Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır: Beyaz Kutu Sızma Testi Nedir? Eksiksiz Kılavuz
Beyaz kutu testi kendi başına sızma testi olarak kabul edilemez. Bu testi yapan denetçiler, bir saldırganın bakış açısıyla çalışmazlar. Daha kapsamlı bir güvenlik analizidir.
Bir ürün veya uygulama bir bilgisayar ağı üzerinden geliştirildiğinde ve erişildiğinde, kötü amaçlı bilgisayar korsanlığına eğilimli olmadığından emin olmak için kapsamlı testlere ihtiyaç duyar. Beyaz kutu penetrasyon testi, kritik altyapıya dahil olan ve hassas bilgileri depolayan, işleyen veya ileten cihazların test edilmesi söz konusu olduğunda çok önemlidir.
:
Sızma Testi Nedir?
Pen testi olarak da bilinen penetrasyon testi, sistemdeki güvenlik açıklarını güvenli bir şekilde tespit etmeye ve bunlardan yararlanmaya çalışan simüle edilmiş saldırılar aracılığıyla bir BT altyapısının güvenliğini değerlendirme girişimidir. Güvenlik açıkları, işletim sisteminde veya hizmetlerde ya da uygun olmayan yapılandırmalar, uygulama kusurları veya riskli son kullanıcı davranışları şeklinde olabilir.
Değerlendirmeler, savunma önlemlerinin ve sistemlerinin etkinliğinin yanı sıra son kullanıcıların güvenlik politikalarına bağlılığını doğrular.
Sızma testi genellikle sunucuları, web uygulamalarını, ağ cihazlarını, uç noktaları, kablosuz ağları, mobil cihazları ve diğer potansiyel maruz kalma noktalarını sistematik olarak tehlikeye atmak için manuel olarak veya otomatik teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilir.
Bir sistemde bir güvenlik açığından yararlanıldığında, test uzmanları bazen bunu diğer dahili kaynaklarda daha fazla güvenlik açığı başlatmak için kullanmaya çalışır. Bu, ayrıcalık yükseltme yardımıyla bilgi ve elektronik varlıklara daha derin erişimin yanı sıra kademeli olarak daha yüksek güvenlik izni seviyeleri elde etmeye çalışılarak elde edilir.
Beyaz Kutu Sızma Testi Nedir?
Beyaz kutu penetrasyon testi, denetçilerin yazılımın veya sistemin dahili yapısını bildiği zamandır. Kara veya gri kutu testinin aksine, beyaz kutu testi, test edilen sistemin derin ayrıntılarını ortaya çıkarmayı amaçlar. Makul bir şekilde, şeffaf veya şeffaf kutu testi olarak da bilinir.
Beyaz kutu penetrasyon testi, test uzmanlarına söz konusu sisteme erişim sağlar. Bu test yöntemi sayesinde, uygulamanın her yönüyle farkına varırlar ve böylece sisteme olası tüm giriş noktalarının net bir resmini verirler.
Sızma test cihazı, bir sistemin güvenliğine yönelik gerçek korkunç tehdit olan entrikacı bir bilgisayar korsanının faaliyetlerini taklit edebilmeleri için bilgilere erişebilir. Test, bilgisayar korsanının eylemlerini taklit eder, ancak sistem bilgilerine daha fazla erişim sağlar.
Neden Beyaz Kutu Sızma Testi?
Beyaz kutu sızma testinin dahili bir sisteme girmeyi ve zayıflıklarını teşhis etmeyi içerdiğini zaten biliyoruz. Ancak soru, bunun neden önemli olduğudur.
Siber güvenlik çoğu zaman ihmal edilir ve olması gerektiği kadar ciddiye alınmaz. Kuruluşlar, uygulamalarının mevcut güvenliğinin, elbette bir şeyler ters gidene kadar olduğu gibi yeterli olduğu varsayımı altında kalır. İlk etapta önlenebilecekken neden hasarın gerçekleşmesini bekleyesiniz? Daha iyi güvenlik altyapısına yatırım yapın ve uzun vadede gereksiz harcamalardan tasarruf edin.
Kuruluşlar, güvenlik açıkları başlangıçta ele alınmazsa, bir gün veya başka bir zamanda hizmet kesintilerine veya veri ihlallerine maruz kalmaya mahkumdur. Bir işi verimli bir şekilde yürütmek söz konusu olduğunda, bu güvenlik açıklarını belirlemek ve bu boşlukları kapatmak için proaktif olarak çaba sarf etmek ileri görüşlü bir stratejidir.
Bu test, web tabanlı uygulamalarda hem iç hem de dış tehditlerin üretime başlamadan önce tespiti için çok önemlidir. Bir görev yazılım güvenliği ne kadar göz korkutucu olursa olsun, her işletmenin becerileri, kuruluşa özel belirli teknikler ve teknolojiler kullanarak kapsamlı analizde yatan bir QA ekibine sahip olması gerekir.
