Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Ecomm Mağazalarını Ölçeklendirmek Hangisini Kullanmalı?
E-ticaret işinizi başlatırken vereceğiniz en önemli kararlardan biri, benzersiz ürünlerinizi satmak için hangi platformu kullanacağınızdır.
Sonuçta, buna çok zaman harcayacaksınız ve umarız müşterileriniz de öyle yapacaktır.
Bugünlerde Z Kuşağı tarafından popüler hale getirilen niş pazarlardan yıllardır gelişen denenmiş ve gerçek devlere kadar pek çok farklı e-ticaret platformu var.
Bu devlerden ikisi Etsy ve Shopify’dır.
Pek çok açıdan birbirlerinden çok farklı olsalar da, bu platformları evleri olarak gören tüccarlar bir dereceye kadar birbirine çok benziyor.
Kendinize şu soruyu soruyor olabilirsiniz: “Etsy’de mi yoksa Shopify’da mı satış yapmak daha iyi?” Ve cevap şu: duruma göre değişir. Ve ayrıca şu da olabilir: neden ikisi de olmasın? Size uygun bir yanıt bulmak için Shopify ve Etsy arasındaki soruyu inceleyeceğiz.
Lafı daha fazla uzatmadan bu iki platformu ve aralarındaki farkları öğrenelim.
#cta-visual-pb#
Etsy ve Shopify arasındaki fark nedir?
Shopify ve Etsy arasındaki farklar, her platformdan mağaza alışverişi yapıldığında netleşiyor.
En büyük farklılıklardan biri bu platformların formatıdır; biri pazar yeri, diğeri geleneksel platformdur.
Etsy, dört milyona kadar satıcının listelerini sunan, merkezi bir arama fonksiyonuna sahip, iyi niyetli bir pazar yeridir. Alışveriş yapanlar Etsy’ye giriyor ve örneğin köpek kostümleri arayabilir ve tonlarca satıcıdan sonuç bulabilirler.
Shopify, birleşik bir pazar yeri olarak değil, satıcıların kendi ayrı mağazalarını oluşturmak için kullandıkları bir platform olarak hareket eder. Örneğin kediniz için bir kazak aramak için Shopify’a gidemezsiniz.
Aşağıda ele alacağımız tonlarca başka farklılık (ücret yapısı, aylık maliyetler, mağaza tasarımı, ölçeklenebilirlik ve daha fazlası) vardır.
Shopify nedir?
Shopify, barındırma ve özelleştirmeden pazarlama ve gönderime kadar mağazanızı yönetmenin çoğu öğesini ele alan bir e-ticaret platformudur.
Platform, mağazanızı daha verimli bir şekilde çalıştırmanıza ve kendinizi diğerlerinden ayırmanıza yardımcı olacak çok çeşitli yerel ve üçüncü taraf uygulama ve temalarıyla son derece çok yönlüdür.
Kurulumu oldukça basit ve Shopify’da satışa başlayınve yapabilirsin hemen hemen istediğin her şeyi sat (bazı belirgin yasal istisnalar dışında).
Mağazalar arasındaki tasarım benzerliklerinin yanı sıra herhangi bir mağazanın Shopify’ı kullanıp kullanmadığı hemen belli olmuyor. Her perakendeci kendi mağazasına sahiptir ve artan trafikten sorumludur.
Shopify her büyüklükteki işletme için mükemmeldir ancak özellikle hızla büyüyen işletmeler için iyi çalışır.
#cta-visual-pb#
Etsy nedir?
Etsy, alışveriş yapanların ürünleri arayabileceği ve tonlarca satıcının sonuçlarını bulabileceği bir e-ticaret pazarıdır.
Her mağaza Etsy web sitesinde bulunur ve hangi mağazaların en üst sıralarda yer alacağını onların arama algoritmaları belirler.
Üzerinde dört milyon aktif mağaza Ve 80 milyondan fazla alıcıher zamankinden daha popülerler ve satıcılar ilk günden itibaren yerleşik bir müşteri tabanının keyfini çıkarıyor.
