8 En İyi Ürün Bilgi Yönetim Sistemi

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:8 En İyi Ürün Bilgi Yönetim Sistemi

Ürün sayfalarınızda görüntülediğiniz bilgilerin tutarlı, güncel, ilgi çekici ve doğru olması gerekir.

Ayrıca, ziyaretçilerinizin duygusal tepkilerini teşvik etmek ve müşteri deneyimini oluşturmak için ürün listelemelerinizi kullanmanız gerekir.

Her yönden size gelen ürün bilgileri (tedarikçilerden gelen meta veriler ve açıklamalar, çeşitli dahili departmanlardan gelen parçalı e-tablolar ve müşteri incelemeleri ve geri bildirimleri) sayesinde, bu zengin deneyimleri sağlamak tamamen mümkündür.

Ancak yalnızca tüm bu verileri doğru zamanda doğru yere yönlendirmenin bir yolunu bulursanız. Bunu yapmak için özel bir ürün bilgi yönetim sistemine (kısaca PIM) ihtiyacınız olacak.

Burada çevrimiçi markaların PIM çözümlerine ihtiyaç duymasının nedenlerine, bunlardan nasıl yararlanabileceğinize ve işletmeniz için doğru olanı nasıl seçeceğinize bakacağız.

Son olarak 2023’ün en iyi sekiz PIM sistemini inceleyeceğiz.

Şunları ele alacağız:

Ürün bilgi yönetim sistemi nedir?

Kısacası, bir ürün bilgi yönetimi (PIM) sistemi, ürünlerinizle ilgili tüm bilgileri merkezileştirin—SKU’lardan ürün görsellerine kadar.

PIM yazılımı, ürünlerinizle ilgili bilgileri ve varlıkları tek bir yerde düzenlemenizi sağlayarak, ürünlerinizi sattığınız her yerde bu bilgilere kolayca erişmenizi ve dağıtmanızı sağlar.

#cta-visual-pb#Birden fazla vitrinde tutarlı bir şekilde ürün satışı yapınDaha büyük markalar için tasarlanan Shogun Page Builder Advanced, ekibinizin alt markalarınız ve çeşitli vitrinleriniz genelinde içeriği kolaylıkla kopyalamasına ve klonlamasına olanak tanır. Daha fazla bilgi edin

Zaten harika bir ticaret platformunuz varsa neden bir PIM sistemine ihtiyacınız var?

Mağazanızı Shopify, BigCommerce veya Magento gibi çok işlevli bir ticaret platformunda geliştirmeye ve kullanıma sunmaya zaman ve para yatırdınız.

Peki neden bir PIM uygulamakla uğraşıyorsunuz? Sonuçta ticaret platformları zaten gelişmiş katalog ve ürün sayfası özelliklerine sahiptir.

Gerçek şu ki bu platformlar, ayrıntılı ürün bilgileri ve varlıkları derlemek, depolamak ve dağıtmak için değil, çok yönlü e-ticaret işlevselliği sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Artık modern e-ticarette zorunlu olan bu görev için özel bir ürün bilgi yönetimi sistemine ihtiyacınız var.

PIM ile… arasındaki fark nedir?

Kaynak: Unsplash

PIM platformları, doğası gereği birbiriyle yakından ilişkili ve tamamlayıcı yazılımlara sahip işbirlikçi sistemlerdir.

Alfabe çorbasının biraz kalınlaştığı ve kafa karıştırıcı hale geldiği yer burası, işte kısa bir hile sayfası:

