Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Akıllı Teklif: Artan performans için eksiksiz kılavuz
Akıllı Teklif, 2020’den beri kampanyaları yürütme şeklimizde temel bir unsur olmuştur. Akıllı Teklif hakkındaki 2018 makalemi ilk kez güncellemem istendiğinde, bu konuda pek iyimser olmadığımızın söylendiğini gördüm.
2022’ye göz atın ve 2020’den bu yana iç yönergemiz şuydu:
“Varsayılan olarak, Akıllı Teklif uygulanmalıdır. Manuele geçmek için iyi bir sebep olmalı.”
Akıllı Teklif ile pek çok farklı durumda çalıştıktan sonra şunları öğrendik:
- İyi performans gösterdiğinde
- Yardıma ihtiyacı olduğunda
- Nasıl daha iyi hale getirebiliriz
Bu makale bizim kolektif öğrenme Bu da Akıllı Teklif’in çalışmadığı zaman pes etmek yerine daha iyi performans göstermesini sağlayan eylemlerde bulunmamıza olanak tanır.
Ajans olarak yapabileceğimiz son şey, “Akıllı Teklif uyguluyoruz, yani yapabileceğimiz hiçbir şey yok” demek.
Bu yüzden, bunu asla söylemek zorunda kalmamamızı sağlamanın yollarını bulduk.
Not: Başka bir makalede, Google Ads ile ilgili genel teklif stratejilerini daha derinlemesine inceledim: otomatik teklif ve manuel teklif. Bu makale yalnızca Google Ads’ün Akıllı Teklif özelliğine odaklanacaktır.
Akıllı Teklifin Temeli
Verileriniz:
- Doğru
- Yeterli
- Stabil
Bunları sırasıyla kısaca inceleyelim:
Takibiniz doğru olmalı
Başlangıçta bu noktayı dahil etmedim, ancak yeterince insan beni burada olması gerektiğine ikna etti.
Belli ki doğru izlemeye sahip olmanız gerekiyor:
- Gelir ve işlemler için
- Tercihen Google Ads etiketinden
Ve gelirin neleri kapsadığını da bilmelisiniz. Nakliye dahil mi? Vergiler?
Hangisini daha sonra sahip olduğunuz hedeflerle ilişkilendirirsiniz. Çoğu zaman, finans uzmanları size (özellikle Avrupa için) vergi hariç bir ROAS hedefi verir, çünkü rakamları incelemelerinin tek yolu budur.
Bu nedenle, doğru numaralara sahip olup olmadığınızı iki kez kontrol edin ve takibiniz üzerinde periyodik kontroller yapın. Akıllı Teklif’e geçerseniz, izlemedeki değişikliklere siz bilginiz olmadan tepki verir.
Veri hacmi yeterli olmalıdır
sahip olmayı severim kampanya türü başına ayda en az 100 dönüşüm (Arama/Alışveriş) Akıllı Teklif’e girmeden önce. Bu, çalıştığı tek zamanın bu olduğu anlamına gelmez, ancak vakalarımıza göre, genellikle çoğu zaman çalıştığını görüyoruz.
Akıllı Teklif ne kadar çok veriye sahip olursa, kullanıcılarınız hakkında o kadar fazla bilgi sahibi olur ve bunları daha etkili teklif vermek için kullanabilir.
Ancak resmi kılavuz, 30 günlük bir süre içinde en az 15 dönüşümdür ve dönüşüm değerini en üst düzeye çıkarmak için minimum gereklilik yoktur.
Verileriniz kararlı olmalıdır
Bu başlı başına bir gereklilik değildir, ancak Akıllı Teklif’in istikrarlı verilerle en iyi performansı gösterdiğini gördük.
Bu nedenle, genellikle 0 dönüşümlü günleriniz varsa veya AOV’niz +%50 oranında artıyor / azalıyorsa veya ay boyunca dağılmış son derece yüksek AOD’de çok az dönüşümünüz varsa, Akıllı Teklif daha az etkili olacaktır.
Akıllı Teklif Sinyalleri
Google’dan aldığım ilk Akıllı Teklif satış konuşmasını hâlâ hatırlıyorum. Şunun gibi görünüyordu:
Benim ilk düşümcem? Saçmalık.
Dışarıdaki reklamverenlerin %95’inin bu kombinasyonu kullanması için yeterli veri yok.
2022’ye hızla ilerleyin ve Akıllı Teklif şu şekilde gelişti: onu gerçekten güçlü kılan alanlara odaklanın: Erişemediğimiz (birkaç) sinyal için teklif vermeye erişim.
