Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Google Maksimum Performans Kampanyaları Nasıl Optimize Edilir –
Maksimum Performans açık artırmaya çıkarılan her bir reklam veya teklif için harcamak istediğiniz maksimum tutarı belirlemenize olanak tanıyan, Google Alışveriş kampanyaları için bütçeye dayalı bir teklif verme seçeneğidir. YouTube, Görüntülü Reklam Ağı, Arama, Keşif ve daha fazlası gibi çok sayıda Google kanalında daha fazla müşteri bulmanıza yardımcı olmak amacıyla Arama Ağı kampanyalarınızı desteklemek için Maksimum Performans oluşturuldu.
İlgili Makaleler:
Max Performance, Smart Shopping’in yerini alsa da, PMax e-ticaret dışında da kullanılabilir. Bununla birlikte, bu kılavuzun hatırı için, etkin bir uygulama gerektiren e-ticaret reklamları için Maksimum Performansı optimize etmeye odaklanacağız. Google Merchant Center ürün feed’leri göndermek için.
PMax kampanyalarınızın seviyesini yükseltmeyi umuyorsanız, Maksimum Performans’tan optimum performans elde etmek için en iyi uygulamaları, ipuçlarını ve püf noktalarını öğrenmek için okumaya devam edin.
Maksimum Performans Nedir?
Maksimum Performans, reklam yerleşimini ve teklif verme stratejilerini optimize etmek için Google’ın makine öğreniminden yararlanan bir Google Ads kampanyası türüdür. Maksimum Performans, hedefe dayalı bir kampanya türüdür ve Akıllı Alışveriş kampanyalarının yerine geçer. Daha önce Akıllı Alışveriş kampanyaları kullanıyorsanız, Google’ın Eylül ayında bu kampanyaları otomatik olarak Maksimum Performans’a yükselttiğini bileceksiniz.
Maksimum Performans Kampanyaları Nasıl Optimize Edilir?
Maksimum Performans kampanyalarınızı optimize etmenin en iyi yolları şunlardır:
- Öğe gruplarını optimize edin
- Mümkün olduğu kadar çok varlık kullanın
- Öğe grubu kitle sinyallerini optimize edin
- İstisnaları Kullan
- En iyi teklif stratejisini seçin
- Reklam uzantılarını kullanın
- Video oluşturucuyu kullanın
- URL genişletmeyi kapatmayı düşünün
- Google Merchant Center Özet Akışını Optimize Edin
- Feed kurallarını kullan
- Listeleme gruplarını ürün kategorilerine göre düzenleyin
Aşağıda her biri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz!
1. Varlık Gruplarını Optimize Edin
Maksimum Performans içinde birden fazla varlık grubu oluşturabilirsiniz.
Google tarafından tanımlandığı gibi, bir varlık grubu sunulduğu kanala bağlı olarak bir reklam oluşturmak için kullanılacak bir dizi reklam öğesidir. Reklam gruplarınızı düzenlediğiniz gibi, öğe gruplarını ortak bir temaya göre düzenlemek en iyi uygulamadır. Ürünlerinizi gruplandırmayı planlamıyorsanız, genellikle en az 1 varlık grubu oluşturmanızı öneririz.
Örneğin, bir mobilya satıcısıysanız ve hedef kitlenize belirli bir önceliği olmayan tüm ürünlerle ulaşmak istiyorsanız, bir varlık grubu oluşturun. Kanepeler ve kesitler için özel bir kopya oluşturmak isterseniz, kesitler ve kanepeler için birer varlık grubu oluşturun.
2. Mümkün Olduğunca Çok Varlık Kullanın
Varlıklar, işletmenizle ilgili basit bilgilerden oluşur ve Google tarafından reklamlarınızı oluşturmak için kullanılır. Buna başlıklar, açıklamalar, web sitenizin belirli bölümlerine bağlantılar, çağrı düğmeleri, konum bilgileri ve Google’ın makine öğrenimi kullanılarak eşleştirilen daha fazlası dahildir.
