Etik Hacking Kariyeri – Maaş, İş Rolleri ve Kapsamı

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Etik Hacking Kariyeri – Maaş, İş Rolleri ve Kapsamı

Etik Hacking ile ilgili bu blogda ele alınan konular aşağıdaki gibidir:

Bir Etik Hacker’ın gerektirdiği temel becerilere geçmeden önce, Ethical Hacking’in ne olduğunu ve ‘Etik Hacker’ların kimler olduğunu anlayalım.

Etik Hacker kimdir?

Bir sistemin güvenlik uygulamalarını devre dışı bırakmak için güvenlik açıklarını bulma işlemine hacking, bu hacklemenin meşru veya legal bir hacker tarafından ve kurumdan izin almışsa yapılmasına Ethical Hacking denir.

Bu Etik Bilgisayar Korsanlığı Kursu videosuna göz atın:

Etik Hacking’i gerçekleştirmekten sorumlu olan kişi, ‘etik’ hacker veya beyaz şapkalı hacker olarak bilinir.

Bir Etik Hacker, aşağıda verilen çeşitli aşamaları içeren sistem üzerinde penetrasyon testi yapmak zorundadır:

  1. Keşif: Kuruluşun ağı ve sunucuları hakkında bilgi edinme
  2. Tarama: Hangi sunucuları ve ana bilgisayarları kullandığını öğrenmek için kuruluşun ağını tarama
  3. Erişim elde etme: Sistemin güvenlik açıklarından yararlanmaya çalışmak
  4. Erişimi sürdürmek: Etik Hacker’ın gelecekte sisteme erişebilmesi için bazı arka kapıların kurulumu
  5. İzleri temizleme: Saldırıyla ilgili tüm günlük dosyalarını temizleme
  6. Raporlama: Hack hakkında her şeyi açıklayan bir raporun hazırlanması

Buradaki amaç, bir sistemdeki tüm boşlukları bularak kasıtlı olarak sisteme girmektir, böylece bu boşluklar ‘kötü niyetli’ veya ‘siyah şapkalı’ bir bilgisayar korsanı onları bulmadan önce düzeltilebilir.

performans göstermenin dışında penetrasyon testi, bir Etik Hacker’ın bir kuruluşta farklı rolleri vardır. Bir Etik Hacker’ın bu rollerini ayrıntılı olarak anlayalım.

Bir Etik Hacker’ın Rolleri

ana hedefi bir Etik Hacker sistemi hacklenmekten korumaktır ve bu amaçla farklı yöntemler izlemek zorundadır. Bu bölümde bir Etik Hacker’ın çeşitli rollerini tartışalım.

Öncelikle Etik Hacking alanında sunulan bazı iş profillerinin aşağıdaki iş tanımlarına göz atabilirsiniz.

Etki alanıyla ilgili kavramlar hakkında bilgi edinmek için Hindistan’daki Etik Hacking Kursumuza şimdi göz atın!

Yukarıdaki iş tanımlarından, bir Etik Hacker’ın bazı temel sorumluluklarının aşağıdakiler olduğu sonucuna varabiliriz:

  • Bir Etik Hacker, çeşitli güvenlik ihlallerini bulmak için bir sistem üzerinde testler gerçekleştirir ve sistemin performansını değerlendirir.
  • Etik Hacker’lar, güvenlik sisteminin etkinliğini artırmak için sistemde bulunan zayıflıklara uygun çözümler önermek zorundadır.
  • Güvenlik açıklarını belirlemek için ağda, web uygulamalarında ve sistemde düzenli sızma testi yapmak zorundadırlar.
  • Etik Hacker’lar ayrıca, sistemde bulunan zayıflıkları, kullanılan araçları vb.
  • Bir Etik Bilgisayar Korsanının, saldırının kuruluş işlemlerini ve kullanıcılarını nasıl etkileyebileceği konusunda kuruluşu bilgilendirmesi gerekir.
  • Daha fazla güvenlik sağlamak için, bir Etik Hacker’ın mümkün olduğu kadar çok zayıflık bulmak için sistemi düzenli olarak test etmesi gerekir.

