Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:AdSense Site Yetkilendirme Özelliği ile Geçersiz Tıklama Etkinliğini Durdurun – Showeblogin
Site Yetkilendirme Özelliğini kullanarak, AdSense hesabınızı geçersiz tıklama etkinliğinden koruyun ve AdSense program politikalarına uygun hale getirin.
Takip ettiğinizden emin misiniz? AdSense program politikaları? AdSense program politikasını ihlal eden web sitelerinde kimsenin reklam kodunuzu kullanmadığından emin misiniz? Tüm tıklamalardan gelir elde ediyor musunuz? Evet ise, bu öğreticiyi görmezden gelmelisiniz. HAYIR ise, lütfen AdSense hesabınızı koruyabilecek ve gelir kaybını önleyebilecek bu yönergeleri okuyun.
Reklamverenleri, yayıncıları ve genel olarak kullanıcıları korumak için Google’ın politika ihlallerini ve geçersiz tıklamaları çok ciddiye aldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. O eğitimde Google AdSense’in program politikasından daha önce bahsetmiştim ve geçersiz tıklamalar ve gösterimlerle ilgili bazı örneklerden bahsetmiştim.
Pek çok yayıncı, bunun arkasındaki nedeni tam olarak bilmeseler ve olaya kişisel olarak dahil olmasalar bile, geçersiz tıklama etkinliği nedeniyle hesaplarını devre dışı bıraktı. Bunun nedeni, sahip olmadıkları ve AdSense Reklam Birimi kodlarını hiçbir zaman başka blog/web sitesi veya web sayfalarına yerleştirmemiş sitelerden gelen geçersiz tıklamalar olabilir.
Bu, birisinin Google reklam kodunuzu kopyalayıp AdSense politikasına uymayan sitelere yerleştirmiş olabileceği anlamına gelir. Sitenizin web sayfaları HTML iç çerçeveleri içinde gösterilmiş olabilir. Bazı durumlarda, bir yayıncı makalelerinizi/yayınlarınızı kopyalayıp kendi bloglarına/sitelerine kopyaladı (kopyalayıp yapıştırdı).
Buna göre, bir bildirim mesajı Google’dan aşağıda gösterildiği gibi:
“Reklamlarınız yakın zamanda yetkilendirmediğiniz web sitelerinde göründü. Gelir kaybını önlemek için, hesap ayarlarınızı ziyaret ederek reklam görüntülediğiniz tüm siteleri yetkilendirdiğinizden emin olun.”
Ancak, ne doğrudan kontrolünüzde olan ne de reklam kodunuzun şu anda orada olmadığı sitelerde çok az gösterim almanın başka birçok nedeni vardır. Sitelerinize ve web sayfalarınıza başka bir sitenin sunucusu üzerinden hizmet verilmesinden kaynaklanıyor olabilir. Örneğin, arama motorları (Google, Yahoo, Bing vb.), webcache.googleusercontent.com, translate.googleusercontent.com ve cc.bingj.com/cache.aspx vb. aracılığıyla içerik arama sonuçlarınızı önbelleğe alınmış sayfalar olarak sundu.
Ayrıca, Google nadiren de olsa AdSense hesabınızla ilgili geçersiz etkinlik bulunduğu konusunda sizi uyarmak için bir uyarı mesajı gönderebilir ve AdSense hesabınızı AdSense program politikalarına uygun hale getirmek için tarafınızdan derhal işlem yapmanızı isteyebilir.
İşte bir örnek uyarı mesajı Google AdSense’ten:
Etkilenen web sitesi: örnek.com
İhlalin meydana geldiği örnek sayfa: example.com/example-page-url
Eylem Gerekli: Lütfen sitenizdeki değişiklikleri 3 iş günü içerisinde yapınız.
Mevcut hesap durumu: Aktif
İhlal açıklaması: Yayıncılar, AdSense program politikalarını ihlal eden içeriğin yanına reklam kodu, arama kutuları veya arama sonuçları yerleştiremez. Buna, canlı sohbet, anlık mesajlaşma veya otomatik yenilenen yorumlar yoluyla dinamik olarak paylaşılabilecek her türlü uygunsuz içerik dahildir.
