Dark Web Nedir ve Nasıl Erişilir?

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Dark Web Nedir ve Nasıl Erişilir?

İnternette sorunsuz bir şekilde mevcut olan muazzam miktarda bilgi ile, internetin sadece yüzde dördünü oluşturduğunu bilmek şaşırtıcı değil mi? İnternetin geri kalanı, yüzde 96’sı Deep Web’den oluşuyor ve bunun yüzde 48’i Dark Web.

Dünyanın her yerinde bu kadar uğursuz ve suç faaliyetleri için bir yer olmasına rağmen, ilk etapta neden yaratıldığına daha yakından bakalım.

Siber Güvenlik hakkındaki bu videoyu izleyin ve uzmanlardan öğrenin

Karanlık Ağ nedir?

Darknet olarak da adlandırılan Dark Web, Google Chrome veya Mozilla Firefox gibi yaygın tarayıcılar kullanılarak erişilemeyen, keşfedilmemiş internet bölgesidir. Darknet’in altında yatan ağda, her şey parola korumalıdır ve erişim elde etmek için özel tarayıcılar gerektirir.

Yüzey web’den farklı olarak, Dark Web’deki bilgiler herhangi bir kural ve düzenlemeye tabi değildir. Bu bir soruyu gündeme getiriyor, Dark Web yasa dışı mı? Pek çok suç faaliyetine ev sahipliği yapmak onu zaten yasa dışı kılıyor!

Dark Web neden yaratıldı?

Dark Web hakkında ne zaman konuşulsa, en çok merak edilen sorulardan biri Dark Web’i kim ve neden yarattığıdır.

Bu hikayenin temeli, ABD ordusunun halka açık bir ağ üzerinden güvenli, anonim ve izlenemez bir iletişim yönlendirmenin bir yolunu aramaya başladığı 1990’lara dayanıyor. Paul Syverson, David Goldschlag ve Michael Reed, Deniz Araştırma Laboratuvarı’nda soğan yönlendirme kavramı üzerinde çalışmaya başlayan üç matematikçiydi.

Projenin gizli amacına ulaşılamamış olsa da, bazı araştırmacılar projede büyük bir değer önerisi gördüler ve kâr amacı gütmeyen bir anonimlik odaklı tarayıcı başlattılar. Bu daha sonra Soğan Yönlendirici olarak bilinmeye başlandı. Araştırmaları kısa sürede 1997’de popüler olarak Tor olarak bilinen Onion Router projesine dönüştü.

Tavsiye Edilen:  VS Kodunda ChatGPT Uzantısı Nasıl Kullanılır: Kapsamlı Bir Kılavuz

Dark Web’de hangi sırlar gizlidir?

Tıpkı okyanusun en derin, en karanlık sırlarını su altında sakladığı gibi, internet de kötü şöhretli sırlarını Karanlık Ağ’da saklıyor. Günlük olarak, Dark Web işlemlerde 1.000,00 ABD Doları üretir. İnsanlar yasa dışı faaliyetler yapmaktan en iğrenç görevlerden bazılarına kadar birçok faaliyet için Dark Web’i kullanıyor.

Yukarıdaki paragrafı okumak şu soruyu cevaplamış olmalı, Dark Web yasa dışı mı? Evet, öyle ve aşağıda Dark Web’deki en popüler yasa dışı faaliyetlerden bazıları var:

Veri ihlali:

Dark Web’de gerçekleşen önemli yasa dışı faaliyetlerden biridir; tanınmış kuruluşların önemli bilgilerinin satılması yaygındır. Bu tür ihlal edilmiş bilgiler, bir kuruluşun itibarını zedelemede büyük rol oynar. Kuruluşlar, itibarlarını korumak için Dark Web’deki ihlal edilen verileri satın almak zorundadır. 2017’de kuruluşlar, kayıtlarını irade ve kötüye kullanımdan kurtarmak için 140 ABD dolarına kadar ödeme yaptı.

Kötü amaçlı yazılım:

Kötü amaçlı yazılımlar gibi kötü amaçlı yazılımlar, internetin geri kalanında olduğu gibi Dark Web’deki kullanıcıları da etkiler. Keylogger’lar, botnet kötü amaçlı yazılımları, fidye yazılımları ve diğerleri gibi kötü amaçlı yazılımlar, veri güvenliği için büyük bir tehdit oluşturur. Ayrıca, çevrimiçi göz atma tehdidi, kullanıcının uç nokta cihazına Dark Web yoluyla bir kötü amaçlı yazılım girerse artar.

Çalıntı kredi ve banka kartları:

Tıpkı uyuşturucular gibi, karanlık ağ da çalıntı banka ve kredi kartları için büyük bir pazar sunuyor. Yeraltı pazarlarını ve forumları izleyen bir siber güvenlik firması olan Gemini Advisory’nin yıllık raporuna göre, Dark Web’de çalınan 87 milyon kredi ve banka kartının ayrıntıları ABD’den geldi. ABD kredi kartlarını kullanmanın en büyük avantajlarından biri, satın alma işleminde mobil üzerinden doğrulama yapılmaması ve bu da siber suçluların kolayca alışveriş yapmasına olanak tanıyor. 2020’de ABD’den yaklaşık 115 milyon banka ve kredi kartı çalındı.