Bunlar bir Etik Hacker’ın bazı önemli rolleridir. Bununla birlikte, bir Etik Hacker’ın bazı keşfedilmemiş zorluklarla da yüzleşmeye hazırlıklı olması gerekir, çünkü ‘kötü niyetli’ bilgisayar korsanları ‘etik’ bilgisayar korsanları kadar yenilikçidir.

Tavsiye Edilen:  Kaliteli videolar üretmek için en iyi video ekipmanı (2023)

Ethical Hacking’in temellerini anladıktan sonra, farklı kuruluşlar tarafından sunulan Ethical Hacking kariyer fırsatlarının neler olduğunu merak ediyor olabilirsiniz.

Bunu akılda tutarak, bir sonraki konumuz olan Etik Hacking kariyer kapsamına geçelim.

CEH sınavını geçmek mi istiyorsunuz? adresindeki blogumuzu okuyun CEH Sınavı Hazırlık Kılavuzu.

Etik Hacking Kariyer Kapsamı

Mevcut istatistiklere göre, BT sektöründe siber saldırılara karşı mücadelede profesyonel olarak yetenekli kişilerin yalnızca yüzde 32’sine sahibiz.

Dijital ekonomideki katlanarak büyümeyi gördüğümüzde, Etik Hacking alanının da genişleyeceğini ve kritik veri ve sistemlerin daha fazla güvenliğini sağlamak için her kuruluşun yüksek vasıflı Ethical Hacker’lara ihtiyaç duyacağını söyleyebiliriz.

Aslında, Silahlı Kuvvetler, Lockheed Martin Corporation ve Booz Allen Hamilton gibi kuruluşlar, güvenlik sistemlerini geliştirmek için en çok sertifikalı Etik Hacker’ları işe alıyor.

Etik Bilgisayar Korsanlarına ayrıca Hindistan’da ₹4,5 LPA ile ₹12 LPA ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yılda 6.100 ABD Doları ile 16.000 ABD Doları arasında oldukça iyi bir maaş sunulmaktadır. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından, bir Etik Hacker’ın 2026 yılına kadar işlerde yüzde 28’lik bir artış bekleyebileceği belirtiliyor.

Şimdi, bu alanda sunulan çeşitli iş rollerini inceleyelim:

Ethical Hacking için doğru kariyer yolu konusunda kafanız karıştıysa, bunlar sahada başvurabileceğiniz bazı temel iş rolleridir. Bu Etik Hacking Kariyer blogunda daha ileri gidelim ve başarılı bir Ethical Hacker olmak için gereken becerileri tartışalım.

Etik Hacking hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, adresindeki yeni başlayanlar eğitimimizi okuyabilirsiniz. Etik Hacking Eğitimi Şimdi.

Etik Hacker Olmak İçin Gerekli Beceriler

Sertifikalı bir Etik Hacker kariyerine başlamak istiyorsanız, ağ oluşturma, programlama, veritabanları ve işletim sistemleri (hem UNIX/Linux tabanlı hem de Windows tabanlı) gibi bazı alanlarda yetkin olmanız gerekir. Bununla birlikte, BT alanının temelleri hakkında iyi bilgiye sahip olmalısınız.

İyi bir Etik Hacker, arama motorlarını ve İnterneti etkili bir şekilde kullanarak nasıl bilgi toplayacağını da bilir. Ayrıca ileride bahsedilen bazı programlama dillerini de öğrenmelisiniz.

Öğrenilecek Diller

Başarılı bir Etik Hacker olmak için öğrenmeniz gereken programlama dillerine bir göz atalım:

