Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Herhangi Bir Mağazanın Temasını Nasıl Bulunur?
Mağazanız için en iyi Shopify temasını bulmak stresli olabilir. O kadar çok tema mevcut ki bazen başlamak için en iyi yer en sevdiğiniz çevrimiçi mağazalardan ilham almaktır.
İster rastgele göz atıyor ister fikir almak için aktif olarak alışveriş yapıyor olun, taklit etmeyi seveceğiniz bir tasarıma sahip bir (veya birkaç) mağaza bulmanız muhtemeldir.Keşke hangi Shopify temasını kullandığını öğrenebilseydin.
Bu noktada düşünce treniniz şöyle bir şeye dönüşebilir:
“Hey, bu hangi Shopify teması? Mağazam için indirebilir miyim? Hmm, bu öğeler özel mi? Nasıl öğrenebilirim?”
Şanslısınız ki bir mağazanın hangi Shopify temasını kullandığını anlamanın birkaç hızlı ve kolay yolu var.
Bir tema kimliğini manuel olarak nasıl arayacağınızı veya Shopify tema algılayıcıyı nasıl kullanacağınızı öğrenmek istiyorsanız, bu kılavuz size favori mağazalarınızın hangi Shopify temasını kullandığını nasıl öğreneceğinizi gösterecektir.
Öncelikle temelleri ele alalım.
#cta-visual-pb#
Shopify teması nedir?
Shopify temaları, online mağazanızdaki her sayfaya uygulanabilecek kapsamlı tasarım şablonlarıdır.
Temanız, site menüsü, düzenler, resimler, metin, etkileşimli öğeler ve ödeme deneyimleri dahil olmak üzere sayfalarınızın görünümünden müşterilerinizin mağazanızda nasıl gezindiğine kadar her şeyi etkiler.
Başka bir deyişle Shopify temanız, mağazanızın görünümünü ve hissini tanımlamada çok önemli bir rol oynar.
İster önceden oluşturulmuş bir Shopify teması ister tamamen özelleştirilmiş bir tasarım kullanıyor olun, temanız markanızı yansıtmalı ve müşterileriniz için istediğiniz alışveriş deneyimi türünü yaratmalıdır.
Mağazam için Shopify temasını nasıl seçebilirim?
İşletmeniz için doğru Shopify temasını seçme konusunda sorun yaşıyorsanız kesinlikle yalnız değilsiniz.
Yeni bir mağaza sahibi olarak, en başından itibaren mükemmel temayı bulma konusunda baskı hissediyor olabilirsiniz. Veya mağazanız hızla büyüyorsa işinizi daha iyi destekleyebilecek bir temaya geçmek isteyebilirsiniz.
Ancak Shopify teması seçmek ömür boyu sürecek bir taahhüt değildir.
Bir temayı deneyebilir ve ardından markanıza uymuyorsa geçiş yapabilirsiniz. Hatta Shopify Tema Mağazası’ndan bir tema indirmeden önce birden fazla temanın ön izlemesini bile yapabilirsiniz.
Daha da önemlisi Shopify temanızı, mağazanızın tam istediğiniz gibi hissetmesini sağlayacak özel öğeler ve özelliklerle her zaman artırabilirsiniz.
Shopify temalarını nerede bulabilirim?
Shopify satıcısı olarak Shopify Tema Mağazasından veya üçüncü taraf bir pazar yerinden (Themeforest, 99 Shopify ve TemplateMonster gibi) temalar indirebilirsiniz.
Ücretsiz bir Shopify teması kullanmayı veya ücretli bir tema satın almayı seçebilirsiniz.
Diğer bir seçenek de kendi temanızı sıfırdan geliştirmek veya Shogun Page Builder gibi akıllı, kodsuz bir araçla özel bir tema oluşturmaktır.
Ücretsiz ve ücretli Shopify temaları arasındaki farklar nelerdir?
Ücretsiz ve premium Shopify temaları arasındaki en büyük fark elbette maliyettir. Bu maliyet tutarsızlığı, özellik kümelerindeki tutarsızlığı ve temanın bir mağazada işleyebileceği karmaşıklığı da beraberinde getiriyor.
Ücretsiz ve ücretli Shopify temalarını karşılaştırmaya gelince akılda tutulması gereken bazı önemli farklılıklar vardır.
