Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Kazançları Artırmak İçin Eşleşmeyen Reklam İsteklerini Yönetin – Showeblogin
Google AdSense performans raporunuzda Eşleşmeyen Reklam İstekleri görüyor musunuz? Aynı şeyi azaltmak ve AdSense kazançlarınızı artırmak için püf noktaları öğrenin.
Google AdSense’in eşleşmeyen reklam isteklerini yönetmeye başlamadan önce, Eşleşmeyen Reklam İsteklerinin anlamını ve nedenlerini net bir şekilde anlamamız gerekir.
Eşleşmeyen Reklam İstekleri nedir? Bir reklam isteğinin hedefleme türü yoksa veya eşleşen isteklerden daha fazla reklam isteği varsa, yani kapsam %100 değilse, AdSense performans raporunuzun ayrı bir satırında Eşleşmeyen Reklam İstekleri görürsünüz.
Aslında, AdSense onaylı sitenizin herhangi bir web sayfası her yüklendiğinde, söz konusu web sayfasında belirtilen Reklam alanlarına/alanlarına reklam sunmak için Google AdSense’e bir reklam isteği gönderilir. Daha sonra AdSense, web sitenizin içeriklerine veya kullanıcılarına/kitlelerine hedeflenen reklamları otomatik olarak yayınlar.
Eşleşmeyen isteklerin görüntülendiği başlıca üç rapor türü olduğunu fark ettim. (a) Reklam türleri, (b) Teklif türleri ve (c) Hedefleme türleri. Buna göre, Eşleşmeyen Reklam İsteği için yeni bir satır göründüğü için bu tür performans raporlarında AdSense reklamlarının kapsamı %100 değildir.
Şimdi, eşleşmeyen reklam isteklerinin yayıncılara zarar verip vermediği sorusu ortaya çıkıyor. Evet! AdSense eşleşmeyen reklam isteklerinin, yayıncıların AdSense kazançları üzerinde çok kötü etkileri olduğu çok açıktır. Bunun nedeni, web sayfası reklam alanlarınızın AdSense reklamları tarafından tam olarak kapsanmaması ve dolayısıyla daha az gösterim ve tıklama alarak daha az gelir elde etmenizdir.
Google AdSense Eşleşmeyen Reklam İstekleri nasıl yönetilir?
Bir ay boyunca reklam performansımı analiz ediyorum ve AdSense eşleşmeyen reklam isteklerini azaltmak için bazı mantıksal hileler uyguluyorum. AdSense reklam birimlerimde biraz A/B testi yaptıktan sonra, hem AdSense kazancımı artıran hem de AdSense reklam performansı raporumun önceki aylara göre daha bilgilendirici ve doğru olduğunu fark ettim.
Bu nedenle, AdSense’in eşleşmeyen reklam isteklerini azaltmak için göz önünde bulundurmanız gereken temel kilit alanları tüm site okuyucularımla paylaşıyorum. Bu konuda bana ve diğer AdSense yayıncılarına yardımcı olabilecek deneyimlerinizi AdSense performans raporlarında paylaşmak için lütfen ücretsiz doldurun.
1) AdSense Bağlantı Birimleri:
Google AdSense bağlantı birimleri, web sitenizin içerikleriyle alakalı ve kullanıcılarınızın ilgi alanlarını yakından hedefleyen bir dizi konu görüntüler. Konu sayısı, reklam boyutu seçeneğinden seçtiğiniz reklam boyutuna (Yatay veya Dikey) bağlıdır. Yatay reklam boyutunda dört reklam konusu vardır ve dikey reklam boyutunda yalnızca üç reklam konusu görürsünüz.
AdSense, sitenizde bağlantı birimlerinin görünmesi durumunda eşleşen reklam isteklerini farklı bir şekilde sayar. Bu nedenle, eşleşmeyen reklam isteklerinin yüzde 80-85’i, AdSense’in reklam bağlantı birimleri için eşleşen istekleri sayma şeklinden kaynaklanmaktadır.
Aslında, site ziyaretçileriniz bağlantı biriminin konularına/terimlerine tıklamadıkça, bağlantı birimlerinizin ilgili konularıyla ilgili herhangi bir reklam görmezler ve bu, eşleşmeyen reklam istekleriyle sonuçlanır.
