E-Ticaret Analitiklerinizden Nasıl Daha İyi Analizler Elde Edebilirsiniz?

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:E-Ticaret Analitiklerinizden Nasıl Daha İyi Analizler Elde Edebilirsiniz?

Ölçeklenen bir e-ticaret markası olarak mümkün olan en iyi çevrimiçi alışveriş deneyimini yaratmaya odaklanıyorsunuz.

Yenilikçi web sitesi tasarımı veya özellikle kişiselleştirilmiş alışveriş yoluyla olsun, müşteri yolculuğundaki sürtüşmeleri ortadan kaldırmak istiyorsunuz.

Potansiyelinize dönüştüğünüzden emin olmanın tek yolu sağlam bir e-ticaret analitiği kurulumudur.. Neyin işe yaradığına veya neyin satın alma işlemini engellediğine ilişkin eğilimleri görmek için dönüşüm huninizde uçtan uca görünürlüğe ihtiyacınız var.

Çok sayıda kampanya ve promosyon devam ederken, sağlam bir analiz kurulumu olmadan, ibreyi neyin hareket ettirdiğini belirlemek neredeyse imkansızdır.

Bugün, net bir anlayışla ayrılacaksınız Neden belirli e-ticaret analizlerini, en iyi uygulamaları ve Google Analytics’te Geliştirilmiş E-ticaret izlemeyi nasıl ve neden kurup kullanmanız gerektiğini izlemelisiniz; ayrıca GA izleme devreye girdikten sonra önerdiğimiz bazı kolay kazançlar.

Atlayabilirsiniz:

E-ticaret analitiği nedir?

E-ticaret analitiği, çevrimiçi mağazanız üzerinde etkisi olan her kanaldan/alandan veri toplanması ve bu verilerin işletmenizin başarısını ölçmek için kullanılması anlamına gelir.

Bu, yalnızca e-ticaret dönüşüm oranınızı veya kullanıcı başına gelirinizi anlamaktan daha fazlasıdır; e-ticaret analitiği, müşteri yolculuğunun tamamını kapsar. E-ticaret analiz verileri toplandıktan sonra sitenizdeki eğilimleri belirlemek, stratejinizi uyarlamak ve yeni kampanyaları ve dönüşüm sağlayan özellikleri test etmek için kullanılabilir.

E-ticaret analitiği türleri

Shopify veya Google Analytics kontrol panelinizi açıp farklı metrikleri, tabloları ve grafikleri görmek çok zor olabilir. Bir lütuf ve bir lanet gibi hissedilebilecek pek çok bilgi var.

Google Analytics’teki tek tek metrik gruplarına ve her birinde izlenecek en önemli metriklere bakalım.

Kitle

Bu veriler derinlemesine bir bakış sunuyor hedef kitleniz kim konum, yaş, cinsiyet, meslek, gelir ve daha fazlası gibi demografik ölçümler aracılığıyla.

(Resim Kaynağı)

Hedef kitle ölçümleri yalnızca DSÖ müşterileriniz ama Nasıl cihaz türü ve tarayıcı gibi bilgiler aracılığıyla e-ticaret kanallarınızla etkileşime girerler. Bu bilgileri, çevrimiçi deneyimlerinizi hedef kitlenizde en çok yankı uyandıracak şekilde uyarlamak için kullanabilirsiniz.

  • Örneğin, müşterilerinizin çoğunun sitenizde alışveriş yapmak için akıllı telefon kullandığını ve dünyanın çeşitli şehirlerinde yaşadığını biliyorsanız, her konuma özel bir mobil deneyim oluşturabilirsiniz (yani ışık hızında olması gerekir), ve her ülkenin 5G hızlarına erişiminin olmadığı gerçeğini hesaba katın.
  • Bir adım daha ileri giderek şunları yapabilirsiniz: Kitle verilerini kullanarak geri dönen müşterileri hedefleyin ve bir sonraki indiriminize veya pop-up mağaza etkinliğinize erken erişim gibi özel içerikleri paylaşın.

Müşterilerinizin kim olduğunu ve geniş kitle analizleri sayesinde mağazanızla çevrimiçi olarak nasıl etkileşime geçtiklerini bilmek, ilgi çekici içerik ve ibreyi harekete geçiren deneyimler oluşturmayı kolaylaştırır.

