Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Neden Müşteri Geri Bildirimi Toplamalısınız – Ve Nasıl Alabilirsiniz?
Bir çevrimiçi mağazanın sahibi olarak birinci sınıf bir müşteri deneyimi sunmak en önemli önceliklerinizden biri olmalıdır.
Bu içerir:
- Müşterilerinizin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak faydalı ve değerli ürünler sunmak
- Dijital alışveriş deneyiminizi ve müşterilerinizin satın alma yolunu kolaylaştırma
- Yararlı ve lazer odaklı müşteri hizmetleri sunmak ve proaktif müşteri desteği
… ve çok daha fazlası müşterilerinizin ihtiyaç ve beklentilerine göre.
Tekrar söyleyelim.
Amacınız her zaman müşterilerinize sadece sizin verdiğinizi değil, istediklerini, ihtiyaç duyduklarını ve markanızdan beklediklerini vermek olmalıdır. düşünmek ihtiyaçları var.
Bunu gerçekleştirmenin en iyi yolu? Müşteri geri bildirimlerini dinleyin.
Bu makalede, müşterilerinizden geri bildirim toplamanın en iyi yollarını ve ortaya çıkardığınız bilgilerden en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinizi inceleyeceğiz.
Müşteri Geri Bildirimini Toplamak İçin 7 Temel Neden
Öncelikle müşteri geri bildirimi toplamanın e-ticaret işinizin başarısı için neden hayati önem taşıdığına daha yakından bakalım.
Toplama müşteri geribildirimi İşletmenizin birçok yönü üzerinde hem anında hem de kalıcı bir etki yaratabilir. Örneğin şunları yapmanıza olanak sağlar:
1. Müşterilerinizin İhtiyaçlarını Keşfedin
Müşterilerinizi dinlemek, markanızdan ne almak istedikleri hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlar. Ancak şaşırtıcı bir şekilde HubSpot yakın zamanda şunu buldu: İşletmelerin %42’si toplama herhangi müşterilerinden geri bildirimler alıyor.
Muhtemelen bu şirketler müşterilerinin ihtiyaçlarını tam olarak karşılamıyor ve hedefi tamamen kaçırıyor olabilir. Daha gerçekçi olmak gerekirse, müşteri geri bildirimlerini toplamayan markalar, izleyicilerine hizmet verirken genellikle “duvara karşı spagetti” yaklaşımını benimsiyor. Yaklaşımlarında stratejik olmak yerine deneme-yanılma yöntemiyle çalışırlar ki bu da en iyi ihtimalle verimsiz, en kötü ihtimalle ise etkisizdir.
Öte yandan markalar Yapmak Müşteri geri bildirimlerini toplayın, müşterilerine en iyi şekilde nasıl hizmet verebileceklerini tahmin etmenize gerek yok. Aslında onlar olduğundan Dinlemek müşterilerinin söyleyecekleri eyleme geçirilebilir bilgiler toplayabilecekler Hedef kitlenizin ilgisini canlı tutmanıza ve memnun kalmanıza yardımcı olmak.
Örnek olarak, Shogun müşterisi BirdRock Baby, e-ticaret mağazası aracılığıyla ikinci bir sipariş veren müşterilere, sitenin müşteri özellikleri blogunda öne çıkarılmak isteyip istemediklerini soruyor. Olumlu yanıt verenlere aileleri ve alışveriş deneyimleriyle ilgili soruların yer aldığı bir anket verilecek.
Caroline Podgurski, Şef Anne KuşKaya Bebekbu tür geri bildirimlerin şirket için çok değerli olduğunu söylüyor.
Podgurski, “Müşterilerimizi bu şekilde tanımak doğrudan satışlarla bağlantılı olmasa da, müşteri tabanımızla bağ kurmanın ve onlar hakkında bilgi edinmenin inanılmaz bir yoludur” diyor. “Müşteri ile markamız arasındaki bağı güçlendiriyor; bir dahaki sefere yeni bir çift bebek ayakkabısına ihtiyaç duyduklarında, muhtemelen BirdRock Baby’yi düşünecekler.”
2. Müşterilerinizin İhtiyaçlarını Karşılama Yeteneğinizi Değerlendirin
Müşterilerinizin sizden gerçekte ne istediğini anladığınızda, onlara bunu verme yeteneğinizi de ölçebileceksiniz.
Öncelikle neyi doğru yaptığınızı ve bunu ne kadar iyi yaptığınızı görebileceksiniz. Buradan, bu alanlarda rakiplerinizden gerçekten öne çıkmanızı sağlayacak daha fazla iyileştirme yapabilirsiniz.
