Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Hemen Başvurabileceğiniz 8 Güçlü Shopify Hız Optimizasyonu İpucu
Hızlı bir sitenin iş için iyi olduğu kabul edilen bir bilgeliktir. Shopify mağazanızın hızlı olması gerektiğini biliyorsunuz.
Peki Shopify mağazanızı daha hızlı hale getirmek için ne yapabilirsiniz? Peki mağazanızın hızı müşterilerinizin mağaza deneyiminizi nasıl etkiliyor?
Ve en önemlisi, dönüşümleriniz ve geliriniz üzerinde nasıl bir etkisi var?
Bugün Shopify hız optimizasyonu konusuna ve hem hızlı hem de zengin, benzersiz bir müşteri deneyimine sahip bir çevrimiçi mağaza oluşturmak için gerekenlere dalıyoruz.
#cta-visual-pb#
Shopify mağazaları için sayfa hızı neden önemlidir?
Hızlı yüklenen sayfalar ve hızlı bir site yalnızca sahip olunması gereken hoş şeyler değildir.
Hantal bir çevrimiçi mağaza, markanız için gerçek bir sorundur ve dönüşümleriniz ve müşteri yaşam boyu değeriniz açısından ciddi sonuçlar doğurabilir.
- Beşte bir Müşteriler koydu yavaş yüklenen sayfalar hayal kırıklıkları listesinin başında yer alıyor çevrimiçi alışveriş yaparken.
- Aynı anket müşterilerin %46’sının markayı zayıf teknoloji altyapısına sahip olmakla suçluyor.
- Çevrimiçi mağazanız bir saniyede yükleniyorsa, dönüşüm oranınız şöyle olacak: beş kat daha yüksek 3 saniyede yüklenenden daha fazla.
Ve hepsi bu değil.
Sitenizin yüklenmesi yavaşsa reklam maliyetleriniz daha yüksek olacaktır. Google sitenize bir “kalite puanı” hız ve kullanıcı deneyimine dayanmaktadır.
Müşterileri oyalayan ve tıklama oranlarınızı olumsuz yönde etkileyen yavaş sayfalar, Google’ın siteyi nasıl algıladığını etkiler. reklam kalitesi sitenizin.
Google, sitenizin kalitesiz olduğuna karar verdiğinde reklamlarınız daha kötü konumlara gelecek ve size daha fazla maliyet getirecektir.
Hızlı bir Shopify mağazasının avantajları
Ancak yavaş bir sitenin tehlikelerinden korkmak yerine Shopify hız optimizasyonunuzu doğru yaptığınızda yapabileceğiniz harika şeyler konusunda heyecan duyun.
- Daha fazla satış yapacaksınız. Daha hızlı siteler = daha fazla dönüşüm. Mantıklı. Sayfalarınızın yüklenmesi ne kadar uzun sürerse, bir sonraki sayfaya geçmek için o kadar az ziyaretçi beklemeye istekli olur. Google, mobil cihazlarda yüklenmesi iki saniyeden kısa süren bir sitenin %15 daha iyi dönüşüm oranı iki saniyeden uzun süren sitelere göre.
- Daha düşük hemen çıkma oranları. Açılış sayfasından ürün sayfasına ve ödeme işlemine kadar müşteri yolculuğunun her adımında, sitenizin yüklenmesi uzun sürerse potansiyel müşterilerinizden bazılarını kaybedersiniz.
- Daha iyi SEO performansı. Hız başlı başına önemlidir. Ancak bunun aynı zamanda Google’ın sitenizi nasıl sıraladığı üzerinde de etkisi vardır. Hız bir sıralama faktörü bir süredir bu, genel müşteri deneyiminizi ölçen puan matrisinin bir parçası. Yani siteniz ne kadar hızlı olursa, arama sonuçlarında o kadar üst sıralarda yer alırsınız.
- Daha memnun müşteriler. Yavaş siteler = sinirli müşteriler. Ziyaretçiler sitenizi hızlı ve sorunsuz bir şekilde incelemek ister. Her yeni sayfaya gittiklerinde beklemek zorunda kalırlarsa, bir rakibe sıçrayacaklardır. Müşteri memnuniyetini oluşturmak zordur ancak kaybetmek kolaydır. Bir kez gittikten sonra bir daha geri dönmeyebilirler. Tekrar iş alma şansınızı artırmak için müşteri yolculuğunu hızlı ve kusursuz hale getirin.
