Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Özel Bir Mağaza İçin Shopify Tema Dosyalarını Güvenle Düzenleme
Her biri kendine özgü bir tarza ve özelliklere sahip tonlarca harika Shopify teması var (bazıları aslında ücretsiz). Bu nedenle markanız için mükemmel olan temayı bulmanız biraz zaman alabilir.
Marka vizyonunuza en uygun ve istediğiniz özelliklerin çoğuna sahip olan temayı bulsanız bile, yine de bu temada değiştirmek isteyeceğiniz bazı şeyler olabilir.
Neyse ki görsel öğeler değiştirilebilir, bu nedenle temanızın ideal işlevselliğe sahip olduğundan emin olun.
Ayrıca ilk seçtiğiniz temaya bağlı kalmıyorsunuz. Kitaplığınızda 20’ye kadar tema tutabilir ve Shopify temanızı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Gerçekten benzersiz bir şeye ihtiyacınız varsa sıfırdan bir tema bile oluşturabilirsiniz.
Hangi temayı seçerseniz seçin, ihtiyaçlarınıza daha iyi uyacak şekilde özelleştirebilirsiniz.
Başlangıç olarak herhangi bir koda dokunmadan önce yapmanız gerekenlere bakalım. Sonuçta işleri doğru yapmak önemlidir.
#cta-visual-pb#
Shopify temanızı düzenlemeden önce yapmanız gerekenler
Shopify tema düzenleyicisi veya kod düzenleyici aracılığıyla Shopify temanızda değişiklik yaptığınızda, bu değişiklikler tıkladığınızda yayınlanacaktır. Kaydetmek.
Kodunuzda herhangi bir küçük hata, mağazanızın görsel tasarımını bozabilir; bu nedenle, kod düzenleyicide herhangi bir şey yapmadan önce temanızı yedeklemek isteyeceksiniz.
Bu konuya daha sonra tekrar değineceğim, böylece bunun önemli olduğunu bilirsiniz.
Shopify kodu HTML ve Liquid’den oluşur, bu nedenle kendi kişisel tema geliştirme arayışınıza başlamadan önce bu dilleri anlamak isteyeceksiniz.
İşlerin nasıl yürüdüğüne dair biraz tazelenmeye ihtiyacınız varsa Shopify’ın Liquid koduyla ilgili size yardımcı olacak bir eğitimimiz var.
Ama belki kodlama sizin işiniz değildir. Bu da sorun değil. Shopify görsel tema düzenleyicisinde yapılabileceklerin dışında değişiklik yapmanız gerekiyorsa sizi olmanız gereken yere götürmesi için her zaman bir Shopify geliştiricisi kiralayabilirsiniz.
Son olarak, mağaza sayfalarınızın nasıl görünmesi gerektiğine dair büyük hayalleriniz varsa ve temanız oraya ulaşmak için yalnızca bir yapı taşıysa, Shogun Sayfa Oluşturucu, kodla uğraşmadan hayallerinizi gerçeğe dönüştürecek tek şeydir.
Shopify temanızı nasıl düzenleyebilirsiniz?
Shopify web sitenizin temasını düzenlemek veya özelleştirmek için Shopify’da iki yoldan birini kullanabilirsiniz:
- Shopify tema düzenleyicisi aracılığıyla; veya
- Shopify tema dosyalarını doğrudan Shopify kod düzenleyicisinde düzenleyerek
Özellikle teknik bilginiz yoksa en iyi seçeneğiniz, temanızda sınırlı görünüm ve his ayarlamaları yapmak için Shopify’ın görsel özelleştirme aracı olan tema düzenleyicisini kullanmak olabilir.
Shopify’ın Liquid kodunun ayrıntılarına girmenin bir sakıncası yoksa tema dosyalarında istediğiniz değişiklikleri yapmak için doğrudan Shopify kod düzenleyicisine gidebilirsiniz.
