Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Figma to Webflow eklentisi: modelinizi kolayca taşıyın
Bir web tasarımcısıysanız, muhtemelen web sitesi maketleri oluşturmak için Figma’yı kullanmışsınızdır. Ve bir Webflow geliştiricisiyseniz, web sitenizi oluşturmaya başlamadan önce net ve iyi organize edilmiş bir maket oluşturmanın ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. Ancak, her şeyi yeniden inşa etmek için zaman kaybetmeden Figma maketinizi Webflow’a verimli bir şekilde nasıl geçirirsiniz? Burası bizim yeni Figma’dan Webflow’a eğitimi Digidop Academy’de ücretsiz olarak sunuluyor oyuna Katıl !
Webflow yakın zamanda bir yeni eklenti bir Figma modelini “tek tıklamayla” bir Webflow sitesine taşımaya izin verir. Webflow topluluğu içinde çok fazla gürültü yaratan bir duyuru, çünkü ilk kez bu kadar basit bir geçiş mümkün. Çok basit… tabi nasıl kullanılacağını bilirsen! Çünkü Webflow üzerinde optimum ve tutarlı bir render almak istiyorsanız, Figma üzerinde yapılması gereken çok titiz bir çalışma var.
bu f’deeğitim 5 bölüm, bu nedenle, kolayca Webflow’a dönüştürülebilen temiz ve düzenli web sitesi örnekleri oluşturmak için Figma’yı nasıl kullanacağınızı göstereceğiz.. Webflow’a geçişlerinizde başarılı olmanızı sağlamak için Figma’nın ve daha spesifik olarak bu eklentinin temel özelliklerini tartışacağız. Ayrıca Finsweet’in Önce Müşteri metodolojisini inceleyeceğiz ve Webflow’da CSS sınıflarının daha iyi düzenlenmesi için bunu bir Figma modeline nasıl entegre edeceğinizi göstereceğiz.
Figma’dan Webflow’a eğitimimizin farklı bölümlerine genel bir bakış:
Bölüm 1: Figma’da Otomatik Düzen
Figma to Webflow eklentisini kullanmak istiyorsanız, otomatik yerleşim özelliğine hakim olmanız gerekir Figma’da. Bu nedenle tasarıma geçmeden önce otomatik yerleşimin ne olduğunu ve Figma’da nasıl kullanılacağını anlamak önemlidir. Webflow kullanıcıları için, otomatik düzenler esnek kutulara benziyor ve izin ver öğelerin diğerlerine göre konumunu yönetin. Otomatik düzenler sayesinde kenar boşluklarını ve dolguları kolayca ayarlayabilir, öğelere müdahale edebilir ve düzeninizi verimli bir şekilde düzenleyebilirsiniz.
Bu bölümde, yapılandırılmış ve uyarlanabilir web maketleri oluşturmak için Figma’da Autolayouts’u nasıl kullanacağınızı gösteriyoruz. Otomatik mizanpajların optimum kullanımı için benimsenecek en iyi uygulamaları öğreneceksiniz ve size bunların mizanpajınızı Webflow’a daha hızlı taşımanıza nasıl yardımcı olabileceklerini göstereceğiz.
2. Bölüm: Yerleşim şablonları ve yapısı
Bu bölümde bir Figma to Webflow eklentisi tarafından sunulan iki tür şablona odaklanın. Webflow’a taşınması kolay web modelleri tasarlamanıza yardımcı olacak iki tür önceden tasarlanmış şablon olanağına sahipsiniz. Bu şablonlar arasında aşağıdakileri kullanma seçeneğine sahip olacaksınız:
- Düzenler : Bunlar, olduğu gibi yeniden kullanabileceğiniz önceden tasarlanmış bölümlerdir. Örneğin bir navbar, altbilgi, logo bölümü vb.
- yapılar : Bunlar, kendi kişiselleştirilmiş mizanpajlarınızı oluşturmak için bir araya getirebileceğiniz, otomatik mizanpajda tasarlanmış kesit çerçeveleri veya sütunlardır.
