Magento Mağazanızı Nasıl Hızlandırabilirsiniz? [The Ultimate Checklist]

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Magento Mağazanızı Nasıl Hızlandırabilirsiniz? [The Ultimate Checklist]

Çevrimiçi mağazanız Magento üzerine kurulmuşsa, sağladığı harika e-ticaret işlevselliğinin çok iyi farkında olacaksınız.

Ancak, müşterileriniz için ekstra çaba harcaması (yüksek kaliteli görseller sergileme, video yerleştirme ve benzersiz, kişiselleştirilmiş alışverişle ziyaretçilerin ilgisini çekme) isteyen, ölçeklenen bir markaysanız, sitenizin performansının düşmeye başladığını fark etmiş olabilirsiniz.

Peki, hızdan ödün vermeden, kendine özgü, itibar kazandıran sitenizi korumak için ne yapabilirsiniz? Bugün ele alacağımız konu budur.

Magento 2 sitenizi nasıl hızlandırırsınız?

Magento, güçlü e-ticaret işlevselliği ve müşterilerinizin beklediği harika siteleri oluşturmanıza yardımcı olacak araçlar sunarak itibar kazanmıştır.

Ancak Magento siteleri çok hızlı olabilse de, ek özellikler geliştirmeye başlarsanız önemli ölçüde yavaşlayabilirler. Bunu önlemek için, Magento mağazanızın hızlı yükleme sürelerini koruduğundan emin olmak (ve kendinizi SEO aksaklıklarından kurtarmak) için atabileceğiniz bazı adımlar vardır.

Bu yazıda, e-ticaret mağazanızı yükseltirken sayfaların hızlı yüklenmesini ve hızlı yanıt sürelerini korumak için neler yapabileceğinize bir göz atacağız.

Ancak sürecin özüne ve civatalarına girmeden önce, daha hızlı bir site arayışı içinde olan her Magento mağaza sahibinin elde edebileceği bazı kolay kazanımlar var.

✅ İlk olarak: Magento sitenizin ne kadar hızlı olduğunu öğrenin dır-dir

En iyi Magento 2 hız optimize edicilerini tartışmadan önce sitenizin şu anda ne kadar hızlı olduğunu bilmeniz gerekir. Bu konuda size yol gösterecek kapsamlı bir site hızı kılavuzumuz var, ancak özetlemek gerekirse, sitenizin performansının nasıl ölçüldüğünü öğrenmek için aşağıdaki hız testi araçlarını kullanabilirsiniz:

Daha Magento’ya özgü bir hız testi arıyorsanız, Yeni Kalıntı Adobe tarafından, e-ticaret sitenizin gerçek müşterilere ne kadar hızlı göründüğünü değerlendirebileceğiniz canlı bir ortamda site hızını test etmeniz önerilir.

Kaynak: Sayfa yükleme zamanlamasına ilişkin yeni Relic belgeleri

Genel site hızı optimizasyonu en iyi uygulamalarını takip edin

Magento mağazası olsun veya olmasın, sitenizin mümkün olduğunca hızlı çalıştığından emin olmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Bu nedenle, Magento sitenizi nasıl uygun şekilde optimize edeceğinizi bulmaya başlamadan önce, temel bilgileri doğru anladığınızdan ve aşağıdaki site hızına ilişkin en iyi uygulamaları takip ettiğinizden emin olun:

  • CDN (İçerik Dağıtım Ağı) kullanın – CDN olarak çalışan bir hosting şirketi seçmelisiniz [Jump link to ‘Use a Content Delivery Network (CDN)’ here].
  • Resimlerinizi ve diğer büyük dosyalarınızı sıkıştırın – Sayfalarınızdaki büyük görsellerin, JavaScript, HTML ve CSS dosyalarının yüklenmesi uzun zaman alacak ve site hızını önemli ölçüde yavaşlatacaktır. Görüntüleri sıkıştırmak için PhotoShop gibi araçları kullanmak ve Gzip diğer büyük dosyaları sıkıştırmak, site hızını en başından itibaren artırmanın çok basit bir yoludur.
  • HTML’nizi, JavaScript’inizi ve CSS’nizi ‘küçültün’ – Bu dosyaları sıkıştırmanın yanı sıra, içerdikleri kötü yazılmış kodları kısaltarak tarayıcıların bunları yüklemesi için gereken süreyi de kısaltabilirsiniz. Magento, JS ve CSS ağırlıklı olduğundan, burada optimize etmek için yapabileceğiniz daha birçok şey vardır; daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.
  • Tarayıcı önbelleğe almayı etkinleştir – Site ziyaretçilerinin sitenizdeki önemli bilgileri saklamasına izin vermek, sitenizin bir sonraki ziyaretlerinde daha hızlı yüklenmesine yardımcı olur. Tekrar ediyorum, daha sonra ele alacağımız Magento’ya özgü pek çok önbellekleme tekniği var.
Tavsiye Edilen:  Github Copilot Ücretsiz Deneme Sürümü Nasıl Edinilir

Üçüncü taraf uzantılarınızı denetleyin ve yönetin

Uzantılar, Magento’da standart olarak gelmeyen işlevleri eklemenin harika bir yolu olabilir. Ancak her uzantı en verimli kodla yazılmaz. Yapabilirsiniz Bir denetim gerçekleştirerek sitenizin performansını düşüren uzantıları belirleyin.

Bunu yapmanın birkaç yolu vardır ancak en basit yol, uzantılarınızı devre dışı bırakmak, ardından bir hız testi yapmak ve ardından uzantıları birer birer tekrar açmaktır.

Belirli bir uzantı yeniden etkinleştirildikten sonra hızınızın önemli ölçüde düştüğünü fark ederseniz suçluyu bulmuşsunuz demektir.

Buradan, onu daha akıcı hale getirmek için düzenleyebilirsiniz (ancak, kaputun altında düzeltmeler yapacak kadar kendinize güvenmek için biraz programlama deneyimine ihtiyacınız olacaktır) veya uzantıyı tamamen kaldırabilir ve daha iyi yazılmış bir yedek bulabilirsiniz.

Magento’nun en son sürümüne güncelleyin

Magento’nun daha eski bir sürümünü kullanıyorsanız siteniz olabildiğince hızlı olmayacaktır, bu nedenle en son sürüme güncelleme yapmalısınız. Güncelleme zor bir işlem değildir, sadece yapmadan önce sitenizi yedeklediğinizden ve bakım moduna geçtiğinizden emin olun.

Halen Magento 1’i veya Magento 2’nin ilk sürümlerini kullanıyorsanız güncelleme aynı zamanda kontrolsüz ticaretin kapısını da açacaktır. Magento sürüm 2.3’ten itibaren Magento, başsız API’leri destekleyerek Magento’nun arka uç teknolojisine bağlı olmayan kendi vitrininizi oluşturmanıza olanak tanır.

Işık hızında siteler ve olağanüstü kullanıcı deneyimleri oluşturmak için aşamalı web uygulamalarının (PWA’lar) gücünden yararlanabileceğiniz için, başsız kalmak site hızı açısından bir adım değişikliktir. Magento sitenizi hızlandırmak için başka yöntemler denediyseniz ve yükleme sürelerinin hala idealin altında olduğunu düşünüyorsanız veya Magento’yu hızlandırmak için müşteri deneyiminizin bazı unsurlarını feda etmeniz gerekiyorsa, başsız kurulumda PWA sizin için en uygun seçenek olabilir. mantıklı bir sonraki adım.

