[Data Study] Bir Marka Adı İçin Sıralama Olasılığı En Yüksek Web Siteleri

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:[Data Study] Bir Marka Adı İçin Sıralama Olasılığı En Yüksek Web Siteleri

Bir marka hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğinizde muhtemelen yapacağınız ilk şey o şirketin adını Google’a yazmaktır. Çoğu zaman, o markanın arama sonuçlarının birinci sayfasında gördükleriniz, şirketin çevrimiçi itibarını belirlemede kritik derecede önemli bir rol oynar.

Bir arama yapan kişi, bir şirket adını sorgularken olumlu içerik bulursa, bu, marka/tüketici ilişkisini oluşturmak için harika bir ilk adımdır. Bununla birlikte, olumsuz içerik sıralanırsa, şirket harika bir ilk izlenim bırakmak için ikinci bir şans elde edemez ve izleyicileri arasında güven oluşturmak çok daha zor olacaktır. A Araştırma çalışması Go Fish Digital’in CTO’su Dan Hinckley tarafından yürütülen bir araştırma, tüketicilerin %22’sinin bir markayı araştırırken olumsuz bir makale bulmaları durumunda bir ürünü satın almayacağını ortaya çıkardı.

Google’ın markalara nasıl davrandığına ilişkin eğilimleri belirlemek beni uzun zamandır büyüledi. 2012’ye geri dönersek, en sık görünenlere baktık. Google Otomatik Tamamlama’da markalar için ifadeler. Daha sonra 2013’e geri döndü ve aynı analizi kullanarak kişisel markalar için yaptı. Otomatik Tamamlama’da CEO isimleri.

Markalı bir sorgu için birinci sayfanın önemi nedeniyle, markaların hangi içeriğin sıralamada daha iyi olduğunu daha iyi anlamalarına yardımcı olacak bir çalışma yapmak istedim. Ardından, müşterimizin marka adı için arama sonuçlarını şekillendirmek için bu verileri kullanarak eyleme geçirilebilir hale getirebiliriz. İtibar yönetimi açısından bakıldığında, bu, şirketlerin sonuçlarının ilk sayfasını korumak için odaklanabilecekleri alanları (veya olumsuz içeriği ikinci sayfaya kaldırmak veya bastırmak için kaynakları) gösterdiği için inanılmaz derecede yararlı verilerdir.

Metodoloji

Bu çalışma için veri kaynağı olarak INC 5000 ABD’deki en hızlı büyüyen şirketler listesindeki 500 şirketi kullandık. En üst sıradaki şirketten (#1) başladık ve karışık bir arama sonuçları kümesini netleştirmek için sorguyu değiştirmeyi gerektirecek adlara sahip tüm şirketleri kaldırarak listede aşağı doğru ilerledik. Örneğin, “Podium” hızla büyüyen bir şirkettir ve aynı zamanda konuşmacılar için yükseltilmiş bir platformdur ve bu nedenle çeşitli organik arama sonuçlarına sahiptir, bu nedenle şirketler listemizden çıkarılmıştır.

Tavsiye Edilen:  2023'ün En İyi 7 Siber Güvenlik İşi

Daha sonra google.com’daki 500 şirketin her birini arayan ve SERP’lerden bilgi toplayan bir komut dosyası yazdık. Her sorgu için birinci sayfa organik arama sonuçları için, her sıralama URL’sini, sıralama konumunu, başlığını, metin parçasını, yıldız derecelendirmesini (varsa) ve sahip olduğu inceleme sayısını (varsa) sakladık.

Bu büyük veri kümesiyle, verileri birkaç farklı şekilde analiz edebildik.

Sonuçlardan Önemli Noktalar

LinkedIn kraldır

LinkedIn, marka arama sonuçlarında oldukça görünür. Analiz ettiğimiz markalar için en sık görünen site, analiz edilen 500 şirketten 381’inde 1. sayfada yer alıyor!

