Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:İçerik Pazarlama Çabalarınızı İzlemek ve Ölçmek için 8 Önemli KPI
Bir içerik pazarlamacısı olarak işiniz, özenle düşünülmüş bir içerik üretip farklı kanallardan hedef kitleye ulaştırmakla bitmiyor. Aslında işin en önemli kısmı içeriğin takibi ve ölçümü yapıldıktan sonra başlıyor. Bu, içeriğin gerçek dünyada ne kadar iyi durumda olduğunu ve onu cilalamaya ihtiyaç olup olmadığını doğrular.
İçerik türüne, biçimine ve dağıtım kanallarına bağlı olarak bir içerik parçasının performansını izlemek ve ölçmek için birçok farklı ölçüm vardır. Burada, içerik pazarlama çabanızı ölçmek için en iyi 8 metrik veya KPI’nın bir listesini derledik:
1. Sayfa Görüntülemeleri: Bu, genellikle gözden kaçan önemli bir pazarlama KPI’sıdır. Bir sayfa her yenilendiğinde, sayfa görüntüleme olarak sayılır. Yüksek sayfa görüntüleme sayısı, hedef kitlenizin meşgul olduğunu ve ayrıca içeriğinize düzenli olarak geri döndüklerini gösterir. Bu, özellikle önemli açılış sayfaları olmak üzere belirli içerik performansını izlemek için inanılmaz derecede önemli olan temel bir KPI’dır.
2. Tekil Ziyaretçiler (UV): UV’ler, içeriğinizi belirli bir zaman dilimi içinde kaç kişinin görüntülediğinin en standart ölçüsüdür. Tanımlama bilgisi tarafından belirlenir, bu nedenle aynı tarayıcıdan tekrarlanan ziyaretler sayılmaz. UV’ler, büyüme oranınızı hesaplamanın yanı sıra içeriğinizin yeni bir kitleyi nasıl çektiğini gösterir.
3. Sayfada Geçirilen Ortalama SüreBu, tüm ziyaretçilerin belirli bir sayfada geçirdikleri ortalama süredir. 4.000 kelimelik bir deneme yayınlarsanız ve sayfada geçirilen ortalama süre 30 saniyeyse, hedef kitlenizin makaleyi okumadığını veya yalnızca göz gezdirdiğini varsayabilirsiniz. Öte yandan, kullanıcılar bir sayfada ne kadar çok zaman harcarlarsa, çalışmanızı tüketme olasılıkları o kadar artar.
4. Hemen Çıkma Oranı Bu metrik, web sitenize gelen, bir sayfayı görüntüleyen ve ayrılan ziyaretçilerin yüzdesini ölçer. Bu şekilde, sayfaya tıkladıktan sonra beklediklerini veremediğiniz için kaybettiğiniz kullanıcı sayısını öğrenebilirsiniz. Buna yüksek hemen çıkma oranı KPI’sı denir.
5. Demografi Google Analytics, kitlenizin yaşları, cinsiyetleri ve genel ilgi alanları gibi değerli bilgiler sağlar. Bu, pazarlama çabalarınızı daha etkili bir şekilde hedeflemenize yardımcı olur.
6. Coğrafya Google Analytics, karşılığında işletmeniz ve kârlılığı için en önemli olan konumları optimize etmenize yardımcı olan coğrafi bilgilerin sayfa düzeyinde ayrıntılarını sağlar.
7. Paylar: Paylaşım sayısı ne kadar yüksek olursa, hedef kitleniz içeriğinizin değerli ve paylaşılmaya değer olduğuna o kadar çok inanır. İnsanların paylaşmaktan hoşlandıkları içerik türleri hakkında derin bir fikir sunar. Bu, ağızdan ağza bir yönlendirme ve çabalamanız gereken doğal bir içerik tanıtım KPI’sıdır.
İnsanlar farklı nedenlerle içerik paylaşıyor. Bunlardan bazıları sosyal doğrulama, eğlence, pratik değer, inançlar ve nedenler, ilgi, teşvik, estetik vb.
8. Yorumlar: Teknoloji, markaların yürüttüğü eski tek yönlü iletişimi değiştirdi. Artık çevrimiçi olarak kullanıma sunduğunuz hemen hemen her şey, dijital dünyada iki yönlü bir görüşmeye dönüşüyor. Hem web sitesinde hem de sosyal medya gönderisinde, yorumlar içeriğinizin izleyicilerde nasıl yankı uyandırdığını gösterir. İnsanlar içeriğinize yorum yapıyorsa bu, katkıda bulunmak istedikleri ve içeriğinizin etkili olduğu anlamına gelir.
Pazarlama KPI’larınızı izlemek ve ölçmek, bir dijital pazarlamacı olarak yaptığınız her şeyi doğrulamanıza yardımcı olabilir. Bugün mevcut olan sayısız izleme aracı sayesinde, pazarlama çalışmalarınızda her zamankinden daha fazla şeffaflık elde etme fırsatına sahipsiniz. İzleme, sizi pazarlama başarısızlıklarınız hakkında bilgilendirecek ve gelecekte daha iyi sonuçlar elde edebilmeniz için bunları düzeltmenize yardımcı olacaktır.