Sıralamayı seçtiğim Akıllı Teklif sinyallerinin tam listesini aşağıda görebilirsiniz.
En önemli teklif sinyalleri ortadadır ve geri kalanı, ne kadar güçlü olduklarına bağlı olarak destekleyici sinyaller olarak kullanılır:
Bazı endüstriler için Konum, diğerlerinden çok daha güçlü bir sinyal olacaktır.
Fiyat Rekabetçiliği, Sezonluk ve Ürün Özellikleri, yalnızca Google Alışveriş için teklif verme sinyalleridir.
En güçlü teklif verme sinyalleri (Yalnızca Alışveriş sinyalleri hariç) şüphesiz şunlardır:
- Gerçek Arama Sorgusu
- Cihaz
- İzleyiciler
Eskiden, Mobil’de sık sık hesap açıp teklifleri düşürebilir ve daha kârlı hale getirebilirdik veya daha kârlı olacak şekilde maç türlerini değiştirebilirdik.
Bugün, başlangıçta optimize etmediğiniz bu faktörler için doğası gereği teklif vereceğinden, yalnızca Akıllı Teklif’i çalıştırarak bu süreci bir dereceye kadar atlayabilirsiniz.
Bu da bize oyunumuzu bir sonraki seviyeye taşıma fırsatı veriyor. Bir dizi faktöre göre haftalık olarak manuel teklifler belirlemek zorunda kalmamak, daha stratejik düzeylerde çalışmamıza ve iş içgörüleri söz konusu olduğunda şirket içi ekiplerdeki açığı kapatmamıza olanak tanır.
Alışveriş Reklamları için bu adil değil
Standart Alışveriş kurulumlarını %50-300 oranında iyileştirmenin neredeyse her zaman mümkün olmasının nedenlerinden biri, manuel teklif vermenin Alışveriş ile ne kadar kötü çalıştığıydı.
Manuel teklif vermeyi çalıştıran genel bir Standart Alışveriş kurulumuyla, yalnızca ürünün kendisine ve cihaza göre teklif verebilirsiniz. Başka hiçbir şey.
Akıllı Teklif’in büyük bir avantaja sahip olduğu yer burasıdır ve neredeyse her durumda, Google Alışveriş için Akıllı Teklif’i kullanarak manuel olarak denemekten daha iyi sonuçlar almanızın nedeni budur:
Şimdi, yukarıdaki çizelgede bir sürü teknik detay var ama bu başka bir yazının konusu. Şimdilik, sadece bil ki sen meli Bu makaledeki önerilerle Akıllı Teklif’i çalıştırarak manuel teklif vermeye göre çok daha iyi sonuçlar elde edin.
Akıllı Teklif Performansını En Üst Düzeye Çıkarmanın 5 (13) Yolu
Akıllı Teklif ile doğrudan çalışma söz konusu olduğunda, yerinde olması gereken üç temel unsurun (doğru izleme, yeterli dönüşüm ve kararlı veriler) yanı sıra aşağıdaki faktörler önemlidir:
- Doğru hedefler belirleyin
- Portföy teklifi stratejilerini kullanın
- Minimum ve maksimum teklif limitlerini kullanın
- Hesap yapınızı yeniden düşünün
- Akıllı Teklif ile tutarlı bir şekilde çalışın
Hadi dalalım.
1) Uygun Hedefler Belirleyin
Akıllı Teklif’i başlatırken veya çalıştırırken, doğru hedefe sahip olup olmadığınızı sürekli olarak gözden geçirmelisiniz.
Şu özelliklere sahip bir hedef seçebilirsiniz:
- Geçmiş performansınıza eşit
- Geçmiş performansınızdan daha yüksek
- Geçmiş performansınızdan daha düşük
Yeni bir portföy başlattığınızda, Akıllı Teklif’in saydığı geçmiş verilere dayalı ROAS hedef önerisini görebileceksiniz:
Bir hesapta Akıllı Teklifi ilk kez başlattığınızda, genellikle hedefi geçmiş performansa ayarlamanızı öneririm.
Geçmiş performansınız olmasını istediğiniz gibi değilse daha yüksek veya daha düşük bir hedef seçebilirsiniz. Sadece bunun sihirli bir hap olmadığını bilin. Önerilenden daha yüksek bir ROAS hedefi belirlemek çoğu durumda gösterim payınızı düşürerek daha az gelir elde etmenizi sağlar.
Önemli bir husus, bizi bir sonraki ipucuna götüren doğru hedefleri belirlemektir: Portföyleri kullanın.
