Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Daha Fazla Özelleştirme İçin Shopify Meta Alanları Nasıl Kullanılır?
Shopify, Online Store 2.0 ile meta alanlar özelliğini elden geçirdi. Artık bunların kullanımı daha kolay, daha esnek ve mağazanızın tamamında daha geniş çapta uygulanabiliyor.
Bu, Shopify meta alanlarını (bazen özel alanlar olarak da adlandırılır) bir sitenizin müşteri deneyimini iyileştirecek inanılmaz derecede kullanışlı özellik ve ürün listelemelerinize dönüşümü artırıcı ayrıntılar ekleyin.
Ancak meta alanlarla ilk kez çalışıyorsanız, kafanızı toparlamanız için çok fazla teknik dil ve görünüşte karmaşık süreçler var. O kadar korkutucu olabilir ki, onunla hiç uğraşmayabilirsiniz.
Ama bu bir hata olur.
Bunu yapabilirsiniz ve birkaç kez meta alanlar oluşturmaya çalıştıktan sonra bunu bir profesyonel gibi yapacaksınız.
Bu yazıda, Meta Alanlardan en iyi şekilde yararlanmak için tam olarak ne yapmanız gerektiğini adım adım nasıl yapılır, bunların ne zaman ve nerede kullanılacağına dair açıklayıcılar ve meta alanları kullanan markaların gerçek dünyadan örnekleriyle göstereceğiz. büyük bir etki yarattı.
#cta-visual-pb#
Basitçe söylemek gerekirse, Shopify meta alanları, ürün listelemelerinizi mağazanızın ve markanızın ihtiyaçlarına göre uyarlamanıza olanak tanıyan özelleştirilebilir alanlardır.
Shopify’da bulduğunuz sıradan alanlara sığmayacak meta alanlara bilgi ekleyebilirsiniz.
Bu, ürün listelerine (veya sitelerinin başka bir yerine) ekstra bilgi eklemek isteyen tüm çevrimiçi markalar için yararlı bir özelliktir.
Örneğin, etik bir kahve satıcısı olduğunuzu ve müşterilerinize kahve çekirdeklerinizin yetiştirildiği çiftliğin yanı sıra kahveyi toplayan, kurutan ve kavuran kişiler hakkında bilgi vermek istediğinizi düşünün.
Bu her perakendecinin ihtiyaç duyacağı bir şey olmadığı için ürün listelemenize ekleyebileceğiniz standart bir alan değildir.
Ancak meta alanlarla, müşterilerinize kahvenizin etik olarak elde edildiğine dair güvence vermek için ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri içeren kendi ürün alanınızı oluşturabilirsiniz.
Üstelik, özelleştirilmiş alanı bir kez oluşturduğunuzda, yeniden kullanmak üzere kaydedebilir ve ihtiyaç duyduğunuz sayıda ürün listelemesine uygulayabilirsiniz.
Meta alanlardan iyi bir şekilde yararlanmak için ısmarlama bir perakendeci olmanıza da gerek yok.
Giyim perakendecilerinden B2B elektronik tedarikçilerine kadar herkes, meta alanlar ile müşteri deneyimlerine kullanım kolaylığı ve daha hızlı müşteri yolculuğu katabilir.
Meta alan içerik türleri
Peki Shopify meta alanıyla tam olarak ne yapabilirsiniz?
Meta alanları bu kadar çok yönlü kılan şey, farklı içerik türleri meta alanların destekleyeceği.
Desteklenen değerlerin uzun listesi şunlardır:
Ölçüm
- Boyut: Metrik veya emperyalist değerleri destekler
- Hacim: Metrik veya emperyalist değerleri destekler
- Ağırlık: Metrik veya emperyalist değerleri destekler
Sayı
- Tamsayı: Tam sayıları eklemenizi sağlar
- Ondalık: Ürün boyutları veya müşteri puanları gibi şeyler için tam değerler ekleyin
- Para: Ürününüzün fiyatını görüntülemenizi sağlar
Metin
- Tek satırlık metin: Metni satır sonu olmadan girin
- Çok satırlı metin: Satır sonları içeren metni girin
- Zengin metin: Farklı metin stilleriyle kendi markanızı meta alanlarınıza ekleyin
Referans
- Dosya referansı: PDF talimat kılavuzları veya daha kapsamlı ürün ayrıntıları sağlamak için dosyaları bu alana yükleyin
- Sayfa referansı: Başka bir sayfaya bağlantı oluşturun. Müşterilerinize hazır bir iade politikası veya diğer destekleyici belgelerle güvence vermek istiyorsanız faydalıdır
- Ürün referansı: Sergilemek istediğiniz diğer ilgili ürünlere bağlantı
- Ürün çeşidi referansı: Müşterilerinizin ilgilenebileceği benzer ürünlere bağlantı verin
- Koleksiyon referansı: Müşterileri ürünün parçası olduğu koleksiyonlara yönlendirin
- Meta nesne referansı: Bağlamak meta nesneler sitenizde.