Tavsiye Edilen:  Uygulama Topluluğu Nasıl Oluşturulur (Örneklerle)

Çalınan banka bilgileri:

Benzer şekilde, çalınan banka detayları da darknet’te kolayca bulunabilir. Bank of America, JPMorgan Chase ve Wells Fargo’dan yaklaşık 3.000 ABD Doları bakiyesi olan hesaplar 300 ABD Doları’na satılırken, aynı bankalara ait bakiyesi 15.000 ABD Doları’na kadar olan hesapların banka giriş bilgileri 200 ABD Doları ile 1.000 ABD Doları arasında satılmaktadır. Karanlık Web’de.

Bu aktivitelerin dışında, Dark Web’de yer alan birkaç başka aktivite daha var. Görünüşe göre yasa dışı olarak elde edilen reçeteli ilaçlar da dahil olmak üzere yasa dışı uyuşturucu ticareti veya üretimi, kara para aklama ve kalpazanlık gibi mali suçlar, Dark Web’de en çok kolaylaştırılan diğer işlemlerden bazıları.

Hitmen, Dark Web’deki popüler web sitelerinden biridir. Bu sitede, herkes bir kişiyi veya bir grup insanı öldürmek için kiralık katillere para ödeyebilir.

Darknet’te en çok talep gören şeylerden biri de İpek Yolu’ydu. Dark Web’de en çok satan uyuşturucu pazarlarından biriydi ve 2013’te kapatıldı. Ancak o zamandan beri birçok başka oyuncu bu pazar alanını ele geçirdi.

Karanlık Web ve Derin Web

Aşağıda bahsedilen tablo, Deep web ile Dark Web arasındaki kapsamlı farklılaşmayı listeler:

Derin internet Karanlık Ağ
Devlet belgelerine veya bilimsel kayıtlara erişim gibi anonimlik gerektiren hukuki işler için kullanılır. Çevrimiçi suç ve terörist faaliyetler için bir yerdir.
İçeriği normal arama motorları tarafından indekslenmez. İçeriği yalnızca kişisel şifreli ağlarda veya eşler arası yapılandırmalarda kullanılabilir.
Oturum açmak için kimlik doğrulaması gerekiyor. Erişim için özel yazılım, yapılandırma ve yetki gerektiren bir ağ katmanıdır.
Geçerli bir kullanıcı adı ve şifre ile ve normal arama motorları aracılığıyla erişilebilir. Yalnızca özel ve belirlenmiş yazılımlarla erişilebilir.
Bir VPN kullanılarak erişilebilir. Yalnızca Tor gibi özel tarayıcılarla erişilebilir ve verilere erişmek için önlemler alınması gerekir.

Dark Web’e nasıl erişilir?

Tor tarayıcıya erişmek ve darknet dünyasıyla tanışmak sandığınız kadar zor değil. Tek yapmanız gereken Google Play’den Tor tarayıcısını indirip PC’nize yüklemek.

Tavsiye Edilen:  10 wskazówek, jak zbudować najlepszą strategię dotyczącą treści dla aplikacji mobilnych

Tor tarayıcıyı cihazınıza yükledikten sonra, normal bir tarayıcı gibi çalışır. Bununla birlikte, Dark Web’de materyali bulmak, Google Chrome gibi normal bir tarayıcıda olduğu kadar kolay değildir. Dark Web, ihtiyacınız olanı bulmanıza yardımcı olacak bir dizin veya sıralama sistemine sahip değildir. Dark Web arama motorları gibi şeyler var. Uncensored Hidden Wiki adlı bir Dark Web arama motoru, Dark Web’deki içerik için bazı rehberlik sunar, ancak yasa dışı web sitelerini içerebilir.

Dark Web’e mobil cihazlardan nasıl erişilir?

Tıpkı web tarayıcısı gibi, Tor’a mobil kullanarak erişebilirsiniz. Tor tarayıcıyı Google Play’den indirin ve uygulamayı cep telefonunuza yükleyin.

Uygulamayı açarken bağlan’a basın ve bir veya iki dakika içinde tarayıcıya bağlanacaksınız. Bağlandıktan sonra, “testi çalıştır”a tıklayın. Tarayıcının düzgün çalışıp çalışmadığını test etmek için, arama çubuğuna “kimliğim nedir” yazın ve DuckDuckGo IP adresini devre dışı bırakacaktır. DuckDuckGo, analiz firmalarının web sayfalarını gözetlemelerini de kısıtlayacaktır. Verilerinizin tam olarak nereden geldiğini öğrenmek için bağlantılardan birine dokunabilirsiniz. Tor tarayıcının ilginç yanlarından biri, web sitesinin tam adını ve doğru tarayıcı yapılandırmasını bilmeden sitedeki hiçbir şeye erişemeyecek olmanızdır. Tor’un arama motoru, Google Chrome veya Mozilla Firefox gibi çalışmaz.

Artık Dark Web’in ne olduğu ve ona nasıl erişilebileceği konusunda kapsamlı bir anlayışa sahip olduğunuza göre, onu akıllıca kullanmak için yeterince sorumlu olmalısınız. Unutmayın, Dark Web’in çirkin sırlarına kapılmak, bir okyanusta boğulmak kadar tehlikelidir.