  • PXM (Ürün Deneyimi Yönetimi). Bu platform, PIM ailesi içinde yer alır ve aynı temel işlevselliği sağlar, ancak aynı zamanda gelişmiş dijital varlık yönetimi (DAM), müşteri deneyimi ve kişiselleştirme yeteneklerini tek bir ürün teklifinde birleştirerek gelişmiş içerik yönetimi özellikleri sunar. Giderek daha popüler hale gelen listemizdeki PIM seçimlerinden bazıları PXM’lerdir.
  • MDM (Ana Veri Yönetimi). Şirketinize ilişkin genel verileri depolamak için bir sistem. MDM, tüm verilerinizin (İK, CRM, bordro vb.) yetkili sürümünü sağlar; dolayısıyla bunlar ürün verileriyle sınırlı değildir.
  • DAM (Dijital Varlık Yönetimi). Ürünlerinizle ilişkilendirmek istediğiniz görseller, videolar ve animasyonlar gibi verilerinizin içerik yönünü yönetmeye yönelik bir sistem. Bu bir PIM’in parçası olabilir veya ayrı bir ürün olabilir.
  • ERP (Kurumsal Kaynak Planlama). Daha büyük markalar için gerekli olan ERP yazılımı, temel iş süreçlerini otomatikleştirir, izler ve görünürlük sağlar. Ürünleriniz hakkında pek çok ayrıntılı bilgi barındırırlar, bu nedenle bilgileri çıkarmak ve paylaşmak için PIM’inizin ERP’nizle entegre olmasına ihtiyacınız olacak.

PIM sistemi nasıl çalışır?

PIM’in benzersiz yanı, tahmin edebileceğiniz gibi ürün bilgilerini yönetmeye adanmış olmasıdır.

Dolayısıyla bir DAM veya içerik yönetim sistemi (CMS), PIM ile benzer veri yönetimi işlevlerini yerine getirirken, PIM platformu tamamen ürünle ilgilidir.

İşletmenizden ve iş ortaklarınızdan gelen ürün verileri tek bir gerçek kaynakta bir araya getirilerek ekibinize hangi verilerin hangi ürünlere ait olduğu konusunda kristal netliğinde bir görünüm sağlanır.

Kaynak: Unsplash

Etkili bir PIM sisteminin özellikleri

İşletmeniz için bir araç seçerken dikkat etmeniz gereken ana PIM yazılımı özellikleri şunlardır.

Ürünleriniz için ‘tek doğruluk kaynağı’ görevi görür.

İşletmelerin ürün verileri genellikle çeşitli yerlere dağılmış halde bulunur.

Bu kaçınılmazdır: Envanter ve hammaddeleri birden fazla tedarikçiden temin ediyorsunuz, müşterileriniz farklı yerlerde ve farklı kanallarda bulunuyor, stoğunuz çeşitli mağazalar ve depolar arasında bölünmüş durumda, vb.

Buna ekipler ve departmanlar arasında dağılmış e-tabloların ve geçici dosyaların çoğalmasını da ekleyin; silolanmış ürün verileri sorununu açıkça görebilirsiniz.

PIM size tedarikçilerden ve kendi ekiplerinizden gelen bilgilerin toplandığı merkezi bir nokta sağlar.

Ürün verilerinize güven sağlar

Ürün bilgilerinizin güvenilir ve tutarlı olması gerekir.

Birden fazla satış kanalındaki ürün girişlerini hâlâ manuel olarak güncelliyorsanız, bu utanç verici ve markaya zarar veren hatalara yol açabilir.

Ürün bilgileri yönetiminin en iyi uygulamaları, bir ürün girişini güncellediğinizde, ürün bilgilerinin tutulduğu diğer tüm yerlerle otomatik olarak senkronize edildiğini söyler.

İş akışı yönetimi ve yönetişim özellikleri aynı zamanda doğru kişilerin doğru girişleri doğru zamanda güncellemesini sağlar.

Verileri günceller ve zenginleştirir

Ürün bilgileriniz için merkezi bir konum, ürün girişlerine erişmeyi ve güncellemeyi çok daha kolay hale getirerek ekiplere ve müşterilere doğru, güncel ve tutarlı bilgiler sağlar.

Tavsiye Edilen:  Kişiselleştirmenin Pazarlama Stratejinize Etkisi

Bu aynı zamanda veri ve içeriğin ürün girişlerinize ‘katmanlı olarak eklenebileceği’ ve böylece sürekli olarak zenginleştirilebileceği anlamına gelir.

Ürün bilgilerini birleştirir

Sendikasyon devam ediyor Ürün bilgilerinin tüm kanallarınıza dağıtılması.

PIM’inizde bir ürün girişi güncellendiğinde sitenizdeki, pazar yerinizdeki, sosyal kanallarınızdaki vb. ürün listelemeleri de otomatik olarak güncellenecektir.

