Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Maksimum Performans Optimizasyonu: Performansı Artırmanın 9 Yolu
Maksimum Performans optimizasyonları
- ROAS hedefinizi artırma / azaltma
- Sezonluk Teklif Ayarlamaları
- bütçeyi değiştirmek
- Varlık grupları oluşturma
- İçerik varlıklarınızı iyileştirme
- Ürünleri farklı kampanyalara ayırma
- Ürünler hariç
- Nihai URL genişletme: açık mı, kapalı mı?
- Alışveriş Reklamlarına odaklanmak için tüm öğeler kaldırılıyor
1) ROAS Hedefinizi Arttırma / Azaltma
Önemli bir optimizasyon taktiği, sürekli olarak ROAS hedefinizle çalışmaktır.
Başka bir makalede Akıllı Teklifi nasıl Optimize edeceğimi derinlemesine tartıştığım için bu taktiği burada özetlemekle yetineceğim.
Akıllı Teklif ile ilgili en büyük yanlış anlamalardan biri, çoğu zaman hedefi olduğu gibi bırakmanız gerektiğidir. Çoğu insanın anlamadığı şey, pazarınızın sürekli bir değişim içinde olmasıdır. Öne çıkan bariz yüksek ve düşük sezonlar var. Sonra hava durumuna, maaş gününe vb. bağlı olarak küçük yüksek ve düşük sezonlar vardır.
Akıllı Teklif, bu sinyallerin çoğunu dikkate almaz. %100 rakamlara göre oynayan bir robot değildir, bu nedenle dalgalanmalara yanıt olarak ROAS hedefinizde günlük veya haftalık olarak değişiklik yapmanız gerekmez. Bunu kendisi yapabilecektir.
Ancak, gerçek ROAS’ınızın ROAS hedefinizden düşük olduğu daha uzun bir süre (1 hafta+) fark ederseniz Akıllı Teklif, tekliflerinizi ve dolayısıyla gösteriminizi düşürmeye başlar.
Bu ne yapması gerekiyor. Bu bir özellik, bir hata değil.
Ancak özellik olmayan şey, işinizi, göreceli ROAS hedefinizi veya ROAS’ın neden düştüğünü anlamamasıdır.
Bunların her birini inceleyelim.
Akıllı Teklif işinizi anlamıyor: Son yedi gün içinde ROAS hedefinizden düşük olsa da yüksek sezonda olabilirsiniz.
Göreli ROAS hedefiniz: ROAS’ınız %700’den %500’e düştüğü için Akıllı Teklif, tekliflerinizi düşürmeye başlar. Peki ya %700 ROAS ile gülünç kârlar elde ediyor ve %500 ile hala büyük bir kâr elde ediyorsanız? ROAS hedefinizi %500’e düşürerek gösterim payınızı koruyabilir ve kârlı olabilirsiniz.
ROAS’ınız neden düşüyor?: Büyük bir rakibin satışı nedeniyle düşüş geçici miydi? Bir sıcak hava dalgası mıydı, bu yüzden çoğu e-ticaret satışı düştü mü? Sitenizde stokta olan ürünlerle ilgili bir sorun mu vardı?
ROAS’taki düşüşün geçici olmasının onlarca nedeni olabilir ve tekliflerinizi o döneme göre düşürmemelisiniz.
2) Sezonluk Teklif Ayarlamaları
Sezonluk Teklif Ayarlamaları, Maksimum Performans kampanyaları için de geçerli olan Akıllı Teklifi manuel olarak geçersiz kılmanın harika bir yoludur.
Bu, temel olarak Google’ın otomatik teklifini, hangi verileri görürse görsün daha yüksek veya daha düşük teklif vermeye zorlamanın bir yoludur.
E-Ticaret için Sezonluk Teklif Ayarlamalarını kullanmaya yönelik eksiksiz bir kılavuz yazdım ve okumanızı tavsiye ederim.
Google bunları çok fazla kullanmamanızı söylüyor. Akıllı Teklif çoğu performans dalgalanmasının üstesinden gelebildiğinden, ancak deneyimlerimize göre bu durum hâlâ geçerli değil.
