Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Google Reklamlarında 7 Otomatik Teklif Verme Stratejisi
Google Ads’de bir teklif stratejisi seçmek bazen zor olabilir. Ancak, her bir teklif verme stratejisinin nasıl çalıştığını anlamak seçimi çok daha kolaylaştıracaktır. Bu makalede, yedi yaygın otomatik teklif verme stratejisini ve bunların sonuçlarınızı nasıl etkileyebileceğini inceleyeceğiz. Bu yöntemler, teklif vermeyi Google’a bırakırken sizin açınızdan minimum çabayla PPC kampanyalarınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacaktır. Genel olarak, otomatik teklif verme, herhangi bir manuel müdahale olmaksızın çalıştıkları için son derece etkili olabilir. Bu stratejilerin her birinin avantajları ve dezavantajları vardır ve hepsi bütçenizin yanı sıra reklamcılık hedeflerinize bağlıdır. Haydi dalalım!
Manuel Teklif Verme ve Otomatik Teklif Verme
Manuel Teklif Verme
Deneyimli bir pazarlamacıysanız, manuel teklif verme veya geliştirilmiş manuel teklif verme, kampanyalarınız için harika bir seçenek olabilir. Bu strateji türünde, her bir reklam grubu veya anahtar kelime için harcanması gereken maksimum tutarı belirler ve bu reklamların performansına göre teklifler belirlersiniz. Her bir anahtar kelimeye ne kadar para harcandığı konusunda size tam kontrol sağladığından, en iyi şekilde büyük bütçelerle kullanılır. Bu, pazarlamacıların iyi sonuçlar aldıklarında daha yüksek teklif vermelerine veya reklamlarından dönüşüm veya etkileşim görmediklerinde (ve dolayısıyla bütçeyi boşa harcamadıklarında) daha düşük teklif vermelerine olanak tanır.
Manuel teklif verme, pazarlamacıların kampanyalarını birden çok hedefe göre optimize etmelerine de olanak tanır; örneğin: bir hedef marka bilinirliğini artırırken başka bir hedef, PPC açılış sayfaları aracılığıyla olası satışları artırmaksa, her bir hedef için ayrı reklam grupları oluşturabilir ve ardından teklifleri manuel olarak ayarlayabilirsiniz. buna göre her ikisi de erken bütçe kısıtlamalarına girmeden yeterli ilgiyi görür.
Manuel teklif verme, Markalı kampanyalarda da çok faydalı olabilir. Tipik olarak, markalı terimlerimiz için mümkün olduğunca çok ama mümkün olan en ucuz fiyata görünmek istiyoruz. Otomatik teklif stratejilerinin TBM’leri artırdığını sık sık görüyoruz, bu nedenle yüksek gösterim payını korurken Markalı maliyetleri düşük tutmak için genellikle manuel teklif vermeyi kullanırız.
Otomatik Teklif
Otomatik teklif, basitçe, teklifleri ayarlamanın ne zaman iyi bir fikir olacağına karar verme kararını Google’a bırakacağınız anlamına gelir. Buna karşılık Google, istediğiniz sonuca ulaşmanız için tıklama başına ne zaman ve ne kadar teklif vereceğini belirlemek için teknolojisini ve hedeflerinizi kullanacaktır. Otomatik teklifi kullanmak ve kampanyalarda hedeflerinizi belirlemek, bu hedeflere otomatik olarak ulaşacağınız anlamına gelmez. Ayrıca, Google karar vermek için dönüşüm verilerini kullanacağından, otomatik teklifin en fazla etkiye sahip olması için dönüşümlerin doğru şekilde ayarlanması gerekir.
Örneğin, Google’a ROAS’ın 20 olmasını istediğinizi söylerseniz, Google tekliflerinizi buna göre ayarlar, ancak bu gerçekçi değilse, teklifler çok düşük olacağından reklamlarınız hiç yayınlanmayabilir. Mevcut kampanya verilerine göre gerçekçi hedefler belirlemeniz gerekecek ve bunları reklamlarınızın performansına göre ayarlayabilirsiniz.
Bu yöntem sadece yeni başlayanlar için değil, deneyimli pazarlamacılar bile kullanabilir. Yine, reklam kampanyalarınızın birçok faktörüne ve hedefine bağlı olacaktır.