Ürünler arasındaki ilişkileri yönetir

PIM sistemleri yalnızca bireysel ürün bilgilerini yönetmekle kalmaz, aynı zamanda taksonomiler.

Yani ürünlerinizi kategorilere ayırmanıza yardımcı olmak için etiketleri ve hiyerarşileri kullanırlar. Bu, bilgi ve içeriği tek bir ürün yerine tüm ürün grupları veya kategorilerle ilişkilendirebileceğiniz anlamına gelir.

Bir PIM sistemi ne tür verileri yönetir?

Kaynak: Unsplash

PIM’ler ürün bilgilerini yönetir, ancak bunu bir aşama daha ayrıntılı olarak inceleyebiliriz. Ürün bilgileri üç kategoriye ayrılır:

  • Teknik veri. Bu, bir ürünün teknik özelliklerini ifade eder. Karmaşık, teknoloji ağırlıklı veya ısmarlama ürünler satıyorsanız, müşterilerinize mümkün olduğunca fazla ayrıntı içeren ayrıntılı bir döküm vermek, markanızı yüksek kaliteli bir satıcı haline getirecek ve müşterileriniz güvenle satın alabilecektir.
  • Kullanım verisi. Bu sadece bir ürünün nasıl kullanılması gerektiğine dair kuru bir açıklama değildir; müşterilerin isteklerine hitap etme fırsatıdır; örneğin müşterilerinizin bir mutfak aletinin kullanım verilerini sağlarken hazırlayabilecekleri lezzetli yemekleri açıklar.
  • Duygusal veriler. Bu, ziyaretçilerin ilgisini çekebilecek görselleri ve yazılı içeriği içerebilir. Ürün açıklamasındaki teknik ve kullanım verilerine dayanarak müşterilere dönüşüm için başka bir neden sunabilir.

PIM sisteminin 4 temel faydası

Şimdiye kadar PIM’in e-ticaret markanız için neden önemli olduğuna dair iyi bir fikre sahip olmalısınız.

Ancak hala emin değilseniz işte başlıca faydaları. En iyi ürün veri yönetimi yazılımı şunları yapmanızı sağlar:

  • Veri girişini otomatikleştirin. PIM sistemi, birden fazla yere bilgi girme ihtiyacını ortadan kaldırır. Kayıtlarınızı tutmak için harcadığınız zamanı büyük ölçüde azaltır ve ürün listelemelerinizin kalitesinde ve tutarlılığında olumlu bir değişiklik olur.
  • Ürün sunumunu geliştirin. Verilerinizi tek bir konumda zenginleştirme yeteneği, daha alakalı, ayrıntılı görseller ve videoların yanı sıra çok daha ilgi çekici ürün açıklamaları oluşturacağınız anlamına gelir. Bu veriler dağıtım kanallarınıza sürekli ve otomatik olarak dağıtıldığında, ürünlerinizin müşterilerinize nasıl görüneceği üzerinde büyük bir etkisi olur.
  • İşletmenizi ölçeklendirin. Büyüdükçe ürün yelpazenizi genişletecek ve daha fazla sayıda tedarikçiden sipariş vereceksiniz. Bu aşamada hala manuel ürün bilgisi girişine güveniyorsanız, buna ayak uydurmanın çok zor olduğunu göreceksiniz. Tedarikçilerinizle ürün bilgileri alışverişini otomatikleştirmek, geniş ölçekte çalışabileceğiniz anlamına gelir.
  • Veri analizini geliştirin. PIM’ler ürünleriniz hakkında pek çok bilgiyi (bunları kimin satın aldığı, ne zaman ve nerede satın aldığı, hangi ürün kategorilerinin iyi performans gösterdiği vb.) sakladığından, ürünlerinizin nasıl performans gösterdiğini analiz etmek için zengin bir veri dizisi sağlarlar.

Ne tür bir işletmenin PIM’e ihtiyacı vardır?

PIM yazılımı her şekil ve büyüklükteki markalar için faydalı olacaktır, ancak belirli çevrimiçi işletme türleri için bu sistemler olağanüstü katma değer sağlar.

İşte PIM yazılımına yatırım yapmayı ciddi olarak düşünmesi gereken marka türleri.