Bu manuel geçersiz kılmaları her zaman yapmamız gerekip gerekmediğine dair deneyler yapıyoruz.
Temmuz ayının sonlarında, büyük bir reklamverenimiz büyük yıllık yaz indirimini durdurdu ve dönüşüm oranı bir gecede %5’ten %2’ye düşmesine rağmen, Akıllı Teklif TBM’leri düşürmedi.
Normal Sezonluk Teklif Ayarlamalarımızı uygulayana kadar harcamayı satış sona erdikten sonra olması gereken düzeye indirmedik.
3) Bütçeyi Değiştirmek
Maksimum Performans, birden fazla ağın (Alışveriş, Arama, YouTube, Görüntülü Reklam Ağı vb.) bir karışımı olduğundan, bütçeyi uygun gördüğü şekilde farklı ağlara kaydırır.
Bu ayrıca bütçenizin Maksimum Performans kampanyalarının performansında çok daha doğrudan bir faktör olduğu anlamına gelir.
Harcanacak daha fazla bütçe varsa, normal Google Ads kampanyalarının bütçelerini en üst düzeye çıkardığı görülebilir.
Ancak Maksimum Performans kampanyaları, kolayca tutarlı bir şekilde mevcut günlük bütçenin altında kalabilir ve yine de bütçeyi artırarak bir etki görebilirsiniz.
Bütçe, Google’ın kârlı bir şekilde harcamak için yeni arama terimleri, segmentler veya ağlar bulması durumunda ne kadar daha harcayabileceğinin bir göstergesidir.
Günlük bazda çok az bütçe kalmışsa, sanki çok fazla bütçe kalmış gibi kampanya genişletmeyi sürdürmeye çalışmaz. Dolayısıyla, Maksimum Performans kampanyanız iyi gidiyorsa, ROAS’ınıza ulaşıyorsa ve genel olarak bütçe içinde kalıyorsa, artırmayı deneyin.
Daha Yüksek Bir ROAS İstiyorsanız Bütçenizi Azaltmayı Deneyin
Maksimum Performans ile gördüğümüz hilelerden biri, ROAS hedefinizi artırmak yerine bütçenizi azaltarak daha iyi bir getiri elde edebilmenizdir.
Maksimum Performans erişiminizi diğer ağlara genişlettiğinden, kullanılabilir bütçeyi kısıtlayarak bazen Görüntülü Reklam Ağı, YouTube ve Arama Ağı’na para harcamayı durdurur ve daha kârlı Google Alışveriş reklam biçimine odaklanır.
4) Varlık Grupları Oluşturma
Maksimum Performansı tam olarak çalıştırıyorsanız, yani Arama Ağı, Alışveriş, Görüntülü Reklam Ağı, YouTube vb.’de gösterilmesini istiyorsanız, onu iyi reklam öğeleriyle beslemek çok önemlidir.
Öğe grupları, ürünlerinizi, reklam metninizi, afişlerinizi, videonuzu ve hedef kitle sinyallerinizi birlikte gruplandırmanın bir yoludur.
Oyun koltukları ve oyun kulaklıklarına bir örnek verelim.
Varlık Grubu: Oyuncu Koltukları
- Reklam Kopyası
- Vegan derisi
- Nefes alabilen kumaş
- fizyolar tarafından ergonomik olarak onaylanmıştır
- Binlerce kişi tarafından sevilen
- Astralis onaylı ve tavsiye edilir
- URL: Acme.com/gaming-chairs
- Afişler:
- videolar
Şimdi oyun kulaklıkları için:
- Reklam Kopyası
- Gürültü önleyici kulaklıklar
- NC özellikli birinci sınıf mikrofon
- Kablolu ve kablosuz kulaklıklar
- Binlerce kişi tarafından sevilen
- Astralis onaylı ve tavsiye edilir
- URL: Acme.com/gaming-headphones
- Afişler:
- videolar
Her ikisi için de uygun bir reklam metni bulabilir miydik? Kesinlikle. Kullanıcıları, hem kulaklıkları hem de sandalyeleri gösteren ana sayfaya bağlayabilir miydik? Evet.
