Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:E-Ticaret Web Sitenizin Performansını Nasıl Artırırsınız?
E-ticaret markanız için sitenize çok fazla trafik çekeceği kesin olan yeni bir pazarlama kampanyası başlatmaya hazırlanıyorsunuz. Ancak…web sitenizin beklediğiniz düzeyde (etkili bir kampanyanın arifesinde, daha az değil) performans göstermediğini fark ettiniz.
Bu harika kampanya pek çok içerik ve değişiklikle geldi (düşünün: yeni görseller, yoğun animasyonlar, etkileşimler vb.) ve sitenizin performansı büyük bir darbe aldı.
Alışveriş yapanları düşük performans gösteren bir web sitesine göndermek yalnızca kârınıza değil, markanızın itibarına da zarar verebilir. Milisaniyelik yükleme süresi konu.
Peki ekibiniz e-ticaret web sitenizin performansını artırmak için ne yapabilir?
Bu kılavuzda, e-ticaret ekiplerinin sahip olunan web kanalı konusunda karşılaştığı en büyük zorlukların yanı sıra sitenizin performansını nasıl test edebileceğinizi (ve geliştirebileceğinizi) ve daha fazlasını öğreneceksiniz.
Atlayabilirsiniz:
Bugünkü e-ticaret web sitesi performansı: mevcut durum
Öncelikle, karşılaştırma yapmanıza yardımcı olacak bir yol olarak, e-ticaret web sitesi performansının şu anki durumuna bir bakalım:
1. Müşteriler alışverişin hızlı yüklenmesini ister ancak birçok e-ticaret sitesi bu konuda yetersiz kalır
En yüksek e-ticaret dönüşüm oranları, yükleme süreleri arasında olan sayfalarda ortaya çıkar. 0-2 saniye.
Siteniz ne kadar hızlı yüklenirse, o kadar fazla dönüşüm göreceğiniz defalarca görülmüştür. Aslında, Bir saniyede yüklenen bir sitenin ortalama dönüşüm oranı %40’a yakındır. Hız önemlidir!
Buna rağmen Google, ortalama bir web sitesinin (11 milyonluk bir örneklemden) Yüklemek için 15,3 saniye. Yavaş yükleme süresi nedeniyle birçok site, site hızının gecikmesi nedeniyle dönüşümleri kaçırıyor. Özellikle birçok e-ticaret markası şunları hedeflemeye başlıyor: saniyenin altında Sonuç olarak siteleri için yükleme süreleri.
Daha ne, geliştirilmiş site hızı olumlu bir değişimle ilişkilidirsayfa görüntülemelerinde, dönüşüm oranlarında ve ortalama sipariş değerinde. Başka bir deyişle, hızlı bir site yalnızca dönüşümlere yardımcı olmakla kalmaz; müşterileri tek bir oturumda daha fazla sayfa görüntülemeye, daha fazla ürün keşfetmeye ve sonuçta daha yüksek sipariş değerine ulaşmaya teşvik eder.
2. Sayfa ağırlığı site performansını büyük ölçüde etkiler (ve bu öncelikle ön uçla ilgilidir)
Sayfa ağırlığı bir web sayfasının toplam boyutudur. Sayfa ağırlığınız ne kadar ağır olursa sitenizin yüklenmesi de o kadar uzun sürer ve bu da kârınızı etkiler.
Eski Google Performans Mühendisi Steve Souders Bir web sitesinin (müşterilerin sitenizde alışveriş yaparken etkileşimde bulunduğu) ön yüzünün genellikle çok ağır bir sayfanın suçlusu olduğunu (ve öncelikle iyileştirmeleri uygulamaya veya optimizasyona başlayabileceğiniz yer) söylüyor.
Bu grafik, örnek bir sitenin ağırlığının büyük kısmının ön uçtaki işlemlerden kaynaklandığını gösterir. (Resim Kaynağı)
Sitenizin ön yüzü, zengin görsellerden ve içerikten Javascript’e kadar her şeyi içerir; bunların tümü müşteri deneyiminin kritik parçalarıdır ancak bu parçalar genellikle en ağır olanlardır.