  1. HTML: Web sayfaları oluşturmak için kullanılır. Bazı web siteleri, veri girişi amacıyla HTML formlarını kullanır. Derin bir HTML bilgisine sahip olmak, koddaki güvenlik açıklarını belirlemenize ve bunlardan yararlanmanıza yardımcı olacaktır.
  2. JavaScript: Kaydedilmiş tanımlama bilgilerini okuyarak siteler arası komut dosyası çalıştırma gerçekleştirmek için kullanılabilen, istemci taraflı bir komut dosyası dilidir.
  3. SQL: Veritabanı ile haberleşmek için kullanılır. Web uygulamalarını atlamak, verileri silmek veya değiştirmek vb. için SQL enjeksiyonlarını kullanabilirsiniz.
  4. Piton: Komut dosyaları ve otomasyon araçları geliştirmeye ihtiyaç duyulduğunda kullanılan üst düzey bir programlama dilidir. Mevcut araçları özelleştirmek için de kullanılabilir.
  5. C/C++: Ayrıca, çoğunlukla kabuk kodları, rootkit’ler, istismarlar vb. yazmak için kullanılan üst düzey dillerdir.
Tavsiye Edilen:  Fundidin apurahat

Bir bilgisayar korsanı gibi düşünmeyi öğrenin, ancak becerilerinizi iyilik için kullanın. Delhi’deki Etik Hacking kursumuza şimdi kaydolun!

UNIX/Linux öğrenin

Profesyonel bir bilgisayar korsanı, tüm işletim sistemleri Linux çekirdeğini temel aldığından, bilgisayar korsanlığı amacıyla her zaman bir Linux işletim sistemini tercih eder.

Bilgisayar sistemlerine daha iyi güvenlik sağlamak için UNIX/Linux tabanlı işletim sistemleri kullanılmaktadır. AT&T tarafından Bell Laboratuarlarında geliştirilen ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılımdır ve güvenlik dünyasına çok şey katmıştır.

Dolayısıyla UNIX/Linux öğrenmeden Ethical Hacking öğrenmenin mümkün olmadığını söyleyebilirsiniz. Linux çekirdeği tabanlı işletim sistemleri ücretsiz olarak mevcuttur ve herkes bunları indirebilir ve kullanabilir.

Kullanabileceğiniz Linux çekirdeği tabanlı işletim sistemlerinden bazıları şunlardır:

  1. Kali Linux
  2. Papağan Güvenlik İşletim Sistemi
  3. Arka kutu
  4. BlackArch Linux
  5. Fedora Güvenlik Dönüşü
  6. Caine

Artık, bir Etik Hacker olmak istiyorsanız, birlikte çalışmanız gereken çeşitli programlama dillerini ve işletim sistemlerini biliyorsunuz. Sertifikalı Etik Hacker kariyer yolunuza bir adım daha yaklaşmak için, Ethical Hacker olmak için yapabileceğiniz bazı sertifika kurslarını tartışalım.

Etik Hacking iş görüşmelerine mi hazırlanıyorsunuz? En çok sorulanı oku Etik Hacking Mülakat Soruları Şimdi.

Sertifikasyon ve Kurslar

Etik Hacker olmak için gereken tüm becerileri edindikten sonra, güvenli bir iş bulma şansınızı artıracağı için alanla ilgili bir sertifika almak önemlidir.

CEH (Certified Ethical Hacker) sertifika sınavı gibi sertifika sınavları, Ethical Hacking konusundaki bilginizi test etmenize yardımcı olduğundan, sertifikalar başarılı bir Ethical Hacker olmanıza yardımcı olur.

Sınavı geçip sertifikayı aldığınızda, Siber Güvenlik sektöründeki işe alım görevlileri arasında yüksek talep görecek ve ayrıca size iyi bir maaş teklif edilecek. Amerika Birleşik Devletleri’nde bir Sertifikalı Etik Bilgisayar Korsanının maaş ölçeği yılda yaklaşık 88.000 ABD dolarıdır.

CEH dışında Siber Güvenlik sektöründe talebinizi artıracak birkaç sertifika daha var:

  1. Bilgisayar Hacking Adli Araştırmacı (CHFI)
  2. Saldırgan Güvenlik Sertifikalı Profesyonel (OSCP)
  3. Saldırgan Güvenlik Sertifikalı Uzmanı (AGİT)
  4. Sertifikalı Bilgi Güvenliği Yöneticisi (CISM)
  5. Sertifikalı Güvenlik Açığı Değerlendiricisi (CVA)
  6. Sertifikalı Profesyonel Etik Hacker (CPEN)
  7. Sertifikalı Sızma Testi Mühendisi (CPTE)
  8. Saldırgan Güvenlik Kablosuz Profesyonel (OSWP)

Bunlar, Ethical Hacking’te kariyer gelişiminizi artırmak için takip edebileceğiniz bazı sertifikalardır. Bu sertifikalara hak kazanmak için mevcut en iyi Etik Hacking kurslarına kayıt olabilirsiniz.