Etsy, ‘el yapımı’ olarak değerlendirilebilecek ürünleri sınırlayan kuralların geçerli olduğu, el yapımı ve el yapımı ürünlerin pazarı olarak bilinir.
Sınırlı ürün envanterine sahip küçük işletmeler için mükemmel bir seçim olan Etsy, el yapımı ürünlerinizi satmaya başlamanızı kolaylaştırır.
Shopify ve Etsy’nin artıları ve eksileri
Hem Etsy hem de Shopify’ın kendi lehlerine büyük kazançları var ve bunu aşağıda daha ayrıntılı olarak ele alacağız. Ancak her birinin, farklı satıcıları farklı şekillerde etkileyecek küçük dezavantajları da vardır.
Her birinin üst düzey artı ve eksilerine bir göz atalım:
Etsy vs Shopify: Nasıl ölçülüyorlar?
Her satıcının hangi platformu kullanacaklarına karar vermek için farklı kriterleri vardır ve bu birçok bireysel faktöre bağlıdır: ne satıyorsunuz, ne kadar satıyorsunuz, ekibinizin büyüklüğü, özelleştirme gereksinimleriniz, büyüme planlarınız vb.
Burada, bu iki inanılmaz e-ticaret platformunu satıcılar için en önemli hususlardan bazılarına göre karşılaştıracağız.
Özellikler | Shopify | Etsy |
---|---|---|
Platform Türü | Kendi kendine barındırılan platform | Pazar yeri |
Kullanım kolaylığı | Biraz öğrenme eğrisi ile kullanıcı dostu | Özellikle yeni başlayanlar için kullanımı çok kolay |
Özelleştirme | HTML ve CSS’ye erişimle yüksek düzeyde özelleştirme | Sınırlı özelleştirme, çoğunlukla ürünleri listeleme |
Fiyatlandırma | 29$’dan başlayan aylık planlar, işlem ücretleri plana bağlıdır | Ürün başına 0,20 ABD doları listeleme ücreti, %5 işlem ücreti ve %3 + 0,25 ABD doları ödeme işlem ücreti |
Ödeme seçenekleri | Shopify Payments veya üçüncü taraf ağ geçitleri (ek ücretler geçerli olabilir) | Etsy Ödemeleri |
SEO | SEO ayarları üzerinde tam kontrol | SEO ayarları üzerinde sınırlı kontrol |
Envanter yönetimi | Kapsamlı envanter yönetim sistemi | Temel envanter yönetim sistemi |
Nakliye | Gönderim oranları ve yöntemleri üzerinde tam kontrol | Etsy gönderim etiketleri mevcut |
Müşteri desteği | E-posta, canlı sohbet ve telefon yoluyla 7/24 destek | E-posta desteği, topluluk forumları ve yardım merkezi |
Fiyatlandırma
Hangi platformun kullanılacağına karar verirken birçok satıcının göz önünde bulunduracağı ilk husus, satışa başlamanın onlara ne kadara mal olacağıdır.
Shopify ve Etsy’nin fiyatlandırmaya yaklaşımı bundan daha farklı olamazdı.
Shopify Beş aşamaya bölünmüş aylık bir fiyatlandırma planı vardır. Planlar ayda 29 ABD dolarından başlıyor ve ayda 2.000 ABD dolarına kadar çıkıyor.
Daha küçük stoklara sahip daha basit mağazalar için Temel Shopify plan işe yarayacak. Daha büyük ve daha karmaşık mağazalar için daha zengin özelliklere sahip planlar vardır (Shopify, Gelişmiş ShopifyVe Shopify Plus).
En ucuz planları, Shopify Liteçevrimiçi bir mağaza içermediğinden burada ele almamıza gerek yok.
EtsyÖte yandan aylık bir fiyatlandırma planı yoktur. Yani herhangi bir şey satmadan önce bir Etsy mağazası açmak ve sürdürmek ücretsizdir.