E-ticaret markaları artık bu ağırlığı dengelerken olağanüstü deneyimleri nasıl dengeleyeceklerini bulma oyunu içinde.
3. Zayıf e-ticaret web sitesi performansı, müşterilerin Asla sitenize geri dönün
İlk izlenimler özellikle e-ticarette çok büyüktür. Düşük performans gösteren bir web sitesi yalnızca müşterilerin sitenizden hemen ayrılmasına neden olmakla kalmaz, aynı zamanda sitenizi bir daha asla ziyaret etmedikleri anlamına da gelebilir.
Aslında, Alışveriş yapanların %79’uPerformansı düşük olan bir web sitesine geri dönme olasılıklarının düşük olduğunu söylüyorlar.
Üstelik 2021 yılındaki orijinal araştırmamızda gözlemlediğimiz verilere göre, doğrudan tüketiciye yönelik birçok markanın web sitelerinin deneyim konusunda çalışmaya ihtiyacı var.
Alışveriş yapan katılımcılarımızın bir e-ticaret sitesi için en büyük engel veya fırsat bozucu olarak belirttiği şeyler şunlardır:
Özellikle, en büyük beş sıkıntıdan ikisi site performansıyla ilgilidir:
- Ankete katılanların %42’si, bir markanın sitesinin çok yavaş yüklenmesini en sinir bozucu buluyor
- Ve %41’i, web sitesinde mobil cihazlarda gezinmenin zor olduğu durumlarda bunun en önemli fırsat olduğunu düşünüyor.
Ölçeklenen bir marka olarak, müşterilerinizin tekrar tekrar geri döneceği olağanüstü, üstün bir çevrimiçi alışveriş deneyimi yaratmak istiyorsunuz.
Web sitenizin görünümü ve tarzı buna katkıda bulunur, ancak siteniz performans açısından aynı seviyede değilse (düşünün: sezgisel mobil gezinme ve site hızı), alışveriş yapanları sitede kalmaya ikna etmek imkansızdır ve onları kaybedersiniz temelli olarak. Alanınızdaki en dinamik web sitesine sahip olabilirsiniz, ancak çok yavaşsa kimse onu görmez.
4. Site performansı, ölçeklendikçe pazarlama taktikleri için kritik bir temel haline geldi
Markalar daha yüksek bir GMV’ye ölçeklendikçe, büyümelerini hızlandırmak için etkileyici pazarlama, canlı alışveriş, ilgi çekici yapay zeka teknolojisi, artırılmış gerçeklik ve daha fazlası gibi girişimlere yatırım yapma eğiliminde oluyorlar.
Bunun gibi girişimler, marka deneyimi üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir, ancak bir e-ticaret sitesi, tüm başarının ardından gelen trafik artışını kaldırabilecek donanıma sahip değilse, hızla bir soruna dönüşebilir.
Sitenizde daha fazla alışveriş yapan kişi, daha fazla etkinlik (sayfa görüntüleme ve işlemler gibi) anlamına gelir; bu aynı zamanda geleneksel olarak oluşturulmuş web siteleri yalnızca belirli bir etkinliği kaldırabildiğinden daha fazla yavaşlama anlamına da gelebilir.
Ölçeklendirme markanız yüksek etkili pazarlama girişimlerine yatırım yapıyorsa, sitenizin teknolojisinin, kampanyalarınızdaki etkinlik artışını karşılayacak şekilde geleceğe hazır olduğundan emin olmak isteyeceksiniz.
#cta-visual-fe#
E-ticaret markalarının web sitelerinde karşılaştığı en büyük zorluklar
E-ticaret sitesi performansıyla ilgili olan şey, her zaman değişim halinde olmasıdır. Ve hiçbir e-ticaret işletmesi, web sitesi performansındaki inişli çıkışlı durumdan muaf değildir.
E-ticaret markalarının bu alanda karşılaştığı en büyük zorluklardan bazılarına ve nedenlerine bakalım.