Beyaz Kutu Sızma Testi Örnekleri
Bir sistem veya yazılım ne kadar kritikse, test o kadar kapsamlı olmalıdır. Banka uygulamalarının güvenliğini dağıtmak, beyaz kutu sızma testinden geçmesi gereken bir sistemin mükemmel bir örneğidir. Sızma testinin birincil amacı, uygulamanın müşteri bilgilerini ve diğer depolama ve işleme yönlerini tutan yasal ve yasa dışı kısımlarını bulmak için alanları test etmektir.
Beyaz kutu penetrasyon testinin başka bir örneği, bir askeri veya roket gemisinin veri tabanı güvenliğini doğrulamaktır. Test cihazının, her seferinde bir kod olmak üzere sistemin her özelliğini ve yönünü test etmesi gerekir. Hiçbir veritabanı, hem harici hem de dahili güvenlik açıklarına yer vermemelidir.
Beyaz Kutu Sızma Testi ne zaman gereklidir?
Beyaz kutu sızma testini gerçekleştirmenin tam olarak ne zaman gerekli olduğunu bilmek çok önemlidir. Genellikle yazılım veya sistem başlatılmadan önce geliştirmenin ilk aşamalarında yürütülür. Beyaz kutu testinin ne zaman kullanıldığına dair birkaç örnek aşağıda verilmiştir.
Yazılım geliştirme sırasında
Bazen geliştiriciler, bitmiş ürünü piyasaya sürmeden önce testleri kendileri yaparlar. Bu aşamada test etmek daha iyidir çünkü tüm değişiklikler gerektiği gibi orada ve sonra yapılabilir.
Yazılım geliştirmeden sonra ve yayınlanmadan önce
Geliştiriciler bazen testi geliştirme aşamasından sonra, ancak ürün lansmanından önce yapmayı tercih ederler.
Yazılım yayınlandıktan sonra
Yazılımın halihazırda kullanımda olduğu ve dahili hataları tespit etmek ve kullanıcı güvenliğini tehlikeye atabilecek herhangi bir sistem kusurunu düzeltmek için test yapılması gereken birkaç durum vardır.
Ancak, her durum veya ağ beyaz kutu testi için uygun değildir. Bu, iç ve dış bilgileri kullanarak sistemin her köşesini ve huysuzluğunu kapsamlı bir şekilde incelemeyi amaçladığından, testin kendisinin doğasından kaynaklanmaktadır.
Beyaz Kutu Sızma Testi Teknikleri
Beyaz kutu penetrasyon testinin ana hedeflerinden biri, kaynak kodunun tamamını mümkün olduğu kadar kapsamlı bir şekilde kapsamaktır. Kod kapsamı, aslında, kodun ne kadarının, kodun işlevselliğini kontrol eden birim testlerine sahip olduğunu gösteren bir ölçüdür. Kod kapsamı içinde, bir uygulamanın mantığının yürütüldüğü ve birim test takımı tarafından test edildiği seviye doğrulanabilir.
Beyaz kutu sızma testinin üç ana tekniği vardır:
- Yol kapsamı
- Ekstre kapsamı
- Şube kapsamı
Yol kapsamı
Kod boyunca doğrusal olarak bağımsız yollara odaklanır. Genellikle, kodun bir kontrol akış diyagramı çizilir. Bu metodoloji tüm yollara yöneliktir. Her yolun geçilip geçilmediğini belirler. Yol kapsamı, şube kapsamından çok daha kritiktir. Bu teknik, karmaşık yapıları test etmek için idealdir.
Ekstre kapsamı
Bu teknik, koddaki tüm çalıştırılabilir ifadelerin en az bir kez test edilip edilmediğini kontrol etmek içindir. Kullanılmayan veya eksik ifadelerin ve dalların yanı sıra artık ölü kodların ortaya çıkarılmasına yardımcı olur.
Şube kapsamı
Bu yöntem, tüm şube kodlarının test edildiğini doğrulamak içindir. Kodu, koşullu mantığın dallarına eşler ve tüm dalların birim testleriyle kapsanmasını sağlar. Tüm kodların en az bir kez başlatıldığından emin olunmalıdır.
Yukarıda belirtilen üç tekniğin yanı sıra, birkaç beyaz kutu test tekniği daha vardır:
- Karar kapsamı
- Durum kapsamı
- Çoklu koşul kapsamı
- Sonlu durum makine kapsamı
- Kontrol akış testi
- Veri akışı testi
Beyaz Kutu Penetrasyon Testinin Faydaları
Bu test tekniğinin birçok faydası vardır. Onlardan bazıları:
Titizlik
Bilgiye tüm bu erişim, test cihazının analizde çok kapsamlı ve kapsamlı olabileceği anlamına gelir.