Liquid Eğitimimizde (ve aşağıdaki ipuçlarımızda) açıkça belirttiğimiz gibi, herhangi bir değişiklik yapmadan önce temanızı kopyaladığınızdan emin olun.
Temanızı özelleştirmenin her iki yöntemini de inceleyelim. İlk olarak Shopify tema düzenleyicisi.
Shopify tema düzenleyicisi aracılığıyla Shopify özelleştirmesi
Shopify tema düzenleyicinize girmek için şuraya gidin: Çevrimiçi Mağaza > Temalar ve özelleştirmek istediğiniz temayı bulun; canlı temanız varsa, içinde olacaktır. Güncel tema; diğer temalarınızdan biri varsa, bu sizin Tema kitaplığı.
İstediğiniz temadaki “Özelleştir” düğmesini tıklayın, bu sizi tema düzenleyicinize götürecektir.
Tema düzenleyici, içeriğin mağazanızın sayfa şablonlarında görüntülenme biçimini değiştirmenize olanak tanır. Bölümler ekleyebilir, bunları sayfada yukarı ve aşağı taşıyabilir ve her birinin ayarlarını değiştirebilirsiniz.
Sayfanın üst kısmındaki açılır menü, düzenlemek istediğiniz sayfa şablonuna gitmenizi sağlar.
Not: Seçenekleriniz, aşağıda ele alacağımız tema türüne göre değişecektir.
Bir bölüme tıkladığınızda sağ tarafta o bölüme ait bireysel özelleştirme seçeneklerini bulacaksınız. Bazı bölümlerde, özelleştirebileceğiniz ve taşıyabileceğiniz, blok adı verilen alt bölümler bulunur.
Mağazanızı tema düzenleyiciyle nasıl özelleştireceğinize ilişkin daha ayrıntılı bir döküm için Shopify tema özelleştirme eğitimimize göz atın.
Vintage temalar ve Online Mağaza 2.0 temaları
Yukarıda bahsettiğim gibi bazı temalar hangi sayfa şablonlarının özelleştirilebileceğini sınırlar.
Bunlar, Shopify tarafından “vintage temalar” olarak adlandırılan ve Online Store 2.0’ın 2021’deki tanıtımından önce gelen daha eski temalardır. Bu eski temalar artık Shopify Tema Mağazasından yüklenememektedir.
İle Çevrimiçi Mağaza 2.0 (OS 2.0) temaları sayesinde satıcılar yalnızca ana sayfayı değil, mağazalarındaki herhangi bir sayfa şablonunu da tamamen özelleştirebilir. Artık mevcut olan tek temalar bunlardır ve tüm markaların güncellenmiş işlevselliği kutudan çıkarmasına olanak tanır.
Daha önce varsayılan temanın olduğu yer İlk çıkışyeni satıcılar artık OS 2.0’ın etkin olduğu sürümle başlıyor Şafak tema. Bu güncelleme uygun şekilde çağrıldı Her Yerdeki Bölümlerve temalarını özelleştirmek isteyen satıcılar için çok büyük bir yardımcıdır.
#cta-paragraph-pb#Shogun Sayfa Oluşturucu artık markaların Shopify tema düzenleyicisinde kullanılmak üzere Shopify bölümlerini doğrudan uygulama içinde oluşturmasına olanak tanıyor.
Tema ayarlarını değiştirme
Tema düzenleyicide yapabileceğiniz başka bir şey de, mağazanızın temel görünümünü ve hissini yöneten temanızın genel ayarlarını değiştirmektir.
Tema ayarlarınızı bulmak için tıklayın. Tema ayarları Ekranın sol alt köşesinde. Menü ekranın sağ tarafında açılacaktır.
Kullandığınız temaya bağlı olarak seçenekleriniz biraz değişecektir. Yukarıdaki örnekte Şafak temasındayım.
Kişiselleştirebileceğiniz bazı şeyler şunlardır:
- Renkler. Düğmeler, metinler, vurgular ve arka planlar gibi öğeler için markanızın renk şemasını değiştirin.
