PWA’lar Aramayı Nasıl Etkiler?

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:PWA’lar Aramayı Nasıl Etkiler?

Belirli bir olgunluk seviyesine ulaşmış birçok e-ticaret markası, büyümelerini geleceğe hazır hale getirmek için ilerici web uygulamaları (PWA’lar) uyguluyor. Bu tür ileri görüşlü markalar arasında Glenmorangie, Göçebe, Cesur, FLEO, Yetişkin Simyacı, TULA Cilt Bakımıve çok daha fazlası.PWA’lar güçlüdür, yerel mobil uygulama deneyimini taklit eder ve markanızın yüksek performanslı, yüksek dönüşüm sağlayan e-ticaret deneyimleri sunmasına yardımcı olur.

Ancak bir PWA ile başıboş kaldığınızda arama sonuçlarınıza ne olur? Yani-PWA ile SEO neye benziyor?

  • PWA’ların arama üzerindeki etkileri nelerdir?
  • Google, arama motoru optimizasyonu için (monolitik siteler yerine) PWA’ları tercih ediyor mu?
  • Mağazanızı PWA olarak çalıştırırken aramayı farklı şekilde optimize ediyor musunuz?

Hepsi geçerli sorular.

PWA teknolojisine yatırım yapmayı düşünüyor ve bunun önüne geçmek istiyorsanız, veya Yeni bir PWA’nın SERP’de iyi performans gösterip göstermeyeceğini merak ediyorsanız doğru yere geldiniz.

Bugün, PWA’ların SEO için iyi olup olmadığı, ince ayar yapabileceğiniz şeyler ve daha fazlası konusunu ele alıyoruz.

İşte ele alacağımız konular:

Her şey sırayla…

Aşamalı web uygulaması (PWA) nedir?

PWA’ların SEO için iyi olup olmadığına girmeden önce, genel olarak ilerici web uygulamalarının (veya PWA’nın ne anlama geldiğini) hızlı bir şekilde tanımlayalım. araç bir e-ticaret sitesi için):

Progresif web uygulamaları, bir web tarayıcısında güvenli bir şekilde sunulan web siteleridir. Başlangıçta statik bir web sayfası olarak yüklenirler ancak giderek aynı tarayıcı penceresinde “tek sayfalı bir web uygulaması” haline gelir.

Kısacası PWA, statik veya geleneksel bir web sitesinden çok indirilebilir yerel bir uygulama gibi davranan bir web sitesidir.

PWA tamamen yüklendikten sonra, sayfadan sayfaya gezinirken, aynı anda belirli bir web sayfasının yalnızca gerekli bölümlerini gösterecek veya yükleyecektir. Bilgi istemek cerrahi bir işlemdir ve bu nedenle alışveriş yapanlar için son derece hızlı yüklenir.

Cilt bakımı markasına prestij kazandıran ilerici web uygulamasını kullanın TULA Cilt Bakımı örneğin Shogun ile uygulandı. Alışveriş yapanlar ana sayfayı (veya herhangi bir sayfayı) aşağı kaydırdıkça site yalnızca gerekli bölümleri sunar; sayfanın tamamını aynı anda değil. Bu, gezinme deneyiminin neredeyse anında olmasını sağlar.

TULA geleneksel bir e-ticaret web sitesi işletiyorsa, bütün sayfa ilk varışta yüklenir; alışveriş yapanların ekranın alt kısmında henüz göremediği bölümler bile. Tonlarca ağır görsel içeren geleneksel sitelerin gecikme eğiliminde olmasının nedeni budur. Monolitik veya standart (başsız) mimariye sahip siteler çok fazla istekte bulunur ve daha az verimlidir.

Buna karşılık, PWA’lar birkaç büyük nedenden dolayı popülerdir:

  • Hız: Veri getirme gereksinimlerinin azalması, alışveriş yapanların neredeyse anında sayfadan sayfaya tıklama ve hızlı yükleme süreleri deneyimlemesi anlamına gelir.
  • Ulaşılabilirlik: PWA’lar herhangi bir cihazda görüntülenebilir.
  • Çevrimdışı işlevsellik: Site daha önce görüntülenmişse içerik internet bağlantısı olmasa bile görüntülenebilir.

Bu avantajlar bir arada, e-ticaret markalarının ölçeklendirilmesine, yükseltilmiş site içeriği oluşturma ve daha fazla alışveriş yapan kişiyi dönüştürme esnekliği sunuyor.

#cta-mini-fe#Progresif web uygulamaları hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz: https://getshogun.com/enterprise/progressive-web-apps

Optimize edilmiş bir PWA’nın özellikleri

Dolayısıyla PWA’lar bir dizi avantaj sunar, ancak geleneksel olarak oluşturulmuş e-ticaret siteleri gibi tüm PWA’lar başarı için optimize edilmemiştir.

