Markanızın Bilmesi Gerekenler

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Markanızın Bilmesi Gerekenler

E-ticaretten hemen çıkma oranınız, sayfalarınızdan birine gelen ancak daha sonra diğerine tıklamadan ayrılan kişilerin yüzdesidir. Bu, çevrimiçi mağazanız için izlenecek en önemli istatistik olabilir.

Her şeyden önce, yüksek hemen çıkma oranı, olması gerektiği kadar dönüşüm yapmadığınızın bir işaretidir; çünkü dönüşümler neredeyse her zaman ziyaretçinin başka bir sayfaya tıklamasını gerektirir. Örneğin, satış dönüşümü gerçekleştirmek için ziyaretçinin sepetine ve ardından ödeme sayfasına gitmesi gerekir.

Ortalama hemen çıkma oranlarına girmeden önce, bunun arama motoru sıralamalarınız için ne anlama geldiğini düşünmeniz gerekir.

Organik Arama ve Bekleme Süresi: Mağazanız İçin Ne İfade Ediyor?

Organik arama, çevrimiçi mağazalara gelen trafiğin açık ara en popüler kaynağıdır. Wolfgang Digital’in raporuna göre KPI Raporu 2019e-ticaret sitelerine gelen trafiğin %43’ü organik aramadan geliyor; bu, doğrudan trafikten (ziyaretçilerin tarayıcılarının adres çubuğuna URL’nizi girmesi veya önceden kaydedilmiş bir yer işaretini tıklaması), ücretli arama reklamları ve e-posta pazarlamasının toplamından daha fazlasıdır.

Resim kaynağı: Wolfgang Dijital

Google ve Bing gibi arama motorları, her arama sorgusu için sitelerin nerede sıralanacağını belirlemek amacıyla karmaşık algoritmalar kullanır. Bu algoritmaların nasıl çalıştığına ilişkin kesin ayrıntılar kamuya açık bir bilgi değil, ancak organik arama konumu ile hemen çıkma oranı arasında güçlü bir korelasyon olduğunu biliyoruz.

Resim kaynağı: Kelime Akışı

Arama motoru şirketleri, kullanıcılarının hizmetlerinden memnun kalmasını ister. Bir kullanıcıya sundukları sonuçların arananlarla alakalı olmasını sağlamak için büyük çaba harcıyorlar. Aksi takdirde kullanıcı hayal kırıklığına uğrayabilir ve rakiplerinden birini kullanmaya başlayabilir, bu da arama motoru için daha az trafik ve reklam geliri anlamına gelir.

Bu yüzden, bekleme süresi (bir kullanıcının bir arama motoru tarafından oraya yönlendirildikten sonra bir sayfada geçirdiği süre) arama motoru algoritmalarında büyük ölçüde ağırlıklandırılmıştır. Teoriye göre eğer birisi bir sayfada çok fazla zaman harcıyorsa, muhtemelen arama sonucundan memnun kalmıştır. Tersine, eğer birisi sayfada çok fazla vakit geçirmiyorsa, muhtemelen arama sonucundan memnun kalmamıştır.

Ziyaretçilerinizin büyük bir kısmı sayfanıza geldikten hemen sonra geri adım atıyorsa (yani hemen çıkma oranı yüksekse), kalma süreniz bundan zarar görecektir. Bu nedenle mağazanızın başarılı olması için arama motorlarında görünür olmanız gerekir. Arama motorlarında görünür olmak için hemen çıkma oranınızı düşük tutmanız gerekir.

Bu kılavuzda, hemen çıkma oranınız konusunda endişelenmeniz gerekip gerekmediğini belirlemenize yardımcı olacak bağlamı sunacağız ve ardından bunu nasıl iyileştireceğinizi göstereceğiz.

Ortalama E-ticaret Hemen Çıkma Oranı Nedir?

Sayfalarınızdan birinin hemen çıkma oranı ortalamanın üzerindeyse bazı değişiklikler yapmanız gerektiğini biliyorsunuzdur. Hemen çıkma oranı düşükse, zamanınızı diğer endişeleri gidermeye ayırmanız daha iyi olur.

Elbette bu kararları verebilmek için ortalamanın gerçekte ne olduğunu bilmeniz gerekiyor.

Ortalama hemen çıkma oranı arasında %41 ila %55. Hemen çıkma oranınızı %20 ila %30’a düşürebilirseniz, o zaman gerçekten iyi gidiyorsunuz demektir.

Ancak hemen çıkma oranının %20’nin altında olması sizi şüphelendirmelidir. Bunun doğal olarak gerçekleşmesi pek olası değildir; ziyaretçilerin önemli bir kısmı her zaman sitenizin başka bir bölümüne gitmeden sayfadan ayrılacaktır. Bunun yerine, bu aralıktaki hemen çıkma oranı muhtemelen analiz aracınızın düzgün çalışmadığı anlamına gelir. Bu sorunu çözene kadar sitenize gelen kişilerin davranışlarını doğru bir şekilde değerlendiremezsiniz.