Geniş kataloglara sahip markalar

PIM’lere özellikle geniş bir ürün kataloğuna sahip e-ticaret markaları ihtiyaç duymaktadır. Yönetilmesi gereken çok sayıda SKU’nuz ve bu ürünlerin tümü ile ilişkilendirilecek ayrıntılı bilgileriniz olabilir.

Bu bilgiyi yönetmek ve düzenlemek için özel bir araca ihtiyaç duyduğunuz yer burasıdır.

Kaynak: Unsplash

Birden fazla vitrini olan markalar

Birden fazla vitrininiz varsa veya farklı markaları yönetiyorsanız PIM’ler sizin için de faydalı olacaktır.

Özel bir PIM sistemiyle, fiyatlandırmanızı ve diğer ürün bilgilerinizi mağazalar ve markalar arasında tutarlı tutabilir veya belirli ürün bilgilerini markalarınızdan veya mağazalarınızdan birine veya diğerine atayabilirsiniz.

Çok kanallı markalar

Markanızın birden fazla kanalda varlığı varsa iyi bir PIM, bunlar arasında ayrım yaparak ve her birine kanala uygun verileri ve varlıkları göndererek yardımcı olabilir.

#cta-visual-pb#Çarpıcı ürün sayfalarının ölçekli oluşturulmasıDaha büyük markalar için tasarlanan Shogun Page Builder Advanced, ekibinizin birden fazla vitrinde kolaylıkla, verimli bir şekilde içerik oluşturmasına olanak tanır.Daha fazla bilgi edinin

Ürün bilgi yönetim sistemi nasıl değerlendirilir?

Yani bunu yapmaya karar verdiniz ve araştırma aşamasına geçtiniz. Ancak piyasadaki çeşitli PIM’leri değerlendirmek için hangi kriterleri kullanmanız gerektiğini nasıl biliyorsunuz?

Her iyi PIM’in sahip olması gereken bazı şeyler vardır:

  • Görselleri ve diğer içerikleri ürünlerle ilişkilendirin. Listemizdeki PIM sistemlerinin çoğu dahili DAM işleviyle birlikte gelir. Müşteriler, çevrimiçi alışveriş yaparken zengin ve bilgilendirici görsellerin ve videoların standart olarak gelmesini bekliyor. Yazılı bilgi ve ürün özelliklerinin yanı sıra yüksek kaliteli görsel ve videolara da yer vermelisiniz.
  • İş ortaklarıyla entegre olun. PIM’inizi çevrimiçi mağazanıza, pazaryerlerinize ve tedarikçi sistemlerinize ne kadar hızlı ve kolay bağlayabileceğiniz, değer elde etme zamanınızın önemli bir belirleyicisidir. Kullanıma hazır geniş yelpazedeki entegrasyonlara ve iyi API kapsamına sahip bir PIM sistemi arayın.
  • Yönetişim ve iş akışı yönetimi. Ürün verilerinizin kalitesi, kendisiyle ilişkilendirilen en güncel bilgilere bağlıdır. Bir ürün girişi üzerinde aynı anda çalışan birden fazla ekip üyesi, kolayca kafa karışıklığına ve yanlış veya tutarsız bilgilerin müşterilerinizin önüne çıkmasına neden olabilir. İyi bir PIM, rollere dayalı olarak izinleri ve erişimi belirleme olanaklarına sahip olacaktır.
  • Optimizasyon yetenekleri. En iyi PIM’ler ürün verilerinizi analiz ederek aramaları optimize etmenize ve tüm kanallarda belirgin bir şekilde görünmenize yardımcı olabilir.
Tavsiye Edilen:  2023'te en iyi koruma fonu ve yatırım yönetimi web sitenizi nasıl oluşturabilirsiniz (+ içerik ipuçları)

En iyi 8 ürün bilgi yönetimi sistemi

İşte şu anda mevcut olan en iyi PIM yazılımlarının listesi.

Bunlar birinciden sonuncuya sıralanmamıştır, bunun yerine benzersizlikleri nedeniyle seçilmişlerdir. Bu PIM satıcılarının her biri belirli bir pazar segmentine hitap etmektedir; umarız sizi de kapsamına almışızdır.