- Tipografi. Mükemmel yazı tipi eşleştirmenizi bulun ve yazı tiplerinizi burada güncelleyin.
- Düzen. Sayfa genişliğini, dikey aralığı ve ızgara aralığını güncelleyin.
- Düğmeler. Kenarlıkları ve gölgeleri özelleştirerek düğmelerinizin karakterini değiştirin.
- Site simgesi. Favicon resminizi buraya yükleyin.
- Çıkış yapmak. Ödeme sayfanızın düzenini ve tasarımını değiştirin.
Mağazanızda tema tutarlılığını korumak için tema düzenleyiciyle özelleştirebilecekleriniz nispeten sınırlıdır. Yine Shopify tema özelleştirmesi hakkındaki yazımızda bunu daha ayrıntılı olarak ele alıyoruz.
Temanızın özelleştirme seçeneklerinin sınırlarının dışına çıkmak için tema dosyalarını doğrudan düzenleyebilir veya Shogun Page Builder gibi bir araç kullanarak hızla ve kod kullanmadan özelleştirebilirsiniz.
#cta-visual-pb#
Shopify tema dosyalarını doğrudan kodla düzenleme
Shopify temanızda değişiklik yapmak için koda girmeyi tercih ederseniz bunu da yapabilirsiniz. Bunu yapmak için Shopify kod düzenleyicisine girmeniz gerekir.
Shopify kod düzenleyicisi
Sol üst köşedeki üç nokta simgesini tıklayıp doğrudan tema düzenleyicisinden kod düzenleyiciye ulaşabilirsiniz. Kodu düzenle açılır menüden.
Veya Shopify kontrol panelinizdeyseniz temalarınıza gidebilir, üç nokta simgesini tıklayabilirsiniz., ve seç Kodu düzenle açılır menüden.
Her iki durumda da kendinizi kod düzenleyicide bulacaksınız. Orada yapacaksın yedi klasör bulun:
- Düzen
- Şablonlar
- Bölümler
- Parçacıklar
- Varlıklar
- Yapılandırma
- Yerel ayarlar
Bunlar, içeriğin mağazanızda nasıl görüntüleneceğini belirleyen çeşitli tema dosyalarınızın yuvalarıdır.
Tema dosyalarına tıkladığınızda düzenleyicinizde yeni sekmeler olarak açılırlar. Bu, düzenleme yaparken dosyalar arasında ileri geri gitmeyi kolaylaştırır.
Shopify tema dosyaları yukarıda bahsettiğim klasörlere bölünmüştür.
Tema mimarisinin farklı bölümlerini temsil ederler; bazıları temanın düzenini ve işlevselliğini kontrol eder, bazıları yapılandırma verilerini depolar ve bazıları diğer tema dosyaları tarafından kullanılacak varlıklar sağlar.
Shopify düzenleri
Bu klasör theme.liquid dosyasını içerir. temanız için ana şablon. Shopify’da oluşturduğunuz veya düzenlediğiniz tüm şablonlar theme.liquid dosyanızda oluşturulur.
Başlıklar, altbilgiler ve gezinme menüleri gibi temanızın yinelenen öğelerini barındırır.
Shopify şablonları
Şablonlar klasörü, mağazanızın tüm sayfa şablonlarını içerir ve her sayfada nelerin gösterileceğini kontrol eder. Temanıza bağlı olarak önceden oluşturulmuş şablon seçiminiz değişecektir.
Mağazanız için yeni bir sayfa oluştururken görünümünü ve tarzını tanımlamak için bu şablonlardan birini seçebilirsiniz.
Her şablon dosyası JSON’da yazılmıştır ve görüntülenecek bir veya daha fazla bölüm dosyasını çağırır.
Daha eski temalar gibi İlk çıkışşablonlar için yalnızca Liquid dosyalarını kullanın; Online Store 2.0 temaları daha çok JSON dosyalarına dayalıdır.