Otomatik Teklifin Artıları ve Eksileri
Faydalar
Otomatik teklif vermenin en bariz avantajı, tekliflerinizi belirlerken tahminde bulunmayı ortadan kaldırmasıdır. Tekliflerinizi her gün manuel olarak ayarlamak yerine, Google’ın bunları sizin için hesaplamasına ve anahtar kelimeleriniz için gerçek zamanlı olarak ne kadar rekabet olduğuna bağlı olarak otomatik olarak değiştirmesine izin verebilirsiniz. Bu, performanstan ödün vermeden veya dönüşüm fırsatlarını kaçırmadan maliyetlerin düşük tutulmasına yardımcı olabilir.
Dezavantajlar
Bu özellik, büyük reklam kampanyaları olan işletmeler için yararlı olsa da, Google Ads gibi ücretli arama ağı reklamcılığı araçlarını kullanma konusunda fazla deneyimi olmayan, sınırlı bütçeli küçük şirketler veya yeni başlayanlar için ideal olmayabilir. Bir şirket henüz ürünleri veya hizmetleri hakkında yeterli veriye sahip değilse, hangi teklif tutarının çok fazla tıklama başına maliyet (TBM) olmadan yeterli tıklamayı sağlayacağını belirlemede sorun yaşayabilir.
Ek olarak, birisi TBM’leri üzerinde tam kontrol istiyorsa, manuel teklif verme tercih edilebilir. Manuel teklif verme ile, kendi sınırlamaları nedeniyle hata yapma potansiyeline sahip bir algoritmaya güvenmek yerine, değişikliklerin ne zaman yapılması gerektiğini tam olarak bileceksiniz. Örneğin, algoritmalar, belirli anahtar kelimelerin yıl boyunca ne sıklıkta arandıklarına bağlı olarak farklı değerlere sahip olmasına yol açabilecek mevsimsellik gibi faktörleri dikkate almayabilir.
1. Tıklamaları En Üst Düzeye Çıkarın
Adından da anlaşılacağı gibi, bu strateji, sahip olduğunuz bütçeyle mümkün olduğunca çok tıklama almak istediğinizde uygulanır. Google Ads’de yeniyseniz veya tıklamalarınızı artırmak istiyorsanız, Tıklamaları En Üst Düzeye Çıkarma stratejisi senin için.
Bu stratejinin oluşturulması ve anlaşılması kolaydır ve Google Ads’de yeni olan reklamverenlerin kampanyalarını hızla hazırlayıp yayınlamasına olanak tanır. Google Ads’in Tıklamaları En Üst Düzeye Çıkarma teklif stratejisi, gösterimleri veya dönüşümleri değil, tıklamaları en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmıştır. Tıklamaları En Üst Düzeye Çıkarma, sitelerine daha fazla trafik çekmeye çalışan ve dönüşümlere eskisi kadar odaklanmayan reklamverenler için iyi bir stratejidir. İlk verileri toplamak için genellikle bu teklif stratejisini yeni bir kampanya başlatmanın ilk veya 2 ayında kullanırız. Buradan, daha dönüşüm merkezli bir stratejiye geçmenin mantıklı olup olmadığını inceliyoruz.
Bir “Tıklamaları En Üst Düzeye Çıkar” teklif stratejisi oluşturmak için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Reklam grubunuzun hedefini belirtin.
- Bir tıklama başına maliyet (TBM) hedefi veya maksimum tıklama başına maliyet (BGBM) sınırı belirleyin.
- Teklifinizi diğer otomatik stratejilerin izin verdiğinden daha fazla azaltarak tıklamaları en üst düzeye çıkarmak istediğinizde, reklam grubu için teklif stratejisi olarak Tıklamaları en üst düzeye çıkar’ı seçin.
Tıklamaları En Üst Düzeye Çıkarmanın kampanyalarınıza fayda sağlamadığına karar verirseniz, teklif stratejinizi diğer yöntemlerle değiştirebilirsiniz. Ardından, Hedef Gösterim Payını tartışalım ve sizin için doğru olup olmadığına bakalım.