Bunun yerine listeleme ücretlerine, işlem ücretlerine, ödeme işlem ücretlerine ve site dışı reklam maliyetlerine güveniyorlar. Bunları ücretler bölümünde daha ayrıntılı olarak ele alacağız.
Adlı bir abonelik planları var Etsy Artı, satıcılara listelemeler ve reklamlar için kredi vermenin yanı sıra özel bir mağaza URL’si de verir. Bu planın maliyeti ayda yalnızca 10 ABD dolarıdır.
Bu eşleşmede Etsy’nin açık bir üstünlüğü var. Ancak bu örnekte karşılaştırma oldukça elma ve portakal şeklindedir.
Ücretler
İş yapmanın maliyeti, aylık peşin maliyetlerle bitmiyor. Ücretler, bir hizmeti diğerine tercih ederek satış yapma kararınızda büyük rol oynayabilir.
Ücretler konusunda Etsy ile Shopify arasındaki fark çok belirgin.
Shopify maliyetlerinin çoğunu aylık fiyatlandırmasına dahil eder (yukarıda ele alınmıştır). Listeleme ücretleri yoktur, bu da mağazaların ekstra maliyet endişesi duymadan sınırsız ürün eklemesine olanak tanır.
Shopify fiyatlandırma planınıza bağlı olarak Shopify Payments’ı kullanmıyorsanız farklı işlem ücretleri görürsünüz. Bu işlem ücretleri aşağıdaki gibidir:
- Temel Shopify: %2
- Shopify: %1
- Gelişmiş Shopify:%0,5
Shopify Payments’ı kullanıyorsanız işlem ücreti alınmaz. Fiyatlandırma planınıza göre kart işlem ücretlerini ödemeniz yeterlidir:
- Temel Shopify: İşlem başına %2,9 + 0,30 ABD doları
- Shopify: İşlem başına %2,6 + 0,30 ABD doları
- Gelişmiş Shopify:İşlem başına %2,4 + 0,30 ABD doları
Bu tipik ücretlerin dışında Shopify nispeten ücretsiz bir platformdur. Elbette Shopify maliyetlerini değerlendirirken aylık aboneliğinizi de hesaba katmalısınız.
Karşılaşacağınız maliyetler Etsy tamamen ücretler yoluyla gerçekleşir.
Etsy’yi kullanırken karşılaşacağınız ücretler şunlardır:
- Ürün başına 0,20 ABD doları listeleme ücreti. Bu, Etsy.com’da listelenen tüm ürünler için geçerlidir ve ürünler satıldığında veya dört aylık listeleme döneminden sonra ücret otomatik olarak yenilenecektir. Ücret, ürünün satılıp satılmamasına bakılmaksızın alınır.
- Toplam ürün maliyetinin %5’i oranında işlem ücreti. Bu, görüntülenen fiyata artı nakliye/paketleme ücretleri için geçerlidir.
- Ödeme işlem ücreti %3 artı işlem başına 0,25 ABD doları (ABD’de). Bu, vergiler ve nakliye masrafları dahil brüt sipariş tutarına uygulanır. Ülke başına ücretleri bulun Burada.
- Site dışı reklamlarla ilişkilendirilen siparişler için %12-15 ücret. Bazı satıcılar bu seçeneği devre dışı bırakabilir ancak tüm satıcılar başlangıçta otomatik olarak dahil edilir. Yılda 10 bin dolar veya daha fazla kazanan satıcılar bu seçeneğin kapsamı dışında kalamaz.
- Etsy Plus satıcıları için abonelik aylık 10 ABD dolarıdır. Buna yukarıdaki ücretlerin bir kısmını karşılayabilecek krediler de dahildir.
- Pattern kullanıcıları için ayda 15$ ek ödeme yaparsınız. Yalnızca model listelemelerinde listeleme ücreti alınmaz ve süreleri dolmaz.
