Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır: Medium’da Yayınlamalı mısınız? Blog Büyütmenin Artıları ve Eksileri
Medium, dizginleri Blogger’dan alan bir içerik devi haline geldi. WordPress.com ve birisi içeriğini internette hızlı bir şekilde yayınlamaya başlamak istediğinde başvurulacak blog platformu olarak Tumblr.
Muazzam büyümesi nedeniyle, içerik pazarlamayı araştıran birçok blog yazarı ve işletme, bloglarını Medium’da oluşturuyor. Bir Medium blogunu birkaç dakika içinde çalışır hale getirebilirsiniz ve Medium öneri motoru ve “alkış” mekanizması aracılığıyla viral olma potansiyeli, onu çekici bir platform haline getirir.
Ancak şirketler web sitelerine daha fazla organik arama trafiği çekmek için bizimle çalışmak istediklerinde onlara yapmalarını söylediğimiz ilk şey, bloglarını en kısa sürede Medium’dan çıkarmaktır.
Medium, hızlı bir başlangıç yapmak için harika bir blog platformu olsa da, blogunuzun büyümesini, sitenize nitelikli trafik çekmesini ve genel olarak müşteri edinme stratejinizin temel bir parçası olmasını istiyorsanız bu çok kötü bir platformdur.
İşte işletmenizin blogunu Medium’da oluşturmamanızın ana nedenleri. Birkaç kez var yapmak Yine de blogunuzu başlatmak için Medium’u kullanmak mantıklıdır; bunlara en sonunda ulaşacağız.
Medium’un Artıları ve Eksileri
Bu içerik yönetim sisteminin, özellikle hızla gelişmek isteyen yeni başlayanlar için yeri vardır. Medium hesabınızı oluşturmak kolaydır ve fiyatlandırma rekabetçidir; o halde neden müşterilerimizi Medium’da içerik yayınlamaktan aktif olarak caydırıyoruz?
Eksi 1: İçeriğinizin Sahibi Siz Değilsiniz, Onlar Sahiptir
Medium’u birincil blogunuz yapmanın en büyük sorunu Medium içeriğinizin sahibi olmamanızdır. Platform, sitesini kapatmaya, makalelerinizi silmeye veya blogunuzu yasaklamaya karar verirse yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Yazdığınız her şeyi ve oluşturduğunuz hedef kitleyi silebilir.
Bu çok uzak ve ihtimal dışı bir olay gibi görünebilir, ancak Twitter, Instagram, YouTube ve diğer sosyal medya platformlarının hesapları düzenli olarak nasıl kapattığını gördüğünüzde, kendinizi bu ani platformdan ayrılma riskiyle karşı karşıya bırakmak istemezsiniz. İçeriğinizin ne kadar iyi niyetli olduğunu düşünürseniz düşünün.
Eksi #2: Meta Veri Kontrolü Yok
SEO’nuz için yapabileceğiniz en etkili şeylerden biri, Google’da yayınınızı gördüklerinde potansiyel okuyucuların dikkatini çekecek özel meta başlıklar ve açıklamalar oluşturmaktır.
Ancak Medium’da yayınlarsanız meta verileriniz üzerinde herhangi bir kontrole sahip olamazsınız. Bunlar sizin için otomatik olarak oluşturulur; dolayısıyla yayınınızı arama sonuçlarında daha çekici hale getirmek istiyorsanız şansınız kalmaz.
Eksi #3: Toplayıcı Cezası
Google, sayfaları için ortalama kalitesi yüksek olan siteleri tercih eder. Bu nedenle, sitenizdeki eski veya yüzeysel içerik gibi ölü sayfaları silmek, sitenizin sıralamasını hızlı bir şekilde iyileştirmenize yardımcı olabilir.
Medium gibi sitelerin sorunu şu ki Her Medium’da yayınlanan makale “orta.com” alan adı, yani bir Medium makalesinin ortalama değerini aşağıya çeken milyonlarca olmasa da yüzbinlerce başka sayfa var.