2. Hedef Gösterim Payı
Hedef gösterim payı belirli bir anahtar kelime veya reklam grubundaki kullanılabilir reklam alanının ne kadarını kaplamak istediğinizi kontrol etmenize olanak tanıyan bir teklif verme stratejisidir. Hedef gösterim payını ayarlamak için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Kampanyanızın Ayarlarında “Teklif Verme”yi seçin
- Stratejilerden “Gösterim Payı”nı seçin
- Reklamın nerede görünmesini istediğinizi seçin:
- Sonuç sayfasında herhangi bir yer
- Sonuç sayfasının başı
- Sonuç sayfasının mutlak üst kısmı
- Alana bir yüzde girin
- Maksimum TBM teklifi sınırınıza karar verin
Örneğin, bütçenizin %80’ini bir anahtar kelime için gösterim almaya, ancak yalnızca %20’sini tıklama almaya harcamak istiyorsanız, hedef gösterim payınız olarak 80 girin ve ardından açılır menüsünden (tıklamalar yerine) “Gösterimler”i seçin. ).
Tıklamalar yerine gösterimleri hedeflemek, Google’ın yalnızca reklamlarla kullanıcıların dikkatini çekmeye çalışmakla kalmayıp, aynı zamanda bu kullanıcıların arama sonuçları sayfasından ayrılmadan önce birden fazla reklam görmelerini sağlayacak şekilde etkileşimde bulunmalarını sağlayacağı anlamına gelir. Bu, reklamverenlere potansiyel müşteriler tarafından görülme ve onları potansiyel müşterilere veya satış fırsatlarına dönüştürme konusunda daha fazla şans verir. Hatırlanması gereken önemli bir nokta, bu stratejinin yalnızca “Arama Ağı” için geçerli olduğu ve ortak web siteleri için geçerli olmayacağıdır.
Hedef Gösterim Payı stratejisinin en pratik kullanımı, kampanyanızın marka adınız olduğu ve marka bilinirliği oluşturmaya çalıştığınız zamandır. Dönüşümlere daha fazla odaklanıyorsanız, Hedef Gösterim Payı sizin için doğru olmayabilir, bu nedenle Hedef EBM stratejisine bakalım.
3. Hedef EBM
Hedef EBM bir dönüşüm elde etmek için harcamak istediğiniz tutardır. Dönüşümler için optimizasyon yapmanın yaygın bir yoludur, ancak alternatif bir teklif verme stratejisi olarak da kullanılabilir.
Hedef EBM’nizi belirlemeniz, bu tutarı harcadıktan sonra bir dönüşüm elde edeceğiniz anlamına gelmez, ancak Google, bu EBM dahilinde dönüşüm sağlama olasılığı en yüksek olan tıklamaları almanızı sağlamak için reklam harcamasını kontrol etmeye çalışacaktır. EBM’niz, Hedef EBM’nizden daha yüksek veya daha düşük olabilir, ancak zamanla Google, işletmeniz hakkında daha fazla bilgi edinecek ve belirlediğiniz hedefi gerçekleştirebilecektir.
Ortalama sipariş değeriniz (AOV) olmasını istediğinizden düşükse, bir Hedef EBM kampanyası oluşturabilirsiniz. Örneğin, mevcut AOV’nizin 100 TL olduğunu ve web sitenizde dönüşüm gerçekleştiren müşterilerin ortalama satış başına maliyetinin (ACS) 200 TL olduğunu varsayalım. Bu doğru olsaydı, bir Hedef EBM kampanyası oluşturmak, sizinki gibi düşük AOV’ye sahip reklamverenlerin, yüksek değerli teklifler arayan kullanıcılardan tıklama kazanmak için çok yüksek teklifler vermeden reklamlarından para kazanmalarına olanak tanırdı.
4. Hedef ROAS
Reklamlarınızın performansının bir ölçüsü olarak, reklam harcamalarından elde edilen gelir (ROAS) hesaplanır reklamlarınızdan elde ettiğiniz geliri, onlara harcadığınız tutara bölerek. Bunu “Paramın karşılığında ne aldım?” şeklinde düşünebilirsiniz. veya “Google Ads’e harcanan her bir dolar ne kadar para kazandırdı?”