Etsy’nin ücret yapısının etkileri, mağazanıza özgü bir dizi faktöre bağlı olarak değişecektir.
Her bir ürün işlemi için sizden 0,45 ABD doları artı satışın %8’i (veya satış site dışındaki reklamlarla ilişkilendiriliyorsa daha da fazlası) tutarında ücret alınacağını bilerek ürünlerinizi nasıl fiyatlandıracağınızı etkileyecektir. Düşük fiyatlı ürünler için bu maliyetler hızla artabilir ve marjınızı tüketebilir.
Ücretler söz konusu olduğunda Shopify kilometrelerce önde çıkıyor. Açıkçası bu iki platformun maliyeti mağazanızın büyüklüğüne bağlı olacaktır.
Ödemeler
Müşterileriniz için hangi yöntemlerin mevcut olduğu gerçekten önemlidir. Bu parayı kolayca ödemeleri gerekiyor.
İle Shopifymağazalar Shopify Payments’ı veya üçüncü taraf ödeme sağlayıcısını kullanmayı tercih edebilir.
Kendi yolunuza gitmek istiyorsanız başvurabileceğiniz 100’den fazla ödeme sağlayıcısı var. Uyarı, sizden işlem ücretleri (Ücretler bölümüne bakın) artı işlem ücretlerinin sağlayıcınızdan tahsil edileceğidir.
İşlem ücretlerinden kaçınmak için Shopify Payments zaten hesabınıza dahil edilmiştir ve yalnızca etkinleştirilmesi gerekir. Shopify Payments, tüm önemli kredi kartlarını ve dijital ödeme yöntemlerini kabul eder.
Etsy satıcılara tüm önemli kredi kartlarından ve ayrıca PayPal, Google Pay, Apple Pay ve Klarna gibi dijital hizmetlerden ödeme kabul etme olanağı sağlar.
Buradaki en büyük fark, son bölümde gördüğünüz gibi Etsy’de işlem başına maliyetin oldukça yüksek olabilmesidir.
Hem Etsy hem de Shopify ile alışveriş yapanlar, ürünlerinizin ödemesini yapmak için her zamanki ödeme yöntemlerini kullanabilir. Müşteri açısından bakıldığında her ikisi de harika.
Avantaj burada Shopify’a gidiyor çünkü işlem ücretleri daha düşük (veya hiç yok).
Nakliye
Ürünlerinizi sadık müşterilerinize hızlı ve verimli bir şekilde ulaştırmak, mükemmel müşteri ilişkileri kurmak için çok önemlidir.
Pek çok özellik gibi nakliye de yerleşiktir Shopify. Shopify Shipping ile USPS, UPS ve DHL’den %88’e varan kargo indirimleriyle gönderim yapabilirsiniz. Örneğin, küçük bir paketi (3 lbs) Chicago’dan New York’a 10 dolardan daha düşük bir fiyata gönderebilirsiniz.
Mağazanızda, fiyatlandırmaya veya ürün ağırlığına göre sabit ücretler almayı seçebilir veya kargo şirketleri ya da bağlı uygulamalar tarafından sağlanan hesaplanmış kargo ücretlerini kullanabilirsiniz. Tabii ki ücretsiz kargo ile de gidebilirsiniz.
Açık EtsyUSPS, FedEx ve Canada Post’tan %30’a varan kargo indirimleriyle gönderim yapabilirsiniz. Chicago’dan NYC’ye aynı paket için Etsy Shipping ile 10 dolardan biraz fazla ödersiniz.
Paketleriniz büyüdükçe iki platform arasındaki nakliye maliyetlerindeki fark da artar. Aynı boyutlardaki 10 lbs’lik bir paket Etsy’de Shopify’a göre iki kat daha pahalı olacaktır.
Her iki durumda da paketiniz varış noktasına güvenli bir şekilde ulaşacak olsa da siz ve müşterileriniz Shopify ile kargo maliyetlerinden daha fazla tasarruf edebilirsiniz.
