Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:7 Kolay Adımda Siteniz İçin Sayfa İçi SEO Denetimi Yapın
Dışarıdaki her SEO uzmanı, düzenli olarak sayfa içi SEO denetimleri yapar.
Ama neden?
Bu sayfa içi SEO denetimlerinin etrafındaki yutturmaca nedir? Ve neden onları da düzenli olarak yapmalısınız?
Bu yazıda, sayfa içi SEO’nun önemini ve web sitenizi güncel tutmak için düzenli bir denetim yapmanın neden çok önemli olduğunu anlayacaksınız.
Ayrıca, web siteniz için denetim yapmak için kullanabileceğiniz ayrıntılı süreci de inceleyeceğiz.
Sayfa içi SEO denetiminin nasıl yürütüleceği hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz?
Okumaya devam et.
Sayfa İçi SEO Nedir?
Sayfa İçi SEO, sıralamasını iyileştirmek için bir web sitesinde değişiklik yapmakla ilgili SEO’nun en önemli yönlerinden biridir. Bu, bir web sitesinin içeriğindeki, HTML kodundaki, tasarımındaki ve daha fazlasındaki değişiklikleri içerir.
Anahtar kelime optimizasyonu gibi sayfa içi SEO öğelerinden bazıları da en iyi Google sıralama faktörleri arasındadır.
Peki neden sayfa içi SEO denetimi yapmanız gerekiyor?
Bir sonraki bölümde öğrenin.
Sayfa İçi SEO Denetimi Neden Yapılır ve Neden Yapmanız Gerekir?
Basitçe söylemek gerekirse, sayfa içi SEO denetimi, web sitenizdeki tüm sayfa içi SEO öğelerinin optimize edilip edilmediğini kontrol etme sürecidir. Kötü sıralamalara neden olabilecek veya Google cezalarına yol açabilecek sorunları belirlemeyi içerir.
Sayfa içi SEO denetiminin bir diğer önemli yönü, hangi arama motorlarının sitenizi düzgün bir şekilde tarayamadığı ve dizine ekleyemediği sorunları bulmaktır. Arama motorlarının nasıl çalıştığını biliyorsanız, web sitenizi taramalarının onlar için ne kadar kolaysa, sizin için o kadar iyi olduğunu bilirsiniz.
Sayfa içi SEO denetiminin önemi konusunda hala ikna olmadınız mı?
Neden düzenli bir denetim yapmanız gerektiğine ve bunun web sitenize nasıl yardımcı olabileceğine dair birkaç nedenden bahsedelim.
Organik Trafiği Artırın
Sayfa içi SEO, web sitenize organik arama trafiği getirmek için çok önemlidir. Sayfa içi SEO’nuz yerinde olduğunda, sayfalarınız doğru anahtar kelimeler için sıralanır ve düzenli bir trafik akışı elde edersiniz.
Ancak, sayfa içi SEO’nuz kapalıysa, bunun tersi de olabilir.
Düzenli sayfa denetimleri yaparak, sorunları sıralamalarda veya organik trafikte önemli bir düşüşe neden olmadan önce bulabilir ve düzeltebilirsiniz. Sonuç olarak, düzenli denetimler aslında organik trafiğinizi artırmanıza yardımcı olabilir.
SERP Sıralamalarını İyileştirin
Sayfa içi denetim gerçekleştirirken, web içeriğinizin ve meta etiketlerinizin anahtar kelimeler için optimize edildiğinden emin olursunuz. Bunlar SERP sıralamalarını etkileyen en önemli faktörlerden ikisidir.
Sık sık denetim yaptığınızda ve anahtar kelime optimizasyonu da dahil olmak üzere sayfadaki tüm SEO öğelerinin yerinde olduğundan emin olduğunuzda, aktif olarak SERP sıralamalarınızı iyileştirmeye çalışırsınız.
Google Cezalarından Kurtulun
Google cezasına neden olabilecek bazı sayfa içi SEO sorunları şunlardır:
- Yinelenen içerik
- Dahili 404 hataları
- Anahtar kelime doldurma
- Gizli İçerik
- Yavaş site hızı
- Yapılandırılmış veri sorunları
- Ve dahası!