#cta-visual-fe#Mağazanızı kolay yoldan başsız hale getirin.Shogun Frontend’in tam olarak hayal ettiğiniz e-ticaret deneyimini elde etmenize nasıl yardımcı olabileceğini öğrenin. Daha fazla bilgi edin

Harika bir barındırma sağlayıcınız olduğundan emin olun

Hangi ticaret platformunu kullanırsanız kullanın, kaliteli bir barındırma sağlayıcısı seçmek, hızlı yüklenen bir sitenin ön koşuludur. Magento’nun kaynak yoğunluğu fazla olduğundan, barındırma sağlayıcınızın tüm trafiğinizi yönetebilecek yeterli alanı ayırabildiğinden emin olmak özellikle önemlidir. Taahhütte bulunmadan önce barındırma sağlayıcınızın uygun olup olmadığını kontrol edin Magento’nun minimum özellikleri.

Bir CDN barındırma çözümü, site verilerinizi son kullanıcıya yaklaştırarak yükleme sürelerinin daha hızlı olmasını sağlar.

CDN barındırma kurulumunu yaptıktan sonra Magento sitenizi CDN aracılığıyla teslim edilecek şekilde yapılandırdığınızdan emin olun. Bunu Magento yönetici panelinden yapabilirsiniz ve Adobe’nin bu adım adım kılavuz nasıl yapılacağı hakkında.

Tavsiye Edilen:  chatGPT, daha yaratıcı içerik oluşturmaya nasıl yardımcı olabilir?

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere özel Magento barındırma çözümleri sunan bir dizi barındırma şirketi vardır:

  • Bulut Yolları – Magento siteleri için özel olarak tasarlanmış, tam olarak yönetilen bir barındırma hizmeti. Cloudways, AWS ve Google Cloud gibi diğer üst düzey barındırma hizmetlerinin bulut kapasitesini kullanır ancak buna ek olarak çok sayıda Magento barındırma hızı optimizasyonu sağlar.
  • AWS – Aracıyı atlayabilir ve Magento mağazanız için AWS barındırma kurulumunu kendiniz yapabilirsiniz. Amazon Web Services, beraberinde getirdiği altyapı ve yatırım avantajlarıyla dünyanın en büyük bulut barındırma sağlayıcısıdır. AWS barındırma hizmetini kendiniz kurmak, hızlarınızı optimize ettiğinizden ve maliyetleri düşük tuttuğunuzdan emin olmak için biraz teknik uzmanlık gerektirecektir.
  • SiteGround– Kapsamlı desteği, müşteri hizmetleri ve kişiye özel Magento barındırma özellikleri nedeniyle Magento site sahipleri için popüler bir seçim.
  • Magehost – İhtiyaçlarınıza göre kademeli fiyatlandırma sunan özel bir Magento barındırma hizmetidir. Ayrıca kurulum ve bakım konusunda size yardımcı olacak Magento uzmanlarına erişim olanağına da sahiptir.
  • Sonraki – Tamamen yönetilen Magento barındırma hizmeti sunar ve Magento’ya özgü optimizasyon yelpazesi nedeniyle genellikle Magento geliştiricileri tarafından tercih edilen barındırma hizmeti olarak kabul edilir.
Kredi bilgileri: Nexcess.net

Daha iyi bir Magento 2 hızı için Javascript optimizasyon tekniklerini kullanın

Magento büyük miktarda JavaScript (JS) kullandığından, sitenizi kodu doğru şekilde işleyecek şekilde nasıl ayarlayacağınızı bilmek önemlidir. JS ayarlarınızı doğru yapmazsanız, ziyaretçi her sayfayı yüklemeye çalıştığında çok büyük dosyaların gereksiz yere yüklenmesine neden olabilir.

Açıkçası bu, sitenizin performansına zarar verir, bu nedenle sitenizi JS’yi doğru şekilde kullanacak şekilde ayarlamak çok önemlidir.

