Amazon’da Satış ve Kendi E-Ticaret Mağazanız

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır: Amazon’da Satış ve Kendi E-Ticaret Mağazanız

– – – – – – – – – – – – – – – ✍️ – – – – – – – – – – – – – – –

E-ticaret harika bir yıl geçirdi. Geçen yıl Covid-19 nedeniyle e-Ticaret sektörünün tüm perakende satışlar içindeki payında radikal bir artış görüldü. %16 ila %19. Ancak her mağaza büyümeden fayda sağlamadı.

Amazon’un net karı arttı 2020’de %84 satışlar 386 milyar dolara ulaştı. Satışlar kesinlikle daha merkezi hale geldi ve lojistik ve devlet sözleşmeleri nedeniyle Amazon ve Walmart gibi büyük çevrimiçi oyuncuların favorisi haline geldi.

Araştırmalar, çevrimiçi harcamaların yarısının çevrimiçi pazaryerlerinde yapıldığını ve önümüzdeki beş yıl içinde üçte ikiye çıkabileceğini gösteriyor. Çoğu e-Ticaret sahibi için soru şu: doğrudan kendi sitelerinde satış yapmaya devam mı etmeliler yoksa Amazon ve diğer büyük pazar yerlerine genişlemeye mi çalışmalılar?

Bu makalede, bu soruyu kesin olarak çözmek için Amazon’da satış yapmanın ve kendi sitenizde satış yapmanın artılarını ve eksilerini ele alıyoruz.

Hadi dalalım.

[Add Banner Here]

Amazon’da Satış

Amazon açık ara en büyük pazar yeridir ve e-ticarette dünya lideri haline gelmiştir. Araştırmalar gösteriyor ki bitti Ürün aramalarının %66’sı Amazon’dan geliyor. Amazon’da satış yapmak oldukça basittir. Bir satıcı olmak için bir Amazon satıcı hesabı oluşturmanız, ardından tüm ürünlerinizi listelemeniz ve işte! Satışa hazırsınız. Kendi ürünlerinizi veya kaynak ürünlerinizi çevrimiçi olarak satabilir ve fiyat farkından para kazanmak.

Araştırmalar gösteriyor ki ABD müşterilerinin %89’u Amazon’dan ürün satın alma olasılıklarının diğer tüm e-ticaret sitelerinden daha yüksek olduğunu söylüyorlar. Amazon, müşteri hizmetleri ve teslimatta üstün, ABD’de son derece güvenilir bir markadır.

Kaynak: Oberlo

Amazon’da satış yapmanın artıları

İşte ürünlerinizi Amazon’da satmanın avantajlarından bazıları.

Geniş müşteri tabanına kolay erişim

Amazon vardı 150,6 milyon mobil kullanıcı Eylül 2019’da uygulamalarına erişiyor. Ayrıca, şu anda üzerinde 150 milyon Amazon Prime üyeleri. Geçen yıl e-ticaret satışlarındaki sert artışın ardından bu sayı şimdi daha da yüksek.

bitti ile 197 milyon Aylık kullanıcı sayısıyla Amazon, yeni ve ilk kez müşterilere ulaşmak ve hedef kitlenizi kendi e-ticaret sitenizden çok daha hızlı büyütmek için harika bir fırsat sunuyor.

Kaynak: Oberlo

Ön ödeme yok

Amazon’da satış yaparken herhangi bir ön ödeme maliyeti yoktur. Kendi sitenizi kurmanız, barındırma, tasarım veya pazarlama araçları için ödeme yapmanız gerekmez. Amazon, vitrininizi kurmak için ihtiyacınız olan her şeye zaten sahiptir.

Tek yapmanız gereken ürün listelerinizi oluşturmak ve satışa başlamak. Peşin ödemeniz gereken tek şey, profesyonel satıcı planında aylık 39,99 ABD doları olan üyelik ücretidir. Bireysel satıcılar, bir ürün her satıldığında yalnızca 0,99 ABD doları öder.

Depolama, paketleme ve teslimatı Amazon yapar

Fulfillment by Amazon (FBA) programı sayesinde Amazon, ürünlerinizi depolama, stoklama ve hatta küçük bir ücret karşılığında teslim etme sorumluluğunu üstlenir. Amazon sevk edildi 2017’de 5 milyar ürün.

Bir depoya ve tam teşekküllü paketleme ve nakliye hizmetlerine sahip olmanız gerekmez. Amazon’un ülke çapındaki sipariş karşılama merkezleri sayesinde lojistik, endişelenmenize gerek olmayan büyük bir sorundur.