Zamanında bir sayfa içi SEO denetimi, bu sorunları belirleyip düzeltmenize yardımcı olabilir, böylece Google cezalarından kaçınırsınız.
Site Performansı Sorunlarını Düzeltin
Siteniz aşağıdakilerden dolayı düşük performans gösteriyor olabilir:
- Yavaş bir sunucu
- Kötü yazılmış kod
- Yavaş sayfa hızı
- Zayıf HTML etiketleri
- Ve dahası!
Bir SEO denetimi, genel site performansınızı ve kullanıcı deneyiminizi iyileştirmek için bu sorunları belirlemenize ve çözmenize yardımcı olabilir.
Algoritma Değişikliklerini Takip Edin
Google, algoritmasını sık sık ve düzenli olarak güncellemeye devam ediyor. Dolayısıyla, SEO için önemli görülen bir şey güncelliğini yitirebilir ve bir anda daha önemli hale gelebilir.
Google sıralama faktörleri bile zaman içinde değişmeye devam ediyor. Örneğin, mobil uyumluluk artık her zamankinden daha önemli.
Dolayısıyla, Google algoritmasının nasıl çalıştığını bildiğinizi düşünüyorsanız, tekrar düşünün.
En son algoritma değişikliklerinden haberdar olmanız ve site içi SEO öğelerinizi en son güncellemelere göre değiştirmeniz gerekir. Bu nedenle, düzenli SEO denetimleri yapmak, SEO oyununuzun zirvesinde kalmanıza yardımcı olabilir.
İşte web sitenizin sayfa içi SEO denetimini yapmak için ihtiyaç duyacağınız araçlardan bazıları. Bu araçlardan ne kadar çok kullanırsanız, denetiminiz o kadar kapsamlı olacaktır.
Google Arama Konsolu
Google’ın bu ücretsiz aracı, site sorunlarını belirleyip düzeltmeniz için ihtiyaç duyacağınız tonlarca yararlı rapor ve ölçüm sağlar.
Semrush veya Ahrefs Site Denetim Aracı
Bu, temel olarak bir web sitesi için SEO’nun tüm yönlerini denetlediği için bir site denetimi yapmak için kullanacağınız ana araçtır. Herhangi bir site denetim aracını kullanabilirsiniz, ancak Semrush ve Ahrefs en iyi araçlardan ikisini sunar.
Google PageSpeed Insights Aracı
Sayfa hızınızı kontrol etmek ve iyileştirmek için bu araca ihtiyacınız olacak.
Google Analytics
Bu, sitenizin performansı hakkında fikir edinmek, sorunları belirlemek vb. için kullanabileceğiniz en iyi ücretsiz web analizi aracıdır.
çığlık atan kurbağa
Bu, tıpkı bir arama motorunun yaptığı gibi web sitenizi taramak ve düzeltilmesi gereken teknik sorunları bulmak için kullanabileceğiniz bir araçtır. Özellikle ücretli bir site denetim aracı kullanıyorsanız bu araca ihtiyacınız yoktur, ancak premium site denetim aracına yatırım yapmak istemiyorsanız ücretsiz bir site taraması için harikadır.
Denetim için Başlıca Sayfa İçi Unsurlar
Sayfa içi SEO denetimi yapmaya başlamadan önce, hangi öğelerin denetlenmesi gerektiğini anlamak önemlidir.
Bunun nedeni, sayfa içi SEO denetim sürecinin tamamının web sitenizin bu unsurlarına bağlı olmasıdır.
Öyleyse onlara bir göz atalım.
1. Başlık Etiketi
Bir sayfanın başlık etiketi, arama motorlarına sayfanın ne hakkında olduğunu söyler. Bu da onu en önemli sayfa içi SEO faktörlerinden biri yapar.
Bu nedenle, diğer şeylerin yanı sıra hedef anahtar kelimenizi dahil ederek ve onu akılda kalıcı hale getirerek doğru bir şekilde elde etmek önemlidir.
