Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Kaçınılması Gereken 5 Temel SEO Hatası
SEO’ya aşina olmayanlar arasında, web sitenizi başarılı bir şekilde optimize etmek için bazı boşlukları doldurmanız ve anında sonuçları görmeniz gerektiğine dair yaygın bir yanılgı vardır. Ama kesinlikle durum böyle değil. Gerçek anlamda başarılı optimizasyonların gerçekleşmesi için ilgili araştırmaların temeli etrafında toplanmaları gerekir. SEO, önemli faydalar sağlayan küçük değişikliklerden oluşsa da, tüm bu ayarlamaların dikkatli bir şekilde yapılması gerekir.
Örneğin, meta verilerin değeri genellikle hafife alınır ve dikkate alınmaz. Ek olarak, sayfa düzeni ve içeriği, web tarayıcılarının bir sayfayı nasıl görüntüleyeceği konusunda zorunlu olsalar da, genellikle gelişigüzel uygulanır. Son olarak, birçok kişi sayfa hızı söz konusu olduğunda görüntülerin yabani otlarda bir yılan olabileceğini biliyor, ancak ekstra büyük görüntüler web’de hala yaygın. Pek çok kişi SEO sorunlarına hızlı çözümler sağlayacak “sigara içen” sorunlar aradığından, bu unsurlar gözden kaçabilir. Ne yazık ki, SEO her zaman böyle çalışmaz.
SEO’da yeniyseniz veya en iyi uygulamalar hakkında bilgi tazelemeye ihtiyacınız varsa, kaçınmanız gereken beş önemli SEO hatasının üzerinden geçmek istiyorum. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin!
1. Sadece Bir Başlık Etiketine Sahip Olmak İyidir, Harika Değildir
Başlık etiketleri, ortalama bir kullanıcının ilk olarak not aldığı birincil kopya parçası olabilir, bu nedenle bu kopya parçasına nelerin dahil edildiği konusunda kasıtlı olmak önemlidir. Başlık etiketlerinin ve meta açıklamaların, tıklama oranlarına katkıda bulunan merkezi faktörler olduğu da iyi bilinmektedir. Başlık etiketi kadar küçük bir bileşen önemsiz görünse de, bunun kullanıcıların sitenizle ilk etkileşimi olabileceğinin farkında olmak önemlidir.
Etkili bir başlık etiketi oluşturmanın birkaç püf noktası vardır:
- Bu terimler için mevcut arama sonuçlarını inceleyerek, dahil edilen anahtar kelimelerin amacının sayfadaki içerikle uyumlu olduğundan emin olun.
- En etkili olması için birincil anahtar kelimenizi ifadenin önüne doğru yerleştirin.
- SERP’lerde kesilmeyi önlemek için karakter sayınızı 65 karakter veya altında tutun.
2. Meta Açıklamanızdan Yararlanın
Meta veriler söz konusu olduğunda meta açıklamaların önemini unutamayız. Bu, kullanıcıları gerçekten çekmek için bir şanstır, ancak arama algoritmalarında büyük olasılıkla resmi bir sıralama sinyali olmadığı için genellikle göz ardı edilir. Kullanıcılar, hangi bağlantının tıklama alacağına karar vermeden önce SERP’leri çok kısa bir süre tarama eğiliminde olduğundan, burada açık ve öz olmak önemlidir.
Bir meta açıklaması geliştirirken akılda tutulması gereken bazı noktalar şunlardır:
- Bir tıklamayı cezbeden ikna edici bir harekete geçirici mesaj ekleyin.
- Mümkünse, doğal olarak “alın”, “ücretsiz”, “en iyi”, “kolay” vb. gibi dikkat çekici kelimeler ekleyin.
- SERP’lerde kesilmeyi önlemek için karakter sayısını 156 karakterde veya altında tutun.
3. Başlık Hiyerarşisini Karıştırmayın
Çeşitli web siteleri ve sayfa içi optimizasyonlar üzerinde çalışırken, bazen her yerde görünen sayfa başlıklarına rastlıyorum. Bunun nedeni genellikle başlıkların stratejik yerine stilistik olarak kullanılmış olmasıdır. Birçok web sitesi şablonunda, bir metin parçasını başlık öğesi (H2 vb.) olarak ayarlamak, kopyayı daha büyük ve daha belirgin hale getirebilir, ancak tek amacı bu değildir. Bir web sayfasının başlık öğeleri, arama tarayıcılarına rehberlik etmek ve içerik hiyerarşisini özetlemek için çalışır. Metin parçanızın bir başlık gibi görünmesini istediğiniz ancak uygun başlık öğesi yapısının doğal hiyerarşisinin dışında kaldığı durumlarda, koda bir HTML etiketi eklemeden bir başlığın görsel görünümünü taklit etmek için CSS kullanmayı düşünün.
