Google’ın AI Chatbot Bard’ı İçin 6 Arama Tahmini

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Google’ın AI Chatbot Bard’ı İçin 6 Arama Tahmini

Sonsuza dek tamamen değişen arama manzarasından yalnızca kısa bir süre uzaktayız. Google ve Bing, ürünlerini önümüzdeki haftalarda piyasaya sürerken yapay zeka sohbet robotları ufukta beliriyor.

Google CEO’su Sundar Pichai Bard adlı bir chatbot’un “önümüzdeki haftalarda” piyasaya sürülecek. Bing planları da açıkladı ChatGPT’yi arama motorlarına entegre etmek için ve bazı kullanıcılar zaten Bing’i gördü arayüzü test etme.

Peki bu, bir bütün olarak arama ortamı için ne anlama geliyor? SEO’ya nasıl bir etkisi olacak? Kesin olarak bilmemiz mümkün olmasa da, bunun dijital manzarayı nasıl değiştireceğine dair yapabileceğimiz tahminler var. Aşağıda, ileriye dönük neler bekleyebileceğimize dair en iyi tahminlerimden bazıları yer almaktadır.

Tahmin #1: Chatbot Bilgi Kaynaklarından Alıntı Yapacak

Bu içgörü ilk olarak bana harika Kevin Indig tarafından işaret edildi. Geçenlerde bunun bir baskısını okudum Büyüme NotuAI’yı Aramaya entegre etmeye yönelik ilk girişimler”.

Bu makalede, doğrudan yapay zeka sohbet botlarını kullanan arama motorlarının erken sürümlerinin nasıl zaten mevcut olduğunu tartışıyor. Chatbot teknolojilerinin yasal nedenlerle ve kapsamlı deneyimler sunabilmeleri için kaynak göstermeleri gerekebileceğini not ediyor.

Bu bana, Google’ın şu anda öne çıkan snippet sonuçlarını nasıl işlediğini, sonuçları doğrudan SERP’lere gömdüklerini, ancak içeriği kazıdıkları makaleden alıntı yaptıklarını hatırlatıyor.

Kevin’in makalesinde, zaten yapay zeka sohbet robotu işlevlerini kullanan birkaç arama motorundan bahsediyor ve bunları Google’ın piyasaya sürülmesinin nasıl görünebileceğinin MVP’lerine benzetiyor. Bahsettiği biri, sen.comGoogle’ın chatbot’unun nasıl görünebileceğinin potansiyel bir uygulaması olarak dikkatimi çekti.

CNBC’den gelen rapor, Google’ın sohbet robotunun potansiyel tasarımlarından birinin, işlevselliği “doğrudan ana arama çubuğunun altına yerleştirerek mevcut “Kendimi şanslı hissediyorum” çubuğunun yerine nasıl yerleştirdiğinden bahsetti.

Bu, You.com’un ana sayfasındaki yapılanmasına benzer:

You.com’u erken bir AI-chatbot MVP’si olarak düşünürsek, en azından bu işlevselliğin Google gibi platformlarda nasıl görünebileceği konusunda yol gösterici bir ışık olabilir. Sonuç olarak, hangi içgörülerin elde edilebileceğini görmek için platformu kullanarak farklı testler yapmaya karar verdim.

İşte “En iyi koşu ayakkabısı nedir” yazdığımda örnek bir sonuç. Kevin’in belirttiği gibi, sonuçlardaki gerçeklerin hem metinde hem de cevabın altındaki referanslar bölümünde nasıl alıntılandığını görebilirsiniz.

Buna daha fazla kanıt sağlamak için, Google’ın Bard’ın ilk tanıtımlarında mobil cihazlarda bir “Daha fazlasını okuyun” bölümü gösteriliyor. Burada öne çıkan resmi, logoyu, başlık etiketini ve bir açıklamayı doğrudan cevaba çekiyor gibi görünüyor:

Bu son derece önemlidir çünkü bu, “bir sohbet robotunda görünürlüğün” neye benzediğinin temelini oluşturabilir. İki temel fırsat alanı dahil edilecek:

  1. Cevabın kendisi
  2. Alttaki alıntılar

Markanız bir chatbot platformunda nasıl görünür olunacağını merak ediyorsa, bu ilk yöntem olabilir (ancak daha fazlasının olacağından şüpheleniyorum). Yanıtlarda sitenize atıfta bulunulması, bir sohbet robotunun hem marka bilinirliğini hem de site trafiğini artırmasının birincil yolu olabilir.

Tahmin #2: Chatbot Yanıtları, Toplayıcı Sitelerden Büyük Bir Şekilde Etkilenecek

Dolayısıyla bir sonraki mantıklı soru, “Web sitem nasıl Google’ın seçtiği web sitesi olabilir?” olur. Bir önceki “En iyi koşu ayakkabısı hangisidir?” sorusu örneğine geri dönelim.

