönergesidir.
Çeşitli faktörlere bağlı olarak, bir web sayfasında 100’den fazla bağlantı olabilir. Bu faktörler aşağıdakileri içerir:
- İçeriğiniz uzun.
- Her bağlantı web sayfasıyla ilgilidir.
- Her bağlantı, site kullanıcılarınız için değer yaratır.
- İç ve dış bağlantılar arasında iyi bir denge.
- Sayfadaki gerçek şeyler, başka bir sayfada ayrıntılı olarak tanımlanabilir.
Çok fazla dahili bağlantı hem kullanıcılar hem de arama motorları için iyi değildir. Tonlarca bağlantı, sitenizin spam gibi görünmesine neden olur ve kötü kullanıcı deneyimi sağlar ve her iki faktör de içerik SEO sıralamalarını etkiler. Bu nedenle, yalnızca en iyi kullanıcı deneyimini sağlıyorsa başka bir web sayfasına bağlantı verirsiniz.
Gönderinizden bir sayfaya iki veya daha fazla bağlantı verirseniz, yalnızca bir bağlantı olarak sayılır. Bu, web sayfanızdaki bağlantı sayısı yerine sayfa sayısını saymanız gerektiği anlamına gelir.
2023’te Dahili Bağlantı Stratejisi – SEO en iyi Uygulaması
Dahili Bağlantılar için Eyleme Geçirilebilir Bir Kılavuz: İç bağlantı, içeriklerinizin kalitesini değerlendirmek ve iyileştirmek için düzenli olarak devam eden bir süreçtir. 2023’te dahili bir bağlantı stratejisi oluşturmak çok önemlidir. İçeriksel ve ürün web sayfası, SERP’lerdeki sıralamanızı yükseltmek için dahili bağlantıya sahip olmalıdır.
SEO’ya yeni başlayanların çoğu, bir sitedeki sayfalara dahili olarak bağlantı vermenin çok basit olduğunu düşünür ve hata yaparlar. Diğer bazı şeyler, bir web sitesinin bir sayfasını diğerine bağlamak çok zor ve daha karmaşıktır. Dahili bağlantı hem gelişmiş hem de basittir. Gerçek şu ki, yürütmek ve daha alakalı bağlamsal bağlantılar oluşturmak için bir stratejiniz ve planınız olmalıdır.
için size rehberlik edeceğim SEO için en iyi dahili bağlantı En iyi dahili bağlantı stratejisini oluşturmak için dikkate alınması gereken birkaç şey var. Bununla birlikte, içerik pazarlama SEO’sunu dahili bağlantı yoluyla iyileştirmek için bir site sahibi veya SEO yöneticisi tarafından izlenmesi gereken en çok önerilen adımlar şunlardır:
- Daha fazla İçerik yayınlayın
- Mükemmel Site Yapısı
- Kanonik URL kullan
- Bağlamsal bağlantılar ekleyin
- Bağlantı metni kullan
- Köşe Taşı İçeriği
- İlgili Gönderi Bölümü
- İçindekiler
- İçerik Kırıntılarını Göster
- Dahili Bağlantı İle İlgili Ek İpuçları
Dahili bağlantı SEO en iyi uygulamaları blog yazılarınız için aşağıdaki gibidir:
Daha Fazla İçerik Yayınlayın:
İlk adım, siteniz için çok sayıda içerik oluşturmaktır. Web siteniz için daha fazla içerik yayınlayın.
Mükemmel Site Yapısı
Ana sayfaya SEO dahili bağlantıları: İdeal site yapısı tıpkı bir piramit gibidir. Web sitenizin ana sayfası en üstte ve ardından kategoriler, alt kategoriler ve etiketler var. Sonunda gönderiler/blog (Makaleler/ Öğreticiler) ve sayfalar var.
Web sitenizin üst düzey sayfasına (Ana Sayfa) dahili bağlantılardan kaçınmalısınız. Ana gezinme menüsünden bağlantı verilen sayfalara bağlantı vermeyin.
Kanonik URL kullan
Bir sayfayı diğerine bağlarken kanonik URL kullanmalısınız. Kısa URL’yi yoksayın veya URL’leri yönlendirin. Kullanıcınız aynı içeriğe birden fazla URL üzerinden erişiyorsa, içerik SEO’suna zarar verir. Ancak, tercih edilmeyen URL’lerden baskın URL’ye 301 yönlendirmesi kullanabilirsiniz.