Müşteri geri bildirimlerini toplamak aynı zamanda hedef kitlenize hizmet etme becerinizdeki zayıflıkları belirlemenize de olanak tanır. Geliştirilmesi gereken geniş alanları belirledikten sonra, müşterilerinize en iyi hizmeti sunmak için yapılması gereken belirli değişiklikleri belirlemek üzere geri bildirimlerinizi daha derinlemesine inceleyebilirsiniz.
Bu da yine tüm süreçteki tahminleri ortadan kaldırır. Müşterilerinizi dinleyerek, çabalarınızı geliştirmek için her zaman tam olarak ne yapmanız gerektiğini bilir ve verimli ve etkili bir şekilde ilerleyebilirsiniz.
3. Müşteri Memnuniyetini, Sadakatini ve Evangelizmi Değerlendirin
Müşteri geri bildirimlerini analiz etmek, müşterilerinizin markanızdan ne kadar memnun ve bağlı oldukları konusunda size iyi bir fikir verebilir. Bu hem kısa hem de uzun vadede geçerli.
Kısa dönemde, müşteri memnuniyetine bakıyorsunuz. Burada bireysel müşterilerinizin markanızla ilgili en son deneyimlerine ilişkin memnuniyet düzeylerini ölçeceksiniz. Yine bu, operasyonlarınızın belirli güçlü ve zayıf yönlerini belirlemenize yardımcı olacak ve gelecekte lazer odaklı iyileştirmeler yapmanıza olanak tanıyacaktır.
Müşteri sadakatini ve tavsiye potansiyelini değerlendirirken, müşterilerinizi zaman içinde markanızla etkileşimde, memnun ve mutlu tutma yeteneğinizi ölçeceksiniz. Burada konu herhangi bir şey değil Bekar deneyim veya etkileşim – ancak daha fazlası, markanızla etkileşime geçtiklerinde müşterilerinizin beklentilerini tutarlı bir şekilde karşılama ve aşma yeteneğiniz hakkındadır.
Dahası, bu bilgiyi markanızla en çok ilgilenen ve ona sadık olanları belirlemek için de kullanabilirsiniz. Markanıza sadık olanlarınızı ve müjdecilerinizi ve onların size sağladıkları geri bildirimleri belirlerken, şirketiniz için en değerli olanlar için en önemli olan süreçlerinizde iyileştirmeler yapmak üzere daha donanımlı olacaksınız.
4. Müşteri İlişkilerinizi Güçlendirin
Modern tüketiciler iş yaptıkları markalarla özgün ilişkiler kurabilmek istiyor.
Ne yazık ki çoğu marka bu tür ilişkilerin gelişmesine izin verme konusunda oldukça yetersiz kalıyor. Daha önceki HubSpot raporuna göre tüketicilerin yalnızca %12’si şirketlerin “müşteriyi ilk sıraya koyduklarını” söylediklerinde aslında buna inanıyor.
Müşterilerinizden markanızla ilgili deneyimlerine ilişkin aktif olarak geri bildirim arayarak, onların ihtiyaçlarını önemsediğinizi ve onlara daha iyi hizmet verebilmek için yapılması gerekenleri yapmaya istekli olduğunuzu açıkça belirtmiş olursunuz.
Emin olmak, Bu Tüketiciler, müşterilerini ilk sıraya koyan markaları aradıklarını söylerken bunu kastediyorlar.
Hedef kitlenizden geri bildirim istemek aynı zamanda etkileşime geçme fırsatı da sağlar. daha öte bireysel müşterilerinizle diledikleri gibi. Bunu yapmak isteyenlerle daha derinlere daldığınızda, doğası gereği bu kişilerle daha güçlü bir bağ kuracaksınız ve bu deneyimi, daha iyi ilişkiler sağlamanın bir aracı olarak kullanabilirsiniz. Daha onlar için değer.
5. Sosyal Kanıtı ve Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçeriği Sergileyin
Memnun ve sadık müşterilerinizden topladığınız olumlu geri bildirimleri, ilginizi çekmek için de kullanabilirsiniz.yeni Müşterilerinizi markanıza yönlendirin.
Aslında modern tüketici, mevcut izleyici tabanınız tarafından sağlanan bu tür geri bildirimleri ve yorumları aktif olarak arar. Tüketicilerin yüzde kırk dördü satın alma sürecinde sosyal kanıtlara bakıyor, HubSpot’a göre.