#cta-visual-fe#Hayal ettiğiniz E-Ticaret Deneyimini YaratınShogun Frontend ile ödün vermeden nasıl ışık hızında bir çevrimiçi mağaza oluşturabileceğinizi görün. Daha fazla bilgi edin

Kazanma

Edinme metrikleri, şu konularda bilgi sunarak işleri bir adım öteye taşıyor: kitleniz nasıl bulma senin mağazan ve markanızla etkileşime geçmek.

Bu tür e-ticaret analizleri aynı zamanda en iyi performans gösteren kanallarınızı da belirler (ör. doğrudan, ücretli, görüntülü, yönlendirme/bağlı kuruluş vb.) böylece bu deneyimleri optimize etmeye daha fazla odaklanabilirsiniz.

(Resim Kaynağı)

Tıklama oranı, müşteri yaşam boyu değeri ve potansiyel müşteri başına maliyet gibi ölçümler, edinme kanallarınızın nasıl performans gösterdiğini ölçer.

  • Örneğin, çok sayıda müşterinin web sitenize Instagram’dan geldiğini görürseniz, Instagram’ı müşterileriniz için daha alışveriş yapılabilir hale getirmenin yollarını düşünebilirsiniz (örneğin, Instagram fenomenleri veya Instagram Alışveriş gibi).
  • Veya e-posta pazarlamanızın umduğunuz kadar etkili olmadığını görürseniz sitenize trafik çekmeye yardımcı olması için temponuzu veya kampanya türünüzü deneyebilirsiniz.

Hangi kanalların yıldız oyuncularınız olduğunu (ve hangilerinin olmadığını) bilmek, pazarlama çabalarınızı optimize etmenize ve sizi mağazanızın büyüme hedeflerine doğru iten şeylere zaman (ve para) harcadığınızdan emin olmanıza yardımcı olacaktır.

Davranış

İnsanların mağazanızı nasıl bulduğunu öğrendikten sonra ne yapmalısınız? orada ne yapıyorlar?

Yeni kullanıcılar, oturumlar, sayfa görüntülemeleri ve hemen çıkma oranı gibi davranış metrikleri, müşterilerinizin sitenizle, içeriğinizle ve diğer kanallarınızla nasıl etkileşimde bulunduğunun resmini çizer.

(Resim Kaynağı)
  • Örneğin, site ziyaretçileri sitenize geldikten sonra sonraki sayfaları görüntülemezlerse hemen çıkma oranınız artacaktır.
  • Buradan, durumun neden böyle olabileceğini giderebilirsiniz. Birçok marka için, hemen çıkma oranının yüksek olmasının nedeni genellikle yavaş site hızıdır; dolayısıyla sitenizin performansını artırmak için gerekli adımları atabilirsiniz.
Tavsiye Edilen:  İçerik Pazarlamasında Son Trendler ve Nasıl Kullanılacağı

#cta-visual-fe#Ödün Vermeden Yıldırım Hızında Site Performansı.Shogun Frontend ile e-ticaret hayallerinizin hızlı yüklenen sitesine sahip olun. Daha fazla bilgi edin

Davranış metriklerinin nabzını tutmak aynı zamanda müşteri yolculuğu haritanızı geliştirmenize de yardımcı olur, böylece genel e-ticaret deneyiminize ince ayar yapabilirsiniz.

Dönüşümler

Son fakat en önemlisi, dönüşüme dayalı ölçümler anlamanıza yardımcı olur Müşterilerin sitenizde nasıl ve neden dönüşüm gerçekleştirdiğini.

Elbette sitenizin belirli bir dönemde sağladığı dönüşüm sayısını bilmek önemlidir ancak bir adım daha ileri gidebilirsiniz.

Google Analytics’teki dönüşüm metrikleri aşağıdaki gibi soruları yanıtlamanıza yardımcı olur:

  • Müşteriler dönüşüm sağladı mı Çünkü yakın zamanda gerçekleştirdiğiniz satıştan? Veya başka bir şey?
  • Müşterilerin sitenizle ilk etkileşiminden ödeme aşamasına kadar dönüşüm gerçekleştirmesi ne kadar sürer?
  • Müşteriler tekrarlı alımlar mı yapıyor?
  • Müşteriler hangi ürünleri satın alıyor?
  • Kaç müşteri satın almak yerine sepetini terk ediyor?
  • Müşterilerin dönüşüm gerçekleştirmesini engelleyen nedir?

