ChatGPT: Kişisel Stajyerinizi Dünyanın En Yeteneklisi Olmak İçin Nasıl Eğitirsiniz?

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:ChatGPT: Kişisel Stajyerinizi Dünyanın En Yeteneklisi Olmak İçin Nasıl Eğitirsiniz?

Yapay Zeka söz konusu olduğunda, onlardan beklentilerimiz bazen yeteneklerinin çok ötesine geçiyor. Bir örnek, çoğumuzun “yapmak” yerine “düşünmeyi” beklediği bir dil modeli olan ChatGPT’dir. Ancak gerçek şu ki, herhangi bir çalışan veya stajyer gibi onun da etkili olabilmesi için doğru eğitime ve rehberliğe ihtiyacı var.

Başlangıçta, bu parçanın yazarı, kötü yazılmış, tek cümlelik istemleri ChatGPT’ye besleyerek ve mükemmel sonuçlar bekleyerek aynı hatayı yaptı. Kötü talimatların kötü çıktıyla sonuçlandığını çabucak öğrendiler. İşte o zaman, yaklaşımlarını yeniden çerçevelendirmeye ve ChatGPT’yi kişisel stajyerleri olarak düşünmeye karar verdiler. ChatGPT’yi etkili bir şekilde eğiterek, dünyanın en yetenekli stajyeri ile silahlanabildiler ve yol boyunca bazı önemli ipuçları öğrendiler.

Yazar, “Bana X hakkında bir Twitter dizisi yaz”, “Y hakkında bir e-posta taslağı hazırla” veya “Z hakkında fikirler bul” gibi belirsiz talimatlar verildiğinde, ChatGPT’nin “sıfırdan” bir şeyler bulmakta berbat olduğunu keşfetti. Bunun nedeni, AI’nın çok fazla keyfi karar vermesi gerekmesi ve bunun da zayıf çıktıya yol açmasıdır. Bunun yerine yazar, ChatGPT’ye her istemde üç net kısıtlama vermeyi öğrendi: girdi içeren belirli bir hedef, çıktı için belirli bir biçim ve kaçınılması gereken şeylerin belirli bir listesi. Anahtar çıkarım, hızlı yazmanın yinelemeli bir oyun olduğu ve onu doğru yapmanın zaman aldığıdır. Çalışan, güvenilir bir isteminiz olduğunda, onu sonsuza kadar kullanabilirsiniz.

Daha Fazlasını Gör: ChatGPT ve GPT-4’ü kullanarak haftada kolayca 1.000$ kazanma

Yazar, ChatGPT’yi etkili bir şekilde kullanabilecekleri üç tür görev olduğunu keşfetti. Birincisi, oluşturdukları şablonları yürütmektir. Bunlar, belirli bir formatta belirli çıktılar oluşturmak için eğitilmiş bilgi istemleridir. Yazar, fikir üretmek için ChatGPT’yi eğitmek için çok zaman harcadı. Tek yapmaları gereken, modeli keşfetmek istedikleri bir konu ile beslemekti ve model iki liste oluşturdu. İlk liste, o konuyla ilgilenen birinin hakkında soru sorabileceği “eylemler” içeriyordu. Yazarın kısıtlaması, listedeki her öğenin bir fiille başlaması gerektiğiydi, böylece insanların bu eylemi gerçekleştirmelerine yardımcı olacak şeyler yazabilirlerdi. İkinci liste alt konulardan oluşuyordu ve ChatGPT yazara her bir alt konu hakkında üç “soru” sordu. Cevaplar içerik konuları haline geldi ve yazar, soruları cevaplayarak sıfırdan içerik “sütun” parçaları oluşturabildi. Ardından, “sütun” parçasının her bir parçasını kısa biçimli içeriğe dönüştürebilirler.

Tavsiye Edilen:  B2B Pazarlama Başarısı İçin Twitter Reklamlarından Yararlanmanın 5 Yolu

Yazarın ChatGPT’yi kullandığı ikinci yol, yeniden yazmak ve yeniden karıştırmaktı. Çoğu zaman yazar, bir fikri iletmenin başka yollarını keşfetmede başarısız olarak yazma modeline takılıp kalırdı. ChatGPT bunun için mükemmel bir araçtı. Yazar, ilk taslağını yazar ve ChatGPT’nin taslağı dört özel şekilde yeniden yazmasını sağlar. İlk olarak, ChatGPT’den yazılarını resmi, ciddi, alaycı, iyimser, karamsar ve kaygısız olmak üzere altı farklı “ton” ile yeniden yazmasını isterlerdi. İkinci olarak, ChatGPT’den yazılarını Gary Vaynerchuk, Maya Angelou, George RR Martin, Winston Churchill, Brene Brown, JK Rowling ve Ernest Hemingway dahil olmak üzere yedi farklı yazar olarak yeniden yazmasını isteyeceklerdi. Üçüncüsü, ChatGPT’den yazılarını daha kısa, empatik, esprili, açıklayıcı, ikna edici, bilgilendirici ve eylem odaklı gibi yedi farklı “hedef” ile yeniden yazmasını isteyeceklerdir. Son olarak, ChatGPT’den yazılarını üçüncü sınıflar, sekizinci sınıflar, üniversite öğrencileri, meşgul 40 yaşındaki anneler, yavaş okuyan 80 yaşındaki bir kişi ve İngilizcenin bir ikinci dil.

ChatGPT’yi kullanmamın başka bir yolu da, yapılandırılmamış notları istenen çıktıda sentezlemektir. Diyelim ki bir toplantı veya beyin fırtınası oturumundan bir sürü rastgele not aldım ve bunu daha düzenli ve tutarlı bir şeye dönüştürmek istiyorum. Bunun gibi bir bilgi istemi oluşturacağım:

Amaç: Toplantıdan çıkarılacak ana çıkarımların maddeler halinde bir özetini oluşturun. Biçim: Madde işaretleri, numaralandırılmış. Kaçının: Uzun cümleler veya paragraflar.

Ardından, yapılandırılmamış notları besleyeceğim ve işte! ChatGPT temiz ve düzenli bir özet sunar. Bu bana normalde notları manuel olarak organize etmek için harcayacağım saatlerce zaman kazandırabilir.

Sonuç olarak ChatGPT, tüm yazma isteklerimizi yerine getirebilecek sihirli bir cin değildir. Bununla birlikte, ona eğitilebilir bir stajyer olarak yaklaşırsak ve net, spesifik istemler oluşturmak için zaman ayırırsak, onu görevleri hızlı ve verimli bir şekilde yürütmek için kullanabiliriz. Şablonları yürütmekten yazımızı geliştirmeye ve yapılandırılmamış notları sentezlemeye kadar ChatGPT, yazma araç setimizde değerli bir araç olabilir.

Tavsiye Edilen:  Etkili Anahtar Kelime Araştırması Yapmak İçin ChatGPT Nasıl Kullanılır?