Resim kaynağı: HubSpot’u
–Başka bir araştırma tüketicilerin %88’inin Çevrimiçi incelemelere bir arkadaşınızın kişisel tavsiyesi kadar güvenin. Müşteri geri bildirimlerini, ürün incelemelerini ve kullanıcı tarafından oluşturulan diğer içerikleri web sitenizde ve sosyal medya kanallarınızda da sergileyebilirsiniz.
Mevcut müşterilerinizden topladığınız olumlu geri bildirimleri sergileyerek, satın alma zamanı geldiğinde yeni potansiyel müşterilerin markanıza gelme olasılığını artırırsınız.
6. Kullanıcı Deneyimini ve Satın Alma Yolunu Kolaylaştırın
Müşterileriniz her zaman sitenize yapmak için geldikleri şeyi yapabilmelidir; nokta.
Elbette bunun gerçekleşmesi için pek çok şeyin yolunda gitmesi gerekiyor… ve müşterinin satın alma yolundaki en ufak bir sarsıntı bile onları yoldan çıkarabilir. GibiInvespcro açıklıyorzayıf gezinilebilirlik, bilgi eksikliği, sitedeki teknik aksaklıklar ve daha fazlası, potansiyel bir müşterinin sitenizi tamamen terk etmesi için yeterli neden olabilir.
Takip edilmesi gereken bu kadar çok şey olduğundan ekiplerin müşteri deneyiminde ve satış hunisinde darboğazların tam olarak nerede ve neden meydana geldiğini belirlemesi zor olabilir.
Bir kez daha, müşteri geri bildirimleri yararlı oluyor.
Müşteri yolculuğunun belirli noktaları etrafında dönen geri bildirimler alarak, saha deneyiminizde hem işlevsel hem de estetik açıdan çok keskin iyileştirmeler yapabilirsiniz. Bu, dönüşüm huninizdeki sızıntıları gidermenize ve müşterilerinizi dönüşüm yolunda tutmanıza yardımcı olacaktır.
7. Büyük İş Büyümesini Teşvik Edin
Şu ana kadar söylediğimiz her şey kaçınılmaz olarak işletmeniz için büyük bir büyümeye yol açacaktır.
Az önce söylediğimiz gibi, olumlu müşteri geri bildirimlerini ve kullanıcı yorumlarını öne çıkarmak, markanız için ek satışlar sağlayabilir. 2017 yılında Spiegel Araştırma Merkezi kullanıcı yorumlarını sergilemenin dönüşüm oranlarında %270’lik bir artışa yol açabileceğini buldu. Üstelik ortalama tüketici de %31 daha fazla harcıyor Kullanıcı yorumları sunan markalarla etkileşime geçerken.
Ancak büyük resmi unutmayalım.
Genel olarak müşterilerinizin ne istediği konusunda daha net bir fikre sahip olacaksınız ve bunu onlara vermenin en etkili ve verimli yolunu bulmuş olacaksınız. Müşterilerinize sağladığınız değeri sürekli geliştirerek, onların markanızla uzun süre etkileşimde kalmasını sağlayacaksınız.
Müşterilerinizin her zaman daha fazlası için geri gelmelerini sağlayabilirseniz, işletmeniz için büyük kazançlar elde etmeye devam edeceğinize şüphe yok.
Müşteri Geri Bildirimlerini Etkili Bir Şekilde Nasıl Toplayabilirsiniz?
Müşterilerinizden geri bildirim almanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Şimdi soru şu:
Toplama sürecine tam olarak ne giriyor?
Beş adımda size süreç boyunca yol göstereceğiz.
1. Mevcut Geribildirimleri Araştırın
Şirketiniz tamamen yeni olmadığı sürece müşterileriniz muhtemelen markanızla ilgili deneyimleri hakkında zaten çok sayıda geri bildirimde bulunmuşlardır.
Tabii ki, bu geri bildirim, siz onu ortaya çıkarana kadar size hiçbir fayda sağlamaz.
Başlangıç olarak, geçmişte herhangi bir nedenle müşterilerinizle kurduğunuz etkileşimlere bir göz atın. Muhtemelen müşterileriniz ekibinizle konuşurken yorum yapmış, sorular sormuş ve düşüncelerini açıkça belirtmişlerdir.
Bu yorumlar yüzeysel olarak bile müşterilerinizin ihtiyaçları ve beklentileri hakkında tonlarca fikir verebilir. Bu tür geri bildirimlerin verildiği genel bağlama bakmak, Daha Ekibinizin ilerlemeyi nasıl geliştirebileceğine dair içgörü.