Kaynak: Reuters

FBA programı, bir e-Ticaret operasyonunu yürütmenin ön maliyetlerini daha da fazla azalttığı ve daha önce var olan tüm giriş engellerini gerçekten ortadan kaldırdığı için birçok işletme için ezber bozan bir programdır. Kendi yerine getirme hizmetlerinizi veya kendi evinizi kullanmak istiyorsanız, başka yerine getirme seçenekleriniz de vardır, bu her zaman bir seçenektir.

Tavsiye Edilen:  Gazetecilere Satış Teklifi Vermekle İlgili 7 Efsane

Yerleşik pazarlama

Amazon pazar yeri sizin için pazarlama ve yeniden hedefleme kampanyaları yürütür ve tüm arama motoru optimizasyonunuzu (SEO) yapar, böylece pazarlama altyapınıza yatırım yapmak zorunda kalmazsınız. (Daha karmaşık projeler için her zaman bir Amazon pazarlama ajansıyla çalışabilirsiniz).

Çevrimiçi pazar yeri, sizin adınıza alışveriş sepetini terk etme kampanyaları, teşvikler ve promosyonlar gönderir. Yani herhangi bir harici pazarlama aracı almanıza gerek yok.

Sağlam reklam platformu

Amazon’un reklam platformu, dünyadaki en gelişmiş platformlardan biridir. Amazon, video reklamlar, sesli reklamlar, sponsorlu markalar, görüntülü reklamlar, Amazon sponsorlu ürünler, Amazon PPC ve hatta canlı yayınlanan reklamlar gibi çok çeşitli reklam türleri sunar. Amazon’un Seller Central’ı gerçekten sezgiseldir ve kullanımı kolaydır.

Kaynak: Forbes

Uluslararası erişim

Amazon’da satış yapmanın bir diğer büyük avantajı da, dünyanın dört bir yanındaki diğer pazarlara kolayca açılabilmenizdir. Amazon’da mevcut 58 ülke dünya çapında 1,2 milyar kişiye ulaşıyor.

Amazon Prime Günü

Her yıl milyonlarca müşteri, Amazon’un Prime Day’i için Amazon’da alışveriş yapıyor. Toplam satış miktarı 2020’de 10,4 milyar dolarüzerinde tüketicilerin %64’ü bu yıl Prime Day’de alışveriş yapmayı planlıyor. Bu, e-Ticaret işletme sahiplerine satışlarda artış elde etmek ve işlerini büyütmek için mükemmel bir fırsat sağlayan 48 saatlik bir etkinliktir.

Amazon’da satış yapmanın eksileri

Yüksek rekabet

Amazon’daki rekabet çok yüksek. Platformun sahip olduğu 6,3 milyon çevrimiçi satıcı Dünya çapında. Dev perakendeciler ve şirketler de dahil olmak üzere birçok satıcı, ürünlerini Amazon’da satıyor. Birçok kategoride rekabet inanılmaz derecede yüksek. Ürün seçimine dikkat etmezseniz ürünleriniz müşteriler tarafından hiç görülmeyebilir.

Ürünleri kopyalayıp çok daha ucuza satma eğiliminde olan birçok Çinli satıcı da var. Bu nedenle, her zaman kendinizi farklılaştırmanız ve her seferinde 5 yıldızlı incelemeler aldığınızdan emin olmak için çok çalışmanız gerekir.

Yüksek ücretler ve düşük marjlar

Amazon, her satış için genellikle %8 ila %15 aralığında bir EBM ücreti alır. Yüzde, ürün kategorisine göre değişir. Bu ücret, kişisel bilgisayarlar için %8’e kadar düşebilir ve (Amazon Cihaz Aksesuarları için) %45’e kadar çıkabilir.

Satıcı ücretleri, vergiler, FBA ücretleri (FBA kullanıyorsanız) ve reklam maliyetlerinden sonra, her bir ürün için küçük kar marjlarınız kalır.

Amazon kurallarını ihlal etmek askıya alınmanıza neden olabilir

Amazon, alıcılar için güvenli ve keyifli bir deneyim sağlamak için net kurallara sahiptir. Şirket, beş topluluk kuralından herhangi birini ihlal etmeleri durumunda çevrimiçi satıcıları askıya alır ve tüm Amazon işletmenizi kaybedebilirsiniz. Bazen bu ihlaller kontrolünüz dışında olabilir.

Örneğin, bir rakip asılsız hak ihlali suçlamalarında bulunarak Amazon’un liste kaydınızı askıya almasına ve aleyhinize dava açmasına neden olabilir. Girişiniz, dosya kapatılana kadar haftalarca etkin olmayabilir.

Bir diğer önemli kural da, müşterilerinize iletişim bilgilerinizi vermenize izin verilmemesidir ve burada yapılacak küçük bir hata kalıcı olarak yasaklanmanıza neden olabilir.