Dönüşüm ölçümleri, pazarlama stratejinizin satış lojistiği (flaş satış gibi yürüttüğünüz satışın temposu ve türü), ürün sayfası düzenleri, ödeme optimizasyonları ve daha fazlası gibi yönleri hakkında bilgi edinmenize yardımcı olur.

E-ticaret analizlerinizi doğru şekilde izlemenin faydaları nelerdir?

1. Daha iyi, veriye dayalı karar verme

Mağazanızı büyütme konusunda kararlar alırken artık sezgilerinize güvenmenize gerek yok.

Sağlam bir e-ticaret analitiği kurulumuyla, karar vermenize rehberlik edecek somut rakamlar elde edersiniz, böylece her zaman bilinçli bir seçim yaptığınızı bilirsiniz. Veriye dayalı yöntemleri kullanan markalar, 23 kat daha yüksekMüşteri kazanma olasılığı(!) yalnızca içgüdüleriyle hareket edenlerden daha fazla.

Bu yalnızca daha fazla, daha hızlı büyüme sağlamakla kalmaz, aynı zamanda paradan da tasarruf etmenizi sağlar (yüksek etkili çabalara ayırmak için). Bilmek çalışacak).

2. Pazarlamanızın etkinliğini ölçün

E-ticaret analizlerinizi veya doğruluk kaynağınızı kontrol ederek, pazarlama kampanyalarınızın mağazanız için nasıl dönüşüm sağladığına dair doğru bir ölçüm elde edersiniz.

Kampanyaların nasıl performans gösterdiğine dair temel bir anlayışa sahip olmadan, pozitif yatırım getirisi görüp görmediğinizi bilmek zor olacaktır.

Bu, örneğin ajanslarla ortak olduğunuzda veya yeniden markalama gibi bir şey başlattığınızda özellikle önemlidir.

Yeniden markalama gibi bir şeyin daha fazla dönüşüme yol açıp açmadığını tespit etmek ve bilmek herkesin bildiği gibi zordur; ancak ister yeni Facebook reklamlarınız, ister yeni Instagram influencer ortaklığınız, ister yeniden markanız olsun, nereye yatırım yapmaya devam edeceğinizi bilmek için girişimlerinizdeki yatırım getirisini bilmek isteyeceksiniz. .

3. Trend tahminini ve bütçe tahsisini iyileştirin

E-ticaret analitiği, işletmenizin şu anda nasıl performans gösterdiğini ve gelecekte nasıl performans göstermesinin muhtemel olduğunu daha iyi görmenizi sağlar.

Örneğin, gözlük sitenize sanal gerçeklik denemesi eklemek gibi yeni bir alışveriş özelliği başlatmayı düşünüyorsanız, bu yeni site etkileşimini en iyi şekilde nasıl tanıtacağınızı belirlemek veya tahmin etmek için benzer bir şeyden elde edilen geçmiş trend verilerini kullanabilirsiniz. maliyet karşılığında satışları artırma potansiyeli.

4. Kişiselleştirme çabalarınızı güçlendirin

Güçlü site kişiselleştirmesi genellikle inşa edilmiş veri toplama konusunda. Daha güçlü bir e-ticaret analitiği kurulumu, bireysel müşterileriniz için en iyi alışveriş deneyimini desteklemek için size güçlü bilgiler sağlar.

Örneğin, markanızın lüks cilt bakım ürünleri sattığını ve yeni bir yaşlanma karşıtı serum serisi piyasaya sürdüğünü varsayalım.

Verilerinizden, diğer yaşlanma karşıtı ürün sayfalarını ziyaret eden ve sitenizdeki diğer yaşlanma karşıtı içeriklerle etkileşime giren müşteriler gibi, bu yeni ürün grubuyla ilgilenebilecek ideal bir müşteri segmentini hedefleyebilirsiniz.