2. Meta Açıklama
Meta açıklaması, başlık etiketiyle birlikte arama sonuçlarında görünen web sitelerinin bir başka öğesidir.
Bu nedenle, izleyicileriniz için yeterince çekici hale getirmeniz gerekir. Buradaki fikir, onları web sitenize trafik çekmek için bağlantınıza tıklamaya teşvik etmektir.
Başlık etiketleri gibi, başlık etiketleri de SEO’nuz için önemli sayfa öğeleridir. Bunlar, sayfadaki tüm görünür başlıkları içerir, yani h1, h2, h3 vb.
Sayfalarınızın yapısını ve akışını oluşturabilecekleri veya bozabilecekleri için bu başlıkları doğru bir şekilde almak önemlidir. Anahtar kelimeleri bu başlık etiketlerine doğal bir şekilde dahil etmek de önemlidir.
4. Web Sitesi Kopyası
Web sitenizin içeriği, optimize edilmesi gereken belki de en önemli sayfa öğesidir.
Nedeni?
İçerik kalitesi, web sitenizin ziyaretçilerinin deneyimini artırabilir veya bozabilir. Zayıf veya zayıf içerik, ziyaretçilere sorularının yanıtlarını asla vermez.
Öte yandan, iyi içerik, onlar için yetkili bir bilgi kaynağı olmanıza yardımcı olabilir.
5. Web Sitesi Yapısı
Web sitenizin tamamı, ziyaretçiler için gezinmeyi kolaylaştıracak şekilde yapılandırılmalıdır. Ayrıca, arama motorlarının bağlamlarını iyi anlamaları için her bir anahtar kelimeye veya konuya ayrılmış sayfaların olması önemlidir.
Bu nedenle, web sitenizin yapısını planlamanız ve aynı anahtar kelime grubunu hedefleyen iki sayfa olmadığından emin olmanız önemlidir.
6. URL Yapısı
URL’lerinizi oluşturma ve çerçeveleme şekliniz de önemlidir. URL’ler, sayfada nelerin saklandığına dair bir fikir verdikleri için sayfadaki önemli öğelerdir.
Bu nedenle, onları kısa tutarken mümkün olduğunca açıklayıcı tutmak önemlidir. Anahtar kelimeleri bunlara da dahil edebilirsiniz.
Örneğin, bu URL’yi nasıl basit tuttuğumuza ve anahtar kelimeyi de buna dahil ettiğimize dikkat edin.
7. Resimler ve Videolar
Resimler ve videolar da SEO’nuzu iyileştirmek için iyi bir şekilde optimize edilmesi gereken önemli sayfa öğeleridir.
Arama motorları resimleri ve videoları doğrudan tarayamasa da, resimler için doğru alt etiket setini ekleyerek bu işlemi onlar için basitleştirebilirsiniz. Benzer şekilde, videolara alakalı açıklamalar ekleyebilirsiniz.
8. İletişim Bilgileri
Yerel SEO’nuzu artırmak istiyorsanız, web sitenizin NAP (Ad, Adres, Telefon) bilgileri özellikle önemlidir. Ve web sitenizde göründüğü şekliyle, sayfa üzerinde de önemli bir parametredir.
Bunun nedeni, potansiyel müşterilerin markanıza ulaşmasına yardımcı olabilecek bilgilerin bu olmasıdır. Bu nedenle, bu bilgilerin web sitenizde hem doğru hem de tutarlı olması önemlidir. Bu bilgiyi web sitenizin altbilgisine koyarak başlayabilirsiniz.
9. Web Sitesi Tasarımı
Sayfa içi SEO denetimlerinde dikkate alınması gereken bir diğer önemli parametre de sayfa içi SEO denetimleridir. web sitesi tasarımı.
Web sitenizin ziyaretçilere iyi bir kullanıcı deneyimi sunması gerekiyor. Bu nedenle mobil uyumlu olmalı, hızlı yüklenmeli ve gezinme kolaylığı sağlamalıdır. Ayrıca herhangi bir bozuk bağlantı veya kullanılabilirlik sorunu olmamalıdır.