Örneğin, bir müşterinin PayPal’ı ödeme yöntemi olarak kabul edip etmediğinizi sorduğunu varsayalım. Görünüşte bu, PayPal’dan ödeme kabul etmeyi düşünmeniz gerektiğinin bir işareti olabilir. Diğer müşterilerden gelen benzer yorumları keşfettikten sonra, daha fazla ödeme seçeneği eklemenin daha az terkedilmiş alışveriş sepetine ve genel olarak daha iyi bir dönüşüm oranına yol açacağını fark edebilirsiniz.
Ayrıca markanızdan çevrimiçi olarak bahsedilenleri de aramak istersiniz. Sosyal medya kanallarından özel ilgi forumlarına kadar müşterilerinizin markanız hakkında konuşabileceği ve deneyimlerini ağlarındaki diğer kişilerle paylaşabileceği birçok yer vardır. Sosyal medya izleme araçları gibi Değinmek Markanız internette konuşulduğunda sizi uyaracaktır.
Resim kaynağı: heyecan
Önemli olan şu ki, müşterilerinizden resmi olarak geri bildirim istememiş veya geri bildirim almamış olmanız, bunun sizin için “dışarıda” bir yerde olmadığı anlamına gelmez. Bu makalenin geri kalanı, geri bildirimin etkili bir şekilde nasıl talep edileceğine odaklanacak olsa da, müşterilerinizin kendi özgür iradeleriyle gönüllü oldukları her türlü bilgi için gözlerinizi her zaman açık tutmalısınız.
2. En Uygun Kanalı ve Formatı Kullanın
Daha önce de belirttiğimiz gibi müşterileriniz ekibinize geri bildirim sağlamak için çeşitli kanalları kullanabilir. Ve koşullara bağlı olarak bu geri bildirim birçok farklı formatta gelebilir.
Müşterilerinizden geri bildirim isterkenelinizdeki görev için mümkün olan en iyi kanalı ve formatı kullanarak bunu yapmanız çok önemlidir.
Burada dikkate alınması gereken bir dizi faktör vardır:
- Müşteriyle son görüşme nerede/nasıl gerçekleşti?
- İster hızlı bilgi ister daha uzun biçimli geri bildirim arıyor olun
- İçerik dağıtımı ve kullanıcı etkileşimi için müşterinin tercih ettiği kanal
Örneğin, sitenizin canlı sohbet veya chatbot özelliğini kullananlardan doğrudan sohbet kutusundaki hızlı bir anketi doldurmalarını isteyebilirsiniz:
Resim kaynağı: İletişim100
Hızlı anketi dolduranlardan ek geri bildirim almak istiyorsanız onları web sitenizdeki bir sayfaya yönlendirebilir veya e-posta yoluyla anket göndermek için izin isteyebilirsiniz.
Resim kaynağı: HubSpot’u
Resim kaynağı: HubSpot’u
Ayrıca sosyal medya sayfalarınızdan veya diğer üçüncü taraf forumlarından soru sorarak tüm hedef kitlenizden bir çırpıda geri bildirim isteyebilirsiniz.
Yine aradığınız bilgiyi toplamanıza en uygun kanalı ve formatı kullanın. Hızlı bir soru sormanız gerekiyorsa Twitter’da hedef kitlenize anket yapmanız gerekebilir:
Resim kaynağı: heyecan
Veya uzun biçimli, açık uçlu geri bildirim arıyorsanız Reddit’e veya benzer bir özel ilgi forumuna gidebilirsiniz.
Resim kaynağı: Reddit
Geri bildirim isterken doğru kanalı ve formatı kullanmak iki temel amaca hizmet eder:
- Birincisi, her alanda erişilebilirlik sağlar. Buna karşılık, hedef kitlenizin yalnızca Görmek İlk etapta geri bildirim sağlama davetinizi alırsanız, geri bildirim sağlama olasılıkları da artacaktır.
– - İkinci olarak, alacağınız yanıtların aradığınız bilgi ve içgörüyü sağlama olasılığı daha yüksek olacaktır. Bunun tersine, yanlış format veya kanalın kullanılması, yanıtlayanlarınızın farkında olmadan önemli bilgileri atlamasına neden olabilir ve yanıtlarının genel olarak değeri azalır.
Müşteri geri bildirimleri birçok şekil ve boyutta gelir. Müşterilerinizden belirli bir konu hakkında iki kuruş vermelerini istemeden önce, onlara doğru kanaldan sorduğunuzdan ve mümkün olan en etkili şekilde yanıt vermelerine izin verdiğinizden emin olun.
