Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Blog Yazısı Başlığının Trafiği Artırmanın En İyi 3 Sırrı – Showeblogin
Sayfa sıralamasından bağımsız olarak Arama Motoru Sonuç Sayfasında (SERP) okuyucunun dikkatini artırmak için tıklanabilir veya SEO blog yazısı başlığı yazmayı öğrenin.
İnsanlar neden her zaman en çok aranan sonuçlara tıklamıyor? Neden ben ve siz dahil internet kullanıcıları arama sonuçlarında Sonraki Sayfayı görüyor? Basitçe, sorgumuzla ilgili ilgili gönderi başlığını alamadığımız için.
Aslında herkes aradıkları tüm bilgileri veren bir web sayfasını tıklamak veya ziyaret etmek ister. Bu nedenle, blog gönderinizin başlığı benzersiz, alakalı ve SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) dostu olmalıdır, böylece arama yapanlar ikinci veya üçüncü Arama Motoru Sonuç Sayfasında (SERP) görünse bile blog sayfası başlıklarınıza tıklayabilir.
Basitçe söylemek gerekirse, herhangi bir web sayfası başlığı, o sayfanın konularını veya içeriğini birkaç kelimeyle anlatır. Bu nedenle, bu birkaç kelime, blogger blogunuzun diğer gönderi başlığından alakalı ve benzersiz olmalıdır. BlogSpot.com gönderi başlıklarınız, benzersizliği ve alaka düzeyine ek olarak arama motoru dostu olmalıdır.
Geçen Pazartesi, ABD’den bir ziyaretçim bana çok ilginç bir soru sordu, yazı başlığının blogger bloguna gelen trafiği artırmaya yardımcı olup olmadığı. Peki, bu konuda bazı önemli noktaları tartışalım:
Gönderi İçeriğini Yansıtan Gönderi Döşemesi
İlk ve en önemli gereksinim blog seçmektir. Gönderi içeriğinizi yansıtan gönderi başlığı. Başka bir deyişle, tüm hikaye kavramını belirli bir şekilde anlatan yazı başlığınızı yazmalısınız. Blog yazısının tüm konularını yansıtmıyorsa, potansiyel okuyucular yazının tamamını okumayabilir.
Diyelim ki ülkeye (ABD) özgü ünlü blog yazarları hakkında bir yazı yazıyoruz, ardından yazı içeriklerini yansıtan blog yazımızın başlığı ne olmalıdır.
1) Bu benim dördüncü blog yazım.
2) ABD’deki en iyi web siteleri.
3) 01/05/2015 tarihi itibariyle ABD’li blog yazarları.
4) Ünlü blog yazarlarıyla tanışın.
5) Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en iyi 10 blog yazarı.
6) Bu insanlar neden ABD’de ünlü?
7) Boş Alan veya başlık yok
Bence 5 numaralı gönderi başlığı, tam olarak hakkında yazdığımız konuyu yansıtıyor. Kendi fikrin nedir?
Gönderi Başlığının Uzunluğu
Herhangi bir blog yazısı başlığı yazarken izlemeniz gereken en önemli ikinci şeydir. Birçok blog yazarı, sayfa başlığının uzunluğunu umursamaz ve çok kısa veya çok uzun yazı döşemeleri yazar. Bu tür gönderi başlıkları ya beceriksiz görünüyor ya da spam yapıyor.
Ayrıca, gönderi başlığınızın arama motorları tarafından SERP’ler, RSS akışı veya E-posta Bültenleri, Twitter, Facebook ve Google Plus vb. tarafından sağlanan alana sığması çok önemlidir. Kısa başlıklı blog gönderileri, uzun olanlardan daha sık paylaşılır; Retweetlemek için.
Buna göre, gönderi başlıklarınızın kendisine ayrılmış alanlara mükemmel şekilde yerleştirilmesi gerekir. Herhangi bir web sayfasının başlığının (boşluklar dahil) 70 karakterden fazla ve 20 karakterden kısa olmaması gerektiğini kişisel deneyimlerimden öğrendim.
En iyi uygulama, yazı başlığı 60-65 karakter uzunluğunda bu, hem insanların hem de arama motorlarının anlamasına ve sindirmesine yardımcı olur. Çoğu arama motoru, başlık için maksimum 65 karakter kullanır.
SEO dostu Yazı Başlığı
Sadık okuyucuların dikkatini çekmek ve arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak için blog yazınızın başlığına uygun ve üst sıralarda yer alan anahtar kelimeler yazmalısınız. Bunun nedeni, arama motorunun bir web sayfasının ne hakkında olduğunu anlamak için başlık etiketlerinde kullanılan kelimelere daha fazla önem vermesidir.
Kişisel blog deneyimime dayanarak, Google’ın kelimeleri herhangi bir web sayfasında en erken görünen arama terimleri olarak gösterdiğini ve Blog Gönderisi Başlığının başlangıç noktası olduğunu analiz ettim veya blog gönderisi gövdesinden önce görünen ilk şeyi söyleyebilirsiniz.
Kullanabilirsin Google Analytics blogunuza Organik Arama Trafiği sağlayan uygun anahtar kelimeleri görmek için. Ayrıca şu olanaklardan da yararlanabilirsiniz: Google Trendler öğrenmek için – “Dünya ne aradı”.
Tartıştığım yukarıdaki üç şeyin dışında, uygun bir blog yazısı başlığı seçerken akılda tutulması gereken pek çok faktör var.
Örneğin- Blog gönderisi başlığı dikkat çekici, anlamlı olmalı, eksiksiz ve net hale getirmeli, bir soru sormalı (Nasıl yapılır), gönderi başlığını blog adının önüne yerleştirmeli, gönderi kutucuğundaki kalıcı bağlantıyı özelleştirmelidir. Ancak lütfen nokta (.) işaretlerini dikkate almayınız ve yanıltıcı başlıklar yazmayınız.
Son olarak, blogger blog yazınızı yayınlamadan önce sadece Seçtiğiniz gönderi başlığını arayın o belirli gönderi için ve o belirli blog gönderisi için hangi web sitesinin veya blogun rakibiniz olacağının sonuçlarını görün.
Başka ipuçlarınız ve önerileriniz varsa, lütfen bize bildirin, böylece birçok blogcu tavsiyenizden yararlanır.