Diğer meta alanlar
- URL’si: Diğer web sitelerine bağlantı
- Tarih: Gönderim tarihi, mevcut olma tarihi vb. gibi bilgileri sağlayın
- Tarih ve saat: Günün saatini ekleyerek daha da spesifik olun
- Değerlendirme: Girişlerinize hızlı bir şekilde sosyal kanıtlar ekleyin
- Renk: Müşterilerin görüntüledikleri ürünü farklı renklerde görmelerine olanak tanıyın
- Doğru ya da yanlış: Müşterilerin ürünün aradıkları özelliğe sahip olup olmadığını kolayca görebilmeleri için bir onay kutusu oluşturun
Bu değerler, bir meta alanda yapmanız gereken hemen hemen her şeyi yapmanıza izin vermelidir; ancak biraz daha ileri seviyelere gitmeniz ve sitenizdeki alanları gerçekten uyarlamanız gerekiyorsa Shopify’ın JSON Kendi kodunuzu girmenizi sağlayan meta alan.
Standart tanımlar ve özel tanımlar
Mağazanıza meta alanlar eklemeye başlamadan önce ekleyeceğiniz her biri için tanım oluşturmanız gerekir.
Tanımlar, meta alanlarınızı daha kolay çalışacak şekilde etiketlemenin ve düzenlemenin bir yoludur.
Oluşturabileceğiniz iki tür tanım vardır: standart tanımlar ve özel tanımlar.
Standart tanımlar Shopify’da önceden tanımlı olarak gelir.
Mümkün olduğunda standart bir tanım kullanmanız gerektiğini tavsiye ediyorlar çünkü bunlar mevcut Shopify temaları ve uygulamalarıyla önceden entegre edilmiş olarak geliyor.
Ancak kendinizi ekstra bir şeye ihtiyaç duyarsanız, kendi özel tanımınızı oluşturabilirsiniz.
Standart tanımların mağazanıza eklenmesi birkaç adımdan daha azını gerektirir ve kullandığınız tema ve uygulamalarla uyumlu olmaları garanti edilirken Shopify yalnızca sınırlı sayıda standart tanım sağlar.
Uzman bir satıcı olmasanız bile, yönetici panelinde listelenmeyen bir meta alana ihtiyaç duymanız çok uzun sürmeyecektir.
Bu aşamada bir oluşturmanız gerekecek. özel çözünürlüklü.
Kendi tanımınızı oluşturmak yalnızca birkaç tıklama daha gerektirir ve çoğu durumda bunlar temanızla uyumlu olacaktır. Dolayısıyla özel tanımlar muhtemelen en sık kullandığınız çözüm olacaktır.
Sitenizde meta alanlar ekleyebileceğiniz on farklı bölüm vardır. Bunlar, Shopify yönetici panelinizde özel veriler altında kategoriler olarak görünür.
Bu kategoriler, oluşturabileceğiniz farklı meta alan türlerini oluşturur.
- Ürünler: Meta alanlar eklemek için en popüler yer. Bu, ürün açıklamalarınıza birçok zengin ayrıntı eklemenizi sağlar.
- Varyantlar: Bir ürün çeşidine belirli bilgiler eklemeniz gerekiyorsa bunu buradan yapabilirsiniz. Örneğin, farklı boyutlardaki resim çerçeveleri farklı fiyatlandırılıyorsa veya farklı gönderim süreleri varsa.
- Koleksiyonlar: Müşterileri zaman sınırlı özel teklifler veya indirimler konusunda uyarmak için kullanışlı olan, koleksiyon sayfalarına özel alanlar eklemenize olanak tanır.