1. E-ticaret markaları her zaman site tasarımı kapasitesi ile hız arasında bir denge içindedir
Bu, birçok e-ticaret işletmesi için uzun süredir devam eden bir sorundur: site tasarımından veya site performansından ödün vermek. Geleneksel olarak her ikisine birden sahip olmak hiçbir zaman bir seçenek olmamıştır. Markalar sürekli olarak son derece hızlı bir site ile dudak uçuklatan tasarım ve alışveriş özellikleri arasında seçim yapmak zorunda kalıyor.
Bir siteye yüksek çözünürlüklü görüntüler, arka plan videoları, etkileşimli özellikler ve daha fazlası gibi zengin içerik eklemek istediğiniz bir özelliktir ancak bunun bir bedeli vardır: sayfa yükleme hızında bir saniyelik bir gecikme bile siteye zarar verebilir. dönüşümleri %20 gibi muazzam bir oranda etkiliyor.
Zengin içerik, platform sınırlamaları nedeniyle geleneksel olarak oluşturulmuş bir web sitesini önemli ölçüde ağırlaştırabilir. Ayrıca birçok marka, e-ticaret deneyimlerini, e-ticaret platformlarında yerel olarak yapabileceklerinin ötesinde özelleştirmek için üçüncü taraf uygulamalara yöneliyor ve bu da siteye daha fazla yük getiriyor. (Bu konuda daha sonra daha fazlası!)
Çoğu zaman, markaların çoğunluğu web sitesi performansını tamamen göz ardı etmeyi seçer (muhteşem bir site elde etmek için) ve bunun bedelini dönüşüm kayıpları olarak öderler.
E-ticaret markaları tasarım ve hızdan ödün vermenin üstesinden nasıl geliyor?
Bu değiş tokuş (ve sonuçları) neden giderek daha fazla ölçeklenen e-ticaret markası web sitesi mimarisine alternatiflere yöneliyor—yani, ilerici web uygulamaları (PWA’lar) aracılığıyla başsız ticaret.
Siteniz PWA olarak çalıştığında, site içeriğini tamamen bir kez yüklendikten sonra seçici olarak sunar; bu, yalnızca gerekli Aynı anda site bölümleri. Bu, alışveriş yapanların site yükleme sürelerini büyük ölçüde artırır.
Örneğin, ziyaretçiler sitenize geldiklerinde başlangıçta ekranın üst kısmındaki her şeyi görürler, ancak diğer sayfaları kaydırdıklarında veya diğer sayfalara gittiklerinde PWA’nız bu bölümleri sunacaktır. Bu, sayfa tıklamalarının neredeyse anında olmasını sağlar. Genel olarak sitenizi PWA olarak oluşturmak, hâlâ daha yüksek bir görünüm ve his elde etmeye çalışıyorsanız mağaza hızı sorunlarınızı ortadan kaldırmanıza gerçekten yardımcı olabilir.
#cta-visual-fe#
2. Standart ecomm işlevselliği için kullanılan üçüncü taraf uygulamalar performansı düşürüyor
Çoğu satıcı için, bir e-ticaret platformuna özgü olmayan işlevlerin kilidini açmak için üçüncü taraf uygulamalar kullanılır. Dinamik arama çubuklarını, ürün incelemelerini vb. düşünün.
Ancak bu uygulamalar genellikle site performansını düşürür; Herhangi bir sitede çok fazla ekstra kod bulunması, büyük yavaşlamalara neden olabilir çünkü bu kod, sitenizin ana işlevlerine müdahale eder.
#cta-paragraph-fe#Spor perakendecisi PlayBetter.com, e-ticaret deneyimini güçlendirmek için yaklaşık 30 üçüncü taraf uygulamasını kullandı ve birçok marka gibi bu da site performansının yavaşlamasına katkıda bulunuyordu. PlayBetter.com’un neden PWA teknolojisi aracılığıyla Shogun Frontend’i kullanmaya karar verdiği hakkında daha fazla bilgi edinin.
Esnek bir ön uçla site yavaşlamalarından endişe etmeden özelleştirilmiş bir e-ticaret deneyimi oluşturabilirsiniz. Başsız bir mimaride sitenizin ön ve arka uçlarının ayrılmış olması, birinde yapılan değişikliklerin diğerini etkilemeyeceği anlamına gelir; böylece performans düşüşleri konusunda endişelenmeden daha iyi işlevselliğe sahip dinamik bir site oluşturabilirsiniz.