3. Müşterilerinizin Zamanına Değer Verin
Genel olarak konuşursak, müşterileriniz ekibinize geri bildirimde bulunmak için çok fazla zaman harcamak istemeyecektir.
Elbette bazı durumlarda (çoğunlukla en sadık ve coşkulu hayranlarınızın dahil olduğu durumlarda) uzun bir anketi doldurmaktan, bire bir röportaj yapmaktan veya markanızla ilgili deneyimlerini daha derinlemesine incelemekten mutluluk duyacaklardır.
Ancak bu örnekler muhtemelen çok az sayıda olacaktır.
Çoğunlukla müşterileriniz, günün geri kalanına devam etmek için onlara sorduğunuz soruları hızlı bir şekilde yanıtlamak isteyecektir.
Bununla birlikte, hedef kitlenizden geri bildirim isterken genel olarak verimliliği hedeflemeniz çok önemlidir.
Bu şu anlama gelir:
- Kısa, odaklanmış ve anlaşılması kolay sorular sormak
- Daha fazla içgörü sağlamayan gereksiz veya gereksiz soruları ortadan kaldırmak
- Müşterilerin yanıtlarını göndermelerini teknik olarak kolaylaştırmak
Amacınız mümkün olan en kısa sürede müşterilerinizden mümkün olduğunca fazla bilgi sızdırmaktır. Müşterilerinizin zamanına değer verirseniz, aradığınız geri bildirimi toplama şansınız artar.
4. Sormayı Doğru Zamanda Yapın
Müşterilerinizden geri bildirim istemek söz konusu olduğunda zamanlama her şeydir.
Bunun nedeni iki yönlüdür:
- Doğru zamanda geri bildirim istemek, müşterinin gerçekten yanıt verme şansını artırır. Tersine, yanlış zamanda (örneğin, müşterinin çok aktif olmadığı bir zamanda) sormak, muhtemelen isteğinizin dikkate alınmamasına neden olacaktır.
- İsteğinizi doğru zamanlamak, daha az uygun bir anda soracağınızdan daha fazla ve daha değerli bilgi üretmenize olanak tanır.
(Bunun nedeni, yanıtlayanınızın kafasında bilgilerin yeni olması olabilir veya markanızla ilgili deneyimleri hakkında konuşmak için daha fazla zamanları olması olabilir. Her iki durumda da, aksi takdirde alacağınızdan daha iyi bilgi alacaksınız.)
Duruma bağlı olarak, talebinizi doğru zamanlama fikrine yaklaşmanın birkaç farklı yolu vardır. Bazı durumlarda isteğinizi müşterinin belirli eylemlerine göre zamanlayabilirsiniz.
Örneğin, bir müşterinin markanızla ilgili son satın alma deneyimine ilişkin geri bildirim arıyorsanız, satın alma sonrası bir anketle onlara neredeyse anında ulaşmak istersiniz. Yine deneyim hala taze olacağından müşteri muhtemelen kendi bakış açısına ilişkin çok daha net bir resim çizebilecektir.
Resim kaynağı: Lyft
Ayrıca, markanızla ilgili belirli kilometre taşlarına ulaştıklarında müşterilerden geri bildirim istemek de istersiniz. Örneğin:
- Bir müşteri belirli bir görevi yerine getirdiğinde
- Kişisel bir hedefe ulaştıklarında
- Belirli bir süre şirketinizde bulunduktan sonra
Bu tür durumlarda, bu önemli anları, şimdiye kadarki deneyimlerine dair fikir edinmek için bir fırsat olarak kullanmak isteyeceksiniz ve bu bilgiyi mümkün olan en kısa sürede toplamak isteyeceksiniz. Diğer zamanlarda, müşterinizin eldeki konu hakkında daha bilgili ve tutarlı bir görüş oluşturmasına olanak sağlamak için talebi ertelemek isteyebilirsiniz.
Örneğin, bir müşteri mağazanızdan bir ürün satın alırsa, ona bunu yapması için yeterli zamanı vermek istersiniz. kullanmak onlara bu konudaki deneyimlerini sormadan önce. Yani, yapabilirsin müşteri memnuniyeti anketi veya geri bildirim formu gönderin Müşterinin satın alma işleminden sonraki birkaç gün veya hafta; ancak müşterilerinizin ürününüzden değer elde etmesi genellikle ne kadar uzun sürerse sürsün.