- Müşteriler: Bu, daha önce satın alınan ürünler gibi müşteriye özel verileri içeren alanlarla müşteri deneyiminizi kişiselleştirmenin harika bir yoludur.
- Emirler: Mağazanızın siparişler bölümüne meta alanlar ekleyin; müşteri derecelendirmelerinden güncellenmiş gönderim bilgilerine kadar her şey, siparişlerinize dinamik olarak eklenebilir.
- Konumlar: Açılış saatleri gibi mağaza konumlarınızda değişebilecek bilgiler için meta alanlar oluşturun.
- Sayfalar: Belirli sayfalara meta alanlar eklemenizi sağlar.
- Bloglar: Blogunuzda özelleştirilmiş alanlar oluşturun (örneğin, satış etkinlikleri için geri sayım sayaçları ekleyin).
- Blog gönderileri: Blog yayınlarınıza, müşterileri dönüşüme yaklaştıracak ilgi çekici alanlar ekleyin.
- Piyasalar: Çeşitli pazarlarda uluslararası bir mağaza işletiyorsanız, bağımsız olarak dinamik olarak doldurulabilen özel alanlar ekleyebilme esnekliğine sahip olmak inanılmaz derecede faydalıdır.
Tüm bu meta alan türlerinin mağaza özelleştirmesi ve esneklik açısından sunabileceği çok şey olsa da, bazılarının müşteri deneyiminiz üzerinde diğerlerinden daha çarpıcı bir etkisi vardır.
Markanıza ilham vermek ve müşteri deneyiminizi geliştirmek için en popüler meta alan türlerini ve bunların doğada nasıl kullanıldığına dair örnekleri burada bulabilirsiniz.
Ürünler
Bu, meta alanlar için açık ara en popüler kullanım durumudur.
Ürün listelemelerinize ekstra ayrıntı eklemek kalabalığın arasından sıyrılmanızı sağlar, müşterinizin satın alma konusundaki güvenini artırır, itirazları ele alır ve dönüşümleri artırır.
Müşterilerin, ürünlerinin ne zaman teslim edileceğini, hangi alternatif renklerin mevcut olduğunu, ürün boyutlarının neler olduğunu vb. bir bakışta görebilmesine olanak sağlamak, site ziyaretçilerinin bir satın alma işlemini tamamlama olasılığını çok daha yüksek hale getirir.
Bazı uzman perakendeciler için özel alanlara girme esnekliğine sahip olmak, standart alanlara uymayan temel ürün bilgilerini aktarmalarına olanak tanır.
Çevrimiçi giyim perakendecisi Asfalt müşterilerin sayfadan ayrılmadan ürünleri alternatif renklerde görüntülemesine olanak tanıyan renk örnekleri kullanır.
Ayrıca müşterilerin hızlı bir şekilde ön sipariş vermesini teşvik etmek için ürün sayfasında bir geri sayım sayacı da bulunmaktadır.
Ürünlerinize bir zamanlayıcı ayarlamak için tanımınızın ad bölümünde ‘geri sayım sayacı’nı seçin ve ardından meta alanı oluşturduğunuzda geri sayımın yapılmasını istediğiniz tarih ve saati seçin.
#cta-paragraph-pb#Shogun Sayfa Oluşturucu, ürünler için renk örnekleri ve ayrıca sınırlı süreli satışlar için geri sayım sayacı bannerları eklemeyi kolaylaştırır.
Koleksiyonlar
Koleksiyon sayfalarına meta alanlar eklemek, dönüşümü artırıcı bilgileri ziyaretçilerinize müşteri yolculuğunun başlarında sunmanıza yardımcı olur.
Müşteri derecelendirmeleri gibi özelliklerin eklenmesi, sayfanın bölünmesine ve görsel olarak daha çekici bir deneyim sağlanmasına da yardımcı olabilir.
Makyaj markası Renkli pop Müşterilere ürünlerinin kalitesi konusunda güvence vermek için koleksiyon sayfalarında derecelendirme meta alanlarını kullanıyor.
Müşteriler, kategorideki en yüksek puana sahip ürünü seçerek ürünleri tek bir sayfada karşılaştırmakla kalmaz, aynı zamanda Colourpop ürünlerinin çoğunun çok yüksek puan aldığını, güvence getirdiğini ve marka güveni oluşturduğunu da görebilirler.