Bağlamsal bağlantılar ekleyin
Yalnızca ilgili içeriklere dahili bağlantılar oluşturun. Anahtar kelimenin hedef URL ile ilgili olduğu bir cümlede dahili bağlantıyı doğrudan kullanmanızı öneririm.
Yararlı bilgiler sağlayan dahili bağlantıya tıklama olasılığı daha yüksek olan bir kullanıcı. Buna göre, sitenizin ziyaretçileri web sitenizde daha fazla zaman geçirir ve kullanıcı katılımını artırır.
Bağlantı metni ve Alternatif metin kullanın
Anchor text, kullanıcıya verilen bir bağlantının görünen kısmıdır. Başka bir deyişle, hedef URL’yi işaret eden tıklanabilir metindir. Bağlantı metnini çok hassas ve doğal bir şekilde kullanın. Bağlantı metninde açıklayıcı anahtar kelimeler ve uzun kuyruklu anahtar kelimeler kullanılmalıdır.
Ancak, yalnızca arama motorları için uzun bağlantı metni kullanmaktan kaçınmalısınız. Çünkü aşırı derecede anahtar kelime ile doldurulması, SERP’lerdeki yayınınızın sıralamasını düşürür.
Farklı URL’ler için aynı bağlantı metnini kullanmak SEO için kötüdür. Google, her iki URL’nin de tamamen aynı konuda olduğunu düşüneceği için kafası karışacaktır.
Alternatif metin, Google’a bir görüntünün doğasını veya içeriğini anlatmak için alternatif metin belirtmek için kullanılır. Görüntü aranabilir hale getirir. Sitenizin bir web sayfasını resim aracılığıyla bağlarsanız, alt metniniz tıklanabilir hale gelir. Aslında, resim yüklenemezse alternatif metin görünür. Bu nedenle, gönderiniz için bir resim kullanıyorsanız, lütfen alternatif metin kullanmayı unutmayın.
Köşe Taşı İçeriği
Temel içerikler, sitenizdeki en önemli içeriklerdir. Bununla ilgili maksimum gönderilerden köşe taşı içeriğinize dahili olarak bağlantı vermelisiniz. Köşe taşı içeriklerine ne kadar çok dahili bağlantı verilirse, o kadar çok bağlantı değeri elde edilir. Sitenizin navigasyonundan (Ana Menü) bağlantı vermenizi tavsiye ederim.
Köşe taşı (En önemli içerik) gönderinizin eksiksiz olması ve gönderide yazdığınız konunun tüm yönlerini kapsaması gerektiğini unutmayın. Gönderiniz minimum 1500-2000 kelime uzunluğunda olabilir.
İlgili Gönderi Bölümü
Bu, mevcut gönderinizin altında 2-4 ilgili makaleyi manuel olarak göstermek için en iyi uygulamadır. Bununla birlikte, mevcut gönderinizde kullanılan aynı kategoriden veya etiketlerden ilgili gönderileri ekleyen birçok WordPress eklentisi vardır. Bazı WordPress temaları, ilgili içeriğin bir gönderinin içeriği arasına eklenmesini veya belirli bir paragraftan önce/sonra gösterme seçeneğine sahip olmasını da destekler.
İçindekiler
Aynı etki alanındaki gönderileri dahili olarak bağlarken, kullanıcınıza gönderileriniz içinde bir içindekiler tablosu da sağlamalısınız. İçindekiler tablosu (Dizin), hem kullanıcıların hem de arama motorunun web sayfanızın hiyerarşisini anlamasına yardımcı olacaktır. Bu özellik için birçok WordPress eklentisi ücretsiz olarak mevcuttur. Gönderinizin üst kısmındaki bir gönderideki tüm bölümleri veya başlıkları (H2, H3, H4) gösteren bir tablo sağlar.
İçerik Kırıntılarını Göster
Breadcrumb, canlı ziyaretçilerin hızlı bir şekilde önceki bir bölüme veya kök web sayfasına geri dönmesine olanak tanıyan bir dizi dahili bağlantıdır. İçerik haritalarını içeriğin üstünde veya altında gösterebilirsiniz.
Gönderi başlığının hemen üzerinde kırıntıları göstermenizi tavsiye ederim. Breadcrumbs, kategoriler ve etiketler gibi taksonomileri içerir. Bir blog yazarıysanız, gönderinin ait olduğu taksonomilere dahili bağlantılar eklemeniz önemlidir. Google’ın blogunuzun yapısını anlamasına yardımcı olur.
