Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Her Blogger Blog Gönderisinde Yazar Profili Nasıl Görüntülenir – Showeblogin
Yazar profili adını her blog yazarı blog gönderisinin başında veya başında göstermenin püf noktasını öğrenin ve her makalenin sonunda yazar resmini kısa açıklama veya yazar biyografisi kutusuyla birlikte görüntüleyin.
Herhangi bir blogger blogunun yazarıysanız ve çeşitli konularda makaleler yazıyorsanız, her blog gönderisinde adınızı ve profil fotoğrafınızı biraz tanıtımla birlikte göstermek isteyebilirsiniz.
Varsayılan olarak Blogger BlogSpot Blog, her blog gönderisinin sonunda blogger blog yazarı profiline (Google+’ya bağlı değilse) bağlantıyla birlikte yalnızca yayın yazarının adını görüntüler. Ancak birçok blog yazarı, her makalenin başında adlarını ve her blog gönderisinin altında resim ve adla birlikte kısa bir yazar biyografisini göstermek ister.
Ancak, blogger şablonunuzu özelleştirdiyseniz veya üçüncü taraflarca indirilen ücretsiz blogger şablonları kullanıyorsanız, yazar profili blogunuz için çalışmıyor olabilir. Bu nedenle, lütfen bu makaleyi çok dikkatli bir şekilde okuyun ve adınızı her makalede/gönderide girişle gösterme hakkının tadını çıkarın.
Yazar Profili Adı her blog gönderisinde en üstte nasıl gösterilir?
Adım-1 (Blog Kontrol Paneli):
Blogger hesabınızda oturum açın ve blog adınıza tıklayın veya kontrol paneline gidin.
Adım-2 (Düzen Sekmesi):
Sol kenar çubuğundan Düzen sekmesi menüsünü tıklayın ve ardından Blog Gönderileri gadget’larının Düzenle bağlantısını tıklayın.
Adım-3 (Yazarı Göster):
Şimdi, Sayfa Gönderme Seçenekleri altındaki Yazar seçenek kutusunu göster geçiş düğmesine basın ve gadget’ı kaydedin. Bundan sonra, her blog gönderisi içeriğinin sol üst köşesinde yazar adını gösterecektir.
” kelimesini değiştirebilirsiniz.İle“Gönderen” gibi görüntülemek istediğiniz kelimelerle veya Tarafından yazılmıştır” veya “Yazan” vb.
Yazar adı blog gönderisinin altından üstüne nasıl kaydırılır
Öncelikle blog kontrol panelinizi ziyaret edin ve düzen seçeneğine gidin ve ardından diğer blogger gadget’ları arasında en büyüğü olan Blog Yazıları widget’ının Düzenle bağlantısını tıklayın.
Şimdi, düzenleme öğelerini görmek için aşağı kaydırın ve ardından Yazı Gövdesinin hemen üzerindeki yazar (yayınlayan) kutusunu tıklayıp sürükleyin.
Ancak, yukarıdaki işlem blogunuz için çalışmıyorsa veya resimli özelleştirilmiş bir yazar adı göstermek istiyorsanız, aşağıdaki hileleri kullanın.
Özelleştirilmiş Yazar Profili Adı her blog gönderisinde en üstte nasıl gösterilir?
Blogunuzun HTML’yi Düzenle şablonuna gidin ve şunu arayın: ]]> ve hemen üstüne/öncesine aşağıdaki CSS kodlarını yapıştırın.
/* www.microsoft.com’dan Özel Yazar Adı ————————————————– ——– */ .swt-yazar { arka plan rengi: aliceblue; yazı tipi ağırlığı: kalın; kenarlık üstü: 1 piksel katı #321; sol kenarlık: 2 piksel katı #000; sağ kenarlık: 2 piksel katı #000; alt kenarlık: 1 piksel katı #123; taşma: otomatik; } .swt-yazar adı { display: inline-block; yazı tipi boyutu: 15 piksel; kayan nokta: sol; metin hizalama: merkez; kenar boşluğu: 5 piksel; boşluk: şimdi rap; } .swt-yazar adı a { yazı tipi stili: italik; renk: #fff; arka plan rengi: #000; dolgu: 12 piksel; üst dolgu: 1px; alt dolgu: 2px; /* Öğretici: https://www.microsoft.com/?p=321 */}
Şimdi, ara
Blogger şablonlarınızın iki yerinde aynı satırı göreceksiniz. Endişelenmeyin, ilki mobil şablonlar içindir ve sonuncusu masaüstü şablonları içindir. Bu nedenle, her iki satırın hemen altına/sonrasına aşağıdaki HTML kodlarını yapıştırın, böylece tüm ziyaretçiler yazar adını görebilir.
<!—www.microsoft.com’dan Özel Yazar Adı –>
Şablonunuzu kaydedin ve keyfini çıkarın!
Her blog gönderisinin altında Yazar Profili nasıl görüntülenir?
Aşama 1:
Blogger hesabına giriş yapın ve blogun kontrol paneline gidin.