2) Portfolyolar Size Daha İyi Esneklik Sağlar
Akıllı Teklifi, tek bir hedefi (portföy adı verilir) paylaşan bir kampanya grubuna veya rutin olarak daha iyi performans gördüğümüz tek bir kampanyaya uygulayabilirsiniz.
Bunun için birkaç sebep var:
- Google’ın kampanyalar genelinde ROAS seviyelerinizi daha iyi dengelemesine olanak tanır (bazı kampanyalar %400’de ve diğerleri %600’de olabilir ve ortalama olarak %500’lük hedefinize ulaşır).
- Performansı tahmin etmesi ve teklifleri belirlemesi için Google’a daha fazla veri sağlar.
- Kontrol etmeniz, büyük hesaplarda 100’den fazla farklı hedefe sahip olmaktan daha kolaydır.
- Minimum ve maksimum teklifleri belirlemenizi sağlar (bununla ilgili daha fazlası aşağıda).
Severim farklı ROAS hedeflerine sahip 2-3 portföy oluşturmak.
Diyelim ki genel hesap hedefim %500 ROAS.
Daha sonra aşağıdaki hedeflerle üç portföy oluşturuyorum:
- %300 Hedef ROAS Canlandırma adlı
- %500 Hedef ROAS adlı Ana
- %700 Hedef ROAS adlı Kar
Bu, belirli bir kampanya için ROAS hedefini, elde etmek istediğiniz şeye göre değiştirmeyi kolaylaştırır:
- amacı Portföyü canlandırın: Bunun bir nedeni, yüksek sezona girmekte olan belirli bir kategorinin gösterimini artırmam gerektiği olabilir. Bu yüzden, %500 hedefinden %300 hedefine taşıyorum. Birdenbire Akıllı Teklif, daha yüksek teklifler ve daha yüksek gösterim elde edebilen büyük bir kampanyaya sahip olur.
- amacı Kar portföyü: Bazı kampanyalar, Yüksek Gösterim Payını yüksek bir ROAS ile maksimize eder, ancak Akıllı Teklif, mümkün olan en yüksek geliri elde etmek için teklifleri artırmaya devam etme eğiliminde olacaktır. Bunu önlemek için, bu kampanyalar için daha yüksek bir ROAS belirleyebilirsiniz.
Ve tabii ki senin ana portföy kullandığınız birincil olacaktır.
3) Daima Minimum ve Maksimum Teklif Limitlerini ayarlayın
Portföy teklifi stratejilerini kullanmak, ne kadar yüksek (veya düşük) sınır) Google, tekliflerinizi belirleyebilir.
Bunları, tek tek portföy teklifi stratejilerindeki gelişmiş ayarlarda bulabilirsiniz:
genellikle ben tavsiye etmek senin ayarlama maksimum teklif sınırı ortalamanızı ikiye veya üçe katlamak için. Kampanyalar için TBM.
Maksimum teklifinizi gereksiz yere sınırlamak istemezsiniz, ancak tekliflerinde aşırıya kaçmamak için Akıllı Teklif’e ihtiyacınız vardır.
Yazma sırasında, yok gözükmek Akıllı Teklif’in tek tek ürünleri veya anahtar kelimeleri birbiriyle dengelemesinin herhangi bir yolu olabilir. Bir anahtar kelime %1500 ROAS sağlıyorsa, o “anahtar kelime” için teklif artacaktır.
Bazen bunun çok fazla olduğunu fark ederiz ve maksimum teklif sınırının Akıllı Teklif’in “aptalca” para harcamamasını sağlamaya yardımcı olacağı yer burasıdır.
Bunu yaparak Akıllı Teklif’i sınırlamaktan endişe ediyorsanız endişelenmeyin. Google, teklif stratejinizin maksimum veya minimum limitlerle sınırlandığını size söyleyecektir, dolayısıyla burada çok dikkatli olmanıza gerek yok. Her zaman güncelleyebilirsiniz.
Maksimum teklif limitlerinin ne zaman etkili olduğuna dair harika bir örnek, Çin’de COVID-19’un keşfedildiği zamandı. Aşağıda cerrahi maske satan bir müşterimizin ekran görüntüsü bulunmaktadır:
ROAS çok arttı, bu nedenle Akıllı Teklif, teklifleri artırması gerektiğini düşündü. Fakat, teklifleri artırmasına gerek yoktu. Gösterim Payımızı zaten maksimize ediyorduk, bu nedenle artan TBM’lere gerek yoktu ve gereksiz yere düşük bir ROAS’a neden oldu.