Bu kadar büyük miktardaki içerik nedeniyle, Medium makalesinin sayfa başına kalitesinin daha düşük olduğu kabul edildiğinden, tek tek Medium sayfalarının sıralanması daha zordur. Gösterilecek çok az sayıda iyi makale olmadığı sürece Reddit, Pinterest, Twitter ve diğer medya toplayıcılarının sonuçlarını Google’daki en iyi sonuçlarda görememenizin nedeni de budur.
Eksi #4: A/B Testi Yok
Makale hedefleme konusunda daha ileri düzeyde ilerlemek ve farklı başlıkları, açıklamaları, görselleri ve önizleme parçacıklarını test etmek isterseniz Medium bunu yapmanıza da izin vermez. Başlık olarak belirlediğiniz şeye ve snippet olarak çektikleri şeye takılıp kalırsınız, bu da test etme ve tıklama almak için neyin işe yaradığını görme yeteneğinizi azaltır.
Bu neden önemli? Çünkü profesyoneller bile daha fazla tıklama elde etmek için neyin en iyi sonucu vereceğini bilmiyor ve bazen neyin işe yaradığını görmek için en iyi fikirlerinizden birkaçını test etmeniz gerekiyor. Başlangıçta bir sorun olmayabilir, ancak blogunuzu büyütüp onu daha ciddi hale getirmek istediğinizde bu büyük bir engele dönüşebilir.
Eksi 5: CTA Sahipliği Yok
Bir işletme için blog yazmanın amacı müşteri kazanmaktır. Bu, yazının mükemmel ve ilgi çekici olmaması gerektiği anlamına gelmez, ancak herkes gerçek amacın ne olduğunu bilir.
Medium’da yayınlıyorsanız, bülteninize katılmak veya ürününüzü denemek için herhangi bir özel gömülü harekete geçirici mesaj ekleyemezsiniz. Elbette sitenize bağlantı veren bir düğmeniz olabilir, ancak bu, dönüşüm oranınızı azaltan ekstra bir adım ekler. Bir e-posta açılır penceresi veya içeri kaydırılmasını istiyorsanız…bunu unutun.
Eksi #6: İzleme Pikselinin Yokluğu
Okuyucularınızı reklamlarla yeniden hedeflemek için bir izleme pikseli ekleyebilseydiniz, makalelerinizde güçlü bir harekete geçirici mesaja sahip olamamak çok da sorun olmazdı… ama yapamazsınız. Medium, okuyucularınızı takip etmek ve onlara reklam vermek için kod eklemenize izin vermez, bu da orada yayınladığınız makalelerin değerini daha da düşürür.
Bu onların işi açısından mantıklıdır; tonlarca özel kodun sitelerini bozmasını istemezler. Ancak blogunu iş yaratmak için kullanmaya çalışan biri olarak bu size zarar verir.
Eksi 7: Öneriler Üzerinde Kontrol Yok
Önerilen makaleler, insanların sitenizdeki içeriği okumasını sağlamanın harika bir yoludur ve yayınlarınızın alt kısmında “sonraki bunu okuyun” önerilen bölümünün bulunması SEO, bekleme süresi, hemen çıkma oranı ve sıralama için önem verdiğiniz hemen hemen her şey konusunda yardımcı olur makaleleriniz.
Ama…Medium neyin tavsiye edileceğini kontrol etmenize izin vermiyor. Ve çoğu zaman tavsiye edilenler başkalarının makaleleri olacaktır. Yani içeriğiniz okuyucuları daha fazla içeriğinize göndermek yerine onları Medium’daki diğer yazarlara gönderiyor. Bu Medium için harika bir strateji, eğer hedef kitlenizi elinizde tutmak istiyorsanız o kadar da iyi değil.
Eksi #8: Genel Olarak Özel Kod Yok
Özel bir iletişim formu, paylaşım düğmeleri, ürün eklemeleri veya işletmenizin bloguna ekleyebileceğiniz başka herhangi bir süslü özellik istiyorsanız, izleme pikselleri ve e-posta açılır pencereleriyle aynı sorunla karşılaşırsınız: Medium buna izin vermez .
Bu da size iyi bir buluşsal yöntem sağlar: Makalelerinizle metin ve resim eklemek dışında herhangi bir şey yapmak istiyorsanız Medium uzun vadede sizi sınırlayacaktır. Sadece bir iş blogu için tasarlanmamıştır.