Dahili Bağlantı SEO ile İlgili Ek İpuçları
- Üst Sayfa İç Bağlantıları: Makalenizin birinci veya ikinci paragrafına 1-2 dahili bağlantı eklemeye çalışın. İçeriğinizin en üstüne dahili bağlantı eklerseniz, kullanıcılar bu bağlantıya tıklayıp sitenizde daha fazla zaman geçirebilir ve hemen çıkma oranını düşürebilir.
- Dahili Bağlantı Denetimi: Google Search Console’u kullanarak sitenizi dahili bağlantılar için denetleyin. Google Search Console, sitenizin tüm dahili ve harici bağlantılarını görmek için benzersiz bir özelliğe sahiptir. Arama konsoluna xml site haritası göndermediyseniz, bugün göndermenizi şiddetle tavsiye ederim. Aksi takdirde, bir bağlantı sağlayabilirsiniz alaniniz.com/sitemap.xml web sitenizin altbilgisine.
- Kırık Dahili Bağlantılar: Web siteniz dahili bağlantıları bozmuş olabilir. Öyleyse, bu kırık bağlantıları bulun ve düzeltin. Ya bu bozuk bağlantıları kaldırırsınız ya da yeni web sayfası URL’si ile güncellersiniz ya da sitenizin yeni bir sayfasına yönlendirirsiniz. Sitenizin bozuk bağlantılarını kontrol etmek için ücretsiz olarak kullanılabilen birçok çevrimiçi araç vardır.
- Önemsiz Dahili Bağlantılar: Bazı web sayfaları dahili olarak bağlantılıdır ancak çok önemli değildir. Bağlantı suyundan tasarruf etmek için bu önemsiz dahili bağlantıları kaldırabilirsiniz. Ve şimdi SEO sıralamasında daha iyi performans göstermesi için bağlantı değerini o sayfaya iletmek için önemli sayfaya bağlantı verin.
- Eski Yazılardan Link: İçerik SEO için gizli ipuçları, yeni gönderinizi eski gönderilerden bağlamaktır. Bu dahili bağlantılar, eski yetkili web sayfasındaki bağlantı suyunu yeni makalenize aktarır ve yeni içeriğinizin arama sonuçları sayfasının en üstünde uçmasını sağlar. Ek olarak, Google’dan eski içeriğinizi yeniden taramasını da ister.
Kötü Dahili Bağlantı – Yapmayın
Aynı URL için Birden Fazla Bağlantı
Aynı sayfaya iki veya daha fazla aynı sayfa bağlantısı eklemeyin. Sayfanızda aynı URL’ye birden fazla bağlantı verilmesi gerekiyorsa, URL Derecelendirmesi (UR) veya bağlantı değeri için ilk bağlantı dikkate alınmalıdır. Google ilk bağlantıya bakar ve aynı URL’ye giden diğer birden çok bağlantıyı yok sayar.
Dahili Bağlantı için rel=”nofollow”
rel değeri kullanmamalısınız”takip etme” Google’ın kendi web sitenizdeki bir web sayfasına giden bir bağlantıyı izlemesini engellemek için. Arama motorunun dahili bir bağlantıyı takip etmemesini istiyorsanız robots.txt Disallow kuralını kullanın. Blogger veya Wix kullanıcısının bir robots.txt dosyası oluşturması veya düzenlemesi gerekmeyebileceğini unutmayın.
Arama motorunun gönderinizi dizine eklemesini engelleyen noindex etiketini kullanabilirsiniz. Google, noindex makalelerinizi arama sonuçlarında göstermez.
Otomasyondan Kaçının
SEO dahili bağlantılar eklentisi: Lütfen dahili bağlantı otomasyonu için eklentiler veya araçlar kullanmayın. Otomatik dahili bağlantılar, kullanıcılar için alakalı olmayabilir ve otomatik olarak oluşturulan bu dahili bağlantıya tıklamayabilirler.
Eklenti, arama motoru için spam gibi görünen bağlantı metniyle aynı hedeflenen anahtar kelimelere sahip çok sayıda dahili bağlantı oluşturacaktır. Bu nedenle, dahili bağlantı içeriklerinin otomasyonundan kaçınmalısınız.