JSON şablonları kod içermez, bunun yerine bölümler için sarmalayıcı olarak çalışır. Çevrimiçi Mağaza 2.0 bölümlere dayalı olduğundan, bu şablon dosyaları için bu daha anlamlıdır.
Shopify bölümleri
Shopify bölümleri bir sayfa şablonunun ayrı, özelleştirilebilir bileşenleridir.
Daha önce tartışıldığı gibi, tema düzenleyicide ekranın sol tarafında istediğiniz düzeni oluşturmak için taşıyabileceğiniz, ekleyebileceğiniz veya özelleştirebileceğiniz bölümler bulacaksınız.
Bölümler şunlardı: 2016’da Shopify’a eklendiözelleştirmeyi kolaylaştırır. 2021’de, Online Mağaza 2.0 ile yeni temalar her sayfa şablonundaki bölümlerin kilidini açtı.
Bu 404 bölüm dosyası gibi, belirli şablonlarda da yalnızca minimum kod bulunur. Ana ürün sayfası bölümü gibi diğer sayfalar çok daha uzundur ve çok sayıda Liquid kodu içerir.
Bu klasörde temanızdaki bir sayfa şablonuna eklenebilecek tüm mevcut bölümleri bulacaksınız.
Belirli bir bölüm tema dosyasında (örneğin iletişim formu gibi) düzenlemeler yaptığınızda, bu değişiklikler sitenizin tamamında bölümün kullanıldığı yerlerde gösterilir.
Sayfa şablonunuza eklediğiniz bölümlerden herhangi biri daha sonra Shopify tema düzenleyicisine kolayca eklenebilir ve özelleştirilebilir.
Ayrıca yeni bölüm tema dosyaları da oluşturabilirsiniz.
Mağazalarının özelleştirilmesi üzerinde tam kontrol sahibi olmayı tercih edenler için bu, yeni bir açılış sayfası şablonu oluşturmanın en iyi yoludur. İstediğiniz bölümleri eklemek için kodu düzenleyebilirsiniz.
Şablon tamamlandıktan sonra bu şablonu daha sonra Shopify mağazanız için yeni sayfalar oluştururken kullanabilirsiniz.
Shopify İş Ortağı Eğitimi ve Geliştirici Avukatı Liam Griffin, şunları gösteren kapsamlı bir kılavuz yazdı: özel bölümleri kullanarak sayfa şablonları nasıl oluşturulur.
Shopify snippet’leri
Parçacıklar klasörü, temanız boyunca kullanabileceğiniz yeniden kullanılabilir kod parçacıkları içeren Liquid dosyalarını içerir.
Parçacık adını çağırarak başka bir tema dosyasında oluşturulabilirler. Bu, pasajı tetikleyerek aynı şeyi tekrar tekrar kodlama zamanından tasarruf etmenizi sağlar.
Snippet kodunu değiştirdiğinizde, bu değişiklik, o snippet’e referans veren tüm şablonlarda/sayfalarda etkin olacaktır.
Parçacıkları kullanmak gelecekteki güncellemeleri çok daha kolay yönetilebilir hale getirir.
#cta-paragraph-pb#Altbilginizi güncellemeyi unutmayın! ‘Powered by Shopify’ı birkaç basit adımda kaldırın ve markaya daha uygun bir şeyle değiştirin.
Shopify tema dosyalarını düzenlemeye yönelik en iyi ipuçları
Her zaman olduğu gibi, tema dosyalarınızı (veya herhangi bir kodu) düzenlerken aklınızda bulundurmanız gereken önemli ipuçları var.
Bunu atlamayın!
Shopify temanızı yedekleyin
Bu çok önemli (bu yüzden bundan bu kadar bahsettik).
Başlamadan önce neye benzediklerinin kaydını tutmadan bir şeyleri değiştirmeye başlamak istemezsiniz.