✅ JS paketlerinizi optimize edin

Bir ziyaretçi bir bağlantıya her tıkladığında veya bir sonraki sayfaya geçtiğinde, bilgisayarından sitenizi barındıran sunucuya bir istek yapılır. Buna HTTP isteği denir. Bu istekler site ziyaretçinizin tarayıcısındaki JavaScript dosyaları tarafından yapılır.

HTTP isteklerini azaltmak için, JS dosyaları genellikle büyük bir dosyada bir araya getirilir; bu da teorik olarak ziyaretçiye veri alma sürecini hızlandırır.

Ancak bu JS paketlerinden bazıları çok büyüyebilir ve Magento bu paketleri her yeni istekle birlikte toptan yükler, bu da yanıt sürelerinin daha yavaş olmasına neden olur. zıt amaçlanan şey!

Etkin bir JS talep sürecini sürdürürken bu sorunu aşmak için, etkinleştirmek isteyeceksiniz gelişmiş JS paketleme veya ertelenmiş JS yüklemesi.

Küçültün, birleştirmeyin

HTTP isteklerini azaltmanın bir yolu olarak sıklıkla öne sürülen başka bir yöntem, JS ve CSS dosyalarını birleştirerek bu dosyaların aynı anda teslim edilmesini sağlamaktır.

Ancak JS ve CSS dosyalarınızı kabaca birleştirmemek için iyi bir neden var: HTTP/2’nin ortaya çıkışı. Evrensel internet protokolünün bu önemli yeni sürümü, veri isteklerini teker teker yerine eş zamanlı olarak karşılayabiliyor.

Tavsiye Edilen:  Serbest Yazma Finansmanınızı Nasıl Yönetirsiniz?

Bu, yerel olarak HTTP/2’de yapıldığından, zamandan tasarruf etmek için artık dosyalarınızı paketlemenize gerek olmadığı anlamına gelir. Magento’daki CSS ve JS birleştirme aracı, dosyaları birleştirme konusunda biraz fazla istekli olduğundan, bu durum Magento mağaza sahipleri için bir rahatlama oldu, bu da site ziyaretçisinin sitenizde dolaşırken tarayıcısını yavaşlatan çok büyük dosyalara neden oldu.

Bu nedenle birleştirmeyi devre dışı bırakmalı ve bunun yerine JS ve CSS kodunuzu küçültmelisiniz (nasıl yapılacağını öğrenmek için yukarıya bakın).

PWA ile sorunu ortadan kaldırın

Magento sitenizi bir PWA ile oluşturduysanız, CSS ve JS müşterinizin cihazındaki bir önbellekte depolanır, dolayısıyla sitenizin statik (değişmeyen) bölümlerini yüklemek için sunuculara istek göndermenize gerek yoktur.

Bir sitenin statik bölümlerinin ziyaretçinin tarayıcısında saklanması, ağ kapsamının zayıf olduğu veya internete hiç erişimin olmadığı durumlarda sitenizi kolayca kullanılabilir hale getirme avantajına sahiptir ve PWA’ları mobil müşteriler için çok çekici bir seçenek haline getirir.

#cta-paragraph-fe#Magento hız sorunlarına çözümsüz bir çözüm. Burada önerdiğimiz hız ipuçları, site hızlarını manuel düzeltmelerle artırmak isteyen mağazalar için harikadır. Ancak, parça parça manuel düzeltmelerin hızınızı önemli ölçüde artıracağı noktayı geçtiyseniz, Shogun Frontend’in Magento mağazanızı başsız bırakmanıza nasıl yardımcı olabileceğini gösteren bir demoyu keşfetmenin zamanı gelmiş olabilir. Başsız bir çözümün markanızın ihtiyaç duyduğu hızı ve esnekliği size nasıl verebileceği hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Magento önbelleğe alma hakkında daha fazla bilgi…

Önbelleğe alma, site bilgilerinin, sunucularınızın bulunduğu yerden çok, son kullanıcıya çok daha yakın, kolayca erişilebilen bir yerde saklanması uygulamasıdır. Bu bir proxy sunucusunda veya ziyaretçinin tarayıcısında bile olabilir.