Ücretsiz Shopify temaları
Kısıtlı bir bütçeyle mağaza inşa eden herkes için iyi haber, pek çok ücretsiz temanın mevcut olmasıdır.
Bunlar yeni mağazalar için mükemmel bir seçenek henüz markalarına ince ayar yapmamış olanlar ve Shopify’a yeni alışan yeni işletme sahipleri.
Ancak kendinizi ücretsiz temalarla sınırlamak, aralarından seçim yapabileceğiniz çok fazla seçeneğiniz olmayacağı anlamına gelir. Artı, ücretsiz temalar aynı özellikleri veya işlevleri sunmayabilir ücretli bir temadan alırsınız.
Bununla birlikte, Shopify mağazanız için çok sayıda mükemmel ücretsiz tema mevcuttur.
Premium Shopify temaları
Ücretli temalar, önceden oluşturulmuş şablonlara (Shopify Tema Mağazasında bulunan premium temalar gibi) veya mağazanız için özel olarak oluşturulmuş özel bir temaya atıfta bulunabilir.
Birçok ücretli tema üçüncü taraf geliştiriciler tarafından oluşturulmakta ve desteklenmektedir.
Shopify Tema Mağazasında indirebileceğiniz çeşitli premium temalar bulacaksınız. 180-360 ABD Doları. Bu temalar genellikle ücretsiz temalardan daha fazla işlevsellik ve özellik sunar ve bir satın alma işlemine başlamadan önce birden fazla premium temanın ön izlemesini yapabilirsiniz.
Önceden oluşturulmuş Shopify temalarının sınırlamaları nelerdir?
En iyi önceden oluşturulmuş Shopify temalarının bile dezavantajları vardır.
Önceden oluşturulmuş bir Shopify teması kullanmayı planlıyorsanız aklınızda bulundurmanız gereken bazı noktalar şunlardır:
- Önceden oluşturulmuş bir Shopify teması markanızı yansıtmayabilir. Çevrimiçi mağazanızın görünümü ve hissi markanızı yansıtmalıdır ancak önceden oluşturulmuş temaların çoğu, mümkün olduğunca çok sayıda farklı mağazaya uyacak şekilde tasarlanmıştır. Önceden oluşturulmuş Shopify temaları, genellikle onları mağazanıza layık kılmak için özelleştirme gerektirir.
- Önceden oluşturulmuş temalar rakiplerden öne çıkmayı zorlaştırır. Popüler bir Shopify teması kullandığınızda genel görünümlü bir mağaza riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Rakipleriniz aynı şablonları herhangi bir özelleştirme olmadan kullanıyorsa bu özellikle sorunludur.
- Önceden oluşturulmuş temalar yaratıcılığınızı sınırlar. Mağazanıza yönelik vizyonunuzu hayata geçirecek önceden oluşturulmuş bir tema bulmak zor olabilir. Mağazanızda gerçekten harika bir şey yapmak istiyorsanız, genellikle özel olarak oluşturulmuş bir tema veya temanızın üzerinde özelleştirmeler oluşturmanıza olanak tanıyan bir araç gerekir.
En iyi sonuçları elde etmek ve dönüşümleri en üst düzeye çıkarmak için Shopify temanızı ideal estetiğinizi ve müşteri deneyiminizi destekleyecek şekilde özelleştirebilirsiniz.
Shogun Sayfa Oluşturucu, Shopify temanızı özel öğeler, şablonlar ve tasarımlarla yükseltmenizi kolaylaştırır.
Büyük soru: Shopify teması nedir? O?
Hiç bir mağaza deneyiminden etkilendiniz mi ve hangi Shopify temasını kullandıklarını merak ettiniz mi?
Shopify’da bir mağaza oluşturuyorsanız diğer mağaza tasarımlarını fark etmeniz ve hangi temaların ve uygulamaların başarıyı artırdığını merak etmeniz doğaldır.
Bir mağazanın Shopify temasını nasıl arayacağınızı neden bilmelisiniz? İhtiyacınız olan yanıtları hızlı bir şekilde almanın harika bir yoludur.
Mağazanın site tasarımını beğendiyseniz ve benzer bir görünüm elde etmek için kendi Shopify mağazanızı değiştirmek istiyorsanız temalarını bularak hızlı bilgiler edinebilirsiniz.