Şu ana kadar Medium konusunda oldukça katı davrandım ve başta da belirttiğim gibi, birlikte çalıştığımız ve daha fazla arama trafiği isteyen tüm işletmelere bunu önermiyorum.
Peki Medium ne işe yarar?
Profesyonel #1: Yeniden Yayınlama
Medium’un blog stratejiniz için birincil sunucu olmasını istemezsiniz, ancak bu, içeriğinizi orada yeniden yayınlayamayacağınız anlamına gelmez.
Medium’da erişebileceğiniz yerleşik bir yeniden yayınlama aracı vardır Burada bir hesap oluşturduğunuzda. Tek yapmanız gereken Medium’da yeniden yayınlamak istediğiniz makalenin URL’sini yapıştırmak, “İçe Aktar”ı tıklamak ve böylece makaleniz Medium’a kopyalanacaktır!
Medium’da yeniden yayınlamak birkaç nedenden dolayı faydalıdır:
- Alkışlar ve insanların ev yayınlarında yer alma gibi Medium’un virallik unsurlarını elde edeceksiniz.
- İyi bir şekilde bağlantı kurarsanız, makalenizin gövdesinden sitenize bazı tıklamalar alırsınız.
- Yeniden yayınladığınız gönderinizi ekstra görünürlük için bir yayına koyabilirsiniz.
- Sitenizdeki ana makaleniz Google’da sıralanan makale olacaktır.
Medium’un tüm avantajlarından hiçbir olumsuzluk olmadan yararlanırsınız. Kazan-kazan.
Profesyonel #2: Yayınlar
İster yeniden yayınlıyor olun ister yeni içerik yayınlıyor olun, Medium’un bir sonraki büyük gücü yayınlardır. Makalenizin platformdaki en iyi 25 yayından birinde yayınlanmasını sağlayabilirseniz, makalenize bir miktar ilk trafik alacağınız garanti edilir.
Bu, hiç okuyucu olmayanlarla binlerce okuyucu arasındaki farkı yaratmak için ihtiyacınız olan ilk trafik artışı olabilir. Medium’un güçlü bir güç yasası dinamiği vardır; makalelerin en üstteki yüzde biri, okumaların neredeyse yüzde 100’ünü alır ve içeriğinizin en iyi yayınlarda yer almasını sağlayarak, onu bu yüzde bire yerleştirme şansınız çok daha artar.
Bir yayına ilk kez girmek kolay değildir. Bunu yöneten kişinin e-posta adresini bulmanız ve iletişime geçmeniz gerekir. onları tanıt makalenizi dahil etme konusunda. Ancak bir makalenizi yayınladıktan sonra, makalelerinizi yayına göndermek için Medium üzerinden doğrudan bir hattınız olacağından, gelecekteki makaleler çok daha kolay olacaktır.
Profesyonel #3: SEO’yu Önemsemediğinizde
Ayrıca SEO’yu veya blog trafiğinizi dönüştürmeyi umursamıyor olmanız da mümkündür; bu durumda Medium muhtemelen en iyi seçeneğinizdir.
Bu daha kişisel, daha az pazarlama odaklı içerik olabilir. Ancak duyurular, ürün güncellemeleri veya işe alım sayfaları gibi belirli şirket blogları da olabilir. Şirketiniz hakkında basit bir şekilde bilgi edinmek istiyorsanız ve blogu bir satın alma kanalına dönüştürme konusunda çok fazla endişelenmek istemiyorsanız, Medium size iyi hizmet etmelidir.
Bunun yerine Ne Öneririz?
Amacınız yazınızı hızlı ve kolay bir şekilde internette yayınlamaksa Medium’un yeri vardır. Peki ya blogunuzun sizin için daha fazla çalışmasını, işletmenizin çözebileceği bir sorunu olan müşterileri arama sonuçlarından çekmesini istiyorsanız? O halde iki platformdan birini seçmenizi öneririz.
WordPress.org
Çoğu insan için, WordPress gidilecek yol olacak. Olumsuz WordPress.comaçık olmak gerekirse ama WordPress.orgaçık kaynak kodunu kendi web sitenize yüklemenize ve arama motorlarının başka birinin sitesindeki makalenizi değil işletmenizi bulmasına olanak tanır.