Bununla birlikte, şimdi web siteniz için sayfa içi SEO denetimi gerçekleştirmek için atmanız gereken adımlara bir göz atalım.
Web Siteniz İçin Sayfa İçi SEO Denetimi Gerçekleştirmenin 7 Adımı
Denetim yürütmek için yedi adımlı süreci tartışmadan önce, anlamanız gereken birkaç şey var.
İlk olarak, bir SEO denetimi gerçekleştirmenin çok sayıda yolu vardır ve bunun ne kadar kapsamlı veya hızlı olmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Tüm adımları takip etmeyi veya birkaçını atlamayı seçebilirsiniz.
İkincisi, bu gönderide belirtilen tüm araçlara ihtiyacınız olmayabilir ve alternatifleri de kullanabilirsiniz. Aslında, bu kadar çok araç kullanarak kapsamlı bir denetim yapmak yerine manuel nokta kontrolleri yapabilirseniz.
Temel olarak, sürece ne kadar zaman, çaba ve para yatırmak istediğinize karar vermek size kalmıştır. En iyi sonuçları almak için aşağıda belirtilen süreci tam olarak uygulamanızı öneririz.
Artık bunu açıklığa kavuşturduğumuza göre, sayfa içi SEO denetimi yürütme sürecine geçelim.
1. Sitenizin Yalnızca Tek Bir Taranabilir Sürümü Olduğundan Emin Olun
Bu, sayfa içi SEO denetimi yapmak için bu süreçteki ilk adımdır. Web siteniz için bir Google araması yapın ve birden çok sürümünün olmadığından emin olun.
Bir sitenin neden birden çok sürümü olur?
Bazen bir sitenin HTTP ve HTTPS sürümleri veya aynı anda var olan www ve www olmayan sürümleri olabilir. Örneğin bir site aşağıdaki sürümlere sahip olabilir:
- http://xyz.com
- http://www.xyz.com
- https://xyz.com
- https://www.xyz.com
Arama motorları indeksleme ve sıralama için hangi versiyonun dikkate alınacağını bilemediğinden, bu SEO için iyi değildir. Sonuç olarak, tüm sürümler yinelenen veya çalıntı sayfalar olarak atılabilir.
Çözüm nedir?
Arama motorlarına hangi sürümü birincil sürüm olarak kabul etmeleri gerektiği konusunda bilgi vermek için standartlaştırmayı kullanın. Birincil sayfanızın URL’sine bir rel=”canonical” etiketi eklemeniz yeterlidir.
Bu, nasıl görüneceğine bir örnektir:
Ayrıca, HTTP ve HTTPS hatalarını önlemek için eski HTTP URL’lerinden yeni HTTPS URL’lerine 301 yönlendirmeleri ayarlayın.
2. Web Sitenizi Tarayın
Sayfa içi SEO denetiminizin bir sonraki adımı, arama motorlarının sitenizi nasıl gördüğüne dair içgörüler elde etmek ve hataları belirlemek için bir site taraması yapmaktır.
gibi bir araç kullanabilirsiniz. çığlık atan kurbağa Web sitenizi taramak için. Arama çubuğuna web sitenizin URL’sini girin ve “Başlat”a tıklayın.
Araç otomatik olarak sitenizi taramaya başlayacak ve sonuçları gösterecektir.
Aşağıdakileri denetlemek için genel bakış sekmesindeki çeşitli ölçümleri gözden geçirin:
- Dizine eklenebilen ve dizine eklenemeyen URL’ler
- HTTP ve HTTPS URL’leri
- Yönlendirmeler ve 404 hataları
- robots.txt, meta robotlar veya X-Robots-Tag tarafından engellenen URL’ler
- site haritaları
- Yapılandırılmış veri hataları
- Ve dahası!
Web sitenizi tararken site içi SEO’nun tüm önemli unsurlarını denetlediğinizden ve düzelttiğinizden emin olmak için eksiksiz SEO kontrol listemizi kullanın.