Chatbot bize en iyi koşu ayakkabılarının “Nike Air Zoom Pegasus 39”, “New Balance Fresh Foam X 1080” ve “Brooks Glycerin 20” olduğunu söylüyor ve sonuçları doğrudan yanıtın kendisinde ek açıklamalar ve kaynakça tarzı bir bölümde aktarıyor. altta.

Tavsiye Edilen:  Bir Başlangıç ​​İçin İçerik Pazarlama Neden Yerel Reklamcılığı Sorgulamanıza Neden Olur?

Referans verdiği alıntılara gittiğimde, Tom’s Guide’da tam olarak bu üç modele en iyi ayakkabılar olarak atıfta bulunan bir bağlı kuruluş makalesine yönlendiriliyorum.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu makale “en iyi koşu ayakkabıları” için You.com’un ilk sayfasında (en altta da olsa) yer alıyor.

Başka bir örnekte, You.com’a Raleigh’deki en iyi barbekü restoranının ne olduğunu sordum. Bana “The Pit Authentic Barbecue”, “Ole Time Barbecue” ve Clyde Cooper’s Barbecue diyor ve TripAdvisor ve Yelp’ten makalelere atıfta bulunuyor.

TripAdvisor gibi bu sitelere bakıldığında, You.com’un önerdiği 1 ve 2 numaralı işletmelerin tamamen aynı olduğu görülüyor.

Yaptığım testlerden, You.com’un yanıtları toplayıcı sitelerde ilk sayfada bulduğu en üst düzey içerikten alması muhtemel görünüyor. Açıkçası, bilgileri çekmek için bazı veri kaynaklarına ihtiyacı var, bu nedenle kullanıcılara gösterecek kadar güvenilir bulduğu makaleler mantıklı bir sonuç gibi görünüyor.

Google gibi bir arama motorunda durum böyleyse, toplayıcı ve bağlı sitelere bugün sahip olduklarından daha fazla güç verecektir. Arama motorlarında şimdiden büyük bir değişim oldu. toplayıcı siteleri tercih et ve bilgileri bir araya getirmek için rutin olarak gerekli olan bir sohbet robotu bunu artırabilir. Bu, özellikle, ürünlerin yaratıcıların komisyon kazanabildiği ve piyasadaki en iyi ürünler olmayabileceği ürünleri yansıttığı bağlı siteler söz konusu olduğunda endişe vericidir.

Ancak, bu yeni bir arama gerçeği olabilir. Güçlü olma eğiliminde olan bağlı kuruluşlarla ortaklıkları olan siteler “midye SEO” arama motorları yanıt vermek için bu kaynaklara dayandığından, üçüncü taraf platformlarda (Yelp, G2, Trip Advisor’ı düşünün) rekabet avantajı olacaktır.

Ancak, Google’ın “sonuçlarda daha derine inebileceğine” ve bilgileri “ilk sayfadan sonra” sunma olasılığının daha yüksek olacağına inanıyorum. Hatırlamak pasaj indeksleme? Snippet yanıtlarını sunmak, bu uygulama için mükemmel bir kullanım durumu olabilir.

Tahmin #3: Başlık Etiketleri ve Görseller Chatbot Tıklama Oranları İçin Önemli Olacak

Bir Google sohbet robotu kaynaklardan alıntı yaparsa, bazı türde sayfa düzeyinde bilgileri doğrudan arayüze çekmesi gerekir. Şu anda You.com’da her alıntı hem başlık etiketi hem de URL aracılığıyla alınmaktadır. İşte ona “macbook air vs pro” diye sorduğum bir örnek

Uzun süredir devam eden başlık etiketi tercihleri ​​göz önüne alındığında, Google’ın bu bilgileri nasıl çekeceği tam olarak bilinmemekle birlikte, devreye gireceğini varsaymak mantıklıdır. Bu, “tıklanabilir” başlık etiketlerinin ve URL yapılarının her zamankinden daha önemli hale gelebileceği anlamına gelir.

Siteniz artık diğer 10 site ve bir dizi zengin sonuçla tıklama için rekabet etmiyor olabilir. Bunun yerine, çok daha sınırlı sonuçlara karşı rekabet ediyor olabilirsiniz. Bu, soru için en iyi şekilde optimize edilmiş başlık ve URL’ye sahip sonucun kazanan olacağı anlamına gelir.

Yukarıdaki örnekte, Apple’ın sonuçta nasıl iyi konumlandırılmadığına dikkat edin. CNN ve Forbes, soruyla doğrudan ilgili başlık etiketlerine sahipken, Apple sonucu, başlık etiketindeki farklılıklardan bahsetmez ve bunun yerine “Mac – Modelleri Karşılaştır | Apple” başlık etiketi ve parametreleştirilmiş bir URL olarak. Sonuç olarak, yanıta dahil edilmelerine rağmen bu trafik/dönüşüm fırsatını kaçırabilirler.