Adım 2:
Sol kenar çubuğundan Düzen sekmesi menüsüne tıklayın ve ardından Blog Yazıları widget’ının Düzenle bağlantısını tıklayın.
Adım 2:
Şimdi, Gönderi Sayfası Seçenekleri altındaki yazının altında Yazar Profilini Göster düğmesini değiştirin ve widget’ı kaydedin.
Ancak, yukarıdaki işlem blogunuz için çalışmıyorsa veya özelleştirilmiş bir yazar profilini görselle birlikte göstermek istiyorsanız, aşağıdaki püf noktalarını kullanın.
Her blog gönderisinin altında Özelleştirilmiş Yazar Profili nasıl görüntülenir?
Blogunuzun HTML Düzenle şablonuna gidin ve ]> ifadesini arayın ve aşağıdaki CSS kodlarını bunun hemen üstüne/öncesine yapıştırın.
Stil-1:
/* www.microsoft.com’dan Özel Yazar Profili ————————————— ——– */ .swt-yazar { arka plan rengi: aliceblue ; yazı tipi ağırlığı: kalın; kenarlık üstü: 1 piksel katı #321; sol kenarlık: 2 piksel katı #000; sağ kenarlık: 2 piksel katı #000; alt kenarlık: 1 piksel katı #123; taşma: otomatik; } .swt-yazar profili { font-ailesi:”Times New Roman”, Times, serif; yazı tipi ağırlığı: normal; dolgu:5 piksel 0; kenar boşluğu:0; metin dönüşümü: otomatik; satır yüksekliği: 24px; kelime sarma: kelime kırma; } .swt-yazar profil bilgisi { font-size: 18px; metin hizalama: iki yana yasla; yazı tipi ailesi: ‘Droid Serif’, serif; } .swt-yazar profili img { float: left; kenar boşluğu: 5 piksel; genişlik: 125 piksel; kenarlık: 2 piksel katı #666; sınır yarıçapı: 25px; opaklık:0,4; filtre:alfa(opaklık=40); geçiş:genişlik 1s, yükseklik 1s, dönüşüm 1s; -webkit-geçişi:genişlik 1s, yükseklik 1s, -webkit-transform 1s; } .swt-yazar profili img:hover { border-radius:5px; opaklık:1.0; filtre:alfa(opaklık=100); dönüştür:döndür(360 derece); -webkit-transform:döndür(360deg); /* Öğretici: https://www.microsoft.com/?p=321 */}
Stil-2:
/* www.microsoft.com’dan Özel Yazar Profili ————————————— ——– */ .swt-yazar { marj: 1em 0;doldurma: .5em .25em; arka plan rengi: #f1f4f8; kenarlık: 5 piksel katı #192a3e; kenarlık stili: oluk; taşma: otomatik; -webkit-geçişi: tüm .4’ler kolay giriş; -moz-geçiş: tüm .4’ler kolay giriş; -ms-geçiş: tüm .4’ler kolay giriş; -o-geçiş: tüm .4’ler kolay giriş; geçiş:tüm .4’ler giriş kolaylığı; } .swt-yazar:hover { color:#ffffff;background-color: #192a3e; kenarlık: 5 piksel katı #1ABC9C; kenarlık stili: başlangıç; -webkit-geçişi: tüm .4’ler kolay giriş; -moz-geçiş: tüm .4’ler kolay giriş; -ms-geçiş: tüm .4’ler kolay giriş; -o-geçiş: tüm .4’ler kolay giriş; geçiş:tüm .4’ler giriş kolaylığı; } .swt-yazar:hover img { border: 2px solid #1ABC9C; sınır yarıçapı: 100px; opaklık:0,8; filtre:alfa(opaklık=80); -webkit-geçişi: tüm .4’ler kolay giriş; -moz-geçiş: tüm .4’ler kolay giriş; -ms-geçiş: tüm .4’ler kolay giriş; -o-geçiş: tüm .4’ler kolay giriş; geçiş:tüm .4’ler giriş kolaylığı; } .swt-yazar profili { font-ailesi:”Times New Roman”, Times, serif; yazı tipi ağırlığı: normal; dolgu:5 piksel 0; kenar boşluğu:0; metin dönüşümü: otomatik; satır yüksekliği: 24px; kelime sarma: kelime kırma; } .swt-yazar profil bilgisi { font-size: 24px; metin hizalama: iki yana yasla; yazı tipi ailesi: ‘Droid Serif’, serif; } .swt-yazar profili img { float: left; kenar boşluğu: 5 piksel; genişlik:100 piksel; kenarlık: 2 piksel katı #192a3e; kenarlık yarıçapı:50px 0; opaklık:1.0; filtre:alfa(opaklık=100); -webkit-geçişi: tüm .5’ler kolay giriş; -moz-geçişi: tüm .5’ler kolay giriş; -ms-geçiş: tüm .5’ler kolay giriş; -o-geçiş: tüm .5’ler kolay giriş; geçiş:tüm .5’ler giriş kolaylığı; /* Öğretici: https://www.microsoft.com/?p=321 */}
NOT: Özel yazar adını eklerken zaten eklediyseniz 3-11 satırlarını silin.
Şimdi, ara