WordPress’in blog endüstrisi standardı olmasının bir nedeni var. Bir WordPress blogu en fazla esnekliği, eklentileri ve işlevselliği sunar ve içeriğiniz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı garanti eder. Ve hepsi kendi alan adınızda barındırılıyor.
Sitenizin zaman içinde iyi bir sıralamaya sahip olduğundan emin olmak için SEO açısından yapmanız gereken her şeyi yapmanıza olanak tanır. Özel alan adınızı, benzersiz bir görünüm ve hissi (hazır veya özel bir WordPress temasından) seçebileceğinizi ve reklamlardan e-ticaret eklentilerine kadar çeşitli para kazanma seçeneklerine sahip olacağınızı belirtmeye bile gerek yok.
Tek dezavantajı kurulumu. WordPress, sitenizin nasıl göründüğü, nasıl hissettirdiği ve işlevleri üzerinde tam kontrol sağlar; bu, bir vizyonu gerçekleştirmeye çalışırken harikadır. Ancak bu, özellikle kendi blog editörleri Gutenberg söz konusu olduğunda, ilk başta biraz daha ön çalışma ve daha dik bir öğrenme eğrisi olacağı anlamına geliyor.
Ek olarak, WordPress, WordPress eklentileri (belirli bir işlevi gerçekleştirmek için sitenize eklediğiniz özel widget’lar) aracılığıyla tonlarca işlevsellik eklemenize olanak tanır, ancak WordPress web sitenizi yalın ve hafif tutmaya dikkat etmelisiniz. Bu SEO açısından kritik öneme sahiptir çünkü Google site hızına yüksek bir prim verir.
Bir WordPress sitesinin tüm seçenekleri ve hareketli parçaları, bir şey bozulduğunda düzeltmenin daha karmaşık olabileceği anlamına gelir.
Ancak WordPress vs Medium göz önüne alındığında, WordPress’in sunduğu ek kontrol, işlevsellik ve kendi trafiğinizin sahipliği onu kolay bir kazanç haline getirir.
Seçenek 2: Web Akışı
Yeni başlayanlar için kurulumu ve yönetimi daha kolay olan ancak yine de tasarımınız, işlevselliğiniz ve trafiğiniz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlayan daha fazla tak ve çalıştır içerik yönetim sistemi istiyorsanız, o zaman şuna bir göz atmalısınız: Web akışı (bu sitenin üzerine inşa edildiği).
Kendi başınıza barındırmadığınız için içeriğinizin tamamına sahip değilsiniz, ancak birçok özelleştirme seçeneğiniz var ve sitenin tasarımı ve işlevi üzerinde neredeyse tam kontrole sahipsiniz. Bu yayınlama platformunun sunduğu kullanım kolaylığı, sunduğu tasarım ve SEO avantajları açısından benzersizdir.
SEO’dan bahsetmişken Webflow, SEO yönetiminin teknik yönüne biraz aşina olduğunuzu varsayarak, ihtiyacınız olan tüm temel SEO işlevlerini de sağlar.
Medium ve WordPress arasında karar veriyorsanız ancak WordPress’i kullanmayı öğrenmeye hazır değilseniz Webflow doğru çözüm olabilir.
İşletmeniz İçin Hangi Seçeneğin En İyisi Olduğuna Nasıl Karar Verebilirsiniz?
O halde Medium’da yayınlamanız gerekip gerekmediğini anlamanın en kolay yolu:
Barındırma sağlayıcısı, SEO veya para kazanma konusunda endişelenmenize gerek olmayan, kolay, daha kişisel bir blog istiyorsanız Medium’u tercih edin.
Ancak blogunuzun, SEO aracılığıyla nitelikli potansiyel müşteriler getirerek ve satışları artırarak işletmeniz için çalışmasını istiyorsanız, WordPress veya Webflow’ta yayınlayın ve ardından içe aktarma aracını kullanarak yayınlarınızı Medium’a kopyalayın.
SEO trafiğini istiyorsanız ancak sürekli olarak yüksek kaliteli içerik yayınlamak için gerekli bant genişliğine sahip değilseniz, nasıl yardımcı olabileceğimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizimle bir toplantı ayarlamayı düşünün.