Hedef ROAS teklif verme, reklam harcamalarından elde edilen geliri (ROAS) en üst düzeye çıkaran otomatik bir teklif verme stratejisidir. Bunu, her tıklama için kesin olarak belirli bir dolar değerini hedefleyerek ve ardından, söz konusu hedef ROAS hedefine ulaşmak için teklifleri gerektiği şekilde ayarlayarak yapar. Hedef ROAS, Google Ads kampanyalarından elde ettikleri yatırım getirisini en üst düzeye çıkarmak isteyen reklamverenler için kullanışlıdır.
Hedef ROAS, reklam harcamanızın gelir getirmesini istediğiniz miktarın yüzdesi olarak belirlenir. Örneğin, harcanan her 10 ABD Doları için 100 ABD Doları gelir elde etmek istiyorsanız, Hedef ROAS’ınız %1.000 olarak ayarlanır.
Ayarlamak istediğiniz yüzdeleri anlamak çok önemlidir. Yanlış bir bütçe belirlerseniz, planladığınızdan daha fazla bütçe harcamak zorunda kalabilirsiniz. Alternatif olarak, yüzde çok yüksekse hiç tıklama alamayabilirsiniz. Tıklamaları En Üst Düzeye Çıkarma ve Hedef EBM’de olduğu gibi, hedefleriniz gerçekçi değilse, Google yine de sizin yönlendirmelerinizi izleyecektir, ancak yine de fazla trafik alamayabilirsiniz.
Tüm bu avantaj ve dezavantajlarla birlikte, otomatik teklif vermenin herkese uyan tek bir çözüm olmadığını anlamak önemlidir. Ayarlamak, optimize etmek ve izlemek zor olabilir. Ayrıca, otomatik tekliflerle bir hesabı yönetmek, işletmeniz zaman içinde değiştikçe sürekli izleme ve ayarlamalar gerektirir. Bu seçeneğin sunduğundan daha pratik bir şey arıyorsanız, ancak yine de Google Ads’in otomatik özelliklerinin avantajlarından yararlanmak istiyorsanız, bunun yerine, aşağıda ele alınacak olan Dönüşümleri En Üst Düzeye Çıkarma özellikli Akıllı Teklif’i kullanmayı düşünün.
5. Dönüşümleri En Üst Düzeye Çıkarın
Dönüşümleri en üst düzeye çıkarın herhangi bir tıklama başına ödeme kampanyasının en önemli hedefidir. Bu strateji, dönüşümlerin değerini değil, dönüşüm sayısını en üst düzeye çıkarmaya odaklanacaktır. Google, işletmeniz için dönüşüm sağlama şansı en yüksek olan anahtar kelimelere ve kelime öbeklerine teklif vermek için akıllı teklif verme teknolojisini kullanacaktır.
Dönüşümleri en üst düzeye çıkardığınızda, bütçeniz başına alabileceğiniz en fazla dönüşüm için optimizasyon yapmış olursunuz. Bu, Google Ads’in reklamlarınızı mümkün olan en iyi tıklama başına maliyetle (TBM) dönüşüm gerçekleştirme olasılığı daha yüksek olan kişilere göstereceği anlamına gelir. mağazanızdan veya hizmetinizden satın almak için. Bu müşteriler bir reklama tıklayıp web sitelerinizden birini ziyaret ettiklerinde ve sonunda ürün veya hizmetinizi satın aldıklarında, işlem bir dönüşüm olarak kaydedilir. Örneğin: kayıtlı 100 ziyaretçiniz ve 10 satın alma işleminiz varsa, dönüşüm oranınız 10 olur. %. Ancak, aynı 100 ziyaretçi yalnızca 5 satın almayla sonuçlansaydı, dönüşüm oranınız %5 olurdu.
Bu stratejide EBM belirleme seçeneğini kullanırsanız, bu strateji Hedef EBM ve Hedef ROAS’a çok benzer şekilde çalışır, ancak EBM bölümünü boş bırakırsanız Google, makine öğrenimi sistemlerini kullanarak işletmenizin dönüşümlerini en üst düzeye çıkarmak için bütçenizi kullanır. ve teklifleri otomatik olarak optimize etme.