Başka bir mağazanın temasını tanımlamak istemenizin nedenleri
- Onu seviyorsunuz ve mağazanız için benzer bir görünümü kopyalamak istiyorsunuz. Önceden oluşturulmuş bir temaysa, onu kendi işiniz için indirme ve geliştirme seçeneğiniz vardır.
- Önceden oluşturulmuş temalar ile özel yapılar arasında nelerin mümkün olduğunu öğrenmek istiyorsunuz. Çoğaltmak istediğiniz bir şey görürseniz bunun bir şablonun parçası olup olmadığını veya temel temanın üzerinde özelleştirme gerektirip gerektirmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Neyin işe yarayıp neyin yaramadığını görerek rekabetin ne durumda olduğunu bilmek istersiniz. Örneğin, en başarılı rakipleriniz önceden oluşturulmuş temaları mı yoksa özel yapıları mı kullanıyor?
Shopify tema kimliği nedir?
Her Shopify temasının, onu kodda tanımlayabileceğiniz benzersiz bir kimliği vardır.
Bu, daha fazla ayrıntı görebileceğiniz ve kendi mağazanız için indirip indirmeyeceğinize karar verebileceğiniz Shopify Tema Mağazasında temayı bulmak için kullanabileceğiniz kısa bir koddur.
Hangi Shopify temasının kullanıldığını bulmak için hedefiniz Shopify tema adını veya kimliğini ortaya çıkarmaktır, böylece daha fazla bilgi edinebilir ve kendiniz bulabilirsiniz.
#cta-visual-pb#
Bir mağazanın hangi Shopify temasını kullandığını bulma
Bir mağazanın Shopify temasını tespit etmenin iki ana yöntemi vardır.
Siz de yapabilirsiniz kaynak kodunu manuel olarak arayın veya bir tarayıcı uzantısı indir bunu senin için yapmak. Her iki durumda da tema adını veya kimliğini arıyorsunuz.
Bir Shopify temasını yalnızca birkaç adımda nasıl tanımlayabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.
1. Seçenek: Shopify temasını manuel olarak bulma
Bir mağazanın Shopify temasını tanımlamanın anahtarı kaynak kodundadır.
İnternet erişimi olan herkes kaynak kodunu görüntüleyebilir ve tema adını veya Shopify tema kimliğini arayabilir.
Mac’te Shopify teması nasıl bulunur?
Apple kullanıcısıysanız Mac’inizde Shopify temalarını nasıl tespit edeceğinize dair hızlı bir genel bakışı burada bulabilirsiniz.
İlk örneğimiz için Chrome tarayıcısını kullanacağız.
- Chrome’da incelemek istediğiniz Shopify mağazasına gidin.
- Daha sonra sayfanın kaynak kodunu görüntülemek istiyorsunuz. Klavye kısayolunu (Command + Option + U) kullanabilir veya sayfada herhangi bir yere sağ tıklayıp “Sayfa kaynağını görüntüleAçılan menüden.
- Web sitesinin HTML kodunu içeren yeni bir sekme açılacaktır. Shopify temasını Command + F tuşlarına basarak ve “Shopify.theme” araması yaparak tespit edebilirsiniz. Bu, tema adını listeleyen kod parçasını tanımlayacak ve sizi şuna benzer bir parçaya yönlendirecektir:
Gördüğünüz gibi 117. satırda kullanılan Shopify temasının adı “Minimal”.
Elbette çoğu durumda beğendiğiniz tema önceden oluşturulmuş bir Shopify teması olmayabilir.
Shopify tema kimliği nasıl bulunur?
Shopify temasını bulmanın başka bir yolu da sayfa kaynağında kimliğini aramaktır.
Temayı Shopify oluşturduysa şunu göreceksiniz: “theme_store_id”nin yanında bir sayı (örneğin, “theme_store_id: 775”).
Kimlik numarasını “Shopify teması” ile birlikte Google’da aramak sizi genellikle Shopify temasının sayfasına yönlendirecektir.
Bu durumda Google’da “Shopify theme 775” araması “” adlı bir tema için sonuçlar döndürdü.Semt”.
Bu kadar! Kolay değil mi?
