Marka Renklerinizi Nasıl Seçersiniz (Örneklerle)

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Marka Renklerinizi Nasıl Seçersiniz (Örneklerle)

Markanızın renkleri işletmenizin görsel estetiğinin temelidir. Marka renklerini seçmek yeterince basit gibi görünse de, dikkatle yaklaşılması gereken yanıltıcı derecede büyük bir yatırımdır. Seçtiğiniz marka renk şeması, logolarınız, web siteleriniz, reklamlarınız, literatürünüz, ürünleriniz ve daha fazlası aracılığıyla tutarlı bir şekilde görüntülenecektir.

Marka Renk Psikolojisi

Markanız için renkleri nasıl seçeceğinizi öğrenmek, renk tekerleğinde tamamlayıcı renkleri belirlemekten daha fazlasıdır (bu konuya daha sonra değineceğiz). Markanızın ne olduğuna bağlı olarak renklerinizin o kişiliği yansıtmasını istersiniz. Seçtiğiniz şirket renk şeması işinizin özünü yansıtacaktır.

Markalaşma psikolojisinde farklı renkler farklı duygular uyandırır, bu nedenle benzer şirketler benzer renkleri kullanır. Örneğin fast food şirketleri açlığı teşvik etmek, heyecanlı ve enerjik görünmek için bol miktarda kırmızı kullanacak. Teknoloji şirketleri maviyi güven, güvenlik, mantık vb. ifade etmek için kullanıyor.

Renklerin duygular ve hisler üzerindeki etkisi kişiden kişiye (ve kültürden kültüre) açıkça farklılık gösterse de, belirli renklere karşı çoğu insanın ortak olduğu genel bir nörolojik tepki vardır. Farklı marka renklerinin anlamı, çeşitli firmaların logo renkleri karşılaştırıldığında kolaylıkla görülebilir (aşağıdaki grafiğe bakınız).

Pek çok şirket, belirli bir imajı pazarlamak için kurumsal renk şemalarını seçmede başarılı oldu. Renk psikolojisi hafife alınacak bir şey değildir, bu nedenle pazarlama ve markalaşmada doğru rengi seçmek son derece önemlidir. Artık anlaşıldığına göre, hangi renkleri tam olarak nasıl seçiyorsunuz?

Daha iyi bir marka oluşturmak için yardıma mı ihtiyacınız var? Bu ücretsiz dört adımlı süreci indirin ve bugün daha güçlü bir marka yaratın!

Marka Renkleri Nasıl Seçilir

Öncelikle işletmenizde maksimum 1-3 ana renk bulunmalıdır (1-2 idealdir). Markanız bir insan olsaydı kişilik özellikleri neler olurdu? Markanız eğlenceli, masum ve arkadaş canlısı mı? Mutlu ve yaratıcı mı? Bu özellikler turuncu veya sarıyı çağrıştırıyor; markanızın kimliğini temsil etmek için siyah, gri veya kahverengiyi seçmek istemezsiniz.

Tavsiye Edilen:  Ders Nasıl Kaydedilir: Öğrenme Deneyimini Geliştirmek için 7 İpucu

Her rengin genel nüfus için ne anlama gelebileceğine bakalım:

Kırmızı

Kırmızı tutku, açlık, sıcaklık, öfke, enerji, romantizm ve heyecan duygularını çağrıştıran cesur bir renktir. Kırmızıyı kullanmak güçlü bir ifadedir ve doğru kullanıldığında logonuzun kalabalıkta öne çıkmasını sağlar.

Turuncu

Turuncu, yaratıcılık, sıcaklık, gençlik, uygun fiyat ve eğlence duygularını çağrıştıran dost canlısı bir renktir. Turuncu kullanmak markanıza aktif ve canlı bir hava katar. Lüks ve geleneksel markalar turuncu kullanmaktan kaçınmalıdır.

Sarı

Sarı, iyimserlik, mutluluk ve kendiliğindenlik duygularını çağrıştıran neşeli bir renktir. Aynı zamanda güneş ışığını, altını veya elektriği de ifade edebilir. Sarı, sıklıkla uyarı işaretlerinde kullanıldığından ve yanlış renk tonu şatafatlı görünebileceğinden riskli bir seçim olabilir. Ancak etkili bir şekilde kullanıldığında arkadaş canlısı ve enerjik bir hava yayar.

Yeşil

Yeşil genellikle barışı, sağlığı, doğayı, parayı, tazeliği ve büyümeyi ifade etmek için kullanılır. Yeşil, çevre odaklı markalar (veya bunu isteyen markalar) için doğal bir seçimdir. belli olmak sürdürülebilir). Zenginlik ve prestiji ifade etmek için koyu yeşiller kullanılır.