Göz önünde bulundurulması gereken bir diğer faktör, farklı endüstrilerin sahip olmasıdır. farklı hemen çıkma oranları. Ortalama hemen çıkma oranı emlak siteleri için %44,50’den yiyecek ve içecek siteleri için %65,62’ye kadar değişmektedir. Sektörünüze bağlı olarak %55’in üzerindeki hemen çıkma oranı yüksek olmaktan ziyade ortalama olabilir.

Resim kaynağı: CXL

Hemen Çıkma Oranınızı Nasıl Artırırsınız?

Sayfalarınızın hemen çıkma oranını %20 ila %30 arasındaki en uygun noktaya indirmek için aşağıdaki teknikleri deneyin.

Sayfa Tasarımını Geliştirin

Hemen çıkma oranınızı önemli ölçüde artırmak için sayfanızın görünümünde yapılacak bazı basit değişiklikler yeterli olabilir.

Örneğin, CTA düğmeniz (“Sepete Ekle”, “Şimdi Satın Al” vb.) sayfadaki diğer öğelerle karşılaştırıldığında büyük olmalıdır. Ziyaretçilerin bu düğmeyi bulması ne kadar kolaysa, onu tıklayıp bir sonraki sayfaya geçme olasılıkları da o kadar artar.

CTA düğmenizin rengi de önemlidir. Düğmeniz için kullandığınız renk, sayfanın arka plan rengiyle kontrast oluşturduğu sürece önemli değildir. Bu, ziyaretçinin dikkatini düğmeye çekecek ve tıklamaya teşvik edecektir.

Ürün sayfalarında, ürününüzün birden fazla yüksek kaliteli fotoğrafının (ve ideal olarak videosunun) sayfada yer alması gerekir. E-ticaret, mağazaya gitmekten daha kullanışlıdır ancak bir dezavantajı müşterilerin ürünleri şahsen değerlendirme şansına sahip olmamasıdır. Ziyaretçilerin ürününüze daha iyi bakmasını sağlamak için görseller ve videolar kullanarak bu gerçeği telafi edebilirsiniz; bu, onları satın alma konusunda daha rahat hale getirecektir.

İncelemeler ayrıca ürün sayfalarında belirgin bir şekilde öne çıkarılmalıdır. Kopyanızda ürününüzü satın almanın faydalarından bahsettiğinizde, ziyaretçiler satış yapmak için elinizden geleni söylemeye teşvik edildiğinizi bilirler. Önceki müşterilerin yorumlarını sergileyerek ziyaretçilerinize daha objektif geri bildirimler sunabilir ve ürünlerinizin satın alınmaya değer olduğuna güvenmeleri için onlara mantıklı bir neden sunabilirsiniz.

Shopify ve BigCommerce gibi e-ticaret platformlarında, sayfalarınızda bu ince ayarları hızlı bir şekilde kendiniz yapmanıza olanak tanıyan sayfa oluşturucu uygulamaları vardır. Bu şekilde, bir tasarımcıyı işe almak için gereken tüm zamanı ve parayı yatırmanıza gerek kalmayacak.

Sayfa Performansını Artırın

Siteniz yavaşsa sayfalarınızın ne kadar iyi tasarlanmış olduğunun bir önemi yoktur. İnsanlar geri adım atacak.

Spesifik olarak çoğu kişi, eğer gerekliyse sitenizden çekilecektir. 5 saniyeden uzun yüklemek için. 3 saniyeden uzun sürerse insanların yüzde yirmi yedisi geri çekilecek.

Sayfalarınızın performansını artırmak için kullanabileceğiniz birçok teknik vardır. Yavaş yüklenmeZiyaretçi sayfayı aşağı kaydırıp görene kadar ekranın alt kısmındaki öğelerin yüklenmesini beklemeyi içeren , en etkili yöntemlerden biridir.

Çıkış Amacı Açılır Pencerelerini Kullan

Ziyaretçilerinizin kavga etmeden gitmesine izin vermeyin.

Çıkış amacı açılır pencereleriyle, bir ziyaretçi sayfanızdan ayrılmak istediğine karar verdikten sonra onu dönüştürmek için son bir şansınız olur. Ziyaretçi imleci tarayıcısının geri düğmesine doğru yukarı hareket ettirdiğinde çıkış amacı açılır pencereleri tetiklenir. Ziyaretçileri kalmaya ikna etmek için indirim, ücretsiz kargo veya başka bir teşvik sunmanıza olanak tanırlar.

Bir çalışma indirime dayalı çıkış amacı açılır pencerelerinin %20 oranında satın alma işlemiyle sonuçlandığını buldu.

Ortalama Hemen Çıkma Oranını Geçin

Hepsini özetlemek gerekirse, bilmeniz gerekenler şunlardır: Ortalama hemen çıkma oranı, sektörünüze bağlı olarak %40 ila %65 arasındadır. Hedefiniz %20 ila %30 olmalıdır. Bu hedefe ulaşmak için sayfa tasarımınızı ve performansınızı iyileştirmeye çalışın ve çıkış amaçlı açılır pencereleri dahil edin.

Bu bilgiyle dönüşüm oranınızı ve mağazanızın arama motorlarındaki görünürlüğünü de artırabileceksiniz.

Tavsiye Edilen:  Google Ads'de Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler: İzlenecek En İyi Uygulamalar