AdSense hesabınızı AdSense program politikalarımıza uygun hale getirmek için işlem yapılması gerekiyor. Lütfen yukarıdaki sitede değişikliklerinizi 3 iş günü içerisinde yapınız. Sitenizi uyumlu hale getirmek için değişiklik yapmazsanız, yukarıda listelenen web sitesine reklam sunumu devre dışı bırakılabilir.
Bu durumda, gerekli değişiklikleri yapmanız halinde, durumunuz incelendikten sonra AdSense ekibi tarafından hesabınız eski haline getirilebilir. Ve bundan sonra 48 saat içinde web sitenizde eskisi gibi reklamlar yayınlanmaya başlar.
Korunma her zaman tedaviden iyidir. Peki, doğrudan kontrolünüz altında olmayan ve bilginiz dışında gerçekleşen bu tür olayların önüne nasıl geçilir? AdSense hesabınızda benzersiz bir özellik vardır. Site yetkilendirmesi Bu, üçüncü tarafların izniniz olmadan AdSense Reklam Birimi kodlarınızı kullanmasını engeller. Bundan sonra, herhangi biri reklam kodunuzu size zarar vermek için kullansa bile bu, hesabınızı etkilemez.
AdSense Reklamlarını Görüntülemek için Site Yetkilendirmesi nasıl kullanılır?
Aşama 1: Kayıt olmak AdSense hesabınıza.
Adım 2: Sağ üstteki dişli simgesine tıklayın ve Ayarlar’ı seçin.
Aşama 3: Kenar çubuğundan tıklayın Erişim ve yetkilendirme.
Adım-4: Şimdi, işaretli kutuyu işaretleyin Yalnızca belirli sitelerin hesabım için reklam göstermesine izin ver.
Adım 5: Son olarak, yetkilendirmek istediğiniz blogların veya web sitelerinin URL’lerini girin ve ardından Kaydetmek düğme.
Alan adının tamamını eklemeniz gerektiğini unutmayın, yani örnek.com yerine www.example.com tüm siteyi yetkilendirmek için. Aşağıdaki kurallar, site URL’nizi/alan adınızı eklemenize yardımcı olacaktır:
A) eğer girersen subdomain.domain.com o zaman sadece izin verir: –
subdomain.domain.com
subdomain.domain.com/pages
B) eğer girersen www.domain.com o zaman sadece şunlar için çalışır: –
www.domain.com
www.domain.com/sayfalar
C) eğer girersen etki alanı.com daha sonra, tüm web siteleri URL’leri dahil olmak üzere sitenin tüm etki alanını ve alt etki alanını yetkilendirecektir: –
etki alanı.com
etki alanı.com/sayfalar
www.domain.com
www.domain.com/sayfalar
subdomain.domain.com
subdomain.domain.com/pages
Bu nedenle, Blogger’da (BlogSpot) blogunuz varsa, blogunuz.blogspot.com’u kullanın ve http:// ve www’yi yok sayın. Ancak, özel alan adı kullanıyorsanız o alan adını example.com olarak girin.
48 saat içinde, girdiğiniz URL’ler, yayıncı kimliğiniz üzerinden reklam göstermeye yetkili tek siteler olacaktır. Yetkili siteler listenize eklediğiniz tüm sitelerin Sahip olunan siteler listenize de ekleneceğini unutmayın.
Sizin tarafınızdan yetkilendirilmemiş tüm bu siteler bazı gösterimler ve tıklamalar üretebilir. Ancak endişelenmeyin çünkü bu, hesabınızı etkilemeyecek ve bu gösterimler ve tıklamalar için herhangi bir reklamveren ücretlendirilmeyecektir.
Ancak yetki vermediğiniz bir siteye reklam kodu yerleştirirseniz reklam da gösterir ancak size herhangi bir gelir sağlamaz. Bu nedenle, gelir kaybı yaşamamak için sahip olduğunuz her siteyi ve güvendiğiniz siteleri/blogları yetkili siteler listesine ekleyin. Bence size ait olmayan tüm siteleri görmezden gelmelisiniz.