Dönüşüm Oranı Optimizasyon Stratejisi nedir?

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır: Dönüşüm Oranı Optimizasyon Stratejisi nedir?

– – – – – – – – – – – – – – – ✍️ – – – – – – – – – – – – – – –

Dönüşüm Oranı Optimizasyonu veya CRO, ziyaretçilerin bir web sitesine veya uygulamaya satış dönüşümlerini iyileştirmek için kullanılan bir tekniktir. Markalar, trafiklerini eyleme dönüştürülebilir sonuçlara dönüştürmek için CRO’yu kullanır – örneğin, bir açılır pencere aracılığıyla yeni bir müşteri adayı elde etmek, bir pdf kılavuzu indirmek veya bir ürün veya hizmet satın almak gibi.

Başarılı bir CRO stratejisi aşağıdaki adımları içermelidir:

Ayrıntılı bir CRO denetimi gerçekleştirin

Herhangi bir CRO stratejisinin ilk adımı, mevcut web sitesinin ve mevcut dönüşüm oranının ayrıntılı bir denetimini içermelidir. Uygun bir CRO denetimi gerçekleştirmenin birkaç yönü vardır.

Öncelikle, web sitesini “en iyi uygulama” perspektifinden inceleyin. Sitenin hangi öğelerinin CRO en iyi uygulamalarıyla açıkça uyumsuz olduğunu belirleyin. Bunu aklınızın ucundan bile bilmiyorsanız, kendinize şu soruyu da sorabilirsiniz: “Web sitemi ziyaret edersem, nerede takılıp kalırım, bir sorum olur, endişelenirim, sinirlenirim?”.

Ardından, bir kağıt parçası üzerine 15-30 fikir taslağı oluşturun ve en önemli olduğunu düşündüğünüzden en az önemli olana doğru öncelik sırasına koyun. Test etmeye başlayana kadar asla gerçekten bilemezsiniz, bu yüzden bu sadece yaratıcılığınızın akmasını sağlamak içindir.

Ardından, insanların web sitenizden en çok nerede ayrıldığını, bu davranışın nasıl göründüğünü belirlemek ve gerçek sorunların ne olduğunu daha iyi anlamak için ısı haritaları, kullanıcı kayıtları ve anketler gibi veri analizi araçlarını kullanmak isteyeceksiniz. Kapsamlı bir araştırma stratejisiyle *neden* hakkında daha fazla şey keşfedebilirsiniz.

Tavsiye Edilen:  13 najnowszych trendów SEO do naśladowania w 2023 r

Başka bir deyişle, insanlar neden gerçekten bırakıyorlar? Kendi fikirlerinizi formüle etmek yerine, doğrudan size söylemeleri için kendi web sitesi ziyaretçilerinize dönebilirsiniz.

[Add Banner Here]

Bir hipotez oluştur

Artık önünüzde tüm verilere sahip olduğunuza göre, üzerinde çalışılacak potansiyel test fikirlerinden bazılarını sonlandırmaya başlamak isteyeceksiniz.

Sağlam bir hipotez oluşturmak için kendinize şu soruyu sormalısınız: “Bu fikri test ederek potansiyel olarak çözdüğüm temel sorun nedir?”.

Yeni fikirler formüle ederken ve benzer hipotezlere sahip testleri karşılaştırırken daha kolay zaman geçireceğiniz için bu çok önemlidir.

A/B testi çalıştırın

Hipotezinizi test etmek için bir deney oluşturun. Basit bir A/B testi veya çok değişkenli bir test yapabilirsiniz (üç veya daha fazla varyantı test etmek istiyorsanız). gibi bir araç kullanın Google Optimize veya optimize her şeyi ayarlamak için.

Aldığınız trafik miktarına bağlı olarak, denemeler iki hafta ile iki ay arasında yapılmalıdır. İdeal olarak, iki haftaya yakın. Bunun nedeni, bir A/B testi ne kadar uzun sürerse, o kadar az doğru olur. Ardından mevsimsellik ve çerez süresi gibi diğer değişkenler devreye girer.

Sonuçları analiz edin

Hangi varyantın/varyantların en iyi sonucu verdiğini görün ve kazananı seçin. İyi sonuç veren birden fazla değişken olabilir ve gerçek kazananı seçmek için ikinci bir test yapmak isteyebilirsiniz.

Değişiklikleri yap

Artık kazanan değişkene sahip olduğunuza göre, sitenizde değişiklik yapma zamanı. Sitenizdeki mevcut öğelerin yeni özelliklerini veya varyantlarını geliştirin. Uygulamak için bir geliştirme ekibi veya bir serbest çalışan gerekebilir.

Teste devam et

Sitenizi test etmeye devam etmeniz önemlidir.

Dönüşüm oranınızı azaltmak için bir deneme yeterli değildir.

Test yol haritanızdaki yeni fikirler için önce test hipotezini gözden geçirmek her zaman iyi bir fikirdir.

Tavsiye Edilen:  Grafik Tasarım ve Markalaşma Arasındaki Fark

Kendinize sorun: Bu hipotez, halihazırda başarılı/başarısız olmuş bir test etme fikrine benziyor mu? Eğer öyleyse, benzer/aynı hipotez için başka bir test yapmanın mantıklı olup olmadığını görmek için diğer testin ve analizin sonuçlarına tekrar göz atmaya değer olabilir.

A/B testi, zaman ve kaynak açısından çok maliyetli olabilir, bu nedenle her test dikkatle değerlendirilmeli ve bir önem ve aciliyet sırasına göre önceliklendirilmelidir.