Kullanım kolaylığı
Alışveriş yapanlar için kullanıcı deneyimi hakkında çok fazla konuşuluyor ancak harika bir deneyime sahip olmak satıcılar için de çok önemli.
Hem Etsy hem de Shopify, satıcılar için kullanımını mümkün olduğunca kolay hale getirmek amacıyla platformlarını sürekli olarak geliştirdi.
Shopify özünde bir mağaza kurucusudur. Bu amaçla, yeni satıcılar için sağlam bir katılım süreci oluşturdular ve ödemelerden nakliyeye, envanterden pazarlamaya kadar her şeyin kurulumunda size yol gösterdiler.
Özelliklerle dolu, bu yüzden süreci basit olarak adlandırmak zor. Ancak tekliflerinin genişliği göz önüne alındığında, her şeyi satış için ayarlamak son derece kolaydır.
EtsyÖte yandan daha basit bir platformdur. Başlamak son derece kolaydır çünkü mağazanızın gösteri zamanına hazır olması için çok daha az şey gerekir.
Sadece ürünlerinizi, hesap bilgilerinizi, gönderim ayrıntılarınızı ve marka logonuzu ekleyin, ardından satışa başlayabilirsiniz. Zaten sizi beklediği için bir izleyici kitlesi oluşturma konusunda endişelenmenize bile gerek yok.
Başlangıç için Etsy açıkçası daha kolay bir seçim. Bununla birlikte, Etsy mağazanız genellikle daha az özellik ve özelleştirme seçeneğiyle daha basit bir olaydır.
Tasarım ve kişiselleştirme
Marka kimliğiniz, müşterileriniz için benzersiz deneyimler yaratmaya çok bağlıdır. Mağazanızı marka estetiğinize uyacak şekilde özelleştirme esnekliği, bir e-ticaret platformunun anahtarıdır.
Başka nasıl rakiplerinizden hemen öne çıkabilirsiniz?
Shopify Marka stilinize uyacak önceden oluşturulmuş pek çok temayla tasarım alanında öne çıkıyor. Markanızın estetiğini yansıtacak şekilde Shopify’da yeterli miktarda tema özelleştirmesi yapabilirsiniz.
Güçlü sayfa oluşturma uygulamalarının (Shogun Page Builder gibi) eklenmesiyle Shopify mağaza sayfalarını en küçük ayrıntısına kadar özelleştirebilir ve alışveriş yapanları müşterilere daha güvenilir bir şekilde dönüştürmenize yardımcı olan güçlü açılış sayfaları oluşturabilirsiniz.
Diğer uygulamalar, iş yapmaya odaklanmanıza olanak tanıyan dönüşüm optimizasyonunu ve pazarlama işlevlerini otomatikleştirerek mağazanızı daha verimli bir şekilde çalıştırmanıza yardımcı olur.
Etsy çok az kişiselleştirmeye izin verir ve tüm mağazalar aynı düzenlere sahiptir. Marka kimliğinizi gösterebilme yeteneğinizin kapsamı marka logonuzu ve kapak fotoğrafınızı yüklemektir.
İyi olan şey, Etsy müşterilerinin marka farklılaşması konusunda çok az beklentiye sahip olmasıdır. Sadece ürünleri arıyorlar.
Dezavantajı ise Etsy’deki markaların benzer mağazalar denizinde kolayca unutulmasıdır.
Satıcılara daha kişiselleştirilebilir bir vitrin sunmak amacıyla Etsy, Pattern’i piyasaya sürdü.
Bu eklenti hizmeti, satıcıların ana pazaryerinden ayrı, kendi etki alanına sahip, özelleştirilmiş bir vitrin oluşturmasına olanak tanır.
Yine de Pattern’in tasarım yetenekleri Shopify’a kıyasla sönük kalıyor.
Shopify bu kategoride Etsy’yi kolaylıkla geride bırakıyor.