Yavaş bir Shopify mağazasının en yaygın nedenleri nelerdir?
Resim: Unsplash
Peki mağazanızı yavaşlatan ne olabilir?
Ne arayacağınızı bilmek, Shopify mağazanızı daha hızlı hale getirmenin başlangıç noktasıdır. Sitenizi yeni başlıyorsanız veya yeniden tasarlıyorsanız, çevrimiçi markaların düştüğü yaygın tuzakların farkında olmak, aynı hataları yapmanızı engelleyecektir.
Çevrimiçi mağazaları yavaşlatan başlıca şeyler şunlardır:
- Çok fazla uygulama. Mağazalar daha fazla işlevsellik arayışı içinde birden fazla uygulamaya yöneliyor. Ancak birkaç uygulama eklemek sitenize çok sayıda ekstra kod ekleyerek yükleme sürelerini önemli ölçüde yavaşlatır.
- Tema sorunları. Çevrimiçi işletmeler genellikle marka kimlikleriyle eşleşen benzersiz bir tema ister, ancak kötü yazılmış veya aşırı kodla özelleştirilmiş temaların yüklenmesi çok daha uzun sürer.
- Büyük resimler. Görüntülerini optimize edemeyen siteler, yavaş şeritte bir hayata mahkumdur. Elbette canlı, ilgi çekici bir web sitesi oluşturmanız gerekiyor ancak büyük, ağır görsellerin aşırı kullanımı sorunlara neden olabilir.
- Mobil optimizasyon eksikliği. Mobil ziyaretçiler özellikle yavaş yüklenen sitelere karşı hoşgörüsüzdür. Bu, içeriklerinin ve düzenlerinin mobil cihazlarda nasıl göründüğüne dikkat etmeyen birçok çevrimiçi mağaza için talihsiz bir durumdur. Sayfada atlayan büyük, gereksiz öğeler müşteriler için kesin bir itici güçtür.
Temel Shopify sayfa hızınızı nasıl bulabilirsiniz?
Sitenizin ne kadar iyi performans gösterdiğinden emin değilseniz bunu öğrenmenin yolları vardır.
Shopify, müşterilere kendi özel hız test cihazını sunar ve kullanabileceğiniz başka birçok çevrimiçi teşhis aracı da vardır.
Shopify online mağaza hız raporu nedir?
Shopify, müşterilerine aşağıdaki verilere dayalı olarak özel bir hız raporu sunar: Google Deniz Feneri.
Shopify çevrimiçi hız testi raporu ana sayfanızın puanları ile en çok trafik alan koleksiyon ve ürün sayfalarınızın puanlarını birleştirir.
Daha sonra, Shopify mağaza sahipleri için bağımsız bir Lighthouse hız testinden daha yararlı olan bir ortalama puan raporu üretir.
Başka hangi hız testleri var?
Shopify kendi testini sunsa da, sitenizin ne kadar iyi performans gösterdiğine dair size ekstra bilgiler verecek başka testler de mevcut. Site hızının genel bir resmini elde etmek için mağazanızı bu testlerden birkaçına tabi tutmalısınız:
Google Deniz Feneri
Shopify, testini Lighthouse’a dayandırıyor ancak yine de orijinaline gitmeye değer.
Bu sana verecek sitenizdeki herhangi bir sayfanın nasıl performans gösterdiğinin anlık görüntüsübirleştirilmiş bir sonuçtan ziyade. Ayrıca SEO performansınızı geliştirmenize yardımcı olacak bazı etkileyici analiz araçlarına da sahiptir.
Sayfa Hızı Analizleri
Bu test size siteniz için genel bir puantek tek sayfalar yerine.
Ayrıca, bir sayfadaki içeriğin ilk ve son parçalarının yüklenmesi için geçen süre gibi, Google’ın sitenizin hızını ve kullanıcı dostuluğunu analiz etmek için kullandığı metriklere ilişkin puanları da verir.
GTMetrix
Bu araç, PageSpeed ile aynı bilgilerin çoğunu sunar ve ayrıca testin yerini değiştirmenizi sağlar böylece sitenizin dünyanın farklı yerlerinde nasıl performans gösterdiğini görebilirsiniz.
Ücretsiz sürümde yedi, ücretli planda ise 20 konum elde edersiniz.
Pingdom Hız Testi
Bu kazanmak için harika bir araçtır sitenizin zaman içindeki performansının ayrıntılı bir resmi.
