Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Bir Web Sitesinin Güvenli Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır – Neden ve HTTP’yi HTTPS’ye Nasıl Değiştirilir?
Bir işletme web siteniz varsa, muhtemelen güvenlik konusunda endişeleniyorsunuz. Bu endişe özellikle kredi kartları ve sosyal güvenlik numaraları gibi hassas bilgileri topluyorsanız ortaya çıkar.
Bilgisayar korsanlarının sürekli olarak kolay hedeflerin peşinde olduğu bir çağda, web sitesi güvenliği en önemli önceliklerinizden biri olmalıdır.
Web sitenizin güvenliğini önemli ölçüde artırmanın bir yolu, sitenizin aktarım protokolü için HTTP’yi HTTPS olarak değiştirmektir. HTTPS kullanmayan siteler, aslında bilgisayar korsanlarının açıp içeriklerini (müşterilerinizin zararına) okuyabilecekleri açık kitaplardır.
Kendinize şunu soruyorsanız: Web sitemi nasıl güvenli hale getiririm? – lütfen okumaya devam edin.
HTTP ve HTTPS nedir
HTTP, Köprü Metni Aktarım Protokolü anlamına gelir ve web kullanıcılarının internet üzerinden bilgi aktarıp almasını mümkün kılar. HTTP, çevrimiçi ortamda en yaygın olarak benimsenen uygulama protokollerinden biridir ve onun varlığı, modern web’i bugünkü haline getirmektedir.
HTTPS, Güvenli Köprü Metni Aktarım Protokolü anlamına gelir ve web kullanıcılarının veri almasına ve aktarmasına izin vererek HTTP’nin çalıştığı şekilde çalışır.
Neden HTTPS Kullanmalı ve HTTPS Neden Önemlidir?
İki aktarım protokolü arasındaki belirleyici fark, HTTPS’nin verileri Güvenli Yuva Katmanları (SSL) olarak bilinen ekstra bir koruma katmanı kullanarak taşımasıdır.
Çoğu durumda, veri aktarımının, gizli oturum açma bilgilerinin ve kredi kartı işlemlerinin güvenliğini sağlamak için SSL (yaygın olarak SSL sertifikaları olarak bilinir) kullanılır. Basitçe söylemek gerekirse HTTPS, HTTP’nin güvenli sürümüdür.
Web Sitem İçin SSL Sertifikasına İhtiyacım Var mı?
Ne tür bir web sitesi işlettiğiniz veya topladığınız bilgilerin türü ne olursa olsun, web siteniz için bir SSL sertifikası almak her zaman faydalıdır. SSL sertifikaları, kullanıcıların girdiği verileri şifreler, böylece veriler kullanıcının web tarayıcısından sunucunuza giderken güvende kalır.
Tüketiciler, çevrimiçi işlemlere her giriştiklerinde (örneğin, bir e-ticaret sitesine kredi kartı numarası girmek) bilgilerini tehdit edebilecek birçok örtülü güvenlik riskine karşı her zaman dikkatlidirler.
Web sitenizi bir SSL sertifikasıyla güvence altına almak, ziyaretçilerinize bilgilerinin veritabanınızda güvende olduğuna dair güven verecektir. Ayrıca müşterilerinizin güvenlik ihtiyaçları konusunda ciddi olduğunuz mesajını ilettiği için hem işletmenize hem de web sitenize güvenilirlik katar.
HTTP ve HTTPS SEO karşılaştırması
Google SEO söz konusu olduğunda HTTP ve HTTPS fark yaratır. Arama motoru, hangi web sayfalarının kullanıcılara en iyi deneyimi sağladığını sürekli olarak değerlendirmektedir.
Arama motorları, kullanıcı sorgularını bağlamsal olarak ele almanın yanı sıra, bir sitenin güvenilirliğinin ölçümlerini de arar. HTTP yerine HTTPS kullanmak web sitenizi kullanıcılar için daha güvenli hale getirdiğinden, Google bunu bir güvenilirlik artırıcı olarak görüyor.
Ağustos 2014’te Google duyuruldu HTTPS’ye geçmenin sitenize hafif bir sıralama artışı sağlayabileceğini. Bu, HTTPS’ye yapılan değişikliği sitenizin performansı açısından daha da kritik hale getirir.
Bir Web Sitesinin Güvenli Olduğu Nasıl Anlaşılır
Bir web sitesinin güvenli olup olmadığını belirlemek oldukça basittir. Bir tarayıcı açın ve herhangi bir web sitesinin URL’sini yazın. URL “http://” ile başlıyorsa web sitesi güvenli değildir. Eğer “https://” ile başlıyorsa o site güvenlidir.
Bir sitenin, geçerli bir SSL sertifikası olmadığında sunucusunu “https://” gösterecek şekilde değiştirmiş olması mümkündür. Tarayıcınızın URL çubuğunun soluna baktığınızda “Güvenli” veya “Güvenli değil” ifadesini görebilirsiniz. Bu da bir sitenin güvenli olup olmadığının bir başka işaretidir.
Sık kullandığınız sitelerin güvenli olup olmadığını kontrol etme alışkanlığı edinin. Bu, özellikle kredi kartı numaranız veya oturum açma bilgileriniz gibi son derece hassas bilgileri girmenizi gerektiren web siteleri için önemlidir.
Bir web sitesinin güvenliğini daha fazla doğrulamakla ilgileniyorsanız, tarayıcınızın URL çubuğundaki “Güvenli” ekranının yanındaki yeşil kilit simgesine tıklayın. Bu, ayrıntılı güvenlik ayrıntılarını içeren bir açılır pencerenin görüntülenmesini sağlayacaktır.
