Looker Studio Raporu Nasıl Yapılır?

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Looker Studio Raporu Nasıl Yapılır?

19.04.2023 11:00 tarihinde gönderildi

Verilerinizi toplamanın, analiz etmenin ve paylaşmanın daha iyi bir yolunu mu arıyorsunuz? Looker Studio (eski adıyla Google Data Studio), verilere kullanıcı dostu ve sezgisel bir şekilde erişmenize, bunları analiz etmenize ve görselleştirmenize olanak tanıyan güçlü bir veri görselleştirme ve raporlama aracıdır.

Ahrefs'ten Looker Studio hakkında blog eğitimi

İster pazarlama stratejinizi geliştirmek, satış sürecinizi optimize etmek, ister müşteri davranışlarını daha derinlemesine anlamak istiyor olun, Looker Studio değerli bir araç olabilir. Looker Studio’nun güçlü veri görselleştirme yetenekleri, işletmelerin verilerindeki eğilimleri ve kalıpları belirlemesine olanak tanıyarak iyileştirilecek alanları bulmayı ve buna göre eyleme geçmeyi kolaylaştırır.

Bu blog yazısında, 6 kolay adımda Looker Studio raporlarının nasıl oluşturulacağı konusunda size rehberlik edeceğiz!

İhtiyacınız Olanlar

  • Gmail/Google’a bağlı bir hesap
  • Bağlanılacak bir veri kaynağı
    • Google Analytics 4 (GA4)
    • Google Reklamları
    • Youtube
    • Google Arama Konsolu
    • Çeşitli diğer üçüncü taraf kaynaklar

Lütfen Sosyal Medya/Paylaşım Çerezlerinin bu içeriğe erişmesine izin verin.

Adım 1. Başlarken

Google hesabınızda oturum açın ve Google’da Google Looker Studio’yu arayın veya https://lookerstudio.google.com/ adresine gidin.

2. Adım. Yeni, Boş Bir Rapor Başlatın

Önceden hazırlanmış çeşitli Looker Studio şablonları arasından seçim yapabileceğiniz veya sıfırdan bir rapor oluşturabileceğiniz bu ana sayfayla karşılaşacaksınız. Bu eğitim için sıfırdan bir rapor hazırlayacağız.

Ahrefs'ten Looker Studio hakkında blog eğitimi

3. Adım. Veri Kaynağınızı Seçin ve Bağlayın

Yapmanız istenecek ilk şey bir veri kaynağı seçmektir. Bu eğitim için bir Google Analytics 4 mülkünü bağlayacağız. Google Analytics’i tıklayın ve mülkünüzün adını arayın. Devam edin ve mülkünüzü buradan bağlayın.

Ahrefs'ten Looker Studio hakkında blog eğitimiAhrefs'ten Looker Studio hakkında blog eğitimi

Adım 4. Raporunuzu Seçin

Veri kaynağı eklendikten sonra hangi Looker Studio raporunu istediğinize karar verin. İstediğiniz rapor türü, tablonuz için hangi metrikleri ve boyutları seçeceğinizi belirleyecektir. Bu örnekte, web sitesi sayfası başına sayfa görüntüleme sayısını içeren bir rapor oluşturmak istiyorum. Ekranınızın sağ tarafındaki boyut ve metrik seçiciye tıklayın ve istediğiniz öğeleri seçin.

Tavsiye Edilen:  Startup Şirketi İçin Programcı Nasıl Bulunur?

Ahrefs'ten Looker Studio hakkında blog eğitimi

Adım 5. Raporunuzu Özelleştirin

Raporlarınızın görsel çekiciliğini, paylaşılabilirliğini ve gezinilebilirliğini geliştirmek için widget’lar ve resimler ekleyin. Bunu bir başlık, logonuz ve bir tarih kontrol widget’ı ekleyerek yapabilirsiniz. Bunu “Ekle” açılır menüsüne tıklayarak yapabilirsiniz. Her seçeneğe tıkladıktan sonra widget’ı yerleştirmek istediğiniz alanı seçin ve onu alan boyunca sürükleyin.

Ahrefs'ten Looker Studio hakkında blog eğitimi

6. Adım. Raporunuzu İnceleyin

Buna benzer bir rapora sahip olmalısınız. Bu, Google Looker Studio ile oluşturabileceğiniz raporların yalnızca bir örneğidir. Farklı şablonlar, veri kaynakları, stiller ve görsel öğelerle oynamanız önemle tavsiye edilir. Haritalar, çubuk grafikler, çizgi grafikler ve çok daha fazlasını içeren raporlar oluşturabilirsiniz.

Ahrefs'ten Looker Studio hakkında blog eğitimi

Anahtar Paket Servisi

Looker Studio ile işletmeler, ham analiz verilerini hızlı bir şekilde eyleme dönüştürülebilir iş öngörülerine dönüştürebilir ve böylece büyümeyi artırabilecek ve geliri artırabilecek bilinçli kararlar almalarına olanak tanıyabilir. Looker Studio’nun sezgisel arayüzü, kullanıcıların kendi özel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış özel raporları ve veri görselleştirme kontrol panellerini kolayca oluşturmasına olanak tanır ve onlara iş ölçümlerinin gerçek zamanlı bir görünümünü sunar.

İşletmeler, Looker Studio gibi ücretsiz bir veri görselleştirme aracı kullanarak operasyonlarını, müşterilerini ve pazar eğilimlerini daha derinlemesine anlayabilir, bu da rekabette önde kalmalarına ve uzun vadeli başarıya ulaşmalarına yardımcı olabilir.