Pingdom, belirli bir zaman diliminde sitenizde testler gerçekleştirir. Pingdom’un sitenizi ne sıklıkla kontrol edeceğine ve kontrolleri ne kadar süreyle çalıştıracağına karar verebilirsiniz.
İyi ve kötü puanlar
İçin Sayfa Hızı Ve Deniz feneripuanlar şu şekilde dağılıyor:
- 0-49 = zayıf
- 49-89 = iyileştirilmesi gerekiyor
- 90-100 = iyi
Puanlarınız her zaman ‘iyi’ notuna ulaşmayacaktır. Farklı sayfalar ve kategoriler için puanlarınızın farklı olacağını göreceksiniz.
Bu beklenen bir durumdur.
Aslında bu araçların en önemli özelliklerinden biri, Shopify mağaza hızının nasıl artırılacağına dair analizler ve bu noktaya ulaşmak için kullanabileceğiniz düzeltmeler sunmalarıdır.
Pingdom ayrıca size 0-100 arasında bir puan veriyor, bu sefer bir not (A, B, C vb) eşliğinde, böylece genel puanınızı kolayca anlayabilirsiniz. Açıkçası, notunuz ne kadar yüksek olursa puanınız da o kadar iyi olur.
GTMetrix performans ve yapı için size genel bir not ve yüzde puanı verir.
İyi bir puan almak, kötü bir puan almaktan açıkça daha iyi olsa da, bu test araçlarının en üst seviyesine ulaşamıyorsanız, çok da moraliniz bozulmasın.
Müşterileriniz Lighthouse veya Pingdom puanınızın ne olduğu pek umurlarında değil; sadece sitenizde hızlı ve kolay bir şekilde dolaşabilmek istiyorlar.
Tüm bu araçların size sunduğu en önemli metrik yükleme zamanı. Diğer her analiz parçası, sayfa yüklemenizi ve site yükleme sürelerinizi iyileştirmeye yönelik olmalıdır.
Mobil optimizasyon ve sayfa hızı
Resim: Unsplash
Google tamamen mobil önceliklidir 2020’den beri.
Bu, sitenizin masaüstünde nasıl performans gösterdiğini analiz etmeden önce mobil site hızınızı puanladığı anlamına gelir. Ve Google’ın sizi nasıl sıraladığına bakılmaksızın, yaklaşık %60 Trafiğinizin %’si mobil cihazlardan gelen ziyaretçilerden olacak.
Bu nedenle, sitenizin mobil cihazlarda iyi performans gösterdiğinden emin olmak, genel olarak iyi bir sayfa hızı puanı için çok önemlidir.
Pagespeed Insights testinizi gerçekleştirdiğinizde, sonuçlar mobil ve masaüstü versiyonlara ayrılmıştırböylece mobil hızı aşıp aşmadığınızı veya sitenizin doğru yönde biraz ilerlemeye ihtiyacı olup olmadığını görebilirsiniz.
Mobil sayfalarınızı AMP’ye (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) dönüştürmeye değer olup olmadığını da düşünmelisiniz. Bunlar, Google’ın önbelleğe aldığı ve yükleme sürelerinin etkili bir şekilde anlık olmasını sağlayan sayfalardır.
Aşağıda göreceğimiz gibi, AMP kullanıp kullanmayacağınıza karar verirken dikkate alınması gereken bazı faktörler vardır ancak bu kesinlikle mobil sitenizdeki sayfaların hızını önemli ölçüde artırmanın bir yoludur.
#cta-visual-pb#
Uygulamaya başlamak için 8 Shopify hız optimizasyonu ipucu
Peki mağazanızın hızı sizi yarı yolda bırakıyorsa bu konuda ne yapabilirsiniz? Shopify web sitenizi nasıl hızlandıracağınızı size gösterecek sekiz ipucundan oluşan bir liste hazırladık.
Enerjinizi doğru yere yönlendirmenize yardımcı olmak için her bir ipucunun yararlılığını aşağıdakilere bakarak değerlendirdik: mağazanız üzerinde yaratacağı etki ve uygulamanın ne kadar zor olduğu ile karşılaştırıldı.
Daha sonra bunları buna göre sıraladık.
1. İpucu: Resimlerinizi optimize edin
Resim: PANGAIA
Resimlerinizin hızlı bir site için optimize edildiğinden emin olmak muhtemelen site hızınızı artırmak için yapabileceğiniz en büyük şeydir. Aynı zamanda ulaşılması en kolay olanıdır.