Ayrıca görseller, chatbot yanıtlarından gelen tıklama oranlarında çok önemli bir rol oynayacaktır. Google örneğine geri dönersek, ilk sonucun öne çıkan bir resim içerdiğine dikkat edin. Bunu yalnızca metin tabanlı olan Quora sonucuyla karşılaştırın.

Tavsiye Edilen:  Berbat, Korkunç, İyi Değil, Çok Kötü Bir Blog Yazısı Nasıl Yazılır?

Google’ın bu alıntıları nasıl sunduğunu yakından izlemek isteyeceğiz. Başlık etiketlerini ve URL’leri doğrudan chatbot’a aktarırsa, pazarlamacıların bu öğeleri hem geleneksel sonuçlardaki sıralamadan hem de chatbot’taki TO perspektifinden dikkate almaları gerekir.

Tahmin #4: Arama Davranışı Daha Uzun Kuyruklu Anahtar Kelimelere Doğru Kayacak

Bir chatbot uygulamasının getireceği en ilginç değişikliklerden biri, tüketici arama davranışını nasıl etkileyeceğidir. Geleneksel sonuçlar yerine kaç kişi chatbot ile etkileşim kurmayı tercih edecek? Kullanıcılar her ikisini de kullanacak mı ve eğer öyleyse, chatbot’tan çıkıp sonuçlara girdiklerinde arama davranışları nasıl değişiyor?

ChatGPT benzeri botlar, kullanıcılara sorularına bilgilendirici yanıtlar vermede harika görünüyor. Ancak, geleneksel bir arama motorunun derinlemesine araştırma yapma yeteneğinden yoksundurlar.

Örneğin, bir kullanıcı bir ürünü araştırıyorsa, genel bir anlayış kazanmak için sohbet botunu kullanabilir ve ardından daha derin ürün araştırması yapmak için arama motoruna geçebilir. Orada, incelemeler, fiyat karşılaştırmaları, ürün ayrıntıları ve çok daha fazlası gibi bir sohbet robotunun o kadar hızlı üretemeyeceği içeriği bulabilirler.

Örneğin, kullanıcı yolculuğu şöyle görünebilir:

  1. Chatbot sorusu 1: “Koşu ayakkabısı türleri nelerdir?”
  2. Chatbot’un 2. sorusu: “Denge ayakkabıları nedir?”
  3. Arama: “en iyi denge ayakkabıları”

Bu fazlasıyla basit bir örnek ama umarım tüketicilerin hibrit arama ile nasıl etkileşime girebileceğini gösterir. Bilgisel bir anlayış kazanmak için chatbot’u kullanmak ve ardından bir chatbot’un onlar için verimli bir şekilde yanıtlayamayacağı daha spesifik uzun kuyruklu sorgularla daha derine inmek.

Pazarlamacıların buna bakabilmesinin bir yolu, Arama Konsolu verilerini kullanmak olacaktır. Yakın gelecekte bir sohbet robotu piyasaya sürülecekse, uygulama tarihinden önceki ve sonraki sorgu verilerini karşılaştırmak ilginç bir alıştırma olacaktır. Tıklamalarda ve gösterimlerde önemli düşüşler gören sorgu türleri nelerdir? Kullanıcıların artık daha sık arama eğiliminde olduğu sorgular var mı?

İnsanların geleneksel arama motorlarını kullanma biçiminde bir değişiklik olacak ve Search Console, her yerdeki pazarlamacılar için paha biçilmez bir veri kaynağı olacak.

Tahmin #5: Google, Sonuçları Daha Görsel Hale Getirmeyi Planlayacak, Ancak Hizmet Maliyetleri Bunu Yavaşlatacak

ChatGPT ile olan etkileşimlerimiz, bir chatbot sorgusunu öncelikle metin tabanlı olarak görmemize yol açsa da, Google’ın bunu değiştirmeyi planlayacağını tahmin ediyorum. Yıllar boyunca, Google’ın kullanıcılara çok daha görsel bir deneyim sunmak için arama konusunda agresif adımlar attığını gördük. Popüler ürünler, oynanabilir videolar, yeni en çok okunan haberler düzenleri Liste uzayıp gidiyor.

Bu, Google’ın chatbot sonuçlarını kullanıcılar için görsel olarak daha ilgi çekici hale getirmesinin bir mesele olmadığına inanmamı sağlıyor. Bu, görüntü kalitesi, incelemeler ve yapılandırılmış veriler gibi öğelerin bir sohbet robotu görünürlüğü açısından önemli hale geleceği anlamına gelir.