Bu verilere dayanarak etkili kişiselleştirme kampanyaları oluşturan satıcılar, e-ticaret deneyimleri buna göre optimize edildiğinden kendilerini daha fazla dönüşüme açacaklardır.

5. Envanter yönetiminizi geliştirin

Ürün kataloğunuz ne kadar büyük olursa olsun, tertemiz bir envanter sistemine sahip olmak size hangi ürünlere sahip olduğunuz, nelerin sıcak olduğu ve nelerin gitmesi gerektiği konusunda netlik sağlar. Gerçek zamanlı olarak elinizde ne kadar ürün bulunduğunu (ve gerçekte neyin satıldığını) bilmek, satış, ürün siparişi, pazarlama ve daha pek çok konuda bilgi sahibi olmanıza yardımcı olabilir.

Ayrıca raflarınızda eski envanter bulundurmak maliyetli olabilir; Temmuz 2020’de ABD’li perakendeciler yaklaşık Envanterde 1,33 ABD doları her 1 dolarlık satış için.

Tavsiye Edilen:  3 Adımda Güvenilir Bir Sosyal Medya Onay Süreci Nasıl Oluşturulur [2023]

6. Müşteri deneyiminizi optimize edin

E-ticaret analitiği size işletmenizin nasıl performans gösterdiğine dair genel bir resim sunduğundan, en iyi müşteri deneyimini yaratma fırsatına sahip olursunuz.

Veriler, deneyiminizdeki boşlukları belirlemenize yardımcı olur; böylece nereyi geliştirmeniz gerektiğini veya harika, yüksek dönüşüm sağlayan bir deneyimi nasıl daha iyi hale getirebileceğinizi bilirsiniz.

Google Analytics’te Geliştirilmiş E-ticareti ayarlamanız gerekir mi?

Google Analytics kontrol panelinizden topladığınız bilgilerin değerli olduğuna şüphe yok. Ancak Peki ya size bu araçtan daha fazlasını elde etmenin bir yolu olduğunu söylesek?

Girmek: Gelişmiş E-ticaret.

Geliştirilmiş E-ticaret ile alışveriş ve satın alma davranışı, ekonomik performans ve daha fazlası gibi işletmenizin sağlığı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

GA’da Geliştirilmiş E-ticaret Nedir?

Google Analytics ile Geliştirilmiş E-ticaret, e-ticaret işlemleri için ayrıntılı raporlamadır. Başka bir deyişle, dünyanın dört bir yanından raporlar alırsınız. bütün mümkün olan en iyi alışveriş deneyimini oluşturabilmeniz için müşteri yolculuğu.

Geliştirilmiş E-ticaret ile ne tür bilgiler elde edebilirsiniz?

Google Analytics hesabınızda Geliştirilmiş E-ticaret etkinleştirildiğinde aşağıdakilere benzer şeyler öğrenebilirsiniz:

  • Bir ürün bağlantısına yapılan tıklamaların sayısı
  • Müşteriler bir ürün için ödeme sürecini başlatırsa
  • Müşteriler alışveriş sepetine ürün eklerse veya sepetten ürün çıkarırsa
  • Müşteriler bir satın alma işlemine kupon kodu uygularsa

Bunun gibi bilgilerle e-ticaret deneyiminizde en küçük ayarlamayı bile yapabilir ve büyük bir etki görebilirsiniz.

Geliştirilmiş E-ticaret ile görüntüleyebileceğiniz en iyi raporlardan birkaçına ve neden bu kadar harika olduklarına bakalım:

Alışveriş davranışı raporu

  • Dönüşüm huninizin her aşamasındaki oturum sayısını görün
  • Alışveriş yapanların dönüşüm hunisinde yukarıdan aşağıya nasıl ilerlediğini görün ve kaç ziyaretçinin ödeme işlemini başlattığı gibi bilgilerle tamamlayın
  • Satışları artırmak için müşteri yolculuğunuzdaki düzeltilmesi gereken boşlukları veya eksiklikleri belirleyin

Ürün listesi performans raporu

  • Çapraz satış ve üst satış için ilgili ürünler ve fırsatlar hakkındaki bilgileri görüntüleyin
  • Ürünlerinizin sitenizde nasıl gruplandırıldığına bağlı olarak ürün listesi görünümleri, tıklamalar ve TO ile ilgili bilgileri görüntüleyin

Dahili tanıtım raporu

  • Banner gibi araçlarda görüntülemeler, tıklamalar, TO, işlemler, gelir ve daha fazlası gibi ölçümlerle dahili tanıtımın performansını ölçün

Bu raporlar (artı diğerleri!) birlikte, müşterilerin sitenizde nasıl davrandığına dair muazzam bilgiler sunar ve bu da en iyi alışveriş deneyimini oluşturmanıza olanak tanır.