Bu aracı kullanarak web sitenizin HTML’sini ve içeriğini de analiz edebilirsiniz, ancak sonraki bölümlerde bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz.
3. Kapsamlı Bir İçerik Denetimi Gerçekleştirin
Bu, sayfa içi SEO denetiminin en önemli yönlerinden biridir ve azami dikkatle yapılmalıdır.
Aşağıdaki hataları bulmak için Screaming Frog’un “içerik” sekmesini kontrol ederek içerik denetiminize başlayabilirsiniz:
- Yinelenen içerik
- Düşük içerikli sayfalar
- Yazım hataları
- dilbilgisi hataları
Ancak, sayfa içi SEO denetiminin en önemli yönü anahtar kelime optimizasyonudur. Web sitenizin içeriği, tüm ana hedef anahtar kelimeleriniz için ideal olarak sıralanmalıdır.
Web sitenizin içeriğini anahtar kelimeler için nasıl denetleyebilirsiniz?
Semrush’s gibi bir araç kullanın Sayfa İçi SEO Denetleyicisi web siteniz için içerik optimizasyon fikirleri bulmak için.
İçerik fikirlerine ilişkin bazı örnekler şunları içerir:
- Hedef anahtar kelimeyi başlıklara, meta etiketlere vb.
- LSI anahtar kelimelerini kullanarak sayfa içeriğini zenginleştirme
- İdeal içerik uzunluğuna ilişkin öneriler
- Okunabilirliği geliştirmek için değerlendirme ve fikirler
- Video içeriği veya resim eklemek için öneriler
- Anahtar kelime doldurma veya aşırı optimizasyon uyarısı
- Anahtar kelime yamyamlaştırma hataları
- Ve dahası!
SEO dostu web içeriği oluşturmanın genel fikri, iyi bir anahtar kelime yoğunluğunu korumak ve hedef anahtar kelimenizin aşağıdakilere yerleştirildiğinden emin olmaktır:
- Başlık etiketleri
- Meta açıklamaları
- Başlıklar ve alt başlıklar
- Sayfadaki ilk 2-3 satır
- içerik boyunca
Bunu tüm web içeriğiniz için yaparsanız, sayfa içi SEO’nun içerik cephesinde iyi olursunuz.
4. Dahili Bağlantı Yapınızı Optimize Edin
Sayfa içi SEO’nun web içeriğinizi kontrol ederken denetlemeniz gereken bir yönü daha vardır ve bu da dahili bağlantıdır.
Bunun için Semrush’un “Site Denetim” aracını kullanabilirsiniz. Raporun sorunlar sekmesine gidin ve bozuk bağlantıları bulun.
Ayrıca, işleri sizin için çok daha kolaylaştıran, kopan bağlantıları düzeltmenin yollarını da bulacaksınız. Sadece hatayı tıklayın ve düzeltmeniz gereken bozuk bağlantıların tam listesini bulun. Her birini manuel olarak kontrol edebilir ve doğru bağlantıyla güncelleyebilirsiniz.
Ardından, İstatistikler sekmesine gidin ve gelen dahili bağlantıları kontrol edin. Yüzde çok düşükse bu, daha fazla dahili bağlantı ekleme fırsatını kaçırdığınız anlamına gelir.
Çok az dahili bağlantınız varsa, bu, sayfa içi SEO denetiminin biraz zaman alacak bir parçasıdır. Tüm önemli sayfalarınızı manuel olarak kontrol etmeniz ve daha fazla dahili bağlantı eklemeniz gerekir.
Genel bir kural olarak, daha sonra bu zaman alan süreçten kaçınmak için içerik oluşturma sırasında dahili bağlantıya dikkat edin. Bunu yapmanın en iyi yolu, farklı alt başlıklar veya geniş bir tema içindeki konular hakkında birden çok makale içeren konu kümelerini kullanmaktır.
İşte SEO dostu bir web sitesi için tipik bir iç bağlantı yapısının görsel bir temsili.