#cta-visual-pb#
Müşterilere erişim
Bir e-ticaret işinin onsuz yapamayacağınız tek kısmı müşterilerdir. Daha fazla müşteri kazanmak ve onları elde tutmak, blogumuzda haklı olarak çok büyük bir konudur.
Açık Shopify, mağazanız sizin mağazanızdır ve trafiğiniz sizin sorumluluğunuzdadır. Mağazanızı kurduktan sonra insanların onu ziyaret etmesini nasıl sağlayacağınızı bulmanız gerekir.
Shopify size mağazanızı pazarlamak için gerekli araçları verecektir ancak trafiği sağlamayacaktır.
İşin iyi tarafı, trafiğin gelmesini sağladıktan sonra (kendi sıkı çalışmanız sayesinde), müşteri tabanınızın sahibi olursunuz ve onlara istediğiniz gibi yeniden pazarlama yapabilirsiniz.
Etsy, bir pazar yeri olarak yerleşik bir hedef kitleyle birlikte gelir. Mağazanızı kurarsınız, listelerinizi Etsy’nin arama motoru için optimize edersiniz ve trafiğin gelmesini beklersiniz.
Mağazanıza anında trafik çekmek çekici olsa da, öyle olmadığını unutmayın senin trafik ama Etsy’nin trafiği. Bu trafiğe en yakın rakiplerinizin yaptığı gibi erişebileceksiniz. Arama sonuçlarında bununla mücadele edeceksiniz.
Anında müşteri erişimi için Etsy kesinlikle kazanır. Uzun vadede Etsy mağazasının trafiği muhtemelen sabit kalacak, Shopify mağazasının trafiği ise satıcının pazarlama çabalarına eşit oranda artabilir.
Ölçeklenebilirlik
İşletmenizi etkili bir şekilde büyütebilmek, erkenden düşünebileceğiniz bir şeydir. Mağazanızı kurmaya başladığınızda platformunuzun sizinle birlikte büyüyüp büyümeyeceğini düşünmek istersiniz.
Sizin vizyonunuzla birlikte büyüyemiyorsa, daha sonra geçiş yapmak daha fazla zaman ve enerji gerektirecektir.
Shopify işletmeleri ölçeklendirmek için oluşturulmuş bir platformdur. Fiyatlandırma planları bir merdiven görevi görerek tüccarlara, hedeflerine ulaşmak için adım atarken daha güçlü özellikler sunuyor.
Shopify’ı mağazaları ölçeklendirmek için bu kadar harika yapan şeyler şunlardır:
- Sınırsız ürün. Hiçbir ekstra maliyet ödemeden geniş bir ürün kataloğu ekleyebilirsiniz. Her üründe ücretlerin listelenmesiyle bu daha da zorlaşacaktır.
- Daha az doğrudan rekabet. Mağazanız bir adadır ve aldığınız trafik tekil olarak markanıza odaklanır. Platformda kendi fiyatlandırmanızı belirleme yeteneğinizi zayıflatacak doğrudan bir rekabet yok.
- Mağazanız sizindir. Shopify’da mağazanız bir varlıktır. Kendi hedef kitlenizi oluşturabilir ve onlara kendi şartlarınıza göre pazarlama yapabilirsiniz. Ayrıca imparatorluğunuzu kurduktan sonra onu soğuk para karşılığında satabilirsiniz.
- Alet satmak parmaklarınızın ucunda. Operasyonlarınızı daha verimli hale getirmeye yardımcı olacak binlerce Shopify uygulamasıyla önemli şeyleri kaçırmadan mağazanızı büyütmeye odaklanabilirsiniz.
- Tasarım esnekliği. Markanızı büyütmek, herkesin bildiği bir isim olmak demektir. Shopify’da markanızı yansıtan ve akıllarda yer eden benzersiz bir mağaza deneyimini kolayca oluşturabilirsiniz.
Hiç şüphe yok ki Etsy küçük markaların hızlı bir başlangıç yapması için harika bir yerdir. Ancak siz ölçeklendikçe platform buna ayak uydurmakta zorlanacaktır.