Yeterlik
Testi yapan kişi en baştan çok sayıda bilgiye erişebildiğinden, bu test yöntemi çok zaman kazandırır.
Hata tespiti
Bir test cihazının bununla ilgili hataları ve hataları keşfetmesi oldukça olasıdır. Yazılım testi türü.
Netlik
Beyaz kutu testinin açık kutu yapısı, dahili sistemin test edilmesini mümkün kılar.
değiştirilebilirlik
Geliştiricilerin, özellikle web uygulaması geliştirmede, sistemde değişiklik yapması kolaydır. Uygulamalar, geliştirme aşamasında bile güvenli hale getirilebilir.
Beyaz Kutu Penetrasyon Testinin Dezavantajları
Beyaz kutu penetrasyon testi birkaç dezavantajla birlikte gelir. Bu tür testleri gerçekleştirirken QA ekibinin karşılaştığı zorlukları keşfedelim.
- Bilgiye kolay erişim, testi yapan kişinin bir bilgisayar korsanının gideceğinden tamamen farklı bir yöne gitmesine neden olabilir.
- Test cihazının büyük miktarda veriyi kapsaması gerekiyorsa, bu yavaş bir süreç olabilir.
- Sistemlerin kapsamlı ve kapsamlı analizini yürütmek sıkıcı bir görev olabilir.
Beyaz Kutu Sızma Testi Adımları
Şimdi bu testin nasıl yapıldığına dair adım adım süreci anlayalım. Aşağıda, test sürecine nelerin dahil edildiğinin bir örneği verilmiştir.
seçim
İlk adım, test edilmesi gereken alanları belirlemektir. Bir sistemin çekirdek alanlarının daraltılması önerilir. Test alanı ne kadar hassassa, o kadar iyidir. Bunun nedeni, testin kod kod çalıştırabilen her olası senaryoyu kapsaması gerektiğidir.
Aynı kapsamı garanti etmeyeceğinden, daha büyük bir alandansa daha küçük bir alanda sayısız olasılığı değerlendirmek daha verimlidir. Geniş bir alanı yapmak imkansız olmamakla birlikte, bunun test kapsamı için çok fazla çaba, kaynak ve emek harcanacaktır.
Çoğu durumda, sistemin her santiminin emniyete alınması zorunludur. Bu gibi durumlarda, testi sadece gerektiğinde çalıştırmak taktiksel değildir.
Tanılama
- Olası tüm kod satırlarının ana hatlarını çizme
- İşlevselliği veya sistemin test edilmesi gereken yönünü kapsayan tüm olası kodları belirleme
- Akış şemasındaki her kodun çıktısını yazmak
- Tanımlama, süreci organize eder ve basit tutar. Aynı zamanda olası kodların, permütasyonların vb. tanımlanmasına yardımcı olur.
Test Senaryoları Yazma
Her adım için test senaryoları yazmak esastır. Her test vakası, neyin yanlış gidebileceğini, güvenlik açıkları için testin nerede gerçekleştirilebileceğini ve diğer benzer kayıtları içermelidir.
Testin Yürütülmesi
Bu adım, planı eyleme geçirmeyi içerir.
Planda belirtilen her şeyi uygulamaya başlayın
Belirtilen tüm sistemleri bitirene ve hiçbir sorun kalmayana kadar tekrar tekrar test edin.
Beyaz Kutu Sızma Testi Araçları
En yaygın kullanılan araçlardan bazıları şunlardır:
- NUnit
- JUnit
- Karındeşen John
- metasploit
- HtmlBirimi
- CppBirimi
- EclEmma
- Efix
Çözüm
Beyaz kutu penetrasyon testi, yazılım güvenliğini güçlendirmek için harika bir yaklaşımdır. Test edilen uygulamaya bağlı olarak karmaşıklaşabilir. Basit işlemleri gerçekleştiren küçük bir uygulamayı test etmek yalnızca birkaç dakika meselesidir. Büyük uygulamalar çok daha uzun sürer; günlerden, haftalardan ve aylardan bahsediyoruz.
Test, yazılım geliştirme aşamasında, yazıldıktan sonra ve ayrıca her değişiklikten sonra yapılmalıdır. Beyaz kutu testinin sınırlamaları olsa da, tüm faydalarından uzaklaşabilecek hiçbir şey yoktur. Bununla birlikte, tek başına beyaz kutu testinin bir sistemdeki tüm boşlukları kapatamayacağını belirtmekte fayda var. Beyaz kutu testi, diğer test türleri ile en iyi şekilde eşleştirilir.