5. Sitenizin Mobil Uyumluluğunu Kontrol Edin
Bu, herhangi bir web sitesi için sayfa içi SEO denetiminde önemli bir adımdır. Her yıl artan mobil arama sayısıyla, mobil trafiği kaybetmeyi göze alamazsınız.
Ayrıca, mobil uyumluluk da önemli Google sıralama faktörlerinden biridir.
Bu nedenle, tüm mobil cihazlarda iyi işleyen ve hızlı yüklenen, mobil uyumlu bir web sitesine sahip olmanız gerekir.
Google Search Console’u kullanabilirsiniz. Mobil Uyumluluk Testi Web sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını öğrenmek için. Arama çubuğuna web sitenizin URL’sini ekleyin ve enter tuşuna basın.
Ancak bu, tek bir sayfanın mobil uyumluluğunu denetler. Web sitenizin tamamını denetlemek için Google Search Console’a gitmeniz ve “Mobil Kullanılabilirlik Raporu”nu kontrol etmeniz gerekmektedir.
Bu, geçerli veya hatalı sayfaların listesi de dahil olmak üzere web sitenizin mobil uyumluluğu hakkında size ayrıntılı bilgi sağlayacaktır.
Farklı hata türleri şunları içerir:
- Uyumsuz eklentiler
- Görüntü alanı ayarlanmadı
- İçerik genişliği ekran boyutundan daha fazla
- Küçük veya okunması zor yazı tipi
- Birbirine yakın tıklanabilir öğeler
Hata gösteren her sayfa için hatanın türünü bulmanız ve düzeltmeniz gerekir. İşiniz bittiğinde, sorunun çözülüp çözülmediğini görmek için testi tekrar yapabilirsiniz.
6. Bir Sayfa Hızı Testi Yapın
Site hızı, önemli Google sıralama faktörlerinden bir diğeridir ve sayfa içi SEO denetim sürecinizde önemli bir adımdır. Yüksek site hızı, iyi bir kullanıcı deneyimi sağlar ve uzun yükleme süreleri nedeniyle trafik kaybını önler.
Google’a göre, daha uzun sayfa yükleme süreleri, önemli trafik kaybına ve daha yüksek hemen çıkma oranlarına neden olabilir.
Bu nedenle, sayfa içi SEO denetimi yaparken sitenizin hızını kontrol edin ve hiçbir sayfanın yüklenmesinin 1 saniyeden uzun sürmediğinden emin olun.
Denetiminize Semrush’ın site denetim aracını kullanarak başlayabilirsiniz. Sayfa yükleme istatistiklerini bulmak için “Genel Bakış” sekmesi altındaki “Site Performansı” raporunu kontrol edin.
Ortalama sayfa yükleme hızınız 1 saniyenin üzerindeyse yavaş sayfaları “Yavaş sayfa (HTML) yükleme hızı” bölümünde “Hatalar” bölümünde bulabilirsiniz.
Aşağıdaki taktikleri kullanarak yavaş yüklenen sayfaları optimize edin:
- Sayfadaki görsel öğelerin boyutunu küçültme
- Bir içerik dağıtım ağı (CDN) kullanın
- Ekran dışı görüntüleri ertele
- Sunucu yanıt sürelerini iyileştirin
- HTML kodunuzu simge durumuna küçültün
- Önbelleğe almayı kullan
Yavaş sayfaların yüklenme hızını artırmak ve sitenizi daha kullanıcı dostu hale getirmek için bu taktikleri uygulayın.
7. HTML İyileştirmeleri Yapın
Sürecin bu kısmı, web sitenizin meta etiketlerini optimize etmeyi amaçlar ve alternatif metin optimize edilir.
Her birini daha ayrıntılı olarak tartışalım.
Başlık Etiketleri
Bu, arama motoru sonuç sayfalarında görünen sayfa başlığıdır ve genellikle bir kullanıcının gördüğü ilk şeydir. Bir kullanıcının sayfanın kendisiyle alakalı olup olmadığına karar vermesine yardımcı olur.
Ama hepsi bu kadar değil.