Öğeler, web sitenize gelen trafiği artırmak için dinamik arama, görüntülü ve video reklamlar için kullanılır. Bu nedenle, işinizle alakalı ve daha hedefli trafik getireceğini düşündüğünüz varlıkları dahil etmek önemlidir.
Google, işletmelerin herhangi bir öğe grubu oluşturmadan Maksimum Performans kampanyaları oluşturmasına olanak tanır. Ancak, kampanyanızdan en iyi şekilde yararlanmak için mümkün olduğunca çok öğe kullanmanızı öneririz.
Öğeleri Maksimum Performans kampanyanıza göndermek, manuel veya otomatik bir işlem olabilir. Manuel öğeler site bağlantılarından, başlıklardan, açıklamalardan vb. oluşur. Otomatik olarak oluşturulan öğeler, video reklamlar olacaktır.
Google aslında ürünlerinizle ilgili resimler, logolar ve diğer bilgileri alabilir ve verileri YouTube reklamcılığı için videolar oluşturmak üzere kullanabilir. Harika, değil mi? İster otomatik oluşturulmuş ister manuel öğeler olsun, Google reklamlarınızı ziyaretçilerin müşteriye dönüşme olasılığı yüksek olduğunda gösterir.
Varlık eklemeyle ilişkili ek maliyetler olmadığından, olası her varlığı kullanmak işletmeniz için faydalı olabilir. Karşılaşacağınız tek maliyet, birinin reklamınızı tıklayıp mağazanızı ziyaret etmesidir.
Bu nedenle, varlıkları kendi avantajınıza kullanın ve yalnızca Alışveriş sekmesi ziyaretçilerinin değil, arama ve video reklamlarına bakanların da dikkatini çekin. Kampanyanızı ne kadar uzun süre yayınlarsanız, işletmeniz ve dönüşüm sağlayan ziyaretçiler hakkında o kadar fazla Maksimum Performans öğrenecek ve bu da uzun vadede daha yüksek dönüşüm performansı sağlayacaktır.
Ancak yine de, herhangi bir yeni kampanyada olduğu gibi Maksimum Performans kampanyalarınızı öğrenmesi ve ayarlaması için Google’a zaman ayırmanız gerekir.
Tek bir varlık grubu içinde, aşağıdakileri içeren tamamen optimize edilmiş bir varlık oluşturabilirsiniz:
- En fazla 5 Başlık (30 karakter)
- En fazla 5 Açıklama (90 karakter)
- En fazla 5 Uzun açıklama (90 karakter)
- En fazla 5 YouTube videosu
- En fazla 20 Görüntü görüntüsü
- En fazla 1 HTML5 dosyası
- En fazla 5 Logo
- 4+ Site Bağlantısı
- 1 CTA (açılır menü kullanılarak)
En iyi uygulama olarak, en yüksek performans gösteren karşılık gelen öğeleri (arama kopyası/görüntüleme görselleri/YouTube videoları vb.) kullanarak mevcut öğelerin mümkün olduğunca çoğunu doldurmanızı öneririz.
Siz mevcut bilgileri doldururken Google size bir “optimizasyon puanı” verecek ve “mükemmel” bir derecelendirme elde ederseniz, reklamınız başarıya ulaşacaktır. Öğe grubunuz “zayıf” bir derecelendirme görüyorsa, “iyi” veya “mükemmel” ifadesini görene kadar reklamı değiştirmek isteyeceksiniz.
3. Varlık Grubu İzleyici Sinyallerini Optimize Edin
Başlıkları ve açıklamaları toplu hale getirmenin yanı sıra, artık Alışveriş kampanyalarında bulunmayan kitle sinyallerini düzenleme seçeneğiniz de var. İzleyici sinyalleri Google Ads otomasyonunun seçtiğiniz hedefler için optimizasyon yapmasına yardımcı olan kitle önerileri eklemenize olanak tanır. Bu sinyaller, performansı daha da artırmak için Pazardaki, Özel, Demografik ve Yeniden Pazarlama kitlelerini içerebilir.