Google Analytics’te Geliştirilmiş E-ticaret nasıl kurulur?

Mağazanıza bağlı olarak Google Analytics’te Geliştirilmiş E-ticaretin kurulumu gerekli olabilir, ancak kurulum için harcadığınız zamana değer!

Geliştirilmiş E-ticareti ayarlarken iki seçeneğiniz vardır:

Geliştirilmiş E-ticaret kurulumunu yaptıktan sonra, işe yarayacak birkaç fırsatı burada bulabilirsiniz:

  • kontrol edin Kanallar Raporu Hangi kanalların en fazla geliri sağladığını veya en yüksek dönüşüm oranına sahip olduğunu görmek için. Bu rapora Edinme > Tüm Trafik altından erişin.
  • kontrol edin “Alışveriş” ve “Ödeme” Davranış Raporları Müşteri yolculuğu boyunca farklı adımların dönüşüm hunisi görselleştirmesini görmek için. Bu raporlar, müşterilerinizin dönüşüm hunisinde nasıl ilerlediğini görmenize yardımcı olacak ve böylece her temas noktasında iyileştirme fırsatlarını belirleyebilirsiniz. Bu raporlara Dönüşüm > E-ticaret altından erişin.

E-ticaret analitiği en iyi uygulamaları

E-ticaret dünyası sürekli gelişiyor ancak Verilerinizin Gerçek Kuzeyiniz olacağına her zaman güvenebilirsiniz.

Doğru e-ticaret analizlerine odaklanmanıza (daha sonra alışveriş deneyiminizi geliştirmek ve dönüşüm oranınızı artırmak için) yardımcı olacak birkaç en iyi uygulamayı burada bulabilirsiniz:

Veri uzmanlarından bilgi edinin

Pazarlamacılar olarak biz de gelişmelere ayak uyduruyoruz; bu nedenle bırakın bu e-ticaret analitiği uzmanları sizin için trendleri takip etsin:

  • Simo Ahava: Simo, Shogun’un Veri Mimarı Rich Hanna tarafından “Veri Toplamanın Michael Jordan’ı” olarak tanımlanıyor. Simo’nun blogu web analitiği, dijital pazarlama, SEO ve daha pek çok konudaki düşünceleri ve uzmanlığıyla doludur. Ayrıca ondan teknik pazarlama hakkındaki çevrimiçi kursundan da bilgi alabilirsiniz. Kaynatma veya onun haber bültenine kaydol.
  • Charles Farina: Charles, bir pazarlama analitiği ajansı ve Google Pazarlama ve Bulut ortağı olan Adswerve’de İnovasyon Başkanıdır. Onun tweet’ler Güncellemeleri sıklıkla Google’dan önce duyurduğundan, Google Analytics ile ilgili her konuda bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır.
  • Julius Fedorovici: Julius kurucusudur Analitik Çılgınlığı—Google Analytics, Google Etiket Yöneticisi ve ilgili e-ticaret analizi konuları hakkında başvurulacak bir kaynak. Analytics Mania, Google Analytics ile ilgili en son gelişmelerden haberdar olmanızı sağlayacak e-kitaplar, kontrol listeleri ve kurslar gibi kaynaklara sahiptir.
Tavsiye Edilen:  Twitter'da Neden X Var?

#cta-paragraph-fe#Shogun’un kendi Veri Mimarı Rich Hanna’dan, ilerici web uygulamalarına yönelik izleme ölçümlerinin Commerce Shift’teki geleneksel sitelerden neden farklı olduğunu öğrenin. Bölüm yayınlandığında bildirim almak için kaydolun.