Genel bir sosyal stratejinin parçası olarak, LinkedIn, hakkında konuşulsa bile genellikle sonradan akla gelir. Ve diğer sosyal platformlar kadar seksi olmasa da kesinlikle ciddiye alınması gereken bir şey. İş adayları, potansiyel müşteriler, yatırımcılar ve daha fazlası, hakkınızda daha fazla bilgi edinmek için LinkedIn sayfanıza gelebilir, bu nedenle LinkedIn profilinizle elinizden gelenin en iyisini yapmakta fayda var.

Glassdoor Yorumları Gerçekten Önemlidir

Glassdoor, en sık görünen üçüncü sitedir (Facebook ikinci sıradadır, ancak çoğu markanın bu sitede yeterince iyi bir kolu vardır). Glassdoor, 230 şirketin arama sonuçlarında görünüyor ve bu şirketlerin 81’i için birden çok birinci sayfada görünüyor.

İtibar yönetimi için 1. sayfa markalı arama sonuçlarında Glassdoor bulunan şirketlerin yüzdesi.

Bu şirketlerden 199’u, arama sonuçlarında zengin snippet olarak görünen bir derecelendirmeye sahipti. Şirketlerin sitede ne durumda olduğunu anlamak için bu derecelendirmeler üzerinde ek analizler yaptık. Ortalama şirket derecelendirmesinin 3,4 olduğunu bulduk. Toplam inceleme sayısı 1’den 217’ye kadar değişiyordu. Bu bize, Glassdoor’u yıldız derecelendirmesi açısından zengin bir snippet ile markalı arama sonuçlarına yerleştirmek için tek bir incelemenin bile yeterli olduğunu gösteriyor. Aşağıdaki grafik, Inc. 5000 örnek şirketlerimizin derecelendirme dağılımlarını göstermektedir.

Inc 500'deki şirketler için Glassdoor derecelendirme dağılımı

Glassdoor’u arama sonuçlarının dışına çıkarmak veya puanını yükseltmek için sık sık danışmanlık talep eden çağrılar alıyoruz. Glassdoor’u markalı arama sonuçlarının dışına itmek ve dışarıda tutmak artık neredeyse imkansız. Ve verilerde de görebileceğimiz gibi, analiz edilen şirketlerin %46’sında görülüyor.

Tavsiye Edilen:  Yüksek Kaliteli Blog İçeriği Oluşturma Rehberi: İlgi Çekici Yazılar Yazma ve Alakalı Kalma

Çözüm? Bunun için bazı özel taktik ve stratejilerimiz olsa da, özünde harika bir şirket kültürü geliştirmek ve insanlara iyi davranmak daha iyi Glassdoor incelemeleri sağlayacaktır.

Crunchbase Sayfanızın Sahibi Olun

Crunchbase, markanız için bir profil oluşturmak için harika bir yerdir. Ve şirketlerin %26’sında göründüğüne göre, üzerinde değilseniz veya varlığınızı düzenlemediyseniz, şimdi bunu yapmanın tam zamanı. Wikipedia gibi, herkes tarafından düzenlenmeye açıktır, ancak burada vandalizm riski önemli ölçüde düşüktür.

Bu sayfanın iyi sıralamasının anahtarı, onu mümkün olduğunca eksiksiz doldurmaktır. Bu, diğer sitelerde görünen metni kopyalayıp yapıştırmak yerine kuruluş tarihi, tüm yerler, yatırımcılar, haberler vb. alanları doldurmak ve bunları benzersiz içerikle doldurmak anlamına gelir.

İtibar yönetimi için Crunchbase kullanın

Sosyal Profiller Görünür

Hangilerinin en sık göründüğünü görmek için sosyal web sitelerine kendi grupları olarak bakmak istedik. Görünürlük sırasına göre en sık görünen sosyal siteler şunlardır:

  1. LinkedIn
  2. Facebook
  3. twitter
  4. Youtube
  5. instagram
  6. Houzz
  7. reddit
  8. Vimeo
  9. Orta

Yukarıdaki listede yer alan 4-9 arası siteler, şirketlerin arama sonuçlarının %3’ünden daha azında yer aldı. Bu nedenle, organik bir sıralama perspektifinden bakıldığında, odak önce LinkedIn, Facebook ve Twitter olmalıdır. Bunu takiben, diğer siteler, alanınızla çok ilgiliyse veya zaten çok aktif olduğunuz bir siteyse, itibar yönetimi için bir odak noktası olmalıdır.