Başka bir deyişle, belirli bir web sayfanızın izleyicisi tıklamazsa, reklam isteği eşleşmemiş olarak kabul edilir, yani bir bağlantı birimi için eşleşen bir reklam isteği, yalnızca ve yalnızca kullanıcı bağlantı birimindeki bir terimi tıklarsa AdSense tarafından sayılır. .
Bu nedenle, sitenizdeki diğer AdSense Reklam birimlerine kıyasla yüksek veya potansiyel AdSense geliri sağlamadığı sürece tüm bağlantı birimlerini sitenizden kaldırmanızı tavsiye ederim. Genel olarak, AdSense bağlantı birimi, web sitenizde bulunan mobil ve küçük reklam alanı için en uygun olanıdır.
Eşleşmeyen reklam istekleri, AdSense performans raporunda ayrı bir satırda görüntülendiğinden, belirli bir reklam biriminin veya özel kanalın performansını analiz ederken göz ardı edebilirsiniz.
2) AdSense Reklam Türleri:
Metin reklamlar, resim reklamlar, zengin medya reklamları, flash reklamlar, hareketli reklamlar vb. gibi çeşitli AdSense reklam türleri vardır ve web sitenizde ne tür reklamların görüntüleneceğini veya sunulacağını seçebilirsiniz. Bununla birlikte, bu reklam türleri esas olarak iki kategoriye ayrılır: yani. Metin Reklamlar ve Görüntülü Reklamlar.
Birçok AdSense yayıncısı, sitelerinde herhangi bir reklam türünün (Metin Reklamlar veya Görüntülü Reklamlar) görünmesini tercih etti. Web sayfalarında neden yalnızca bir tür reklam görmek istediklerini anlamıyorum. Yalnızca metin reklamları tercih ederseniz, resim/zengin medya türü reklamlarını sitenizde görüntülemek için hedefleme yapmak isteyen tüm reklamverenlerin web siteniz/blogunuz için teklif veremeyeceğini varsayalım.
Web sayfanızın düşük kaliteli/minimum teklif veren reklamlar yayınlaması veya Eşleşmeyen Reklam İstekleri ile sonuçlanması sonucunda sitenizde reklam görünmeyecek/görüntülenmeyecektir. Bu nedenle, size şiddetle tavsiyem, sitenizde sunulacak reklam türleri için hem metin reklamları hem de görüntülü reklamları seçmenizdir.
Google AdSense Reklamlarının her iki reklam türü de nasıl etkinleştirilir:
A) Yeni AdSense Reklam Birimi Oluştururken:
Reklamlarım sekmesine gidin ve tıklayın +Yeni reklam birimi ve ardından bu ekran görüntüsünde gösterildiği gibi Reklam türü seçeneği altında hem metin hem de görüntülü reklamları seçin.
B) Mevcut AdSense Reklam Birimi:
AdSense hesabınızdaki Reklamlarım sekmesini ziyaret edin ve ardından, ilgili Reklam biriminizin Reklam türü metnini düzenle bağlantısını tıklayın. Şimdi, bu ekran görüntüsünde gösterildiği gibi, tıklamanın ardından açılan açılır pencereden Metin ve görüntülü reklamları seçmeniz yeterlidir.
3) Reklamlara İzin Ver ve Engelle:
Google AdSense, yayıncılarına, sitelerinde reklamların görünmesini engelleme olanağı sağlamıştır. Başka bir deyişle, web sitenizde hangi reklamın gösterilmesi gerektiğini seçebilirsiniz/karar verebilirsiniz.
Buna göre, desteklenen herhangi bir dilde belirli URL’lere veya genel/hassas reklam kategorilerine yönlendiren reklamların sitenizde görünmesine izin verebilir veya engelleyebilirsiniz. Ayrıca AdSense, yayıncılarının sitelerinde görünen tüm reklamları incelemesine yardımcı olur.
Belirli bir reklam birimi için teklif fiyatlarının ve hedeflenen reklamların sayısının artmasına yardımcı olabileceğinden, gereksiz yere herhangi bir reklamı engellememenizi tavsiye ederim.
Bu eğitimin, Google AdSense performans raporunuzda görünen eşleşmeyen reklam isteklerini azaltmanıza yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Ancak, lütfen değerli yorumlarınızla bu eğitimle ilgili herhangi bir soru sormakta özgürsünüz.