Farklı varlık gruplarına bölmek daha mı iyi? Şüphesiz.
Varlık gruplarınızı ne kadar bölmeniz gerektiği işinize bağlıdır.
Bir oyun ekipmanı şirketiyseniz, varlık gruplarınızı yukarıdaki gibi özenle ayırmayı göze alabilirsiniz. Ancak genel bir elektronik şirketiyseniz, yalnızca genel bir oyun varlık grubu oluşturabilirsiniz ki bu da tek bir varlık grubundan daha iyidir.
Ayrıntı düzeyi şirketinizin ne kadar geniş olduğuna bağlıdır.
5) İçerik Varlıklarınızı Geliştirin
Eksiksiz bir Maksimum Performans kurulumu çalıştırıyorsanız, varlıkları iyileştirmek sizin için önemli bir optimizasyon taktiği olmalıdır:
- Metin varlıkları
- Resimler / afişler
- videolar
Maksimum Performans’ın zorluğu, bu varlıkların her birini iyileştirmenin ne kadar önemli olduğunu anlayamamanızdır. Bütçenizin %1’inden daha azını YouTube’a harcıyorsanız, video öğelerinizi geliştirmek zaman kaybı olacaktır.
Öncelik vermem gerekirse, şunları yapardım:
- Metin varlıklarımla başla. Bunları hızla kendiniz iyileştirebilirsiniz ve reklam harcamalarınızın çoğu (öğelerle ilgili) yine de metin reklamlara odaklanacaktır.
- Resimlerimi / afişlerimi iyileştir. Tasarımcıların dahil olması gerektiğinden bunlar biraz daha uzun sürer, ancak yine de videolardan daha hızlıdırlar ve Görüntülü Reklam Ağı’nda yeniden pazarlamadan doğrudan dönüşüm görme olasılığınız videodan daha yüksektir.
- Nadiren – eğer olursa – oluşturmak için zaman harcardım yüksek kaliteli video öğeleri Performans için Maks.
Son nokta biraz abartılı olabilir, ancak yüksek kaliteli videolar oluşturmak için gereken zamanı harcamayı ve ardından bunları, bütçenin ne kadar olacağı konusunda hiçbir kontrole sahip olmadığım bir Maksimum Performans kampanyasına harcamayı hayal edemiyorum. hangi kanallarda harcıyor.
Ayda 500 dolar kazandıran video öğeleri oluşturmak için ayda 10.000 dolar harcıyor olabilirim. Bu bana doğru gelmiyor.
Yeni metin varlıkları oluşturmaya ilişkin ipuçları için bu makaleye bakın.
6) Ürünleri Farklı Kampanyalara Bölün
Bu the çoğu reklamverenin yapmadığı en büyük optimizasyon taktiği.
Aşağıdaki durumlarda kampanyalarınızı bölmelisiniz:
- Farklı ürün segmentleri için farklı bir ROAS hedefi belirlemek istiyorsunuz.
- Farklı ürün segmentleri için farklı bir bütçe belirlemek istiyorsunuz.
Bu, kampanyalarınızı marjlara göre bölmeniz için bir öneri değildir. Birinin yüksek marjlı bir ürüne tıklayıp ardından daha düşük marjlı bir ürün alıp almadığından asla emin olamayacağınız için, bu genel olarak kaybedenlerin oyunudur. Tıklanan ve satılan ürünler arasında şaşırtıcı derecede az korelasyon var. Dolayısıyla, kullanıcıların web sitenize geldikten sonra başka bir şey satın almadığından emin olmadığınız sürece, bu strateji hiçbir zaman mantıklı gelmedi.
Kampanyaları Bölerek Maksimum Performans Kampanyalarını Optimize Etme Örneği
İndirimdeki ürünlerin indirimde olmayan ürünlerden daha iyi dönüşüm sağlayıp sağlamadığını analiz etmek için Özel Etiketleri uyguladık:
Şu anda mevcut olan verilerle, harcamalarımızın %50’den fazlasının indirimde olmayan ürünlere gittiğini ve ROAS’ın indirimdeki ürünlerin yarısını oluşturduğunu fark ettik.