Mağazanıza bir derecelendirme meta alanı ekledikten sonra, Colourpop’un burada yaptığı gibi müşterilerin derecelendirmeye göre filtreleme yapmasına izin verebilirsiniz.
Müşteriler
Her müşteriye özel bilgileri görüntüleyen özel alanlar oluşturma yeteneği, alışveriş deneyiminizi kişiselleştirmenin güçlü bir yoludur.
Müşteri meta alanları, müşteri segmentleri oluşturma, e-posta pazarlama kampanyaları yapılandırma ve hesaplarında oturum açan müşterilere yararlı hatırlatıcılar görüntüleme gibi şeyler yapmanıza olanak tanır.
Meta alanlarla müşteri segmentleri oluşturmak, pahalı kişiselleştirme yazılımlarına ihtiyaç duymadan ziyaretçileriniz için daha kişiselleştirilmiş deneyimler oluşturmanıza olanak tanır.
Müşterileriniz bir meta alanda cinsiyet, yaş gibi detayları doldurduysa müşteri segmentleri oluştururken bunu filtre olarak kullanabilirsiniz.
Müşterilerinizi daha iyi hedeflemenin ve onlara daha anlamlı bir saha içi ve saha dışı deneyim sunmanın güçlü bir yoludur.
#cta-visual-pb#
Artık meta alanları neden kullanmanız gerektiği konusunda iyi bir fikre sahip olmalı ve sitenizi geliştirmek için bunları nasıl kullanabileceğinizi iyi anlamalısınız.
Artık meta alan uygulamasının temel detaylarına girmenin zamanı geldi.
İçin yeni meta alan tanımları oluştur Shopify’da yönetici panelinizden başlayın.
1. Adım: Özel veri ayarlarına gidin
Shopify yöneticinizin sol alt köşesindeki Ayarlar’a tıklayın ve ardından şuraya gidin: Özel veriler Meta Alan ayarlarını bulmak için.
2. Adım: Meta alan türünüzü seçin
Eklemek istediğiniz meta alan türüne tıklayın. Bu örnekte ‘ürünler’i seçtik.
3. Adım: Meta alanınızı tanımlayın
‘Tanım ekle’ye tıklayın
Standart bir tanım eklemek istiyorsanız yönetici panelindeki listeden tanımınızı seçmeniz yeterlidir.
Standart tanımlar listesinde aradığınızı bulamazsanız özel bir tanım oluşturmanız gerekecektir.
Tanımın farklı bölümlerini girerek bunu yapabilirsiniz. Tanımlar üç zorunlu bölümden oluşur:
1. İsim: Meta alana vermek istediğiniz adı yazmaya başlayın. Yapmak istediğiniz şeyle eşleşen standart bir meta alan varsa, siz yazdıkça görünecektir.
2. Ad alanı ve anahtar
- Ad alanı: Meta alanlarınızı kategorilere ayırmak için ad alanını kullanırsınız. Örneğin, ekstra ürün özelliklerini vurgulamak için kullandığınız tüm meta alanlara ‘product_detail’ ad alanını uygulayabilirsiniz.
- Anahtar: Bu yalnızca belirli bir meta alan için kullanılır; örneğin ‘köken_ülke’. Ad alanı ve anahtar, benzersiz bir meta alan oluşturmak için ‘ad alanı.anahtar’ biçiminde birleştirilir. Örneğimizde ‘product_detail.country_of_origin’
3. Tür: Yukarıdaki içerik türleri listesindeki değerlerden birini girin. Örneğimizde bu tek satırlık bir metindir.
Ayrıca isteğe bağlı bir ‘Tanım’ Meta alana nelerin girilmesi gerektiğini açıklayan alan.
Bir açıklama girerseniz bu açıklama, sizin ve ekibinizin hangi bilgilerin girileceğini anlamanıza yardımcı olmak için Shopify yöneticinizde görünecektir.
4. Adım: Gerekirse doğrulamaları ekleyin
Meta alan türünü seçtiğinizde meta alanınızın uyması gereken özellikleri ve değerleri girme şansınız olur.