Bir Etsy mağazasını gerçekten ölçeklendirmenin önünde duran şeyler şunlardır:
- Sınırsız ürün kapasitesi ücretler nedeniyle engelleniyor. Etsy sınırsız ürüne izin verirken, listeleme ücretleri satılabilecek veya satılmayacak büyük bir envanterle deneme yapılmasını caydırır. Ayrıca Etsy’de en iyi performansı gösteren ürünler kurnazca ve el yapımı olup markanıza uymayabilir.
- Büyük rekabet. Ürünleriniz Etsy’nin arama motoru aracılığıyla bulunduğundan, aynı ürünü satan diğer tüm mağazalarla doğrudan rekabet halindedirler. Rekabet edebilmek için mağazaların, ücretsiz kargo sunarken fiyatları düşük tutması ve bu yarışta kar marjını düşürmesi gerekiyor.
- Satış araçlarının eksikliği. Etsy’nin mağazanızı pazarlamak ve büyütmek için sınırlı sayıda yerleşik aracı vardır. Üçüncü taraf hizmetleri kullanabilirsiniz ancak bunlar Shopify’da olduğu gibi mağazanıza entegre değildir.
- Etsy mağazanızın sahibidir. Etsy mağazanız Etsy pazarındadır ve siz onların trafiğini paylaşırsınız, dolayısıyla hiçbir zaman hedef kitlenizin veya mağazanızın sahibi olmazsınız. Bir Etsy mağazasını harika bir şeye dönüştürdükten sonra onu satamazsınız bile çünkü aslında sadece Etsy’ye aittir.
- Tasarım sınırlamaları. Etsy müşterileri piyasada gösterişli bir vitrin beklemese de tüm mağazalar birbirine karışıyor ve markanız öne çıkamıyor. Mağazanız rakiplerinize çok benziyor ve müşteriler çoğunlukla ürünleri karşılaştırmaya odaklanıyor.
Ölçeklenebilirlik söz konusu olduğunda Shopify, bu değişiklikleri kolayca karşılayabilecek işlevselliğe sahip, e-ticaret işletmelerini hızla ölçeklendirmek için açıkça tasarlanmıştır.
Etsy, küçük ölçekli işletmeler için harika çalışıyor ancak büyüme için gerekli araç setine sahip değil.
İhtisas
Marka kimliğinizin bir kısmı dünyayla paylaşabileceğiniz URL’dir. Alışveriş yapanların kolayca yazıp sizi bulabilmesi için hatırlamanın kolay olmasını istiyorsunuz.
Kendi etki alanınıza sahip olmak güçlüdür. Orada başka hiçbir marka yaşamıyor. Markanızın dijital adresidir ve işletmenizin merkezi varlığıdır.
Shopify Mevcut alan adlarını ve fiyatları bulmanıza yardımcı olacak yerleşik bir arama işleviyle, doğrudan kontrol panelinizden yeni bir alan adı satın alma olanağı sağlar.
Zaten varsa mevcut bir etki alanını da bağlayabilirsiniz.
Bununla alan adınızın sahibi olursunuz ve mağazanız otomatik olarak bu alanda barındırılır. Mağazanız yayınlandıktan sonra alışveriş yapanların sizi bulmak için akılda kalıcı URL’yi yazmaları yeterli olacaktır.
Etsy mağazaların tümü, merkezi pazarın dokunaçları olan Etsy.com’da barındırılıyor. Yani URL’niz ana sitenin bir alt alanı olan “www.etsy.com/shop/cool-store-name” gibi görünecektir.
Etsy mağazası URL’sinin hatırlanması ve yazılmasının biraz daha zor olduğunu söylemek yeterli.
Bunun ötesinde, o URL’nin sahibi değilsiniz; onu kiralıyorsunuz.