Örneğin, üst düzey bir mobilya satıcısıysanız, Google’ın bu yaş aralığına göre optimizasyon yapmasına yardımcı olabilmesi için geçmişte ürünlerinizi satın alan kişilerin yaş aralığını seçmek isteyebilirsiniz. Bu kişilerin daha pahalı bir kanepe satın alma olasılığı daha yüksek olabileceğinden, ilk 10’da Demografik Hane Geliri seçeneğini de seçmek isteyebilirsiniz.
Ayrıca burada harika çalışabilecek birkaç Pazar İçi hedef kitle de vardır, örneğin: Oturma Odası Mobilyaları, Modern Mobilyalar, Yataklı Kanepeler ve Mobilyalar. Son olarak, örneğin, siteyi ziyaret etmiş ancak son 90 gün içinde satın alma işlemi gerçekleştirmemiş kullanıcıların bazı Yeniden Pazarlama sinyallerini eklemeyi düşünmelisiniz. Bunlar yalnızca bazı fikirlerdir, ancak Google, kampanyanızı geliştirmenize yardımcı olacak çok sayıda kullanılabilir seçeneğe sahiptir.
4. İstisnalardan Yararlanın
Maksimum Performans çok fazla kontrole izin vermese de, yine de kampanyanızın belirli yönlerini ayarlayabilirsiniz. Örneğin, belirli ürünlerin, anahtar kelimelerin ve hatta müşteri segmentlerinin reklamlarınızı göstermesini veya görmesini engelleyebilirsiniz.
Belirli ürünlerin reklam vermeye ve tıklama başına ödeme yapmaya değmediğini biliyorsanız, devam edip bu ürünleri Maksimum Performans kampanyasının dışında tutabilir ve marjı yüksek olanların reklamını yapabilirsiniz.
Bunları ayrıca markaya, öğe kimlik numarasına, kategoriye ve daha fazlasına göre hariç tutabilirsiniz. Aynı şekilde, Google Merchant Center hesabındaki diğer her şeyi hariç tutarken yalnızca belirli markaları, öğeleri veya kategorileri dahil edebilirsiniz.
Maksimum Performans ile anahtar kelimelere veya kelime öbeklerine teklif vermek mümkün olmasa da, kampanyanıza negatif anahtar kelimeler eklemek mümkündür. Bu, potansiyel müşterilerinize gösterilmelerini engeller.
Negatif anahtar kelimeleri göz önünde bulundururken, hangi kelime öbeklerinin veya anahtar kelimelerin reklamlarınızı tetikleyebileceğini ve dönüşüm şansı düşük olan tıklamalara yol açabileceğini anlamanıza yardımcı olur. Bu tür ifadeleri ortadan kaldırmak, edinme başına maliyeti düşürmeye yardımcı olur ve sonuç olarak daha iyi ROAS’a sahip bir kampanyaya yol açar.
5. En İyi Teklif Stratejisini Seçin
Bildiğiniz gibi, Maksimum Performans, reklamverenlerin bu sorgular için anahtar kelime ve teklif seçmesine izin vermez.
Bu bilgileri akılda tutarak, işletmeniz için önemli olan dönüşüm hedeflerini seçme esnekliğine sahip olduğunuzu bilmek önemlidir. Kampanya için doğru dönüşüm hedefini seçmek, Google’ın algoritmasının, belirli dönüşüm hedefine ulaşmak için tekliflerinizi ayarlamasına yardımcı olur. Kampanyanızı iş hedeflerinize göre ayarlamak çok basittir ve son derece etkili olacaktır!