Meta alanda yalnızca belirli değerlerin kabul edileceği anlamına gelen doğrulama kuralları ayarlayabilirsiniz. Girilebilecek tarih, saat, ağırlık vb. aralığını sınırlamak istiyorsanız bu seçeneği kullanın.
….Ve ardından kaydet’e tıklayın. Artık yeni bir meta alan oluşturdunuz! Meta alanlar altındaki özel veri sayfasında görünecektir.
Artık meta alan tanımlarınızı oluşturduğunuza göre bunları ürünlerinize ekleyebilirsiniz.
Bunu yapmanın iki yolu vardır: bunları tek tek ekleyebilirsiniz veya toplu olarak ekleyebilirsiniz (toplu düzenleme olarak bilinir).
Bireysel ürünlere meta alanlar nasıl eklenir?
Ürünlere tek tek meta alanlar eklemek biraz zahmetli olsa da oldukça basittir.
Adım 1: İstediğiniz ürüne gidin
Shopify yöneticinizin solundaki kenar çubuğu menüsünde Ürünler’i seçin ve düzenlemek istediğiniz ürünü bulun.
2. Adım: Meta alanınızı bulun
Sayfanın altına doğru ilerleyin; ürün meta alanı türüne eklediğiniz meta alanları göreceksiniz.
3. Adım: Ekran ayrıntılarını girin
Belirli bir ürün için görüntülemek istediğiniz ayrıntıları ekleyin. Daha sonra sağ üst köşedeki Kaydet’e tıklayın.
Ürünlere ilişkin meta alanlar nasıl toplu olarak düzenlenir?
Meta alanları ürünlerinize tek tek eklemek oldukça zaman alıcı olabilir ve meta alanlarınızı toplu olarak eklemenin bir yolu vardır. Bu aynı derecede basit bir süreçtir.
1. Adım: Tüm ürünlere gidin
Şundan başla: Ürünler Shopify yöneticinizdeki bölüm. Burada tüm ürünlerinizin bir listesini göreceksiniz.
2. Adım: Ürünlerinizi seçin
Meta alanı eklemek istediğiniz tüm ürünleri seçmek için sol taraftaki onay kutusunu kullanın ve toplu düzenle’yi tıklayın.
3. Adım: Meta alanınızı ürünlere ekleyin
Sağ üstteki sütunlar düğmesinden eklemek istediğiniz meta alan onay kutusunu işaretleyin.
4. Adım: Ekran ayrıntılarını girin
Meta alanı görene kadar ekranda ilerleyin. Daha sonra ihtiyacınız olan bilgileri tabloya girin. Değeri aşağıdaki ürünlere sürükleyebilirsiniz.
Daha sonra ihtiyacınız olan tüm ürünlere meta alan değerleri eklediğinizde kaydet’i tıklayın.
Ürün sayfalarınızda meta alanlar nasıl görüntülenir?
Artık meta alanlarınızı oluşturduğunuza ve bunları ilgili ürünlere eklediğinize göre, son ve en önemli adıma, yani bunları sitenizde görüntülemeye hazırsınız!
Bunu yapmanın iki yolu vardır: Shopify tema düzenleyicisiyle veya Shopify kod düzenleyicisiyle.
Shopify tema düzenleyicisi aracılığıyla meta alanları görüntüleyin
Meta alanlarınızı göstermenin en kolay yolu tema düzenleyicisidir (koda gerek yoktur!).
1. Adım: Tema düzenleyicisine gidin
Yönetici panelinde şuraya gidin: Çevrimiçi mağaza > Temalar. Sonra tıklayın Özelleştirmek mevcut temanızda.
2. Adım: Ürününüzü bulun
Meta alanı eklemek istediğiniz ürüne doğru aşağı kaydırın.
3. Adım: İçerik bloğu ekleyin
Meta alanınızın yer alması için ürün listelemenize bir blok ekleyin.
Bunu sayfanın sol altında yapabilirsiniz. Şablon > Ürün Bilgileri. Bizim durumumuzda meta alanın desteklediği değer metindir, dolayısıyla bir metin bloğu seçmemiz gerekir.
4. Adım: Bilgilerinizi ekleyin
Bloktaki metni, görüntülemeniz gereken metinle değiştirin. Varsayılan olarak bir metin bloğuna “metin bloğu” girilmiştir. Eklediğimiz meta alanı yansıtacak şekilde bunu değiştirmemiz gerekiyor.