Diğer uçta: Minimum Teklif Limitleri
Minimum Teklif Limitleri, Google’a limitin altında teklif vermemesini söyleyerek çalışır.
Bu, çoğu kişinin Google Ads ile çalışırken bilmediği bir yönüyle ilgilidir: Anahtar kelime veya ürün, segmentler söz konusu olduğunda buzdağının yalnızca görünen kısmıdır.
Bir anahtar kelime veya ürün, aşağıdakilere göre birkaç mini bölüme ayrılır:
- Demografik
- Arama terimi
- Kitle
- Cihaz
- Konum
Ve dahası.
Akıllı Teklif, bunlardan herhangi birini teklif verme sinyalleri olarak kullandığından, aslında arama terimlerini, kitleleri “kapattığını” siz bilmeden bunlardan herhangi biri için tekliflerini düşürebilir. veya iyi performans göstermeyen cihazlar.
Minimum teklif limitleriyle, Akıllı Teklifi belirli bir tutarın altında teklif vermeyecek şekilde sınırlayabilirsiniz.
Duruma bağlı olarak genellikle bunun 0,1 ila 0,2 ABD Doları arasında olmasını tavsiye ederim, ancak ortalamanız çok daha yüksekse bunu kolaylıkla çok daha yükseğe ayarlayabiliriz. TBM yüksektir.
4) Ayrıntılı Hesap Yapıları Geçmişte Kaldı
Akıllı Teklif ile ilgili fikir, makinenin aldığı verileri doğru teklifleri ayarlamak için kullanmasıdır.
Geçmişte Google Ads hesaplarını yapılandırmanın son derece ayrıntılı yollarının çoğu, bir hesabı bölümlere ayırmayı amaçlıyordu, bu nedenle aşağıdakilere göre manuel olarak teklif verebiliyorduk:
- Eşleme türleri
- Cihazlar
- İzleyiciler
- Günün saati / Haftanın günü
Bu, özellikle büyük pazarlarda (ABD gibi) gerçekten iyi performans gösterebilen çok ayrıntılı hesaplarla sonuçlandı.
Ancak, Akıllı Teklif’e her şeyi dahil ediyorsanız bu gerekli değildir. Daha iyi teklif verme kararları vermenize yardımcı olmak için yaptığınız tüm segmentasyon kaldırılmalıdır çünkü artık onu kullanmayacaksınız. Aslında, çok ayrıntılı bir yapı oluşturarak Akıllı Teklif’i fiilen engelleyebilirsiniz.
5) Akıllı Teklif Performansını Geliştirmenin 9 Yolu
Bugünlerde Akıllı Teklifi optimize etmek için hiçbir şey yapılmadan çok fazla hesap otomatik pilotta çalıştırılıyor.
Bu bir hata. Aslında konu o kadar büyük ki, yalnızca şu soruyu yanıtlamaya bir makale ayırdık: Akıllı Teklifi nasıl optimize edersiniz?
Akıllı Teklif içinde optimize edilecek 9 alan şunlardır:
- Hedefinizi artırın/azaltın
- Farklı teklif stratejileri oluşturun
- ROAS hedefinizi kaldırın
- Minimum teklifinizi değiştirin (geçici olarak)
- Maksimum teklifinizi değiştirin (nadiren)
- Sezon Ayarlamaları Ekle
- Hariç Tutulan Verileri Ekle
- Hedefleme Dönüşümlerinde Değişiklik
- zaman ver
Okumanızı tavsiye ederim:
E-Ticaret için Akıllı Teklifi Optimize Etmeye Yönelik 9 Eylem
Akıllı Teklifle Çalışırken Akılda Tutulması Gereken İki Faktör
1) Akıllı Teklif “Mevcut Müşterilere” Odaklanır
E-Ticaret işletmeniz ne kadar büyükse, Google’da yapılan aramalarda bulunabilen mevcut müşterilerin payı o kadar yüksektir.
Bu içgörüyü, genellikle mevcut müşterilerden daha iyi bir ROAS elde ettiğiniz gerçeğiyle birleştirdiğinizde, belirli senaryolarda Akıllı Teklif’i kullanırken tehlikeyi sezmeye başlayabilirsiniz.
Akıllı Teklif’te ROAS hedefini ne kadar yüksek ayarlarsanız, Akıllı Teklif’in genel olarak teklifleri azaltmak yerine yeni müşteriler için tekliflerini düşürme olasılığı o kadar artar.