Dönüşüm başına değeri izliyorsanız, reklam harcamalarından elde edilen geliri (ROAS) ayarlamak, Google’ın gerçek zamanlı açık artırma teklifini ROAS’ınıza olabildiğince yakın bir şekilde eşleştirmeye yönlendirecektir. İşletmeniz için her dönüşümün değeri aynıysa, teklif stratejisini “Dönüşümleri en üst düzeye çıkar” şeklinde ayarlamak en iyi seçenektir.
Performance Max’in otomatikleştirilmiş sisteminden en iyi şekilde yararlanmak, makine öğreniminden tam olarak yararlanılabilmesi için önce biraz düşünmeyi ve planlamayı gerektirir.
İşletmenizle ilgili ayrıntıları bilmek, süreci basitleştirmeye yardımcı olur ve doğru şekilde yapıldığında sizi daha yüksek dönüşüm, daha düşük EBM ve daha yüksek ROAS ile ödüllendirir. Teklif verme stratejisi, kampanya oluşturma sırasında veya sonrasında o kampanyanın ayarlarından seçilebilir. Reklamverenlere birkaç teklif stratejisi sunulur ve seçiminiz, işletmenizin hedeflerine ulaşma olasılığını artırmak için açık artırma tekliflerini belirleyecektir.
6. Reklam Uzantılarını Kullanın
Reklam uzantıları, kampanyanızın erişimini artırmanın harika bir yoludur. Reklam uzantıları açıklama metinleri, site bağlantıları, ek açıklamalı snippet’ler, çağrı düğmeleri ve daha pek çok şey içerir. Hem arama hem de görüntülü reklamlar için kullanılabilirler ve işletmeniz veya ürün teklifiniz hakkında ek bilgi sağlamak için kullanılabilirler.
Reklam uzantıları, reklamlarınızın görünürlüğünü artırmak için SERP’de daha fazla yer kaplayan basit ama şaşırtıcı bir stratejidir. Maksimum Performans kampanyaları, mümkün olan en etkili reklamı oluşturmak için diğer varlıklarınızı reklam uzantısı varlıklarınızla karıştırıp eşleştirir. Google’a göre, reklam uzantılarını kullanan reklamverenler, tıklama oranında %20’ye varan bir artış görebilir. Bu, reklam uzantılarının sağladığı ek etkileşim dikkate alındığında anlamlıdır.
Örneğin, “cep telefonu kılıfları” için bir reklam yayınlıyorsanız, site bağlantısını iPhone 14 Pro Max kılıfları, iPhone 14 Pro kılıfları vb. gibi belirli bir akıllı telefon modeline eklemek isteyebilirsiniz.
Bu site bağlantıları, ziyaretçilerinizi mağazanızda o iPhone modeli için sahip olduğunuz tüm kılıf seçimlerini gösteren bir sayfaya yönlendirecektir. Müşterinin aradığını aramasını sağlamak ve bu süreçte onları potansiyel olarak kaybetmek yerine, onları araştırmak istedikleri ürünlere yönlendirerek deneyimlerini kolaylaştırırsınız.
“Ücretsiz Gönderim” gibi promosyon metinlerini eklemek için site bağlantılarını da kullanabilirsiniz. “Tatil İndirimi” vb.
7. Video Oluşturucuyu Kullanın
Maksimum Performans kampanyası oluşturma sürecinde bir Video Builder aracı bulabilirsiniz. Çok az çevrimiçi mağazanın Video Builder’ı kullandığını fark ettik.
Ancak bu öğe, ürünlerinizle ilgilenebilecek kitlelere ulaşmak için kanalları genişletmek isteyen herkes için harika ve kullanımı kolay bir araçtır. Google, teknolojisini saniyeler içinde video reklamlar oluşturmak için kullanacak. Videonun başlaması için tek yapmanız gereken bir şablon ve birkaç resim.