Kod düzenleyici, dosyadaki “Eski sürümler”i tıklayarak bulabileceğiniz değişiklikleri takip etse de, her ihtimale karşı temanızın el değmemiş bir sürümüne sahip olmak en iyisidir.
Temanızın temiz bir sürümünü kaydetmek için onu kopyalamak isteyeceksiniz.
Bunu yapmak için şuraya gitmeniz yeterli: Çevrimiçi Mağaza > Temalartıklamak Hareketler çoğaltmayı düşündüğünüz temanın üzerine tıklayın ve Kopyalamak açılır menüde.
Bir kere vurduğunda Kopyalamaktemanızın bir kopyası Tema kitaplığınızda “Kopyası” başlığıyla görünecektir. [theme name]” ve tamamen kopyalanması biraz zaman alacak.
Gerektiğinde kullanmak üzere temanızın tam bir kopyası cebinizde olacaktır.
Bazı kodları karıştırırsanız, mağazanızın o sürümüne geri dönmek için kopyaladığınız temayı her zaman yayınlayabilirsiniz.
Kopyaladığınız temayı yeniden adlandırmayı unutmayın (Eylemler > Yeniden Adlandır) hangi sürüm olduğunu açıkça belirtmek için. Zaman damgası gibi bir şeyin yapması gerekir.
Zamanla tema dosyalarınızda giderek daha fazla değişiklik yapacaksınız. Düzenli yedeklemelerde bile mağazanızda yaptığınız tüm değişikliklerin kaydını tutmanız önemlidir.
Sıkıcı görünse de aşırı ayrıntılı olmanıza gerek yok; bu bir günlük değil.
Bunu yapmanın bir yolu, değişikliğin ne olduğunu, kimin yaptığını, hangi tarihte ve neden yapıldığını takip eden basit bir belge veya elektronik tablo tutmaktır. Zor şeyler değil millet. Sadece durum tespiti.
Bu konuda gitmenin başka bir yolu da Yorumlarınızı doğrudan Shopify tema dosyalarınızın koduna bırakın. Kaydın nerede olduğunu her zaman bileceğiniz için bu daha da kolay olabilir.
Liquid dosyaları için aşağıdaki gibi yorum etiketlerinin arasına yorum yerleştirebilirsiniz.
Aşağıdaki örnekte olduğu gibi JS ve CSS dosyaları için yorumun her iki yanında eğik çizgi kullanabilirsiniz.
Bu basit uygulama, kodunuzun neden böyle göründüğünü her zaman anlamanızı sağlayabilir. Makbuzlarınız var!
Hızlı özelleştirme için Shopify CSS’yi düzenleyin
Liquid’i çok derinlemesine incelemeden önce Shopify CSS tema dosyalarınızda düzenlemeler yapmayı deneyin. Bu mağazanızın görünümünü özelleştirmenin en basit yolu kod düzenleyicisinden.
Dahası, mağaza temanızın görüntülenme şeklini bozma şansı en düşüktür ve bu her zaman rahatlatıcıdır.
Tema düzenleyicisindeki stil öğeleri üzerinde sınırlı bir kontrole sahip olacaksınız.
Ancak CSS dosyalarını doğrudan düzenlemek size öğelerin, yazı tiplerinin, aralıkların, renklerin ve daha fazlasının yerleşimi üzerinde çok daha fazla kontrol sağlayacaktır.
Özelleştirmeleri belirlemek ve önizlemek için inceleme işlevini kullanın
Değişikliklerinizin mağazanızın gerçek görünümünü nasıl etkileyeceğini tam olarak bilmek zordur. Kod bu şekilde biraz soyut.
Şans eseri, sen varsın ücretsiz araçlar parmaklarınızın ucunda Belirli değişikliklerin mağazanız üzerinde nasıl bir etkisi olacağını görmek için. Aslında şu anda tarayıcınızdan onunla uğraşmaya başlayabilirsiniz.