Ayrıca listemizdeki tüm girişler yukarıdaki değerlendirme kriterlerine göre ‘mükemmel’ olarak derecelendirilmektedir.

Salsifikasyon

Salsify, içerik dağıtımlarını ve müşteri deneyimlerini kapsamlı bir şekilde elden geçirmek isteyen markalar içindir.

Bu bir PXM’dir ve PIM hizmetlerinden daha fazlasını sunar“dijital çağ için üstün tüketici deneyimlerini işbirliği içinde oluşturma, optimize etme ve yayınlama” yeteneği sağlıyor.

Mevcut teknoloji yığınınızın olgunluğuna bağlı olarak sundukları tüm işlevlere ihtiyacınız olabilir veya olmayabilir. Daha küçük bir markaysanız temelleriniz mevcut CMS ve/veya arka uç platformunuz tarafından zaten kapsanıyor olabilir.

Ana Özellikler:

  • Gelişmiş DAM, PIM ve müşteri deneyimi işlevselliği
  • Ürün bilgilerinin ve dijital varlıkların çok kanallı dağıtımı
  • İçerik yönetimi yetenekleri

İçin en iyisi: Markalarının merkezinde zengin biçimde paketlenmiş ürün bilgilerine sahip daha büyük, kurumsal düzeydeki işletmeler

Fiyatlandırma: İhtiyaçlarınıza göre özel fiyatlandırma

Akeneo

Akeneo, çevrimiçi markalara entegrasyonu ve kullanımı kolay, güçlü bir ürün bilgisi yönetimi aracı sunar.

Bu tamamen bulut tabanlı SaaS çözümü Bu, kullanıcıların hızlı bir şekilde ayağa kalkıp çalışmaya başlamasına yardımcı olur.

Bu listedeki diğer PIM sistemlerinden bazılarının daha gelişmiş dijital varlık yönetimi yeteneklerinden yoksundur, bunun yerine orta ölçekli çevrimiçi markalara temel PIM yeteneği sunmak.

Ana Özellikler:

  • Koordineli çok kanallı sendikasyon
  • B2B ve B2C müşterilerine hizmet verir
  • Kullanımı kolay sınıflandırma yapısı

İçin en iyisi: Temel PIM işlevselliğine ihtiyaç duyan markaları ölçeklendirme

Fiyatlandırma: Community Edition (şirket içi barındırma): Ücretsiz, Growth Edition (orta ölçekli işletmeler için): Ücretsiz deneme, ardından yıllık 25.000 ABD dolarından başlayan fiyatlarla, Enterprise Edition: Talep üzerine özel fiyatlandırma

Plytix

Plytix, müşterilerinden mükemmel kullanılabilirlik derecelerine sahip başka bir PIM’dir.

Plytix, yeni müşterilerin katılımı sırasında yüksek standartlar geliştirmiştir ve bu, sezgisel bir kullanıcı arayüzü ile birleştiğinde, küçük markalar için en popüler seçeneklerden biri ekipleri ürün bilgi yönetimi yazılımına pek aşina olmayabilir.

Plytix, ücretsiz sürümünde bile kullanıcı sınırı olmaksızın ve eş zamanlı kullanıma olanak sağlayacak şekilde tasarlanmış bir arayüzle işbirliğine büyük önem veriyor.

Bunu özelleştirilebilir kullanıcı rolleri ve izinleriyle dengeler.

Ana Özellikler:

  • Dijital varlık yönetimi yeteneği
  • Müşteri desteğine ve proaktif müşteri hizmetlerine bağlılık
  • Sosyal medya kanalları dahil çok kanallı entegrasyon

İçin en iyisi: Küçük ve orta ölçekli markalar

Fiyatlandırma:

  • Ücretsiz sürüm (5.00 SKU, 5 GB dosya depolama sınırı ve sınırlı API ile)
  • Standart: Aylık 450 ABD doları artı katılım
  • Profesyonel: Aylık 1.650 ABD Doları artı ilk katılım

nehirde

inriver kendisini “dijital öncelikli PIM çözümü” olarak tanımlıyor ve entegrasyonlarının kolaylığını ve kapsamını bir zorunluluk haline getiriyor. anahtar satış noktası.

inriver şunları yapmanızı sağlayan bir entegrasyon çerçevesiyle birlikte gelir: onu teknoloji yığınınızın diğer bölümlerine hızla bağlayın ve minimum geliştirici maliyetiyle.