#cta-visual-fe#
3. Reklam kampanyaları trafiği artırır ancak yavaş siteler ücretli trafiğin geri dönmesine neden olur
Reklamlarla müşterileri sitenize çekmek için çok para ve çaba harcıyorsunuz. Ancak bunları yavaş veya yanıt vermeyen bir siteye gönderirseniz bu, bütçenizi boşa harcamak gibidir.
Yavaş çalışan bir web sitesi yalnızca alışveriş yapanları uzaklaştırmakla kalmaz, aynı zamanda reklamlarınızın maliyetini de artırabilir; çünkü kötü bir kullanıcı deneyimi, Google tarafından atanan özellikleri etkiler. Kalite Puanı ve sonuçta tıklama başına ödediğiniz tutar.
Mobil cihazlarda yaşanan kötü deneyimler vb. nedeniyle daha yüksek reklam maliyetlerine maruz kalmamak için site içeriğinin yüksek performanslı olması gerekir.
4. Zayıf site performansı SEO’nuzu etkiler
Google 2020’de duyurdu Önemli Web Verileri sitelerin aramada nasıl sıralandığına ilişkin standart olacaktır.
Ve bir süredir sitelerinin performansını kontrol altında tutmayan e-ticaret operatörleri Google tarafından kötü arama sıralamalarıyla cezalandırılıyor. Site hızı şüphesiz sıralama yeteneğinizi etkiler. Daha fazla site içi hız ve SEO’yu burada görün.
Sonuçta, sitenize zengin görseller ve özellikler eklemek istiyorsanız ancak bunu site performansı pahasına yaparsanız, sitenizin SERP’deki sıralamasıyla (reklamlarınızın maliyeti ve performansına ek olarak) sorun yaşarsınız. .
E-ticaret web sitenizin performansını nasıl ölçebilirsiniz?
Web sitenizin sağlığının nabzını tutmak uzun vadeli büyümenin anahtarıdır. Neyse ki Google, e-ticaret ekiplerinin sitelerinin diğerlerine göre nasıl performans gösterdiğini anlamalarına yardımcı olacak birkaç araç oluşturdu. Önemli Web Verileri ve nasıl geliştirebileceklerini öğrenin.
İşte bu araçlardan bazılarına bir bakış:
Google Deniz Feneri
Google Deniz Feneri Google’ın performans, erişilebilirlik, SEO ve gerçek koşulları taklit eden yapay koşullardaki en iyi uygulamalara ilişkin derecelendirmesine dayalı olarak sitenize bir puan sağlayan bir araçtır.
Lighthouse puanları, gerçek müşterilerin e-ticaret sitenizi nasıl deneyimlediğini anlamanıza yardımcı olur. Bu, nerede mükemmel olduğunuzu ve nerede gelişmeniz gerektiğini görmenize yardımcı olur.
Örnek bir Google Lighthouse denetimi.
Genel olarak 90-100 (yeşil) arasında puan almayı hedeflemelisiniz. 90’ın altındaki değerler iki gruba ayrılır: 50-89 = “iyileştirme gerekiyor” (turuncu) ve 0-49 = “zayıf” (kırmızı).
Puanınız turuncu veya kırmızı kutularda herhangi bir sayı içeriyorsa sitenizin bu alanlarını iyileştirmek için adımlar atabilirsiniz.
#cta-paragraf-fe#Lighthouse puanlarının genellikle yanlış anlaşıldığını biliyor muydunuz?? Çoğu kişi, bu aracın, siz değişiklik yaparken sitenizin performansını sık sık test etme ve kontrol etme yolu olarak kullanılması amaçlandığında kesin bir derecelendirme olduğunu düşünür. Bu kılavuzdan ekibinizin Google Lighthouse’u nasıl kullanması ve yorumlaması gerektiği hakkında daha fazla bilgi edinin.