5. Adım: Meta alanınızı ekleyin
Şuna benzeyen ‘dinamik içerik ekle’ düğmesini tıklayın:
Eklemek istediğiniz meta alanı seçin.
Meta alan değeriniz artık ürün listelemenizde görünecek.
Shopify kod düzenleyicisi aracılığıyla meta alanları görüntüleyin
Tema düzenleyicisinden meta alanlarınıza farklı stiller ve görseller ekleyebilirsiniz.
Ancak meta alanınızın, düzenleyicide standart bir seçenek olarak mümkün olmayan belirli bir şekilde görünmesini istediğiniz durumlar olabilir.
Bu durumda temanızın kodunu düzenleyerek meta alanı mağazanıza eklemeniz gerekecektir.
Bunu Shopify kod düzenleyicisi aracılığıyla yapabilirsiniz ancak bu değişiklikleri yapmak için kodlama deneyimine veya bir geliştiricinin yardımına ihtiyacınız olacaktır.
Bu yazıda çok şey ele almış olsak da, her zaman gözden kaçan şeyler vardır. Bunun için SSS’lerimiz var!
Shopify meta alanlarını nasıl kullanıyorsunuz?
Shopify meta alanları çok yönlü olacak ve farklı türdeki çevrimiçi markaların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle nispeten karmaşıktırlar.
Ancak her meta alan oluşturduğunuzda aynı temel adımları izlersiniz. Ve hiçbir kodlamaya gerek yok. Yani kendi meta alanlarınızdan birkaçını oluşturduğunuzda, çalışır durumda olacaksınız.
Meta alanlar SEO’yu nasıl etkiler?
Meta alanlarınıza girilen veriler Google tarafından taranabildiğinden, meta alanlar sitenizin SEO’suna yardımcı olabilir. Bu, Google’ın meta alanlarınızda bulunan bilgilere dayalı olarak sonuçları okuyabileceği ve görüntüleyebileceği anlamına gelir.
Shopify’da meta alanları toplu olarak nasıl yüklerim?
Shopify yöneticinizin ürünler bölümünün altındaki toplu düzenleme özelliğini kullanarak meta alanlarınıza toplu olarak değer ekleyebilirsiniz.
Shopify meta alanlarının sınırı nedir?
Her “kaynak türü” için en fazla 200 meta alan ekleyebilirsiniz. Yani sitenizin her bir bölümü için (ürünleriniz, koleksiyonlarınız, siparişleriniz vb.) meta alanlar eklemek istiyorsanız sınır 200’dür.
Shopify meta alanlarını kullanmanın faydaları nelerdir?
Shopify meta alanlarını kullanmanın çeşitli avantajları vardır: Müşterilere ürünleriniz hakkında daha fazla bilgi sunmak, daha iyi bir müşteri deneyimi oluşturmak, sitenizin görünümünü iyileştirmek, kolay gezinmeyi kolaylaştırmak ve SEO’yu artırmak başlıca faydalardır.
Bir meta alanın tanımının olmaması ne anlama gelir?
Bir meta alan için tanım oluşturmazsanız Shopify bununla ne yapacağını bilemez. Tanımlar, meta alanlarınızı etiketlemenin ve düzenlemenin bir yoludur; dolayısıyla Shopify yöneticisinde onlarla çalışmak için bunları tanımlamanız gerekir.
Shogun Sayfa Oluşturucu ile daha da ileri gidin
Meta alanlar, mağazanızı özelleştirmenin harika bir yoludur; ürün listelemelerinize daha fazla bilgi yerleştirmenin, müşteri yolculuğunu kısaltmanın ve sitede gezinmeyi daha basit hale getirmenin bir yolunu sunar.
Ancak markanızı kalabalığın arasından öne çıkaracak gerçekten benzersiz bir mağaza yaratmak istiyorsanız daha fazlasına ihtiyacınız olacak.
Shogun Sayfa Oluşturucu, meta alanların sağladığı işlevselliğin ötesine geçmenizi sağlar. Tamamen özelleştirilebilir içerik blokları ve düzenleri sunarak markanızın Shopify mağazasına yönelik vizyonunuzu gerçekleştirmenize olanak tanır.
#cta-visual-pb#