Zengin görseller içeriğinizi sergilemek için harikadır ancak gereken aşırı yükleme süresi Shopify performansınızı düşürdüğünde o kadar da iyi değildir.
Shopify, site hızı için bir ‘arıza güvenliği’ ile birlikte gelir: ana sayfanıza 25’ten fazla farklı bölüm veya koleksiyon sayfalarınıza 50’den fazla farklı ürün eklemenize izin vermez.
Ancak bu, sitenizin gerçekten hantallaşmasını önlemek için yalnızca bir destektir.
Resimlerinizin yükleme sürenizi yavaşlatmasını önlemek için yapabileceğiniz birçok başka şey vardır:
- Mümkün olduğunda daha düşük çözünürlüklü görseller kullanın. Görüntü kalitesi ve hız arasında bir denge kurmanız gerekir. Çoğu zaman aynı etki daha düşük çözünürlüklü görüntülerle de elde edilebilir.
- Resimlerinizi tembel yüklemeye dönüştürün. Bu, görsellerinizin, ekranın alt kısmındaki bir sayfaya ağır görsel dosyaları yüklemek yerine yalnızca ziyaretçiler görsellere kaydırdığında yükleneceği anlamına gelir.
- Resimlerinizi her cihaz için optimize edin. Mobil görsellerinizin daha küçük olduğundan ve ekrana tam sığdığından emin olun.
- Daha az görsel kullanın. Bu yüksek çözünürlüklü fotoğrafların her birine gerçekten ihtiyacınız var mı? Bunu yapmak zor olabilir, ancak ürünlerinizi gerçekten sergileyen görseller seçin, böylece çok fazla ürün kullanmak zorunda kalmazsınız.
Shogun Sayfa Oluşturucu burada hayatınızı kolaylaştırabilir; yerleşik görüntü optimizasyon ayarlarına sahiptir ve çoğu görüntü varsayılan olarak geç yüklenir.
2. İpucu: Uygulamalarınızı azaltın
Mağazanızı oluştururken ekstra uygulamalar kaçınılmazdır. Uygulamalar sitenizin sorunsuz çalışmasına yardımcı olabilir ve müşterilerin şunları yapmasını kolaylaştırabilir:
- Sepete ekle
- Videoları oynat
- Ürün incelemelerine bakın
- Özel tekliflerin ne kadar süreyle geçerli olduğunu görün
Buna ek olarak başka birçok kullanım durumu vardır ve mağazanızın ihtiyaçlarına bağlı olarak kendinizi az ya da çok özel uygulamalar yüklerken bulacaksınız.
Ancak uyaralım: Uygulamalar müşteri deneyimini iyileştirme ve dönüşümleri artırma konusunda harika olsa da, Sitenize koyduğunuz her uygulama arka planda biraz daha fazla kod ekler.
Ziyaretçiler sayfalarınıza geldiğinde, tarayıcılarının tam olarak yüklenebilmesi için bu kodun tamamını alması gerekir.
Bu nedenle yalnızca sitenizin düzgün çalışması için gerekli olanı eklemelisiniz.
İşlevselliği tek seferlik geri sayım sayaçları, afişler vb. ile parça parça bir araya getirmek yerine Shogun Page Builder gibi çok işlevli uygulamaları seçmek de önemlidir.
3. İpucu: Temanızı aşırı karmaşıklaştırmayın
Kredi bilgileri: Shopify
Şafak Shopify’ın hız için önerilen temasıdır. Şafak, diğer özel Shopify temalarının üzerine inşa edildiği ‘temel’ temadır.
Shopify’ın kendisi tarafından oluşturulduğu için site hızı açısından oldukça iyi optimize edilmiştir.
Dawn’da ne kadar çok değişiklik ve özelleştirme yaparsanız temanıza o kadar çok kod eklersiniz.
Tüm bu küçük değişiklikler bir araya geliyor ve siz farkına bile varmadan şişmiş, yavaş hareket eden bir siteyle karşı karşıya kalıyorsunuz.
Temanızı kullanıcı deneyimi için ihtiyaç duyduğunuz temel unsurlara indirgediğinizde Shopify sitenizi önemli ölçüde hızlandıracaksınız.
İçerik odaklı bir markaysanız, bu kullanıcı deneyimi temelleri oldukça önemli olabilir. Hızlı bir siteyi korurken aynı zamanda benzersiz ve unutulmaz bir müşteri deneyimi yaratmanız gerekiyor.