Mavi

Mavi, genellikle istikrarı, güveni, netliği, güvenilirliği, iletişimi ve güvenliği ifade etmek için kullanılan sakin bir renktir. Dünyada en çok tercih edilen renk olduğundan logolarda da favori “güvenli” renktir. Mavi aynı zamanda suyu, gökyüzünü ve soğuğu da ifade edebilir.

Mor

Mor, kraliyet, güç, gizem, lüks ve hayal gücüyle ilişkilendirilen sofistike bir renktir. Markalarda daha az kullanılan bir renktir, dolayısıyla markanız bu renkle uyumluysa bu öne çıkmak için iyi bir fırsattır!

Siyah

Siyah, gizemi, gücü, geleneği, güvenilirliği, otoriteyi, zarafeti ve güvenliği yayan zamansız bir renktir. Dengeyi veya karanlığı ifade edebilir. Markanız daha resmi veya lükse yöneliyorsa, bu rengin sıkıcı olduğunu düşünmeyin. Birçok perakende ve moda markası logolarında siyah rengi kullanıyor.

Tavsiye Edilen:  IGTV Videolarına Altyazı Nasıl Eklenir?

Pembe + Macenta

Pembe, kadınlığı, romantizmi, heyecanı, yaratıcılığı, tutkuyu ve yeniliği ifade eden tatlı ve çok yönlü bir renktir. Genellikle “Y Kuşağı Pembesi” olarak adlandırılan daha yumuşak bir renk tonu, gençlik çekiciliği nedeniyle pazarlama dünyasını ele geçirdi. Öne çıkmak için daha koyu pembeler ve macentalar kullanıldı (T-Mobile’da olduğu gibi veya Flickr’da vurgu rengi olarak).

Kahverengi

Kahverengi, yiyecek, içecek, organik ve doğa markalarında sıklıkla kullanılan rustik bir renktir. Sağlamlığı, güvenilirliği, özgünlüğü, pratikliği, sağlıklılığı ve sıcaklığı ifade eder. Dünyayı, deriyi, çikolatayı, odunu veya kahveyi temsil edebilir.

Markalama İçin Renk Paletleri (Ana Renkler, İkincil Renkler, Vurgu Renkleri vb.)

Ana renginizi seçtikten sonra nötr ve vurgu renklerinizi seçmeniz gerekiyor.

Nötr renkleriniz, metniniz ve arka planlarınız gibi şeyler için kullanılacaktır.

Vurgu renkleri, harekete geçirici mesaj veya kayan düğme gibi “açılacak” bir şeye ihtiyaç duyduğunuzda kullanılır. Dikkatli kullanıldığında, dikkati hemen önemli bir öğeye çekebilirler. Aşırı kullanıldığında, bu daha cesur renkler tasarımı hızla karmaşık hale getirebilir ve onu sarsıcı gösterebilir.

Markanız için uyumlu bir renk paletine sahip olmak, pazarlama malzemelerinizin gösterişli ve profesyonel görünmesini sağlar. Aşağıda Missouri Eyalet Üniversitesi, farklı pazarlama hedeflerine ulaşmak için renkleri nasıl karıştırıp eşleştirebileceğinizi ve aynı zamanda ana renklerin odağın %60’ını işgal etmesine ilişkin 60-30-10 kuralını nasıl koruyabileceğinizi gösteriyor. İkincil renkler %30, vurgu renkleriniz ise %10 yer kaplar.

Missouri Eyalet Üniversitesi

Missouri Eyalet Üniversitesi

Renk Paleti Oluşturucuları

Hoş bir paleti otomatik olarak seçmek için bir renk paleti oluşturucuyu da kullanabilirsiniz. Bazıları bir rengi “kilitlemenize” ve o rengin etrafında bir palet oluşturmanıza olanak tanır.

İşletmenizin kişilik özelliklerinin ne olduğunu biliyorsanız ancak hâlâ mükemmel rengi bulmakta zorlanıyorsanız, bu renk ve marka kişiliği testlerinden birini deneyin.

Tavsiye Edilen:  Google Algoritma Güncellemelerine Nasıl Hazırlanılır?

Profesyonel Markalama Yardımı için WIX ile iletişime geçin

Profesyonel yardıma ihtiyacınız varsa WIX uzmanlarıyla bugün iletişime geçin.

Houston’daki markalama ajansımız, son 38 yılda yüzlerce şirketin çarpıcı pazarlama materyalleri geliştirmesine ve güçlü bir şekilde konumlandırılmış markalara yardımcı oldu.

İlk markalama materyalinizi oluşturmak için ekibinizle birlikte çalıştıktan sonra, ödüllü pazarlama şirketimiz, hedef kitlenize ulaştığınızdan emin olmak için sürekli aylık hizmetler sağlayabilir.