Nisan ayında ürünleri iki kampanyaya ayırmaya karar verdik. indirimli ürünlere daha fazla bütçe:
Harcamalarımızın %66’sını indirimli ürünlere ayırarak yolun bir kısmını almış olduk. Ancak başlangıçta düşündüğümüz kadar etkili olmadı. Bu nedenle, Mayıs ayında indirime giren ürünlere gitmek için ikiye katladık ve daha fazla harcama yapmaya zorladık.
Aynı zamanda, performansın orada olması gerektiğini bildiğimiz için daha yüksek bir ROAS hedefi belirledik:
Sonuç olarak, aydan aya aynı geliri koruyabildik, ancak harcamayı azalttık ve böylece ROAS’ımızı artırın.
Daha fazla faktör rol oynadı (mevsimsellik ve indirimdeki ürün sayısı gibi) ancak Maksimum Performans’a yardımcı olmak, tüm potansiyeli ortaya çıkarmanın anahtarıydı.
7) Hariç Ürünler
Bütçenin çok fazlasını harcayan ve sağlıklı bir ROAS’a yaklaşamayan kategoriler, markalar veya tekil ürünler olup olmadığını anlamak için Raporlar bölümünü veya Listelemeler bölümünü kullanabilirsiniz.
Bunları görürseniz, kârlılığı kovalamanız (ölçeklendirmeyi değil) istediğiniz zamanlarda bu ürünleri hariç tutmak isteyebilirsiniz.
Bazen Akıllı Teklif, asla dönüşüm sağlamayan ürünlere para harcamaya devam etme eğilimindedir. Zararsız olabilir ve genel olarak hâlâ ROAS hedefinize ulaşıyorsunuz, ancak bazen, dönüşüm sağlayamayacakları kanıtlandıktan sonra bu ürünler için hiçbir koşulda teklif vermemeniz gerektiği anlamına gelen içgörülere sahip olursunuz.
Birkaç örnek:
- bir marka ağırlıklı olarak perakende mağazalarınızda satılırancak envanterinizde olduğu için aynı zamanda çevrimiçidir.
- Var kötü marjlar A, B ve C ürünlerinde, bu nedenle fiyatlandırmanız hiçbir zaman kabul ettiğiniz rakipleriniz kadar iyi olmaz, ancak geniş bir envanteri sergilemek için e-ticaret sitenizde hala bulundurursunuz.
- Yeni bir ürünün teslimat süreleri çok uzundur, ancak TO’ları sürekli olarak yüksektir, dolayısıyla Google bunu göstermeye devam eder.
Tüm bu durumlarda, bütçeyi boşaltmak için ürünleri Maksimum Performans kampanyalarınızdan hariç tutmak isteyebilirsiniz.
8) Nihai URL Genişletme: Açık mı, Kapalı mı?
Nihai URL Genişletme ayarı, Maksimum Performans kampanyanızdaki Dinamik Arama Ağı Reklamlarının Alışveriş feed’inizde sağlananlar dışındaki URL’ler için gösterilmesini sağlar.
Alışveriş feed’iniz doğal olarak yalnızca ürün URL’lerini gösterdiğinden Nihai URL Genişletmesi şuna eşit olabilir:
- Açık olarak ayarlanırsa: Kategori, marka, ana sayfa ve diğer URL’leri açılış sayfası olarak kullanacak ve bunların reklamını yapacaktır.
- Kapalı olarak ayarlanırsa: Yalnızca ürün sayfalarını açılış sayfası olarak kullanacak ve kategori, marka veya ana sayfanız için reklam vermeyecektir.
Bunun etkisini Google Ads’in hiçbir yerinde göremezsiniz.
Google Analytics’te bir açılış sayfası raporunu görüntüleyerek, diğer sayfalara kıyasla ürün sayfalarınıza ne kadar trafik gittiği konusunda fikir edinebilirsiniz. Ancak bu külfetli bir süreçtir ve herhangi bir maliyet veya ROAS verisi almazsınız.
Yine de, sabit bir Maksimum Performans kampanyanız varsa oynamak için bir özelliktir.