Video reklamları kullanmanın avantajı, tıklama başına maliyettir ve görüntülemeler, Arama Ağı veya Alışveriş kampanyalarından çok daha düşüktür. Bu, Video Builder’ı kullanan kampanyaların daha küçük bütçe artışlarıyla çok daha geniş bir kitleye ulaşabileceği anlamına gelir.
Video reklamlardan elde edilen dönüşüm oranlarının genellikle Alışveriş kampanyalarından daha düşük olduğunu unutmamak önemlidir, ancak videoların, ürün reklamlarını görmeden önce video reklam izleyenler üzerinde güçlü bir etkisi vardır. Ürünlerinizin reklamlarını birden çok kanal aracılığıyla görenler, satın almaya hazır olduklarında dönüşüm gerçekleştirmeleri daha kolay olabilir. Bu videoları oluşturmak için herhangi bir ek maliyet söz konusu olmadığı için Video Builder aracını kullanmanızı öneririz.
8. URL Genişletmeyi Kapatmayı Düşünün
URL genişletme, tüm reklamverenlerin kullanabileceği harika bir özelliktir ve dönüşüm oranınızı artırmanın etkili bir yolu olabilir. URL genişletme, ziyaretçilerin arama terimlerine bağlı olarak web sitenizdeki alakalı bir sayfaya giden bağlantıları güncelleyen başka bir dinamik özelliktir.
Ancak, e-ticaret işletmeleri, trafik yüksek oranda belirli ürünlere yönelik olma eğiliminde olduğundan, bu özelliği kapatmayı düşünmelidir. Kampanya hedeflerine ve Google Ads’deki diğer kullanılabilir araçları kullanma becerisine bağlı olarak, nihai URL genişletmesini kullanmak yine de mümkündür.
Gördüğümüz sorunlardan biri, Google’ın reklam amaçlı olmayan veya düşük dönüşüm oranlarına sahip sayfalara trafik göndermesidir. Bu durumu önlemek için, aracı diğer özelliklerle birlikte kullanmaya devam etmenizi sağlayacak stratejiler uygulayabilirsiniz.
Örneğin, Google’a sitenizin belirli sayfalarını veya tüm kategorisini kullanmamasını söylemek istiyorsanız, bunların görünmesini engellemek için URL hariç tutmayı kullanabilirsiniz.
Belirli anahtar kelimeler veya deyimler söz konusu olduğunda da benzer kuralları uygulamak mümkündür. Bir negatif anahtar kelime listesi kullanarak, Google bu arama terimleri için reklam göstermez. Ancak, dönüşüme giden tek yol tek bir sayfadan geçiyorsa Google, URL genişletmeyi kapatmayı düşünmenizi önerir.
9. Google Merchant Center Akışını Optimize Edin
Feed optimizasyonunuzun ilk bölümü, teşhis bölümünde Google Merchant Center’ınızdaki hataları ve uyarıları kontrol etmektir. Teşhis bölümü, Ürünler bölümünün altında bulunabilir ve etkin, süresi dolan, bekleyen ve onaylanmayan öğeleri gösterir.
Endişelenmeyin, kampanya çoğu hatayla yayınlanmaya devam edecek, ancak bu belirli ürünler Google’da gösterilmeye uygun olmayacak. Gördüğümüz en yaygın hatalar, uyumsuz fiyatlar (ürün listeleme ve açılış sayfası arasında), resim hataları veya kullanılamayan açılış sayfalarını içerir. Etkilenen ürünler, bunların nasıl düzeltileceğine ilişkin özel talimatlarla tanılama bölümünde kolayca bulunabilir.
Feed’inizin her yeni sürümünü yüklediğinizde, özellikle de biçim veya yapıda önemli bir değişiklik söz konusuysa, Google Merchant Center’da hata ve uyarı olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Çoğu zaman hatalar ve uyarılar, besleme kuralları oluşturularak çözülebilir.