Tam sayfa önbelleğe alma

Bu, yeni bilgi gerektirmeyen (yani dinamik olmayan) sayfalar için sayfa yüklemelerini hızlandırmanın kullanışlı bir yoludur. Bir ziyaretçi sayfalarınızdan birini tıkladığında tarayıcısından veritabanınıza bir istek yapılır ve bilgiler Sayfayı yüklemek için gerekenler tarayıcılarına geri gönderilir. Veritabanınız potansiyel olarak site ziyaretçisinden binlerce kilometre uzaktaki sunucularda bulunuyorsa, bu yavaş ve zahmetli olabilir.

Talep, değişmeyen bilgiler içeren bir sayfa içinse (ana sayfa gibi), bu sayfanın bir kopyasının bir proxy sunucuda (veya ters proxy sunucuda) saklanmasına (önbelleğe alınmasına) izin verilerek bu durum önemli ölçüde hızlandırılabilir. kesin) site ziyaretçisine çok daha yakın konumdadır.

Vernik – bir ters vekil genel sayfalar için tam sayfa önbelleğe almayı destekler. Varnish, bu sayfaları istemciye (yani site ziyaretçisinin cihazına) daha yakın bir yerde saklar ve böylece, istemcinin sunucularınıza tam bir veritabanı sorgusu yapması gerektiğinden çok daha hızlı bir şekilde bunları sunabilir.

Adobe tavsiye eder Magento müşterileri, tam sayfa önbelleğe almayı gerçekleştirmek için Varnish’i kullanıyor standart olarak gelen önbellekleme aracı yerine.

Adobe’nin tam bir geçiş Magento’da Varnish’in nasıl kurulacağı ve çalıştırılacağı hakkında.

Kredi bilgileri: vernish-software.com

Redis ile dinamik sayfaları önbelleğe alma

Şimdi Magento mağazanızın statik sayfalarını tam sayfa önbelleğe alma ile nasıl hızlandırabileceğinizi inceledik. Peki ya bir müşterinin sitenizi ziyareti sırasında güncellenen kişiselleştirilmiş, dinamik sayfalar?

Bunun için, gibi bir arka uç önbelleğe alma çözümü kullanmanız gerekir Redis veya Memcached (Redis artık eski Memcached’in yerine önerilen seçenektir.)

Redis, site ziyaretçinizin cihazında bir veri önbelleği oluşturarak çalışır. Bunu, disk sürücüsünden çok daha kolay erişilebilen cihazın RAM’inde (Rastgele Erişim Belleği) oluşturur.

Dolayısıyla, bir site ziyaretçisinin oturumu sırasında, müşteri sepete ürün eklemek veya profilini güncellemek gibi değişiklikler yaparken, bu dinamik veriler cihazının RAM’inde depolanır ve hızlı bir şekilde erişilebilir ve güncellenebilir; bu da onların sitenizi kullanma deneyiminin önemli olduğu anlamına gelir. hızlı ve verimli biri.

Katalog güncellemelerinizi nasıl yönetebilirsiniz?

Herhangi bir e-ticaret mağazasında düzenli olarak güncellenmesi gereken çok büyük miktarda bilgi vardır (örneğin: ürün fiyatları). Bu değişken verilerin Magento tarafından bulunması zor olabilir ve sayfalar yüklenirken potansiyel olarak sorunlara neden olabilir.

Neyse ki Magento bu sorunlara çözümler sunuyor.

Düz katalog modunu devre dışı bırak

Magento uzmanları geçmişte Düz Katalogların etkinleştirilmesini tavsiye etmişti.

Bunun mantığı daha az veritabanı sorgusu gerektirmesiydi. Bu, Magento 1’de ve Magento 2’nin ilk sürümünde harika çalıştı. Ancak Magento 2.1’den itibaren Adobe tavsiye etti performans sorunlarına neden olduğundan düz katalogları devre dışı bırakmak.