Bu, Alışveriş’te marka terimleriniz için teklif verme açısından olabilir veya kitleleri, demografik bilgileri veya diğer teklif verme sinyallerini yeniden hedeflemeyle doğrudan ilişkili olabilir.
Çoğu “ufacık” e-Ticaret işletmesi için bu gerçek bir sorun değildir.
Çözüm, Değer Kuralları ile çalışmaktır, ancak bu başka bir makale için daha büyük bir konu.
2) Mikro Yönetimi Durdurun veya “Eski Yöntemleri Kaçırın”
Manuel tekliften en iyi sonuçları aldığımız zamanı hatırlayan çoğumuz “eski zamanlayıcılar”, birlikte gördüğümüz verilere göre teklifleri nasıl artırabileceğimizi / azaltabileceğimizi hatırlıyoruz. hemen sonuçlar.
Performansınızı gözden geçirmek ve değişiklik yapamamak (teklifinizi doğrudan değiştirmek gibi) sinir bozucu olabilir.
Ancak, bu endişeleri aşmalarına ve bunun yerine Akıllı Teklifi desteklemenin yollarını bulmalarına yardımcı olmak için aşağıdakileri yaparak şirket içi ekiplerle birlikte çalıştık:
- Teklifler üzerinde anında bir etki yaratmak için Sezonluk Teklif Ayarlamalarını kullanma
- Göz ardı edilmesi gereken hatalı veya diğer verileri kaldırmak için karartma tarihlerini kullanma
- Gösterim payını artırmak için ROAS hedeflerini düşürme (daha yüksek teklif olarak da bilinir)
- Kampanya grubu başına ayrı hedefler belirlemek için daha ayrıntılı portföyler oluşturma
Ve daha fazlası.
Çoğu Kişi Teklif Yönetiminde İyi Değildir
PPC yöneticilerinin %80’inin manuel teklif yönetiminde kötü olduğuna inanıyorum.
%15 iyidir.
%5 .
Bunun da ötesinde, PPC yöneticilerinin çok büyük bir yüzdesi, aşağıdakiler gibi yaygın olarak kabul edilen en iyi uygulamalara göre teklif yönetimi gerçekleştirmiyor:
- Teklif değişikliklerini haftanın aynı gününde yapın
- Her seferinde aynı tarih aralığını kullanın, ancak ara sıra daha uzun/kısa aralıklar ekleyin
- Gecikmeli dönüşümleri hesaplayın (bir tıklamadan birkaç gün sonra gerçekleşen dönüşümler)
- Belirlenen yüzde listesine göre teklifleri artırma/azaltma
- Gerektiğinde geçersiz kıl
- Anahtar kelime tekliflerinize ilişkin teklif ayarlamalarını (cihaz, reklam zaman planlaması, kitle) hesaplayın
Google Ads Yol Haritalarımızın Akıllı Teklif kullanmalarını önermesi, birçok kurum içi ekibi şaşırttı. Ancak her durumda, benim argümanım şudur:
İlk etapta tekliflerinizi yönetmek konusunda iyi bir iş çıkarmıyorsunuz. Dolayısıyla, Akıllı Teklif yolun yalnızca %80’inde olsa bile, yine de sizin yapabileceğinizden daha iyi bir iş çıkarırdı.
Ve bu gerçekten sahip olduğum ana nokta. O kadar çok kişi teklifleri kötü yönetiyor ki, performansı iyileştirmemek için Akıllı Teklif kesinlikle saçmalık olmalı.
Özetle Akıllı Teklif, Doğru İş İçin Harika Bir Araçtır
Akıllı Teklif’in birçok reklamveren için doğru yönde atılmış bir adım olduğunu düşünüyorum. Hesabınızın diğer yönlerine odaklanmanızı sağlar. Şimdiye kadar hesabınızda haftada 10 saat harcadıysanız ve bu sürenin yarısı teklif yönetimine gittiyse, muhtemelen kendinizi oldukça iyi hissetmişsinizdir.
Artık bu işlemleri ortadan kaldırdığımıza göre, hesabınızın ihmal ettiğiniz diğer bölümlerini optimize etmek için aniden daha fazla zamanınız olacak.
En iyi uygulamalardan nefret ediyorum (nedenini burada görün). İnsanların herkes için işe yarayacağını düşündükleri tavsiyelerden nefret ederim. Aynı şey Akıllı Teklif için de geçerli.
Akıllı Teklif herkes için uygun değildir. Ama birçokları için işe yarayacak. Ve bu sen olabilirsin. Dezavantajları azaltabilmeniz için Akıllı Teklif ile nelerin işe yarayıp yaramadığını bilmeniz yeterlidir.