E-Ticaret mağazanızda satış yapmak

E-Ticaret mağazanızı oluşturmak, işinizi büyütmek için doğru yönde büyük bir adım olabilir. Kulağa korkutucu gelebilir ama öyle olmak zorunda değil. Shopify veya BigCommerce gibi bir e-Ticaret platformu kullanabilir ve mağazanızı dakikalar içinde kurabilirsiniz.

Tavsiye Edilen:  E-Ticaret Gelirinizi Artırmak için 19 Müşteri Segmentasyon ÖrneğiGelirinizi en üst düzeye çıkarmak için müşterilerinizi segmentlere ayırmanın en iyi yollarını öğrenin. Alışveriş sepetini terk etme, demografi, sadakat programları ve çok kanallı stratejiler.Rakefet Yacoby Başlangıç ​​· 11 dk. okuma · 15 Mayıs 2023 tarihli güncelleme

Her bir ürün listelemesine koyduğunuz iş, Amazon’da yapacaklarınıza benzer. Daha sonra müşteri deneyimi üzerinde tam kontrole sahip olursunuz. Her bir müşteri ilişkisine olabildiğince fazla zaman ve çaba harcayabilir, müşteri sadakatini artırmak için kendi tavsiye veya ödül programınızı oluşturabilir ve kendi reklam çabalarınıza odaklanabilirsiniz.

E-Ticaret mağazanızda satış yapmanın artıları

İşte kendi e-Ticaret mağazanızda satış yapmanın en önemli avantajlarından bazıları.

Marka bilinirliğinizi oluşturun

Profesyonel bir web sitesi, markanızın güvenilirliğini artırmanıza yardımcı olabilir. Müşterilerde güven oluşturur ve ürünlerinizi satın alırken kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlar. Ek olarak, müşterilerinizde yankı uyandıran olumlu bir imaj yaratmak için markanızın hikayesini web sitenizde anlatabilirsiniz.

Kendi e-Ticaret sitenizde satış yapmanın bir başka büyük avantajı da müşteri verilerinizin tam kontrolünün sizde olmasıdır. E-posta listenizi oluşturabilir ve müşterilerle doğrudan iletişim kurabilirsiniz.

Ayrıca kısa mesajlar (SMS), push bildirimleri, e-posta kampanyaları, Messenger sohbet mesajları veya sosyal medya reklamları gibi çok sayıda çok kanallı strateji aracılığıyla ziyaretçilerinizi yeniden hedefleyebilirsiniz.

Daha az sinir bozucu rakipler

Bir e-Ticaret mağazasına sahip olmanın büyük bir avantajı, web sitenize gelen ziyaretçilerin yalnızca ürünlerinizi satın alabilmesidir. Amazon’da olduğu gibi, o ürünü daha düşük bir fiyata satabilecek rakiplere satışlarınızı kaybetmezsiniz. Fiyatlarınız üzerinde de kontrol sahibi olursunuz, bu da zaman içinde daha yüksek kârla sonuçlanır.

Listeleme veya yönlendirme ücreti yok

Kendi web sitenizde satış yapmak, kendinizi listeleme veya yönlendirme ücretlerinden kurtarmak anlamına gelir. Yalnızca satış vergisi, kredi kartı ücretleri ve Shopify gibi çevrimiçi mağazanızın kurulu olduğu yazılımın ücretini ödemeniz gerekir. Ayda kaç ürün satabileceğiniz konusunda herhangi bir satış sınırı ve ekstra satış ücreti yoktur.

Kullanıcı deneyimi üzerinde tam kontrol

Kendi çevrimiçi mağazanızın olması, sitenizin görünümü ve hissi konusunda size tam esneklik sağlar. Dijital ürünlerin yanı sıra fiziksel ürünleri de satabilir, ürün sayfası tasarımınızın yanı sıra UGC ve ürün incelemelerinizin tasarımını da özelleştirebilir ve her ürün listelemesinden büyük kazanç elde edebilirsiniz.

Google Pay, Apple Pay ve Paypal gibi Shopify ödeme sistemini kullanarak 3. taraf ödeme ve ödeme seçenekleri de sunabilirsiniz.

Kaynak: Fotoğraflarlurp

Daha fazla reklam seçeneği ve gelir akışı

Amazon’da satış yaparken, Amazon listelemelerinizin reklamını hiçbir yerde gerçekten yapamazsınız. E-Ticaret devi, Google Reklamları ve Google Alışveriş gibi şeyler aracılığıyla zaten Google’da kendi reklamlarını yapıyor.