Başlık etiketleri, arama motorlarının sayfalarınızı anlaması, dizine eklemesi ve sıralaması için de önemlidir. Bu nedenle, tüm başlık etiketlerinizin benzersiz olduğundan ve birincil anahtar kelimelerinize sahip olduğundan emin olmanız önemlidir.
Herhangi bir anahtar kelime için Google’da arama yapabilirsiniz ve en iyi sonuçların her zaman birincil anahtar kelimeye sahip olduğunu fark edeceksiniz. İşte bir örnek:
Açıkçası, başlık etiketlerindeki anahtar kelimeler sıralamalar için önemlidir ve bu nedenle sayfa içi SEO denetimi sırasında başlık etiketlerinizi optimize etmelisiniz.
Emin olun:
- Web sitenizdeki her başlık etiketi benzersizdir
- Her etiket, tercihen başlangıca doğru birincil anahtar kelimeye sahiptir.
- Her bir başlık etiketinin uzunluğu 50 ile 60 karakter arasındadır
Bunu kontrol ettikten sonra, bir sonraki adıma geçebilirsiniz.
Meta Açıklamaları
Başlık etiketlerine benzer şekilde, meta açıklamaları da arama sonuçlarında görünür ve hem kullanıcılar hem de arama motorları için önemlidir.
Meta açıklamaları şunları içermelidir:
- Başlangıca doğru birincil anahtar kelime
- Sayfanın veya içeriğin açık ve özlü bir açıklaması
- 150 ila 160 karakter uzunluğunda
- Eşsiz ve çekici bir harekete geçirici mesaj
Ayrıca, her meta açıklamanın benzersiz ve ilgi çekici olduğundan emin olun.
Aynı anahtar kelime olan “SEO Kontrol Listesi” için, birincil anahtar kelime ile optimize edilmiş kısa ve benzersiz bir meta açıklamasıyla birlikte arama sonucumuz burada.
Benzer şekilde, SEO dostu URL’ler oluşturmak için birincil anahtar kelimenizi de eklemeniz gerekir.
Başlıklar
İçeriğinizi düzgün bir şekilde yapılandırmak ve arama motorlarına içeriğiniz hakkında daha fazla bilgi sağlamak için sayfanıza net ve belirgin HTML başlıkları ekleyin.
İçeriğinizin şunlardan emin olmalısınız:
- H1, H2, H3 ve H4 başlıkları ve alt başlıkları ile iyi yapılandırılmıştır
- Birincil anahtar kelimeye sahip başlıklara sahip
- Benzersiz olan yalnızca bir H1 başlığı vardır
İçeriği çeşitli başlıklar ve alt başlıklar halinde nasıl yapılandırdığımızı görmek için blog yazılarımızdan birindeki bu içindekiler tablosuna göz atın.
alternatif metin
Bir denetim yürütürken birçok kişinin genellikle gözden kaçırdığı bir şey, web sitelerindeki alternatif metinlerde resimler olup olmadığını kontrol etmektir. Bu hatayı yapmadığınızdan emin olun.
Resimler için alternatif metin, arama motorlarının web sitenizdeki resim içeriğini anlamasına yardımcı olur. Bu nedenle, alakalı anahtar kelimeler eklemek ve bir görselin alt metni aracılığıyla kesin bir açıklamasını sağlamak önemlidir.
İşte yapmanız gerekenler:
- Web sitenizdeki tüm resimlerin alt özelliklerine sahip olup olmadığını kontrol edin
- Metnin 150 karakterden uzun olmadığından emin olun
Alternatif metninizi kontrol edip optimize edin ve sayfa içi SEO denetiminizi tamamlayın.
Fazlası var…
Şimdi web sitenize daha fazla organik trafik akışını sağlayacak diğer 102 adımı keşfetme zamanı. SEO Kontrol Listesini buradan alın.
Nasıl göründüğüne bir göz atmak ister misiniz?
E-postanızı girin ve
SSS
1. Sayfa içi SEO denetimi nedir?
Sayfa içi SEO denetimi, kötü sıralamalara ve hatta cezalara neden olabilecek hataları bulmak ve düzeltmek için web sitenizdeki tüm önemli SEO öğelerini kontrol etmeyi içerir.