Verilerinizi en iyi araçlarla görselleştirin

Verilerinize bakabilseydiniz, sihirli bir değnek sallasaydınız ve bundan sonra ne yapmanız gerektiğini tam olarak bilseydiniz kolay olmaz mıydı?

Gibi araçlar Google Veri Stüdyosu (ücretsizdir ve Google Analytics hesabınıza bağlanır) ve Bakıcıdiğerlerinin yanı sıra, çeşitli çizelgeler, grafikler, huni görselleştirmeleri ve daha fazlasıyla verilerinizi daha iyi görselleştirmenize ve anlamanıza yardımcı olur.

Mümkün olan her yerde otomatikleştirin

Rapor almak ve göndermek zaman alıcıdır (özellikle de her gün sizin gibi zor durumda olmayan kişilere rapor göndermeniz gerekiyorsa). Veri toplamanın okunması kolay/tavşan raporlar halinde otomatikleştirilmesi size zaman ve enerji tasarrufu sağlar ve tutarlılık sağlar.

Verilerinizi tüm ekibin kullanımına sunun

Veri paylaşımı, aynı hedeflere doğru senkronize hareket eden bir e-ticaret ekibi oluşturmak için çok önemlidir. Verilerinize erişim olmadan en iyi kararları vermek zor olacaktır.

Verilerinizi tek bir yerde merkezileştirmek tüm ekibin doğru verilere ulaşmasını kolaylaştıracaktır.

E-ticaret analitiği katlanarak büyümenin anahtarıdır

Hangi metriklerin izleneceğini bilmek, ilgi çekici e-ticaret deneyimleri yaratmanın yalnızca başlangıcıdır.

Unutulmaz ve olağanüstü bir şey yaratmak için markaların temel e-ticaret analizlerinin ötesine geçmesi ve öne çıkmanın ve müşterilerde yankı uyandırmanın yollarını belirlemesi gerekiyor.

#cta-visual-fe#Müşterileriniz için Hayal Ettiğiniz E-Ticaret Deneyimini YaratınShogun Frontend ile ödün vermeden nasıl dinamik bir çevrimiçi mağaza oluşturabileceğinizi görün. Daha fazla bilgi edin

E-ticaret analitiği sık sorulan sorular

En iyi e-ticaret analiz aracı nedir?

Herhangi birini sıralayacak kadar ileri gitmeyeceğiz (bu başka bir yazı!) ancak e-ticaret analizlerini izlemeye yönelik birkaç önemli araç var.

En popüler olanlardan birkaçı şunlardır:

KPI’lar, analizler, ölçümler ve raporlama arasındaki fark nedir?

Bu terimler sıklıkla birbirinin yerine kullanılır, ancak hepsi farklı anlamlara gelir! İşte her birinin dökümü:

  • KPI’lar: Temel performans göstergesi – gerçek verileri tahmin edilen verilerle karşılaştırarak başarıyı ölçmek için kullanılır
  • Analitik: Analizler sonuçları tahmin etmek ve tahmin etmek için kullanılır
  • Metrikler: Bir ölçüm standardı (ör. sayfa görüntülemeleri)
  • Raporlama: Raporlar hem geçmiş hem de güncel verileri özetler ve önceki dönemle ilişkili olarak işletmenizde şu anda olup bitenlerin bir resmini çizer

E-ticaret analizlerini başsız bir sitede de aynı şekilde mi izliyorsunuz?

Pek değil! Başsız siteler genellikle yalnızca bir kez yüklendiğinden, oturumlar ve e-ticaret dönüşüm oranı gibi ölçümler biraz farklı şekilde izlenir.

Shogun Frontend gibi birleşik bir ön uç platformuyla çalışmak, sitenizin lansman gününden itibaren takip edilmesini ve performans göstermesini sağlayabilecek uygulama uzmanlarından ve analiz kaynaklarından oluşan bir ekibe erişim elde edeceğiniz anlamına gelir.

#cta-visual-fe#Başsız Olmayı mı Düşünüyorsunuz?Shogun Frontend’in markanızı baş ağrısı olmadan nasıl başsız hale getirebileceği hakkında daha fazla bilgi edinin. Daha fazla bilgi edin