Tüm bunları göz önünde bulundurarak, başlıklar için şu ipuçlarını tavsiye ederim:
- H1’in sayfadaki ilk başlık olduğundan emin olun.
- Sayfa başına yalnızca bir benzersiz H1 olmalıdır.
- Başlıklarınızın sırası konusunda mantıklı olun, içeriği stratejik olarak bir araya getirin ve başlıkları sayısal sırada kullanın.
- Herhangi bir tür şablonlu veya gezinme öğesinde başlık etiketleri (
,
vb.) kullanmaktan kaçının.
- Başlık öğeleri yalnızca bir web sayfasının gövdesinde kullanılmalı, üstbilgi veya altbilgi gibi site genelindeki öğelerde kullanılmamalıdır.
4. Niceliğe Karşı İçerik Kalitesi
İçerik söz konusu olduğunda, daha fazlası her zaman daha iyi değildir. Arama motorları geliştikçe, makine öğrenimindeki gelişmeler dili anlamaya daha fazla odaklanıyor. Kısacası, bu, ne kadar çok olursa olsun, anlamlı olmayan içerikten paçayı sıyırma olasılığınızın daha düşük olacağı anlamına gelir. Ayrıca, Google’ın EAT girişimi, uzmanlık ve doğruluk açısından kalitenin önemini fazlasıyla vurgulamaktadır.
İçerik söz konusu olduğunda dikkate alınması gereken birkaç şey:
- Bir web sayfasının etkili olması için çok uzun olması gerekmez, uzunluk performansı tanımlamaz.
- Bir yazarın biyografik bilgilerinin ve kaynaklarının dahil edilmesi, arama motorlarına ve benzer şekilde kullanıcılara, bir sitenin veya içeriğin yetkili ve güvenilir olduğunu gösterebilir.
- İçerik, hem masaüstü hem de mobil ekranlarda kolayca sindirilebilecek şekilde yapılandırılmalıdır.
5. Zaman Kazanmak İçin Görüntüleri Tekrar Kontrol Edin
Ekstra büyük resimler sayfanızı önemli ölçüde yavaşlatabilir, bu da SEO değerini ve genel başarıyı azaltabilir. Görüntüler, düşük site hızı puanlarına ve kötü kullanıcı deneyimine katkıda bulunan yaygın suçlulardır. Eklentiler, bu sorunları bir çırpıda çözmenin harika bir yoludur. Her durumda her zaman mükemmel bir çözüm olmasalar da, WP Smush ve WP Rocket sık sık test ettiğim iki favorim.
Görüntü şunları içerir:
- Büyük resimleri, bir sayfada oluşturmayı umduğunuz gerçek boyuta göre yeniden boyutlandırın.
- Yeniden boyutlandırılmış görüntünüzü daha da sıkıştırın, 100 KB’nin altında kalmaya çalışın, bazı harika ücretsiz araçlar arasında https://tinyjpg.com/ ve https://imagecompressor.com/ yer alır.
- Resimde neler olduğunu ve bunun sayfayla nasıl bir ilişkisi olduğunu açıklayan açıklayıcı alternatif metin ekleyin.
- Yükleme isteklerini ihtiyaç duyulana kadar ertelemek için mümkün olduğunda yavaş yükleme yapılandırması kullanın.
Çoğu zaman, insanlar yalnızca SEO kutularını işaretlemenin gerçek sonuçlar elde etmek için yeterli olduğu izlenimine kapılırlar. Hayattaki çoğu şeyde olduğu gibi, kolay yol en iyi yol değildir. SEO’nun her yönü titizlik gerektirir ve bu en temel öğeler için bile geçerlidir. Meta verileri, içeriği ve görüntüleri optimize etmek en çığır açan taktik olmasa da işe yaradığı kanıtlanmıştır.
SEO’nun diğer yönlerini merak ediyor musunuz? SEO’ya yönelik veri tabanlı yaklaşımımızla ilgili her şeyi okuyun veya aşağıya bir yorum bırakın!