Etsy’nin bu soruna cevabına Desen denir. Şimdiki ilk haliyle Pattern, size özelleştirilebilir bir vitrin, alan adı satın alma yeteneği ve ana Etsy mağazanızdan ürün senkronizasyonu sağlayan bir eklenti aboneliğidir (aylık 15 ABD doları).
Tasarım özellikleri sınırlı olsa da Etsy mağaza sahiplerine kendi alanlarında satış yapmaları için başka bir yol sunabilir.
Bu eşleşmede Shopify kolaylıkla galibiyeti alıyor.
Müşteri desteği
Mağazanızla ilgili bir sorun olduğunda, mağazanızın müşterileriniz için sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam etmesini sağlamak için en kısa sürede yardım almak istersiniz.
Shopify sohbet, e-posta ve telefon şeklinde 7/24 müşteri desteğine sahiptir. Satıcılar, sorunlarını hızlı bir şekilde çözmek için destek ekibiyle hemen iletişime geçebilir.
Ayrıca satıcıların karşılaştığı en yaygın sorunları kapsayan sağlam bir yardım merkezine de sahiptirler. Shopify topluluğu, yardım arayan ve bu yardımı hem uzmanlardan hem de diğer satıcılardan bulan mağaza sahipleriyle doludur.
Hem yardım merkezi hem de forumlar onların ilk savunma hattıdır. Orada yardım bulunamıyorsa canlı bir temsilciyle bulabilirsiniz.
Etsy hem e-posta hem de telefon desteği var, ancak her saatte değil ve aramalar müsaitlik durumuna göre planlanıyor, bu nedenle biraz bekliyor olabilirsiniz.
Yardım merkezleri, mağazanızı başlatmak ve pazarlamak için güçlü nasıl yapılır kılavuzlarıyla birlikte yeni satıcıların karşılaşacağı en büyük soruların çoğunu kapsar.
Bunun da ötesinde, forumlarda ortak sorunlarla ilgili ileri geri konuşan büyük bir satıcı topluluğu var.
Shopify’ın desteğinin kesinlikle Etsy’ye üstünlüğü var. Fiyatlandırma planları bu yükseltilmiş mağaza destek deneyimini içerir.
Shopify ve Etsy: Neden ikisi de olmasın?
Satıcıların Etsy ile Shopify’ı kullanmak arasında seçim yapması gerekiyormuş gibi görünse de bunun ‘biri ya da diğeri’ şeklinde bir seçim olması gerekmiyor.
Shopify ve Etsy çok farklı e-ticaret hizmetleridir; biri mağaza oluşturucu, diğeri ise tam kapsamlı bir pazar yeridir.
Daha geniş bir müşteri kitlesinden satış yakalamak için birden fazla satış kanalınız olabilir.
Gerçek şu ki Etsy, satın almak için çabalayan yerleşik bir kitleye sahip bir mağaza açmak için süper kolay bir seçenektir. Ürünlerinizin yeterli talebe sahip olup olmadığını görmek için suları Etsy ile kolayca test edebilirsiniz.
Büyüdükçe Shopify’da kendi mağazanızı oluşturmaya başlayabilir ve bu süreçte marka kimliğinizi oluşturabilirsiniz. Mağazanızı tamamen özel kılmak için güçlü uygulamalardan bile yararlanabilirsiniz.
Kendi hedef kitlenizi oluşturduktan sonra her iki mağazayı da işletebilir veya Shopify mağazanıza odaklanabilirsiniz.
Bu iki satış kanalını yönetmenin getirdiği ekstra işlerin üstesinden gelmek için Shopify uygulamasını kullanabilirsiniz. Etsy Pazaryeri Entegrasyonu—iki mağazanızı senkronize etmek ve ürünleri kolayca içe aktarmak için.
Entegrasyon elbette 10’dan fazla ürüne sahip mağazalar için kendi maliyetlerini de beraberinde getiriyor, dolayısıyla buna değip değmeyeceğini anlamak için kendi matematiğinizi yapmanız gerekecek.
–
#cta-visual-pb#