Tek sınırlayıcı faktör, bu farklı unsurları platformlarına dahil etmenin maliyeti olacaktır. Kevin’in makalesinde, “ChatGPT’nin bir milyon kullanıcı için bakımının günlük maliyetinin 100.000 ABD doları olduğunu” belirtiyor. Bu, arama devi için kuruşlar olsa da, işlenen kullanıcı ve sorgu sayısını önemli ölçüde artırdığınızda bu maliyetlerin ne olacağını bir düşünün.

Bard duyurusundaki önemli bir bilgi, Google’ın serbest bırakılacak LaMDA’nın “hafif model versiyonu. Bu çok daha küçük model, önemli ölçüde daha az bilgi işlem gücü gerektirerek daha fazla kullanıcıya ölçeklendirme yapmamızı sağlayarak daha fazla geri bildirim almamızı sağlıyor”. Bu belki de Google’ın sohbet robotunu kullanıma sunması ve yeni özellikleri yinelemeye devam etmesi konusundaki en büyük sınırlamadır. Platformu çalıştırmak ve diğer Google arama biçimlerini entegre etmek önemli bir maliyet getirecektir.

Tavsiye Edilen:  ChatGPT ve e-kitap özetleri için yapay zeka tarafından oluşturulmuş içerik potansiyeli

Tahmin #6: Marka Her Zamankinden Daha Önemli Olacak

Daha önce de belirttiğimiz gibi, toplayıcı siteler, AI güdümlü bir chatbot tarafından oluşturulan yanıtlarda büyük bir rol oynayabilir. Ancak Google, You.com gibi daha az güvenilir arama motorlarına göre çok büyük bir avantaja sahiptir. Google’ın Bilgi Grafiği tek bir sayfanın içeriğinden ayrı olan bilgi anlayışını temsil eder. Google’ın topladığı verilerin “dahili ansiklopedisi” olarak hizmet eder.

Bunun basit bir örneği, “yılbaşı filmleri” aramasıdır. Google, Bilgi Grafiğinden alınan verileri kullanarak film küçük resimlerini doğrudan arama sonuçlarında sunar:

“Pazarlama otomasyonu platformları” için arama yaptığımda işte başka bir örnek. En alttaki “İlgili Aramalar” bölümünde Google, bu konu kategorisine uyan teknolojilerin logolarını çeker. Bu muhtemelen Bilgi Grafiğinden alınmıştır:

Bilgi Grafiği, tek bir sayfanın içeriği kadar kolay etkilenemeyen bir şeydir. Aşağıdakiler gibi çeşitli veri kaynaklarından çekilen bir bilgi koleksiyonudur:

  1. Web sitenizdeki içerik
  2. Üçüncü taraf referansları
  3. Dış bağlantılar
  4. Tüketici arama davranışı
  5. Güven sinyalleri
  6. Verileri inceleyin
  7. Vikipedi verileri

Genel olarak, bireysel bir markanın dijital varlığının ne kadar güçlü olduğunun bir yansımasıdır.

Birisi Google’ın sohbet botuna “En iyi pazarlama otomasyon platformu nedir?” Kazanan, yıllardır dijital varlığına yatırım yapan ve web sitesini bu konuyla ilişkilendiren markalar olacak.

Bu nedenle Google, site uzmanlığına sahip olmaktan bahsederken önemlidir. Google, sitenizi gerçekten o alanda otorite olarak görüyorsa, markanızı doğrudan kullanıcılara gösterme konusunda daha emin olacaktır.

Kullanıcıların bir chatbot’a doğrudan en iyi ürünlerin ne olduğunu sorduğu kritik an söz konusu olduğunda, marka gücünüz Google’ın vereceği yanıtın çok önemli bir bileşeni olacaktır.

Çözüm

Geleceğin tam olarak ne getireceğini bilmemiz mümkün olmasa da, bu yeni bilgi sağlama araçlarıyla sektörümüzün geleceğinin neye benzeyeceği konusunda eğitimli tahminler yapabiliriz. Sektörümüzde son derece heyecan verici bir dönem ve belki biraz da korkutucu. Bununla birlikte, yeni teknolojilerin değişimini ve arama davranışlarını benimseyen markalar, sürünün önüne geçmek için kendilerini harika bir konuma getirecekler.

Chris Long Hakkında

Chris Long, Go Fish Digital’de Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısıdır. 9 yılı aşkın deneyimiyle Chris, Google’ın algoritması ve web teknolojisine ilişkin derin bir anlayışla müşterilerin organik trafiği iyileştirmelerine yardımcı olmak için benzersiz sorunlar ve gelişmiş arama durumları üzerinde çalışır. Chris, GEICO, Adobe ve The New York Times gibi müşteriler için arama stratejileri konusunda tavsiyelerde bulundu. Moz, Search Engine Land ve Search Engine Journal’a katkıda bulunmaktadır. Ayrıca SMX East ve BrightonSEO gibi endüstri konferanslarında konuşmacıdır.