Bu sorunu çözmenin bir yolu, özelleştirilebilir içerik blokları ve benzersiz sürükle ve bırak öğeleri kullanarak sitenizi oluşturmanıza olanak tanıyan Shogun Sayfa Oluşturucu gibi kodsuz bir sayfa oluşturucu kullanmaktır.
Şişirilmiş kodlama gereklilikleri olmadan sorunsuz ve tutarlı bir müşteri deneyimi elde edersiniz.
4. İpucu: Tek bir kahraman görseli kullanın
Kredi bilgileri: Nuun
Birden fazla görselin yer aldığı dönen karuseller, ziyaretçilerin tarayıcılarının birçok büyük dosyayı yüklemek için daha fazla çalışması gerektiği anlamına gelir.
Bunun yerine, ağır işleri yapmak için iyi tasarlanmış bir ürün görseli kullanın, böylece müşterinizin cihazlarının bunu yapmasına gerek kalmaz.
5. İpucu: Bozuk bağlantıları yeniden yönlendirin
Sitenizde çalışmayan bir dahili bağlantınız varsa sayfa yüklenmeye çalışacaktır ancak sonunda başarısız olacaktır. Tüm bu yükleme etkinliği günlüğe kaydedilir ve genel site hızınızı düşürür.
Web’de bozuk bağlantıları kontrol etmenize olanak tanıyan çeşitli araçlar vardır. Ahrefler örneğin iyi bir tane sağlar.
Suçluları bulduğunuzda onları çalışan web sayfalarına yönlendirmelisiniz. Shopify’da bunun nasıl yapılacağına ilişkin adım adım bir kılavuz bulunmaktadır.
Bu ipucu biraz daha fazla çalışma gerektirse de yapmaya değer: Müşteriler 404 hata sayfasına gittiklerinde veya bir yükleme ekranıyla karşılaştıklarında bundan hoşlanmazlar.
6. İpucu: Kodu Google Etiket Yöneticisi ile izleyin
Google Etiket Yöneticisi (GTM), mevcut site analizlerinizi Google etiketleriyle değiştirmenize olanak tanıyan bir araçtır.
Sitenizde çok sayıda analiz aracı taşımak sitenizi önemli ölçüde yavaşlatabilir; bu nedenle hepsini tek bir ‘kapsayıcıda’ gruplamak Shopify mağazanızın hızını artıracaktır.
Bu kesinlikle listemizdeki en kapsamlı Shopify optimizasyon ipuçlarından biridir, ancak nispeten teknoloji meraklısı mağaza sahiplerinin yeteneklerinin ötesinde değildir.
Tam bir nasıl yapılır kılavuzu mevcuttur. Shopify yardım merkezi.
Burada bir uyarı: Müşterilerin sitenizi nasıl kullandığını ve sayfalarınızın ne kadar iyi performans gösterdiğini analiz etmek işletmeniz açısından çok önemlidir; bu nedenle, yalnızca ne yaptığınızdan eminseniz GTM’ye dahil olun.
7. İpucu: Shopify’ın yazı tiplerini kullanın
Shopify bir kullanışlı liste Mağazanızda kullanabileceğiniz yazı tipleri. Diğer yazı tiplerini de kullanabilirsiniz ancak çok fazla özelleştirirseniz siteniz yavaşlayabilir.
Hızı optimize etmek için Shopify sistemi yazı tiplerine bağlı kalın.
Buna bağlı kalmak oldukça kolaydır ancak buradaki diğer tavsiyelerden bazıları kadar büyük bir etkiye sahip olmayacaktır. Bunu daha çok Shopify sayfa hızı optimizasyonuna yönelik en iyi uygulama olarak düşünün.
8. İpucu: Hızlandırılmış Mobil Sayfaları kullanmayı düşünün
AMP, Google tarafından AMP olarak önbelleğe alınan ve sunulan sayfalar için sitenizi neredeyse anında yükleme sürelerine kadar hızlandırır.
Dolayısıyla, hızı kovalamaya son derece kararlıysanız ve bunu başarmak için ekstra yol kat etmeye istekliyseniz, sitenizden AMP sayfaları oluşturmak size hız kazandırmanın bir yoludur.
Ancak Shopify, AMP için kullanıma hazır bir destek sunmadığından bunu kendiniz oluşturmanız gerekir.