Bu bir PIM aracıdır pazarlama ekipleri düşünülerek tasarlandı gelişmiş veri analitiği ve optimizasyon yetenekleriyle birlikte gelir. Yeni pazarlara hızla yayılan büyük markalar için idealdir.

Ana Özellikler:

  • Etkileyici veri analizi özellikleri
  • Geniş ortak ağı ve hazır entegrasyonlar
  • Kurulumu kolay

İçin en iyisi: Ölçekleme ve kurumsal düzeyde markalar

Fiyatlandırma: Talep üzerine özel fiyatlandırma

PIMworks

PIMworks daha küçük markalara yönelik ancak Amazon, eBay ve Walmart’ın yanı sıra Shopify, BigCommerce ve Magento ticaret platformları dahil olmak üzere birçok büyük pazar yeri ile entegrasyonlar sunar.

Daha küçük ölçekli markalara yönelmesine rağmen Zenginleştirilmiş ürün verileri için etkileyici DAM yetenekleri.

Ana Özellikler:

  • Verileri kanallar arasında dağıtır
  • Kullanımı kolay DAM işlevselliği
  • Ürün içeriğini otomatik olarak zenginleştirir ve ürün sayfalarını günceller

İçin en iyisi: Çeşitli pazarlarda varlığı bulunan küçük ve orta ölçekli markalar

Fiyatlandırma: Talep üzerine özel fiyatlandırma.

Büyüklük Çeviklik PIM

Magnitude Agility, hem temel ürün bilgi yönetimi çözümü hem de parçası olduğu daha geniş PXM yazılımıyla kurumsal düzeyde işlevsellik sağlar.

Platform hem B2B hem de B2C müşterilerine esneklik sunar teknoloji yığınınızın herhangi bir bölümüyle entegrasyona olanak tanıyan açık API’lerle.

Agility’nin rol tabanlı izinleri ve güçlü yönetimi, verilerinizin kalitesine güvenebileceğiniz anlamına gelir.

Tavsiye Edilen:  Film Yönetmenleri Ne Kadar Kazanıyor?

Ana Özellikler:

  • Optimizasyona ve ürünlerinizin arama sıralamalarında bulunabilirliğini artırmaya odaklanın
  • Güçlü iş akışı ve yönetişim
  • Adobe InDesign ile entegrasyon

İçin en iyisi: Kurumsal markalar

Fiyatlandırma: Agility üç barındırma modeli sunar: Şirket içi, kendi bulutunuzda veya SaaS platformu olarak. Her seçeneğin fiyatlandırması istek üzerine mevcuttur.

Ürünlerup

Productsup kendisini “üründen tüketiciye platform” olarak tanımlıyor.

Artık birçok çevrimiçi markanın birden fazla kanal ve temas noktasında reklamını yapması ve satması gereken farklı teknolojiler arasındaki noktaları birleştirmeyi amaçlıyor.

Bunu yapmak için, feed yönetimi ve sosyal ticaret işlevselliğini geleneksel PIM hizmetleriyle birleştirir.

Bu model, birden fazla sosyal kanalı, pazar yerini ve vitrini yöneten pazarlama ve iş ekipleri için tek noktadan hizmet sağlar.

Ana Özellikler:

  • Yem yönetimi yetenekleri
  • Sosyal ticaret özellikleri
  • Çok kanallı satıcılar için tasarlandı

İçin en iyisi: Çok kanallı perakende stratejisine sahip orta ölçekli ve kurumsal düzeydeki markalar

Fiyatlandırma: Talep üzerine özel fiyatlandırma.

Satış Katmanı

Bunun temel nedenlerinden biri de BigCommerce, Shopify ve Magento için sağladığı tak ve çalıştır “konektörler” (entegrasyonlar).

E-ticaret analiz araçları, ürün girişlerinizde eksik verileri tanımlayan “Boşluk Tarayıcısı”nı ve Dönüşümleri optimize etmek için ürün girişlerinizin ayrıntılı analizini yapabilme yeteneği.