Doğru klavye kısayollarını kullandığınız sürece tercih ettiğiniz tarayıcıyı veya cihazı kullanabilirsiniz.
Diğer tarayıcılarda Shopify teması nasıl bulunur?
Chrome’un ötesinde, diğer tarayıcılar için de sayfa kaynağında bir Shopify teması tanımlayabilirsiniz.
İşte hızlı bir liste:
- Firefox’ta Shopify temasını nasıl öğrenebilirim: Kontrol + U
- Edge’de Shopify temasını nasıl bulabilirsiniz: Kontrol + U
- Safari’de Shopify temasını nasıl bulabilirsiniz: Komut + Seçenek + U
Bu tarayıcılarda kaynak kod sayfasını açtıktan sonra yukarıdaki örnekteki adımların aynısını izleyin.
PC’de Shopify teması nasıl bulunur?
Yukarıda listelenen adımları biraz farklı klavye komutlarıyla takip ederek bilgisayarınızda bir Shopify temasını tespit edebilirsiniz. Netlik sağlamak için adımlar şunlardır:
- İncelemek istediğiniz Shopify mağazasını ziyaret edin.
- Kaynak koduyla yeni bir sekme açmak için Control + U tuşlarına basın veya sayfaya sağ tıklayarak menüyü açın ve “Sayfa kaynağını görüntüle”.
- Control + F tuşlarına basarak kodu arayın ve “Shopify.theme” veya “theme_store_id” ifadesini arayın.
2. Seçenek: Shopify temalarını algılamak için Chrome uzantılarını kullanma
Shopify temalarını tanımlamak için bir tarayıcı uzantısı da kullanabilirsiniz.
Chrome web mağazasındaki en popüler Shopify tema algılayıcılarından biri Fera.ai’den Shopify Uygulama/Tema Dedektörü. Kullanımı ücretsizdir ve herhangi bir mağazadaki Shopify temalarını (ve uygulamalarını) tespit etmenize yardımcı olabilir.
Uzantıyı yükledikten sonra Shopify mağazasının hangi temayı kullandığını belirlemek için bunu kullanabilirsiniz.
Size tema adını ve bunun özel bir yapı olup olmadığını söyleyecektir. Algılanan tema Shopify Tema Mağazası’nda listeleniyorsa uzantı size, temayı kendiniz kontrol edebilmeniz için kullanışlı bir bağlantı sağlayacaktır.
Bonus: Bu uzantı aynı zamanda bir mağazanın hangi Shopify uygulamalarını çalıştırdığını da gösterir. Bu, kendi Shopify uygulama yığınınızı oluşturmak için yararlı bilgiler olabilir.
Not: Ayrıca bir çevrimiçi tema tespit aracı Bir markanın hangi temayı kullandığını bulmak için.
Bir mağazanın özel Shopify temasına sahip olup olmadığını nasıl anlarsınız?
Bazen harika bir mağazayla karşılaşırsınız ve temanın adını kaynak kodunda bulursunuz, ancak Google’da aradığınızda hiçbir sonuç alamazsınız.
Bu durumlarda büyük olasılıkla özel bir Shopify temasına hayran kalacaksınız.
Bir Shopify mağazasının özel bir tema kullandığını nasıl doğrulayabilirsiniz? Genel olarak, kaynak koduna bakarak temanın nereden geldiğini anlayamıyorsanız, bu muhtemelen özel bir yapıdır.
Ancak özel bir temanın gerçek göstergesi, tema kimliğinin eksikliğidir.
Çoğu durumda, “Shopify.theme” araması yaptığınızda özel bir temanın hâlâ bir adı listelenir ancak kendisine eklenmiş bir tema kimliği bulunmaz.
Bunun yerine kaynak kodunda buna benzer bir şey göreceksiniz:
Kimlik numarası yerine “null” yazıyorsa söz konusu tema Shopify tarafından oluşturulan standart bir tema değildir.
Bu örnekte tema adı “BLENDZ LIVE”dır. Ancak bu tema Shopify Tema Mağazasında mevcut olmadığından indirilemeyen özel bir tema olması muhtemeldir.