Kampanyalarınızın dönüşüm sayısı yerine her bir dönüşümün değerine odaklanmasını istiyorsanız, bir sonraki strateji sizin için olabilir.
6. Dönüşüm Değerini En Üst Düzeye Çıkarın
Dönüşüm Değerini En Üst Düzeye Çıkarma stratejisine benzer şekilde, Dönüşüm Değerini En Üst Düzeye Çıkarma, istediğiniz sonuçları elde etmek üzere bütçenizi kullanmak için Google’ın otomatik akıllı teklif stratejisini kullanır. Aradaki fark, bu özel stratejinin her bir dönüşümün değerine odaklanmasıdır.
Örneğin, kampanyalarınız her biri 1.000 ABD Doları gelir sağlayan 2 dönüşüm sağlıyorsa, Google bu stratejiyle her biri 50 ABD Doları değerinde 10 dönüşüm yerine bu iki dönüşümü tercih eder.
Google Ads’de dönüşüm değerini en üst düzeye çıkarmak en önemli hedeftir. Dönüşüm değerini en üst düzeye çıkarmanın birçok yolu vardır, ancak bunlar genellikle dönüşümler için teklif vermeyi veya bir dönüşüm optimize edici kullanmayı içerir. bilmek istiyorsanız Dönüşümü En Üst Düzeye Çıkarma ve Dönüşüm Değerini En Üst Düzeye Çıkarma arasındaki farkardından Google’ın açıklamasını okuyabilirsiniz Burada.
7. Portföy Teklif Stratejileri
Size yol göstermek istediğim son teklif stratejisi, bir Portföy teklifi stratejisi oluşturma seçeneğidir. Portföy teklifi stratejileri, Google tarafından açıklandığı gibi, birden çok kampanyada teklifleri optimize etmenize yardımcı olan otomatik, hedefe dayalı teklif stratejileridir. Performans hedeflerinize otomatik olarak ulaşmanıza yardımcı olurlar ve tek bir portföy teklifi stratejisi kullanan tüm kampanyalar için teklif ayarlarını hızlı bir şekilde değiştirebileceğiniz tek bir yer sağlarlar. Bu seçeneğe pek yönelmiyoruz, ancak belirli bir hedefe ulaşmak için birden çok kampanyadaki verileri kullanmak istiyorsanız portföy teklifi stratejileri gerçekten yararlı olabilir.
Portföy teklifi stratejileri, kampanyalarınızın temel olarak verileri, hedefleri ve hatta bütçeyi paylaşmasına olanak tanır. Yukarıda tartışılan farklı stratejilerin gelişmiş kombinasyonlarını da dağıtabilirsiniz. Bunun bir örneği, bir maks. TBM limiti belirlerken TCPA teklifini kullanabilmeniz, ancak normal TCPA teklif stratejisi kurulumunu kullanarak bir maks. TBM teklifi limiti belirleyememenizdir. Bu seçenekler hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, işte Pixelrush’tan harika bir ek makale.
Portföy teklifi stratejisi seçenekleri, Araçlar ve Ayarlar -> Teklif Stratejileri’nde bulunabilir.
Portföy teklifi stratejileri çok daha karmaşıktır ve bu seçeneği test etmeden önce yukarıdaki bireysel otomatik teklif stratejilerini kesinlikle test etmenizi öneririz.
Çözüm
Kendinizi bir teklif stratejisi uzmanı gibi hissediyor musunuz? Umarız, bu açıklamalarla, hedeflerinize en uygun stratejinin hangisi olduğunu görmek için kampanyalarınızı test etmeye başlayabilirsiniz. Herhangi bir şekilde karar vermeden önce yeterli veri olduğundan emin olmak istediğiniz için, teklif stratejisinden teklif stratejisine geçmeden önce kampanyalarınıza öğrenmeleri için birkaç hafta vermeyi her zaman unutmayın. Otomatik teklif, kampanyalarınıza gerçekten yardımcı olabilir, ancak her zaman takaslar olduğunu unutmayın: Otomatik teklif kullanmak istiyorsanız, sınırlamalarını anlamak ve hangi stratejinin her biri için en iyi şekilde çalışacağına karar verirken ne kadar esneklik olduğunu bilmek önemlidir. kampanya. Mutlu testler!