Web sitenizi korumak için ihtiyacınız olan tek güvenlik önleminin HTTPS olduğunu mu söylüyoruz? Tabii ki değil! Bilgisayar korsanları, SSL sertifikasıyla korunan bir web sitesinin güvenliğini ihlal etmeye devam edebilir.
Bu nedenle bir web sitesinin birden fazla güvenlik katmanına sahip olduğundan emin olmak için takip eylemleri gerçekleştirmeniz gerekir. Bunu yapmanın bir yolu, bir sitenin gizlilik politikasını okumaktır. Çoğu gizlilik politikası, bilgilerinizin nasıl toplandığını ve kullanıldığını ve özel verilerinizi korumak için hangi güvenlik önlemlerinin alındığını açıklayacaktır. Bir web sitesinin yeterli bir gizlilik politikası yoksa bu bir tehlike işaretidir.
Dijital pazarlamanızı bugün geliştirecek 24 web sitesi olmazsa olmazı hakkındaki bu ücretsiz kılavuzu indirin!
Ayrıca sitenin iletişim bilgilerinin güncel olup olmadığını da kontrol etmelisiniz. Güvenlik bilincine sahip çoğu web sitesi yöneticisinin, olası güvenlik sorunlarıyla ilgili bilgi alabilecekleri geçerli bir e-posta adresi vardır. Sosyal medya simgelerine, geçerli bir e-posta adresine, bir telefon numarasına ve varsa fiziksel bir adrese dikkat edin.
HTTP’yi HTTPS’ye Değiştirme
Web sitenizde HTTPS’yi etkinleştirmek için bir SSL sertifikasına ihtiyacınız olacak. SSL sertifikaları bir sertifika yetkilisi tarafından verilir veya sertifika yetkilisi (CA).
Tüm güvenlik sertifikaları eşit şekilde oluşturulmaz. Örneğin 1024 bitlik güvenlik sertifikaları 2048 bitlik sertifikalara göre daha az koruma sağlar. HTTPS’ye geçerken bunu aklınızda bulundurun.
.htaccess – SSL’yi zorla
Bir Apache sunucusu kullanıyorsanız (çoğu WordPress sitesi kullanır), HTTP URL’lerinizi HTTPS’ye yönlendiren bir URL yeniden yazma kuralı da eklemeniz gerekir. Kod aşağıdaki gibi görünecektir:
Yeniden Yazma Motoru Açık
RewriteCond %{HTTPS} kapalı
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
Siteniz WordPress CMS kullanıyorsa yukarıdaki kodu eklediğinizden emin olun. dıştan WordPress yorum etiketlerinden:
# WordPress’e BAŞLAYIN
# WordPress’e SON
Houston’da WordPress geliştirme konusunda daha fazla yardım için WIX uzmanlarıyla iletişime geçin.
HTTPS’ye Geçerken SEO Endişeleri
HTTPS’ye geçiş yaptığınızda Google, aktarımı bir URL değişikliği olarak ele alacaktır ve aktarım tamamlanana kadar sıralamada geçici dalgalanmalar yaşamanız ihtimali çok yüksektir.
Eninde sonunda kaybettiğiniz rütbeyi geri kazanacaksınız. Bu transfer döneminin en büyük dezavantajı, sıralamanızı toparlayana kadar hayati önem taşıyan organik trafiği kaçıracak olmanızdır.
Uzun vadeli SEO kaygılarıyla ilgili olarak, web sitenizde SSL sertifikanızı doğru şekilde yapılandırdığınız sürece endişelenmenize gerek yok. SSL sertifikanızı yanlış yapılandırmak (yanlış alan adına yönlendirmek gibi) SEO’nuzu olumsuz etkileyebilir.
Süreci doğru şekilde uyguladığınızdan emin olmak için Google’ın HTTPS’ye geçiş sürecine bakalım:
- Siteniz için ihtiyaç duyduğunuz sertifika türünü belirleyin (tekli, çoklu alanlı veya joker karakterli)
- Google’ın web sitenizi taramasına izin vermek için robots.txt dosyanızı güncelleyin
- Sitenizin uygun HTTP durum kodunu döndürdüğünden emin olun
- 2048 bit anahtar sertifikası kullanın
- Güncel bir SSL sertifikasına sahip olduğunuzdan emin olun
Elbette SSL sertifikanızı nasıl doğru şekilde yapılandıracağınızdan emin değilseniz işi ne yaptığını bilen profesyonellere devredin. İşin ilk seferde doğru yapılmasını sağlamak için önceden biraz para ödemek çok daha iyi bir seçenektir.
HTTPS’nin Neden Önemli Olduğunu Anlamak
Neden HTTP yerine HTTPS kullanmanız gerektiği hiç de akıllıca değil. Google, henüz geçiş yapmamış sitelere karşı giderek daha katı hale geliyor. Üstelik SSL sertifikası kullanmayan siteler ziyaretçilerinin güvenini kaybetme riskiyle karşı karşıyadır.
Eğer senin Web siteniz, herhangi bir olumsuz etkiden kaçınmak için hâlâ mümkün olduğunca hızlı bir şekilde HTTP geçişini kullanıyor. WIX’un Houston pazarlama ajansı yardımcı olabilir.
Küçük ve orta ölçekli bir işletmeyseniz, Houston’daki SEO hizmetleri ve özel web tasarım hizmetlerinin kombinasyonu, yalnızca güzel hazırlanmış bir web sitesiyle rekabette öne çıkmanızı değil, aynı zamanda iyi bir sıralamaya sahip olmanızı sağlayacak sağlam bir SEO stratejinize de sahip olmanızı sağlayacaktır. Google.
Bugün bizimle iletişime geçin Hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için.