Bu şablonları kullanarak, otomatik mizanpajda önceden tasarlanmış modeller, kullanıma hazır bir HTML etiketi, Webflow’da öğelerin daha iyi dönüştürülmesi ve geçişten sonra daha iyi yanıt verme gibi birçok avantajdan yararlanırsınız.
Bu yüzden size gösteriyoruz bu iki tip şablonun Figma eklentisi ile nasıl kullanılacağı model oluşturma sürenizi azaltmak ve Webflow’a içe aktarmayı kolaylaştırmak için.
Bölüm 3: Figma’da Yeniden Boyutlandırma
Orada bir Figma modelini bir Webflow sitesine dönüştürmek, optimum yanıt veren yönetim gerektirir. Otomatik yerleşimler başarılı bir geçiş için önemli bir unsursa, Figma’daki yeniden boyutlandırma özelliğini kullanarak daha da ileri gitmek önemlidir. Bu özellik, modelin her bir öğesine uyarlanabilir bir davranış atamanıza olanak tanır. Bu bölümde, Figma’nın sunduğu üç yeniden boyutlandırma seçeneğini derinlemesine inceliyoruz:
- Sabit genişlik : tüm medya türlerinde bir öğenin boyutunu korumak için
- Sarılma İçeriği : bir öğenin boyutunu içerdiği içeriğe uyarlamak için
- Konteyneri doldurun : bir elemanın boyutunu entegre edildiği kaba uyarlamak için
Bu bölümde, maketinizin tüm cihaz türlerine uymasını sağlamak için her bir seçeneği nasıl kullanacağınızı göstereceğiz. Bir Webflow sitesine geçiş yaparken mümkün olan en duyarlı Figma modelini oluşturmak için bu seçenekleri otomatik düzenler ve düzen şablonlarıyla birlikte nasıl kullanacağınızı da öğreneceksiniz.
4. Bölüm: Bir Figma modelini Webflow sitesine taşıma
Bir Figma modelini bir Webflow sitesine taşımak zor bir adım olabilir çünkü Hatalardan kaçınmak için birkaç kavramda ustalık. Bu bölümde, bu nedenle, inceleyeceğiz geçiş sırasında oluşabilecek birkaç kritik nokta ve bunlardan kaçınmaya yönelik ipuçları. Ayrıca, Figma modelinizi Webflow’a nasıl taşıyacağınızı adım adım göstereceğiz.
Ayrıca, HTML etiketlerini modellerinize entegre etmenize ve Headinds’inizin yapısını SEO için hazırlamanıza olanak tanıyan eklentinin gelişmiş özelliklerini de ele alacağız. Pixel yerine Rem’de nasıl dışa aktarılacağını da göreceğiz.
Bu bölümle, sık karşılaşılan tuzaklardan kaçınarak ve zamandan tasarruf ederek Figma modelinizi Webflow’a başarılı bir şekilde taşımak için ihtiyacınız olan tüm bilgilere sahip olacaksınız.
5. Bölüm: Önce Müşteri Metodolojisi ile bir Figma Modeli Oluşturma
Figma Mockup’larını Webflow’a Taşıma konulu serimizin 5. Bölümünde, Müşteri-Önce geliştirme metodolojisini Figma modelinize doğrudan entegre etme. Bu geliştirme yaklaşımı, Finsweet tarafından Webflow’da açık ve düzenli bir CSS sınıfları hiyerarşisi için kullanılır. Client-First Kit ve Relume eklentisindeki düzen şablonlarını kullanarak, anlaşılır CSS sınıfı adlandırmayla Figma modellerini nasıl oluşturacağınızı gösteriyoruz. Bu metodoloji ile maketinizi optimize edilmiş kod yapısına sahip bir Webflow sitesine kolayca dönüştürebilirsiniz.
Digidop Academy’den bu Figma’dan Webflow’a eğitim, Figma modellerinizi akıcı ve verimli bir şekilde Webflow’a taşımanıza olanak tanır. Ayrıca temiz ve optimize edilmiş bir kod yapısını korumanıza yardımcı olacak açık ve kesin bir sınıf hiyerarşisi ile Webflow için Figma modellerini nasıl oluşturacağınızı öğreneceksiniz.