#cta-visual-pb#
4 Özel Shopify temalarına sahip marka örnekleri
Beğendiğiniz önceden oluşturulmuş bir tema bulursanız veya sıfırdan kendi şablonunuzu oluşturmak isterseniz, mağazanızı geliştirmek ve deneyimi gerçekten özelleştirmek için Shogun Sayfa Oluşturucu’yu kullanabilirsiniz.
Sonuçta, Shogun ile oluşturulan aşağıdaki örnekler de dahil olmak üzere en iyi mağazalardan bazıları, artırılmış Shopify temalarını veya tamamen özel yapıları kullanıyor.
Skout Organik
Sağlıklı atıştırmalık markası Skout Organic, renkli ve uyumlu ürün sayfaları oluşturmak için özel bir Shopify teması kullanıyor.
Bilgiler net bir şekilde ortaya konmuş ve müşterilerin dikkatini çekmek ve ürünü vurgulamak için sağlıklı dozda animasyon (en sevdiğimiz dans eden yaban mersinleri) var.
Çiçek Moxie
Flower Moxie’nin özel Shopify teması, müşterilerin düğün günleri için buket sipariş etmelerini ve özelleştirmelerini kolaylaştırıyor.
Görsellere büyük önem verilmektedir, ancak sayfa, paket seçeneklerini ve eklentileri seçmek için takip edilmesi kolay bir süreç etrafında yapılandırılmıştır.
Yani sadece güzel görünmekle kalmıyor, aynı zamanda işlevsel.
Nuun
Nuun’un Shopify mağazası için markaya özel açılış sayfaları tasarlamak amacıyla Shogun Sayfa Oluşturucu’yu nasıl kullandığına dair bir örneği burada bulabilirsiniz.
Başlıktaki dönen görsellerden parlak görsellere ve temiz renk engellemeye kadar bu sayfa, müşterileri harekete geçmeye teşvik etmek ve motive etmek için tasarlanmıştır.
Havva Uykusu
Bu sayfada sevilecek çok şey var, ancak en sevdiğimiz unsur, her yatak katmanının malzemelerini ve amacını detaylandıran özel bloktur.
Eve Sleep’in müşterileri de bundan keyif alıyor gibi görünüyor. Bu bloğu sayfaya ekledikten sonra dönüşümlerde %7’lik bir artış ve müşteri sorgularında bir düşüş gördüler.
Daha da harika mağaza örnekleri görmek ister misiniz? İlham alabileceğiniz en iyi 34 Shopify mağazası listemize göz atın.
Shogun Sayfa Oluşturucu ile Shopify temanızı özelleştirmeye başlayın
Standart Shopify temalarından hiçbiri dikkatinizi çekmezse Shogun Page Builder ile her zaman kendi tasarımınızı oluşturabilirsiniz.
Belirli bir temayı gerçekten sevseniz bile, onu gerçekten kendinize ait hale getirmek için ince ayar yapmak isteyebileceğiniz bazı öğeler olabilir.
Her durumda, Shogun Sayfa Oluşturucu kendi tasarımınızı oluşturmanızı ve özelleştirmenizi kolaylaştırır.
İster sıfırdan özel bir tema oluşturuyor olun ister mevcut bir Shopify temasının üzerine inşa ediyor olun, element kitaplığımız mağazanızı özelleştirmeniz için size tonlarca seçenek sunar.
Her sayfa tam olarak istediğiniz gibi görünebilir; ana sayfanızdan, açılış sayfalarınızdan ve blog gönderilerinizden ürün sayfalarınıza, koleksiyon sayfalarınıza ve tanıtım sayfalarınıza.
Tam kontrol için boş bir düzen seçebilir veya mevcut bir şablonu kendinize ait hale getirmek için oluşturabilirsiniz.
Dönüşümleri en üst düzeye çıkarmak ve alışveriş deneyimini geliştirmek için sayfa öğelerini istediğiniz gibi düzenleyin; böylece her şey doğru yerde olur.
Başlıklar, metinler, fotoğraflar, videolar, sepete ekle düğmeleri ve diğer etkileşimli öğeler; bunların tümü mağazanızı öne çıkaracak şekilde tamamen özelleştirilebilir.
Shopify mağazanızı markanız kadar benzersiz bir temayla özelleştirmeye hazır mısınız? Mağazanızı kendi yönteminizle oluşturmaya başlamak için Shogun’u bugün deneyin.
#cta-visual-pb#