Bunu, yönetici panelindeki yapılandırma ayarlarınızın kataloglar bölümüne giderek ve ardından Düz Kataloglar’ı ‘Hayır’ olarak ayarlayarak yapabilirsiniz.

Dizin oluşturucuları zamanında güncelleyin

Herhangi bir e-ticaret mağazasında birçok bilginin düzenli olarak güncellenmesi gerekir.

Bu değiştirilebilir veriler, sayfalar yüklenirken potansiyel olarak sorunlara neden olabilir. Örneğin bir ürünün fiyatını değiştirirseniz ve bu ürün bir sayfaya yüklenirse, sayfa yükleme işlemi veritabanına yapılan bazı karmaşık sorguları gerektirebilir ve bu da güncellenen bilgilerin alınması sırasında önemli bir gecikmeye neden olabilir.

Bunu aşmak için Magento bu tür verileri kolayca erişilebilen tablolarda (veya dizin oluşturucularda) saklar.

Ancak bu yeni bir sorun yaratır: Dizin oluşturucular, doğru şekilde güncellenmedikleri takdirde şişebilir ve hantallaşabilir. Dizinleyicilerinizi kontrol altında tutmanın en iyi yolu dizinleyicileri programa göre güncelleme yönetici panelinde.

Bonus Magento hız ipuçları

Artık Magento site hızını artırmak için bakılması gereken ana alanları ele aldık; burada Magento sitenizin hızını artırmak için kullanabileceğiniz birkaç ipucu daha var.

Magento günlüklerinizi temizleyin
Magento (ve tüm veritabanları), yürütülen görevlerin kaydını tutmak ve yanlış giden şeylerin çözülmesine yardımcı olmak için günlükler oluşturur. Zaman içinde Magento’yu kullandıkça, bu günlükler birikerek büyük miktarda depolama alanı kaplayabilir ve görevlerin gerçekleştirilmesi için gereken süreyi artırabilir.

Magento bu sorunun farkındadır ve yapılandırma ayarlarında günlükleri temizleme seçeneği sunar. Günlüklerin gereksiz yer kaplamasını önlemek için bunu haftada bir kez yapmalısınız.

Üretim moduna geçmeyi unutmayın!
Magento sitenizi oluştururken bunu geliştirici modunda yapacaksınız. Ancak Canlı yayına geçtiğinizde şunları yapmalısınız: üretim moduna geç. Bu herkesin bilmediği bir adımdır ancak sitenizi başlatmadan önce geliştiricilerinizle bu değişikliği yapıp yapmadıklarını kontrol etmelisiniz.

Özetle; kurulumunuzu doğru yaptığınızda hızlı bir platform

Magento, hızlı yüklenen, etkileyici siteler ve mağazalar oluşturma yeteneği ile birlikte mükemmel arka uç işlevselliği sağlar. Ancak istediğiniz siteyi oluşturmak için Magento’nun sunduğu kullanıma hazır işlevselliklerden daha fazlasına ihtiyacınız varsa, o zaman hız bir sorun haline gelebilir.

Yavaşlamaların veya performanstan kaynaklanan bozulmaların azaltılmasına yardımcı olabilecek çok sayıda manuel düzeltme vardır; bunlardan birkaçını burada ele aldık.

Ancak çevrimiçi mağazanızı bir sonraki seviyeye taşımak istiyorsanız PWA tabanlı, kontrolsüz bir yaklaşım daha iyi bir çözüm olabilir.

#cta-visual-fe#Mağazanızı başsız hale getirerek sınırları aşın.Shogun Frontend’in tam olarak hayal ettiğiniz e-ticaret deneyimini elde etmenize nasıl yardımcı olabileceğini öğrenin. Daha fazla bilgi edin