Kendine çok güveniyorsan yapabilirsin AMP kodunu ekleyin Shopify yönetici paneliniz aracılığıyla. Kodlayıcı değilseniz sizin için AMP işlevselliği ekleyecek bir uygulama edinebilirsiniz.
AMP Şerif Google’ın Shopify için önerdiği uygulamadır.
Bonus ipucu: Mağazanızı hızlandırmak için uzman bir sayfa oluşturucu kullanın
Harika görünen, benzersiz bir müşteri deneyimine sahip bir mağaza yaratmanız gerekiyor. Ve hızlı yüklenir. Shogun Page Builder, Shopify mağazaları için optimize edilmiştir ve size tüm bunları yapmanın bir yolunu sunar.
Aynı zamanda hızla çalışmaya başlamanıza da olanak tanır: Sezgisel bir arayüz, teknik olmayan ekiplerin ışık hızında mağazanızı daha kısa sürede oluşturabileceği anlamına gelir.
Shopify hız optimizasyonuyla ilgili SSS
Shopify mağazası için en iyi hız nedir?
Sayfa hızı analizinde altın standart olan Google Lighthouse kullanıyorsanız 90-100 arası bir puanı hedeflemelisiniz. 50’den az olan her şey kötü kabul edilir.
Shopify mağazamın hızı neden bu kadar düşük?
Shopify mağazanızın yükleme hızını olumsuz yönde etkileyen en önemli faktörler; çok fazla uygulama, kötü özelleştirilmiş temalar, görsellerin optimize edilmemesi ve sitenizin mobil cihazlar için optimize edilmemesidir.
Shopify mağaza hızı önemli mi?
Evet! Shopify mağazanızın yüklenmesi için geçen her saniye müşterileri, sıralama potansiyelini ve dönüşümleri kaybedersiniz.
Shopify Plus site hızını artırır mı?
Shopify, tüm Shopify Plus planlarına barındırma içerir.
Bununla kurumsal düzeyde bir CDN’ye ve sunucu tarafında ve tarayıcı tarafında gelişmiş önbellekleme yeteneklerine erişim elde edersiniz. Shopify Plus’ın bu özellikleri Shopify sitenizin hızını önemli ölçüde artıracaktır.
Shopify hız puanı doğru mu?
Shopify hız testi puanı, en fazla trafiği alan koleksiyon ve ürün sayfalarınızla birlikte ana sayfanızın ortalamasını alır ve bu, onu sitenizin hızına ilişkin çok doğru bir gösterge haline getirir.
Site hızı SEO performansınızı etkiler mi?
Site hızı Google’a göre bir sıralama faktörüdür, dolayısıyla zayıf bir site hızı derecelendirmesi SEO performansınızı olumsuz yönde etkileyecektir.
Google ayrıca site hızınızın müşteri deneyimini nasıl etkilediğini de hesaba katar; dolayısıyla sayfalarınızın yüklenmesi yavaşsa ve ziyaretçilerin gezinmesi sinir bozucuysa daha düşük sıralamaya sahip olursunuz.
Bir Shopify mağazası için kaç uygulama çok fazla?
Bu sorunun kesin bir cevabı yok. Bazıları 10’dan fazla olmamasını önerirken, diğerleri 30’a kadar olmasının sorun olmadığını söylüyor.
Ancak genel olarak ne kadar az uygulamadan kurtulursanız sitenizin performansı o kadar iyi olur.
Shopify için iyi bir web sitesi hızı nedir?
Genelde en iyi uygulama olarak kabul edildi e-ticarette sitenizin üç saniyeden kısa sürede yüklendiğinden emin olmak için.
Shopify mağazanızın bu sürenin altında yüklenmesini hedeflemelisiniz. Mobil cihazlarda 2 saniye veya daha kısa olması tercih edilir.
Büyümenizi hızlandırmak için Shopify mağazanızı hızlandırın
Çevrimiçi bir işletme olarak başarılı olmak için hızlı bir site oluşturmanız gerekir.
Ancak müşteri deneyiminizin kalitesinden ödün vermeyen hızlı bir site oluşturmak sizi gerçekten rekabette öne çıkaracaktır.
Gezinmesi kolay bir tasarıma sahip hızlı bir Shopify mağazası, işletmeniz için en önemli olanı size sunacaktır: satışlarda ve dönüşümlerde sağlıklı bir artış ve daha fazlasını almak için geri gelmeye devam eden son derece memnun müşteriler.
#cta-visual-pb#