2. Sayfa içi SEO denetimi nasıl yapılır?
Yedi kolay adımı gerçekleştirerek sayfa içi SEO denetimi gerçekleştirebilirsiniz:
1. Sitenizin yalnızca bir taranabilir sürümü olduğundan emin olun
2. Web sitenizi tarayın
3. Kapsamlı bir içerik denetimi gerçekleştirin
4. Dahili bağlantı yapınızı optimize edin
5. Sitenizin mobil uyumluluğunu kontrol edin
6. Sayfa hızı testi yapın
7. HTML iyileştirmeleri yapın
Sayfa içi SEO denetimi gerçekleştirmek için çeşitli site denetim araçlarına ve diğer SEO araçlarına ihtiyacınız olacak. Bazı önemli araçlar şunları içerir:
- Google Arama Konsolu
- Semrush veya Ahrefs site denetim aracı
- Google PageSpeed Insights aracı
- Google Analytics veya herhangi bir web analizi aracı
3. 2021’de sayfa içi SEO neden önemlidir?
Sayfa İçi SEO, SEO’nun üç ayağından biridir ve SERP’lerde (arama motorları sonuç sayfaları) iyi sıralamak istiyorsanız göz ardı edilemez.
Sayfa içi SEO öğelerinin çoğu, en iyi Google sıralama faktörleri arasındadır. Bu nedenle, SERP’de üst sıralarda yer almak ve tonlarca organik trafik almak isteyen herhangi bir web sitesi için sayfa içi SEO çok önemlidir.
4. Sayfa içi SEO kontrol listesi nedir?
Sayfa içi bir SEO kontrol listesi, optimum site performansını sağlamak için kontrol etmeniz ve düzeltmeniz gereken tüm önemli unsurları kapsar.
İşte referansınız için hızlı bir kontrol listesi:
- Sitenin yinelenen sürümleri
- Dizine eklenebilen ve dizine eklenemeyen URL’ler
- HTTP ve HTTPS URL’leri
- Yönlendirmeler ve 404 hataları
- Engellenen URL’ler
- site haritaları
- Yapılandırılmış veri hataları
- Yinelenen içerik
- Düşük içerikli sayfalar
- Yazım hataları
- dilbilgisi hataları
- Başlık etiketleri
- Meta açıklamaları
- Başlık etiketleri
- Alternatif metin
- Dahili bağlantılar
- site hızı
- Mobil uyumluluk
5. En önemli sayfa içi SEO faktörü nedir?
SEO dostu içerik, daha fazla web trafiğine ve daha iyi bir kullanıcı deneyimine doğrudan katkıda bulunduğundan belki de en önemli sayfa içi SEO faktörüdür.
İçerik, hedef kitle için yararlı ve alakalıysa ve arama motorları için alakalı anahtar kelimelerle optimize edilmişse SEO dostu olarak kabul edilir. Temel olarak, hem okuyucular hem de arama motorları için iyi olmalıdır.
Çözüm
Düzenli denetimler yapmak, SEO oyununuzun zirvesinde kalmanıza ve yüksek SERP sıralamalarını korumanıza yardımcı olabilir. Sorunları ve potansiyel tehditleri çok fazla zarar vermeden önce proaktif olarak belirlemenize yardımcı olur.
Yalnızca herhangi bir sorundan kaçınmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda organik trafiğinizi artırmanıza ve sıralamanızı yükseltmenize de aktif olarak yardımcı olur.
Denetimlerinizi gerçekleştirmek için yukarıda belirtilen yedi adımlı süreci kullanın. Ayrıca, güncel kalmak için her ay hızlı bir denetim ve her üç ayda bir kapsamlı bir denetim planlayın. SEO’nuzu artırmak için daha fazla yardıma mı ihtiyacınız var? Gelişmiş ipuçlarına ve püf noktalarına erişmek için eksiksiz SEO Kontrol Listemizi indirin.