Ana Özellikler:

  • Hızlı katılım süreci
  • Kullanıcı dostu arayüz
  • Analitiklere güçlü odaklanma

İçin en iyisi: Hızla ayağa kalkıp ilerlemek isteyen markaları ölçeklendirmek

Satış Katmanı pazar lideri bir PIM çözümüdür.

Fiyatlandırma: Satış Katmanı ücretsiz deneme, Premium, Enterprise veya Enterprise Plus sürümüyle gelir. Tüm ürünler tek tek fiyatlandırılır ve istek üzerine fiyat teklifi verilir.

PIM yazılımı SSS’leri

PIM ve CRM arasındaki fark nedir?

Bir CRM müşterilerinizle ilgili bilgileri yönetirPIM ise ürün bilgilerinizi yönetir.

PIM ve ERP arasındaki fark nedir?

ERP, kapsamlı bir yazılım parçasıdır. çeşitli iş süreçlerini yönetir.

Bir ERP, bazı PIM yeteneklerine sahip olabilir ancak ayrıntılı ürün bilgilerini depolamak, yönetmek, güncellemek ve dağıtmak için gerekli özel işlevselliğe sahip olmayacaktır.

PIM ve CMS arasındaki fark nedir?

PIM, ürünlerinizle ilişkili dijital varlıkları yönetebilir ancak bunlarla doğrudan ilgili olmayan içerikler konusunda size yardımcı olamaz.

Bir CMS şunları yapmanızı sağlar: sitenizin veya çevrimiçi kanallarınızın herhangi bir bölümü için dijital içerik depolayıngeleneksel olarak bu içeriği istediğiniz formatta düzenlemenize olanak tanıyan bir sayfa oluşturucuyla birlikte gelir.

Shopify’da bir PIM’e mi ihtiyacınız var?

Ölçekleme yapan bir markaysanız veya geniş bir ürün kataloğunuz varsa evet, ayrı bir PIM yazılımına ihtiyacınız olacaktır.

Shopify, harika ürün sayfaları ve katalog özellikleri sunan bir e-ticaret platformudur ancak bir ürün bilgi yönetimi sisteminin yönetebileceği ayrıntı düzeyini yönetecek şekilde tasarlanmamıştır.

Ürün verilerinizi PIM ile verimli bir şekilde merkezileştirin

PIM sistemleri, ürün verilerinizi organize etmenin ve sistematik hale getirmenin harika yoludur.

Geniş bir kataloğu olan bir markaysanız, PIM yazılımına ihtiyacınız var. Ürün bilgilerinizi güncel tutun, utanç verici veya maliyetli hatalardan kaçının ve ürün listelemelerinizi zenginleştirin.

Girişlerin otomatik olarak güncellenmesi ve kanallar arasında ürün listelemelerinizin paylaşılmasıyla, ürünleriniz için ‘tek gerçek kaynak’ görevi görürler.

PIM’ler genellikle gelişmiş Dijital Varlık Yönetimi özellikleriyle birlikte gelir ve zengin içerik depolamanıza ve bunu ürünlerinizle ilişkilendirmenize olanak tanır.

Bir PIM, satışlarınızda size yardımcı olacaktır, ancak işin tamamını yapamaz.

Shogun Page Builder Advanced, ürünlerinizi ve bunlarla ilişkili listeleri ve içerikleri birden fazla mağazada tutarlı bir şekilde sunmanız için size araçlar sağlar.

Site tasarımının önündeki engelleri ortadan kaldırır, markanızın ihtiyaç duyduğu estetiği yaratmanın kodsuz bir yolunu sunar, mağazalar arasında senkronize edilir ve birden fazla ekibin erişimine olanak sağlar.

#cta-visual-pb#İçerik oluşturmayı birden fazla vitrinde ölçeklendirinDaha büyük markalar için tasarlanan Shogun Page Builder Advanced, ekibinizin alt markalarınız ve çeşitli vitrinleriniz genelinde içeriği kolaylıkla kopyalamasına ve klonlamasına olanak tanır .Daha fazla bilgi edin