Ancak kendi sitenizde satış yaparsanız, reklam dünyası size açık hale gelir. Sosyal medya reklamcılığı, etkileyici reklamlar, video reklamlar, Google Alışveriş kampanyaları ve çok daha fazlasını kullanabilirsiniz. Ayrıca, arama sonuçlarında yer almak için kendi Amazon listelemelerinizle rekabet etmeniz gerekmez.

Kendi e-Ticaret mağazanızda satış yapmanın eksileri

İşte kendi mağazanızda satış yapmanın bazı dezavantajları.

Web sitesi kurma maliyeti

Web sitenizi kurmak, nakit para harcamayı içerebilir, ancak miktar, bunu nasıl yapmaya karar verdiğinize bağlıdır. Örneğin, mağazayı kendiniz oluşturmak için bir web sitesi oluşturucu veya CMS (Shopify veya BigCommerce gibi) kullanmak, web sitenizi sıfırdan yapmak için bir web tasarım ajansına sahip olmaktan çok daha ucuzdur.

Hosting gibi diğer yazılım maliyetleri de akla gelmektedir. e-posta pazarlama hizmeti e-posta kampanyalarınız, analiz araçlarınız ve diğer pazarlama eklentileriniz için.

Tavsiye Edilen:  Uygulamadaki 10 Harika E-Ticaret E-posta Pazarlama Örneği

İlk günlerde trafik olmaması

Başladığınızda, e-Ticaret web sitenizin trafiği düşük olacaktır. Google gibi arama motorlarında üst sıralarda yer almak zaman ve emek ister.

Sadık bir müşteri tabanınız olduğunda ve mağazanıza iyi miktarda nitelikli trafik geldiğinde, işletmeniz yükselmeye başlayacaktır, ancak bu biraz zaman alacaktır. E-Ticaret için arama motoru optimizasyonu zordur ve sonuç getirmesi zaman alır.

Profesyonel ipucu: Marka teşhirinizi en üst düzeye çıkarmak için ürünlerinizi çeşitlendirmenizi ve birden fazla Amazon rakibinde (Houzz, eBay, Walmart gibi) satmanızı öneririz.

Maliyetli reklamcılık

PPC reklamları, doğru kullanılırsa çevrimiçi işletmeniz için son derece yararlı olabilir, ancak bütçenizden de büyük bir pay alabilirler. Yahoo veya Google gibi arama motorlarında daha geniş bir nüfus için reklam yayınlamak genellikle çok daha düşük dönüşüm oranlarına sahip olabilir.

Facebook reklamları çok pahalı olma eğilimindedir ve uygun bir reklam stratejisi olmadan, sonuçları görmeden pazarlama bütçenizin çoğunu boşa harcayabilirsiniz. Amazon reklamları kurulumu çok daha ucuz ve kolaydır.

Müşteri hizmetleri ihtiyacı

Müşteri hizmetleri, herhangi bir e-Ticaret markasının başarısı için çok önemlidir ve kendi mağazanızı işletiyorsanız, müşteri başarı ekibinizi oluşturmak için daha fazla zaman ve kaynak ayırmanız gerekecektir.

Bir e-Ticaret mağazası sahibi olarak, müşteri hizmetlerini yürütmek ve işletmenizin diğer tüm işlemlerini aynı anda yürütmek zor olabilir. Müşteri şikayetleri, teknik sorunlar ve daha fazlası için yerinde bir ekibe ihtiyacınız var. Ve bu, Amazon gibi bir satış platformuna kıyasla kendi sitenizde ürün satmanın bir dezavantajıdır.

Çözüm

Ürünlerinizi nerede satacağınıza karar vermek söz konusu olduğunda, niş alanınızı ve yatırım yapmak istediğiniz zaman ve para miktarını göz önünde bulundurmanız gerekir. Amazon’a veya kendi e-Ticaret mağazanıza karar vermeden önce, her ikisinin de artılarını ve eksilerini tartmalısınız.

Ve zaten ikisi arasında seçim yapman gerektiğini kim söyledi? İyi dengelenmiş bir e-Ticaret işi oluşturmak için her ikisini de kullanarak başarınızdan yararlanabilirsiniz. Özel etiketinizi Amazon’da satarak başlayabilir ve daha sonra ürünleriniz daha popüler hale geldikçe işletmenizi bir e-Ticaret mağazasına kaydırabilirsiniz.

Ürünleri tedarik etmek ve Amazon’da nelerin popüler olduğunu öğrenmek için yardıma ihtiyacınız varsa AMZScout’a göz atın. Kârlı düşük rekabet ürünleri bulmanıza, yerel ve uluslararası tedarikçilerden kaynak sağlamanıza ve popüler ürün anahtar kelimelerini keşfetmenize yardımcı olan eksiksiz bir araç seti sunan bir araçtır.