En Sık Görünen Siteler

Analiz edilen 500 şirket için en sık görünen siteler aşağıdadır (en az 15 şirket için görünen tüm siteler dahil edilmiştir):

  1. LinkedIn (381 şirket için görünüyor)
  2. facebook (246)
  3. Inc (236, orijinal veri kaynağımız olmasının bir ürünü)
  4. cam kapı (230)
  5. Crunchbase (134)
  6. Bloomberg (107)
  7. Doğrusu (94)
  8. Yelp (67)
  9. Mantı (63)
  10. heyecan (57)
  11. Vikipedi (52)
  12. BBB (49)
  13. amazon (45)
  14. Halkla İlişkiler Haberleri (38)
  15. Youtube (32)
  16. Yakınlaştırma bilgisi (27)
  17. İnstagram (27)
  18. Harita arayışı (24)
  19. Biz dergileri (22)
  20. Devlet Kabilesi (18)
  21. Zip İşveren (17)
  22. İş teli (16)
  23. TechCrunch’a (15)

Bu Veri Nasıl Kullanılır?

İster çevrimiçi itibarınızı proaktif olarak korumak istiyor olun, ister bir itibar krizinin ortasında olun, bu veriler sizin için yararlı olabilir. İnsanlar marka adınızı aradıklarında, olumlu URL’ler ve ideal olarak üzerinde biraz kontrol sahibi olduğunuz içeriği görmelerini istersiniz.

Tavsiye Edilen:  15 najlepszych marketerów treści, których warto obserwować i uczyć się od nich w 2023 r

Başlamak için, şirketler için birinci sayfada en sık görünen web sitelerinin ve sosyal özelliklerin listesini inceleyin. Bu web sitelerinden hangilerinin şirketinizle alakalı olduğunu belirleyin (çoğu olmalıdır) ve ardından sağlam sayfalar ve profiller oluşturmak için her mülk için ayrı bir plan geliştirmeniz gerekir. Bunları benzersiz bilgilerle (yinelenen şirket açıklamaları olmadan!) mümkün olduğunca yerleşik hale getirerek, Google’ın bunları markanız için iyi bir şekilde sıralamasını daha olası hale getirirsiniz.

Bir şirketin çevrimiçi itibarını iyileştirmek için çalışırken kullandığımız diğer bir strateji de benzer şirketlerin (veya bireylerin) arama sonuçlarından ilham almaktır. Google’ın benzer bir varlık için doğal olarak ne sıraladığını anlayarak, bu eğilimlere göre oynayan bir strateji çizebiliriz.

Güçlü bir genel yaklaşım, bu nitel “benzer varlık” stratejisini alıp bu yeni nicel verilerle birleştirmeyi içerecektir. İkisinin kombinasyonu, hedeflenen marka ifademiz için iyi bir sıralama şansına sahip olduğunu bildiğimiz sitelere öncelik veren bir itibar yönetimi içerik stratejisi olacaktır. Bu siteler, marka hakkında iyi içerikle ve (gerekirse) geri bağlantılardan, sosyal paylaşımlardan ve tıklamalardan biraz yardım alarak tamamen oluşturulduktan sonra, bu varlıklar, markalı aramalarınızın birinci sayfasını korumanıza yardımcı olabilir.

Brian Patterson hakkında

Brian, Go Fish Digital’in Ortağı ve kurucu ortağıdır. On beş yıllık dijital pazarlama deneyimiyle, dünyanın en büyük kuruluşlarından bazılarıyla ve en iyi web siteleriyle çalışmayı içeren bir geçmişe sahiptir. Search Engine Land, Moz ve MediaPost’a katkıda bulunan bir yazardır. Brian, çevrimiçi itibar yönetiminde önde gelen uzmanlardan biridir ve yerel ve ulusal satış noktalarında düzenli olarak yer almaktadır.