9) Alışveriş Reklamlarına Odaklanmak İçin Tüm Öğeleri Kaldırın
Bu, çalıştığı onaylanmış bir hiledir (Maksimum Performans temel açıklamamıza bakın) ve Maksimum Performansın yalnızca Alışveriş Reklamları reklam biçimiyle ilgili reklamları göstermesini sağlar:
Görüntülü Reklam Ağı’nda ve YouTube.com’da görünmeye devam edeceksiniz, ancak Alışveriş Reklamları reklam biçiminde olacak:
Bu nedenle, ihtiyacınız olan ROAS düzeyleriyle ölçeklendirme konusunda sorun yaşıyorsanız şunları deneyin:
- Tüm varlıkları kaldırın.
- Öğe türlerinden birini kaldırın (metin* veya resimler veya videolar).
Tüm varlıkları kaldırmanızı, performansın iyileşip iyileşmediğini görmenizi ve ardından ihtiyaç duyarsanız varlıkları birer birer tekrar karışıma eklemenizi öneririm.
*Performance Max, metin varlıklarından resim ve video oluşturabilen bir özelliğe sahiptir, bu nedenle sadece resim ve videoları kaldırmanın yeterli olmayabileceğini unutmayın.
Tam Takibe Sahip Olduğunuzdan Emin Olun
Temel bir optimizasyon taktiği, Google’a gönderebileceğiniz en iyi ve en çok veriyi göndermenizi sağlamaktır.
Sahip olduğunuz veri miktarını en üst düzeye çıkaran herhangi bir dönüşüm izleme metodolojisini kullanmanın her zaman doğru seçim olduğuna inanıyorum.
Herhangi bir pazarlama platformunun, dönüşümleri kendi platformuna gereğinden fazla atfedeceği fikrinden uzaklaştık. O bir verilen bugünlerde.
Ancak her şey kara kutulara, otomasyona ve doğrudan kontrol edemediğiniz diğer şeylere doğru ilerlerken, ona çalışması için mümkün olduğunca fazla veri vermek istersiniz.
Bakabileceğiniz üç şey:
- Gelişmiş dönüşümler
- Çerez İzni açılır pencerelerinden kaynaklanan veri kaybını en aza indirme (öncelikle AB)
- Sunucu tarafı izleme
Ancak bazen, yalnızca Google Ads dönüşüm izlemeyi kullanmak veya Google Analytics içe aktarmayı kullanmak arasında bir seçim yapmak da olabilir. Yıllar geçtikçe, Google Ads dönüşüm izlemenin, Google Analytics içe aktarmanın sağladığından daha fazla veri sağladığı her zaman olmuştur. Bu artık verilen bir şey değil.
Yukarıdaki üç faktörle çalışın, ancak bu özellikler uygulandıktan sonra size en fazla veriyi sağlayan izleme metodolojisini seçmelisiniz.
Maksimum Performans Gelişecek
Maksimum Performans devam eden bir çalışmadır. Bu listedeki optimizasyon taktiklerinden bazıları (ör. sezonluk teklif ayarlamaları) Haziran ayının son haftasında kullanıma sunuldu. Bu alanda mevcut olan güncellemeleri ve hangi alanları optimize edebileceğinizi takip etmekte fayda var.
Aynı zamanda, Maksimum Performans’ın bir Akıllı Alışveriş eşdeğeri olmadığını vurgulamak isterim. Gerçek şekliyle tamamen farklı bir kampanya türüdür. Akıllı Alışveriş yalnızca Alışveriş Reklamları biçimine odaklanırken, Maksimum Performans çok daha fazla kampanya türünü bir araya getirir: Alışveriş, Arama Ağı, Görüntülü Reklam Ağı, YouTube.
Akıllı Alışveriş ile aynı türde bir kampanya arıyorsanız, Maksimum Performans kampanyanıza herhangi bir öğe eklememeniz, kampanyanızın Alışveriş Reklamlarında gösterilmeyen metin reklamlar, görüntülü reklamlar veya video reklamlarla gösterilmesini durduracaktır. biçim.