Örneğin Chrome’da, bir sayfadaki belirli öğelerin kodunu bulmak için denetçi aracını kullanırsınız. İncelemek istediğiniz öğeye sağ tıklayın ve açılır menüden “İncele” seçeneğini seçin.
Tarayıcınızın sağ tarafında (veya muhtemelen alt kısmında) bir bölme görünecektir.
Stiller bölümünde, görüntülemekte olduğunuz sayfada doğrudan CSS değişiklikleri yapabilirsiniz; bunlar gerçek zamanlı olarak oluşturulur. HTML’de, içeriğin sayfada görüntülenme biçimini güncellemek için de değişiklikler yapabilirsiniz.
Bunun gibi küçük deneylerle, herhangi bir gerçek kodu etkilemeden, belirli HTML ve CSS değişiklikleriyle sayfanızın tam olarak nasıl görüneceğini görebilirsiniz.
Artımlı değişiklikler en iyi seçeneğinizdir
Birçok mağaza görünümlerine göre seçim yapsa bile Shopify temaları yalnızca görselleri için tasarlanmamıştır.
Her tema, belirli mağaza türlerinin ihtiyaçlarını desteklemek için yapılmış kendi özellikleriyle birlikte gelir.
Bazı temalar özellikle mobil uyumludur; diğerleri tek ürün mağazaları veya büyük kataloglara sahip mağazalar için yapılmıştır.
Mesele şu ki, tüm güzel şeylerin arkasında temel bir işlevsellik var.
Mağazanızda görsel değişiklikler yapmaya başladığınızda, o temanın doğasında bulunan işlevselliği engelleyebilirsiniz. Bu, alışveriş deneyimini doğrudan etkileyen çeşitli sorunlara neden olabilir.
Bu nedenle Shopify temanızda değişiklik yaparken bunu küçük artışlarla yapın. Düzenlemelerinizi yapın ve ardından bunların işleri nasıl etkilediğini test etmek için mağazayı önizleyin.
Durulayın, tekrarlayın.
İşleri ölçülü bir şekilde yaparak mağazanızın sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam etmesini ve müşterilerinizin en iyi deneyimi yaşamasını sağlayacaksınız.
Shopify mağaza sayfalarını özelleştirmenin en kolay yolu
Shopify koduyla uğraşmaktan her zaman kaçınabilirsiniz.
Shogun Sayfa Oluşturucu, mağazanızı mümkün olduğunca kolay (ve kodsuz) özelleştirmenizi sağlamak için oluşturuldu.
Aralarından seçim yapabileceğiniz 30’dan fazla sayfa öğesiyle mağaza sayfalarınızı ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde sürükleyip bırakmanız yeterlidir.
Her öğe, renkleri, yazı tiplerini, aralıkları, kenarlıkları, işlevleri ve daha fazlasını hızlı bir şekilde değiştirmenize olanak tanıyacak şekilde özelleştirilebilir.
Keyifli bir alışveriş deneyimi için sayfalarınıza paralaks efektleri bile ekleyebilirsiniz.
Başlamak için sıfırdan sayfalar oluşturun, mevcut tema düzenlerine ekleme yapın veya Shogun’un şablonları arasından seçim yapın. Aşağıdakiler gibi kritik sayfalar oluşturmanıza yardımcı olacak şablonlarımız var:
Ayrıca, alışveriş yapanlarla mağazanıza girer girmez etkileşim kurmak için ana sayfanızı oluşturabilir ve hızlı bir şekilde değiştirebilirsiniz. En yeni koleksiyonlarını veya sezonluk ürünlerini sergilemek için ana sayfalarını Sayfa Oluşturucu ile güncelleyen markaların pek çok harika örneği var.
Shopify tema düzenleyicisini kullanmayı hâlâ seviyorsanız burada kullanmak üzere Shopify bölümlerini hızlı bir şekilde oluşturmak için Shogun Sayfa Oluşturucu’yu kullanabilirsiniz.