Resim kaynağı: Gerçekten İyi E-postalar
Tüm hedef kitlenize geri bildirim için hızlı istekler gönderirken zamanlama da önemlidir. Burada, sosyal medya gönderinizi veya e-postanızı müşterilerinizin görme olasılığının en yüksek olduğu zamanda (yani kullandığınız platformda genellikle en aktif oldukları zamanda) gönderilecek şekilde planlamak isteyeceksiniz.
Zamanlamanızı kısaltırsanız miktarda bir artış göreceksiniz Ve aldığınız müşteri geri bildiriminin kalitesi.
5. Doğru Soruları Sorun ve Ne Zaman Daha Derine Dalmanız Gerektiğini Bilin
Bu konuyu daha önce biraz konuşmuştuk ama tekrar etmekte fayda var:
Müşterilerinizden yararlı ve değerli geri bildirimler almanın anahtarı, doğru durumlarda doğru soruları sorun.
Bir müşterinin yakın zamandaki deneyimine dayalı bir ilk geri bildirim arıyorsanız, kısa bir yorum veya yanıtlarına ilişkin bir açıklama bırakma seçeneğinin yanı sıra, deneyimi numaralandırılmış bir ölçekte derecelendirmelerini isteyebilirsiniz.
Resim kaynağı: imgur
Çoğu zaman bu, müşterilerinizden alacağınız şeyin kapsamıdır.
Ve ister inanın ister inanmayın, sorun değil. Bazı durumlarda (örneğin deneyimsiz veya düşük değerli müşteriler söz konusu olduğunda) bunu yapamayabilirsiniz. istek Deneyimleri bir bütün olarak müşteri tabanınızı temsil etmeyebileceğinden onlardan çok fazla geri bildirim toplamak. Veya deneyim eksiklikleri, büyük ölçüde yanlış ve yanıltıcı geri bildirimler sunmalarına yol açabilir.
Her halükarda, müşterilerinizin çoğu bu kısa formu yalnızca dolduracaktır – eğer bunu yaparlarsa.
Ama: Şunlar olacak: öyle biraz daha derine inmeye ve ekibinize daha fazla bilgi sağlamaya istekliyim.
Bu kişiler için iki hedefiniz var:
Öncelikle müşterinin size daha fazla bilgi vermek istediğini açıkça ortaya koyan herhangi bir işareti veya tetikleyiciyi tanımlamanız gerekir. Bazen bu, onların bunu yapmaya gönüllü olmaları veya anketinizdeki isteğe bağlı formları doldurmaları kadar açık olacaktır. Diğer zamanlarda, daha derine inmeye istekli olup olmadıklarını ölçmek için bireysel müşterinin etkileşim geçmişine bakmanız gerekebilir.
Daha derinlemesine geri bildirim için kimi hedefleyeceğinizi öğrendikten sonra, aradığınız bilgiyi elde etmek için doğru soruları sorduğunuzdan emin olmanız gerekir. Bu, müşterinin geri bildirimini sosyal kanıt amacıyla kullanmayı planlıyorsanız da önemlidir.
Bu noktayı açıklamak için, örneğin bir vaka çalışması, bir ürün incelemesi ve kullanıcı tarafından oluşturulan bir sosyal medya gönderisi arasındaki farkları düşünün. Şimdi, bu tür içeriklerin her birini oluştururken müşterilerinize ne kadar farklı yaklaşmanız gerektiğini düşünün.
Önemli olan, müşterilerinizden geri bildirim istemenin yanı sıra, geri bildirimlerinin şirketiniz için yararlı ve değerli olmasını sağlamak için onlara rehberlik etmeniz gerektiğidir.Dikkatlerini konuşmalarını istediğiniz ana konulara odaklayınve aradığınız bilgiyi sağlamak için çok daha iyi donanıma sahip olacaklar.
Doğrudan Kaynağa Gidin
Yeterince vurgulanamaz: Doğru müşteri geri bildirimini toplamak, Bu yüzden mağazanız için faydalıdır.
Müşterilerin markanızdan beklentilerine ilişkin doğru ve güvenilir bilgiler elde edersinizVe onların ihtiyaçlarını karşılama yeteneğiniz. Bu da, özellikle müşterilerinizin sahip olduğu bilgilere dayalı olarak sağlam iş kararları vermenizi sağlar. söylenmiş senden istiyorlar.
Bu bilgilerle donanmış olarak, bu bilgileri boşlukta bırakmayı seçen rakiplerinizin çok daha üstünde olacaksınız.