Sayfa Hızı Analizleri
Sayfa Hızı Analizleri (PSI) Google’ın e-ticaret sitenizin performansını değerlendirmenize yardımcı olan başka bir aracıdır. Bunu kullanarak sitenizin mobil ve masaüstü cihazlarda ne kadar hızlı performans gösterdiğini anlayabilir ve nasıl geliştirilebileceğiniz konusunda uygulanabilir bilgiler edinebilirsiniz.
PSI her ikisini de kullanır laboratuvar (yapay olarak simüle edilmiş) verileri ve saha (gerçek dünya kullanıcısı) verileri Puanınızı hesaplamak için. Laboratuvar verileri, performans sorunlarını tanımlamak ve düzeltmek için kullanılırken, saha verileri, belirli bir zamanda gerçek alışveriş yapanların daha doğru bir temsilidir. Bu iki farklı veri türü, web sitenizin performansının en doğru resmini çizer, böylece en bilinçli kararları verebilirsiniz.
Lighthouse gibi, PSI da sitenizin “kontrolleri” için gerçekten düzenli olarak kullanılması gerektiğinde genellikle kesin bir ölçüm olarak kabul edilir.
#cta-visual-fe#
İzlemeniz gereken e-ticaret performans metrikleri
E-ticaret web sitesinin performansı her zaman değişim halindedir. Sitenizin dünyanın her yerindeki alışveriş yapan kişiler tarafından nasıl deneyimlendiğini değiştirebilecek pek çok faktör var.
Ancak karşılaştırmalar, sitenizin nişinizdeki diğer sitelerle karşılaştırıldığında nasıl bir durumda olduğunu anlamak için kullanışlıdır.
Nordstrom.com’un bu Google Lighthouse denetimi, iyileştirilmesi gereken birçok temel performans ölçümünü gösteriyor.
Google Lighthouse veya PageSpeed Insights’ı kullanırken e-ticaret web sitesi performansının bugünkü durumunu yakalayan birkaç metriğe bakalım:
İlk İçerikli Boya
Bu ölçüm, bir müşteri sitenize geldikten sonra ilk görselin veya metnin “boyandığı” veya doldurulduğu zamanı gösterir.
Size tavsiye edilir bir şeyi hedeflemek İlk İçerikli Boya puanı0,1,8 saniye arasında Google’ın sitenizi “hızlı” olarak değerlendirmesi için
En Büyük İçerikli Boya
En Büyük İçerikli Boya sayfanın yüklenmeye başladığı zamana göre sayfanın birincil (veya en önemli) içeriğinin ne zaman yüklendiğini gösterir.
Google, 2,5 saniye veya daha kısa bir skor hedeflemenizi önerir. “Yeşil” puan alan siteler, erişildiği anda gözle görülür derecede hızlı olacaktır.
İnteraktif Zaman
Bu ölçüm, bir sayfanın tamamen etkileşimli hale gelmesinin ne kadar sürdüğünü veya müşterilerin göz atmaya başlamasının ne kadar sürdüğünü ifade eder.
Etkileşime Geçiş Süresi (TTI) izlenmesi önemli bir hız ölçüsüdür çünkü tüm siteler hem içerik görünürlüğü hem de etkileşim göz önünde bulundurularak oluşturulmamıştır. Yanıt vermeyen (veya yavaş yanıt veren) bir e-ticaret sitesi, müşterilerin hemen geri dönmesine neden olabilir, bu da dönüşümleri kaybetmeniz anlamına gelir.
Google, 0-3,8 saniye arasında bir TTI puanı hedeflemenizi önerir.
#cta-mini-fe#Google Lighthouse performans ölçümleri hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz: https://web.dev/performans-scoring/
E-ticaret web sitesi performansı tek seferlik bir iş değil, yinelenen bir faaliyettir
Müşterilerinizi beslemek gibi, ekibinizin de sitenizin iyi performans gösterdiğinden emin olmak için birlikte çalışması gerekir.
E-ticaret web sitesi performansı sürekli bir süreçtir, ancak doğru teknoloji ve bunların sizin için nasıl çalıştığının anlaşılmasıyla ekibiniz ölçeklenmeye devam edebilir.
#cta-visual-fe#