Belirli bir şekilde görünmesini sağlamak için kod kullanmak yerine, neden bir bölümü tam olarak kendi spesifikasyonlarınıza göre sürükleyip bırakmıyorsunuz?
Shopify tema dosyalarıyla ilgili SSS
Gönderiden daha doğrudan yanıtlar almak isteyenler için bazı Sorular ve Cevaplar burada.
Shopify’ın tema düzenleyicisinin amacı nedir?
Shopify tema düzenleyicisi, online mağazanızın görünümünü özelleştirmenize olanak tanıyan güçlü bir araçtır. Markanızın estetiğine uyacak şekilde renkler, yazı tipleri ve düzenler gibi çeşitli öğeleri değiştirmenize olanak tanır.
Ancak tema düzenleyicinin sınırlamaları olduğunu ve daha karmaşık değişiklikler için temanın kod dosyalarını düzenlemeniz gerekebileceğini unutmamak önemlidir.
Shopify tema düzenleyicisine nasıl erişebilirim?
Shopify tema düzenleyicisine erişmek için şuraya gidin: Çevrimiçi Mağaza > Temalar Shopify yöneticisinde. Ardından, Özelleştirmek Mevcut temanızdaki düğme sizi tema düzenleyicisine götürecektir.
Shopify tema dosyalarımı düzenlemeden önce ne gibi önlemler almalıyım?
Shopify tema dosyalarınızı düzenlemeye başlamadan önce temanızın bir kopyasını oluşturmak çok önemlidir. Bu, bir yedek görevi görerek, düzenleme işlemi sırasında bir şeyler ters giderse orijinal sürüme geri dönebilmenizi sağlar. Ayrıca, tema dosyalarını düzenlemenin belirli düzeyde teknik bilgi gerektirdiğini unutmayın; bu nedenle emin değilseniz bir profesyonele danışmak en iyisidir.
Shopify temamın kodunu nasıl düzenleyebilirim?
Shopify temanızın kodunu düzenlemek için kod düzenleyiciye erişmeniz gerekir. Bunu şu adrese giderek yapabilirsiniz: Çevrimiçi Mağaza > Temalar ve düzenlemek istediğiniz tema için “Eylemler”e tıklayın. Açılır menüden “Kodu Düzenle”yi seçin. Bu, temanın kod dosyalarında değişiklik yapabileceğiniz kod düzenleyiciyi açacaktır.
Shopify mağazamı özelleştirmek için sayfa oluşturucu uygulamasını kullanabilir miyim?
Kesinlikle! Kodu düzenleme konusunda rahat değilseniz veya uğraşmadan daha karmaşık değişiklikler yapmak istiyorsanız Shogun Page Builder gibi bir uygulama harika bir çözüm olabilir. Mağazanızın sayfalarını bir kod satırına dokunmanıza gerek kalmadan tasarlamanızı ve özelleştirmenizi kolaylaştıran bir sürükle ve bırak arayüzü sunar.
Mağazanızı kişiselleştirmek, markanızın alışveriş yapanlarınızın gözünde parlamasını sağlamanın kesin bir yoludur. Sizi hatırlamalarına yardımcı olur ve geri gelmelerini sağlar.
Shopify temanızda değişiklik yapmanın birkaç yolu vardır: Shopify’ın görsel tema düzenleyicisi, Shopify kod düzenleyicisi veya Sayfa Oluşturucu gibi bir sürükle ve bırak aracı aracılığıyla.
Kişiselleştirme çabalarınızı nasıl gerçekleştireceğiniz, mağazanızı ne kadar değiştirmek istediğinize ve kodlama konusunda ne kadar rahat olduğunuza bağlıdır.
Seçeneklerinizi bilerek, en baştan en iyi yöntemi bulabilir, benzersiz, akılda kalıcı ve dönüşüm için oluşturulmuş bir Shopify mağazası oluşturmanıza yardımcı olabilirsiniz.
#cta-visual-pb#