10. Besleme Kurallarını Kullanın
Google tarafından reklamverenlere sağlanan bir diğer araç ise, ürün feed’lerini daha iyi optimize etmek için Google Merchant Center’da oluşturulabilen feed kurallarıdır. Feed kuralları size verilerinizi ürün veri spesifikasyonu gerekliliklerimize uyacak şekilde dönüştürme olanağı sağlar.
Feed kuralları, kullanıcının çoğu ürün özelliğini (marka, başlık, renk vb.) belirli bir “kural” ile güncellemesine olanak tanır; bu, uyarıların ve hata mesajlarının ele alınmasına yardımcı olabilir. Feed kuralları, if-then işlevine benzer temel programlamada: bir ürün için belirli bir koşul karşılanırsa, kuralınız ona uygulanacaktır.
Örneğin, büyük bir tatil yaklaşıyorsa ve ürün adlarınıza “Yılbaşı İndirimi” eklemek istiyor ancak web sitesindeki ürün adlarını değiştirmek istemiyorsanız, esasen ekleyen bir feed kuralı oluşturabilirsiniz. bu ifadeyi uygun ürün başlıklarına ekleyin.
En popüler feed kurallarından bazıları şunlardır:
- Bu özellik eksikse, marka adının ürün başlığına eklenmesi
- Ürün başlıklarına ekstra değişkenler ekleme (ör: indirim, indirim, tatil indirimi)
- Ürün başlıklarından veya açıklamalarından kelimelerin veya kelime öbeklerinin çıkarılması
- Ürün başlığına veya açıklamalarına renk, cinsiyet, yaş grubu vb. bilgilerin eklenmesi
Daha spesifik feed kuralları öğrenmekle ilgileniyorsanız, bunlar biraz teknik olduğundan bunları Google’ın sayfalarında inceleyebilirsiniz. madde veya içinde bu blog Mağaza Yetiştiricileri tarafından.
11. Listeleme Gruplarını Ürün Kategorilerine Göre Düzenleyin
Google tarafından tanımlandığı gibi, listeleme grupları şu anda hem ürünleri hem de koleksiyonları (web sitenizdeki bir kategori açılış sayfasını temsil eden ürün grupları, varlıklar ve zengin perakende verileri) içeren listelemelerden oluşur. Liste kaydı grupları, temel olarak öğe grubu içinde göstermeyi seçtiğiniz uygun ürünlerdir.
Listeleme gruplarınızın (ürün listelemeleri) her bir öğe grubu içinde dökümü, teklifleri daha iyi ayarlamanıza ve daha yüksek YG göstermenize yardımcı olur. Bunun nasıl yapılacağına ilişkin en yaygın seçeneklerden birkaçı aşağıda verilmiştir:
- Ürün kategorilerine göre gruplandırın. Örneğin, kategori olarak ürünleri mobilya veya hırdavat veya spor malzemelerine göre ayırırsınız.
- Ürünleri ürün tipine göre gruplandırın. Örneğin, ürünleri mobilya ürün tipine göre ayırırsınız (kanepeler, bölmeler, ikili koltuklar, yataklar vb.).
- Ürünleri özel etiketlere göre gruplandırın (örn. fiyat noktaları, AOV). Örneğin, ürünleri 2.000$’ın üzerindeki ve altındaki fiyat gruplarına ayırmak isteyebilirsiniz.
Ürünleri alt bölümlere ayırmanın başka seçenekleri de vardır, ancak bunlar, çok özel yatırım getirisini ve en yüksek performans gösteren ürünleri görmek için listeleme grubu içinde segmentlere ayırmanın en temel yoludur. Seçtiğiniz yapı, kampanya hedeflerinize ve satmayı umduğunuz ürünlere bağlıdır.
Çözüm
Bu ipuçlarının Maksimum Performans kampanyalarınızı optimize etmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Sonuçları görmek biraz zaman alsa da, kampanyanızı optimize etmenin ondan ne kadar para kazanacağınız konusunda büyük fark yaratabileceğini unutmayın!