Wix şimdi EC Konseyi tarafından yönetilen, endüstri tarafından tasarlanmış bir CEH sertifikasyon kursu sunuyor. Bu kursta, Ethical Hacking’te kullanılan tüm teknikleri ve araçları öğrenecek ve bununla birlikte güvenlik sistemlerini tarama, test etme ve hackleme konusunda gerçek dünya projeleri üzerinde çalışacaksınız.

Tavsiye Edilen:  Sosyal Medya İçerik Üreticileri: Oluştur & AI ile İçeriği Otomatik Olarak Yayınlayın

Şimdi, Hindistan’daki Etik Hacking kariyeri hakkında konuşalım.

Kapsamlı Ethical Hacking eğitim programımız aracılığıyla etik hackleme konusunda uygulamalı deneyim kazanın. Bugün kaydolun ve yetkin bir siber savunucu olun!

Hindistan’da Etik Hacking Kariyeri

Ethical Hacking kariyerinize Hindistan’da başlamak istiyorsanız, güvenlik sistemlerini geliştirmek için Ethical Hacker’ları işe alan IBM, Wipro, Infosys, TCS, vb. gibi birçok şirket var.

Etik Hacker’lara ayrıca Hindistan’daki diğer BT alanlarından daha yüksek maaşlar ödeniyor. Ülkenin kısa süre içinde 70.000’den fazla Etik Hacker’a ihtiyaç duyması bekleniyor.

Bir sistemdeki yeni güvenlik açıklarını bulma yeteneğine sahipseniz ve ayrıca ağ oluşturma, programlama ve bir sistemin veya ağın dahili çalışması hakkında iyi bilgiye sahipseniz, Hindistan’da bir Etik Hacking kariyeri oluşturmanız sizin için zor olmayacaktır.

Ethical Hacking kariyerinize başlamak için bilgisayar bilimlerinde lisans derecesine sahip olmanız gerekir. Bununla birlikte, CEH, CPEN vb. gibi Etik Hacking sertifikalarına sahip olmak, Ethical Hacker olarak işe alınma şansınızı artıracaktır.

Etik hacker maaşı Etik Hacking alanında daha yeni biri olarak deneyiminize bağlıdır, ₹4,5 LPA’ya kadar kazanabilirsiniz. Bu alanda birkaç yıllık deneyim kazandıktan sonra ₹6,5 LPA’ya kadar kazanabilirsiniz. 5 yıldan fazla iş tecrübesine sahip olanlar, yaklaşık ₹ 12 LPA maaş bekleyebilirler.

Etik Hacker olmak için gereken tüm temel becerilere ve sertifikalara sahip olsanız bile, bu alanda en yüksek maaşlı işi bulmak için biraz daha fazla çaba harcamanız gerekebilir.

Etik Hacking işlerini savunma kuruluşları, ordu, kolluk kuvvetleri, soruşturma hizmetleri vb. gibi devlet kurumlarında ve özel dedektiflik şirketlerinde de bulabilirsiniz.

Siber Güvenlik alanında kariyer yapmakla ilgili bu videoyu izleyin:

Bu blogda Etik Hacking’i, Etik Hacker’ın rollerini, Etik Hacker olmak için gereken becerileri, önemli Etik Hacking sertifikalarını ve son olarak, herhangi bir zorlukla karşılaşmamanız için Hindistan’da Ethical Hacking Kariyer sahibi olmayı tartıştık. Etik Hacking ve Siber Güvenlik alanında bir kariyere başlarken. Umarım bu blog size Ethical Hacking kariyerinize başlamanız için gereken tüm bilgileri sağlamıştır.

Etik Hacking veya Siber Güvenlik hakkında herhangi bir sorunuz varsa, onlara bizim bölümümüzde sorun. Siber Güvenlik Topluluğu!