İşte bunu sağlayan şey iyi ilerici web uygulaması, Google’a göre:

  • Çevrimdışı bir deneyim sağlar: PWA’nız çevrimiçi olduğu gibi çevrimdışı da çalışır (sitenin bir kısmının çalışması için bağlantının zorunlu olmadığı durumlarda). Bunun harika bir örneği, internet bağlantısının zayıf olmasına rağmen biniş ve bilet bilgilerini listeleyen bir havayolu uygulamasıdır.
  • Tamamen erişilebilir: Tüm iyi PWA’lar takip etmeli ve geçmelidir WCAG 2.0 erişilebilirlik gereksinimleri. Müşterileriniz insandır ve insanların çeşitli yetenekleri vardır. PWA’nızın herkes tarafından erişilebilir olmasını sağlamak zorunludur.
  • Arama yoluyla keşfedilebilir: Google (veya diğer arama motorları) sitenizi tarayamıyor/bulamıyorsa müşterileriniz nasıl bulacak?
  • Her türlü girişle çalışır: Müşteriler PWA’nızı fareyle, kalemle veya başparmaklarıyla keşfederken sorun yaşamadan gezinebilmelidir.
  • İzin istekleri için bağlam sunar: Bildirimler, kimlik bilgileri ve coğrafi konum gibi site işlevlerinin çalışması genellikle müşterinin katılımını gerektirir. İyi bir PWA, izne neden ihtiyaç duyulduğuna ilişkin tam bağlam/mantıkla birlikte katılım istemlerini tetikleyecektir. (Örneğin, bir hava durumu uygulaması size uygun bir hava durumu raporu verebilmek için konumunuzu bilmek isterse, konumunuzu paylaşmanızı isteyen bir açılır pencere tetiklenmelidir.)
  • Sağlıklı kod için en iyi uygulamaları takip eder: PWA kod tabanınızı temiz tutmak, yeni güncellemeler oluşturup yayınlamanın anahtarıdır.
Tavsiye Edilen:  Daha uyumlu bir marka elde etmek için ipuçları

#cta-visual-fe#Başsız ticarete tamamen farklı bir yaklaşımÖlçeklendirme yapan markaların neden PWA’larını hepsi bir arada bir Ön Uç Platformu olan Shogun Frontend ile oluşturmayı seçtiklerini görün. Daha fazla bilgi edin

PWA SEO mitlerini çürütüyoruz

Peki PWA SEO’nun faydaları var mı? PWA SEO için iyi mi yoksa o kadar da iyi değil mi?

PWA’ların nasıl çalıştığına ilişkin, dikkate almanız gerekenleri etkileyen bazı bileşenlerin olduğu ortaya çıktı; o halde PWA SEO’yu çevreleyen iki efsaneye bakalım:

PWA SEO Efsanesi 1: PWA’lar, JavaScript’leri nedeniyle SEO’yu olumsuz etkiler

Geçmişte Google, JavaScript sayfalarını taramakta zorluk çekiyordu.

Google’ın açıkça paylaştığı gibi:

“Google, JavaScript’i çalıştırsa da, sayfalarınızı ve uygulamalarınızı tarayıcıların içeriğinize erişme ve içeriğinizi oluşturma biçimine uyum sağlayacak şekilde tasarlarken dikkate almanız gereken bazı farklılıklar ve sınırlamalar vardır.” (Kaynak)

Bu şununla sonuçlandı fazla JavaScript geliştiricilerinin hayal kırıklığı.

PWA’ları desteklemek için JavaScript kullanıldığından, JS sitesi olan markalar zaman zaman Google için PWA SEO ile ilgili sorunlarla karşılaşmaktadır.

Nedenini anlamak için Google’ın JavaScript aşamalı web uygulamalarını üç aşamada nasıl analiz ettiğine bakabiliriz:

  1. Emekleme: Yeni veya güncellenmiş sayfaları bulma süreci,
  2. Oluşturma: Bir web sayfası oluşturmak için resimler, CSS ve metin gibi (tarama sırasında bulunan) tüm parçaları bir araya getirmek ve son olarak,
  3. İndeksleme: Google bir sayfayı içerik ve anlam açısından analiz ettiğinde ve onu Google dizininde sakladığında.
Kaynak: Google

PWA’lar söz konusu olduğunda, zorluk tarama ve oluşturma aşamaları arasında gerçekleşir. Bazı JavaScript siteleri (PWA’lar gibi) uygulama kabuğu modeliBu, sayfanın HTML’sinin herhangi bir içerik içermediği anlamına gelir. JavaScript tarafından oluşturulan sayfa içeriğini görmek için Google’ın JavaScript’i çalıştırması gerekir.

Kaynak: Google Chrome Geliştiricileri

Bunun bir sorun haline geldiği yer, Google’ın JavaScript’i yürütmemesidir, sayfa içeriğine erişilmediği anlamına gelir. Sayfa içeriğine erişilmediği takdirde indekslenmez. Web sayfalarınız dizine eklenmemişse, bu irade arama görünümünüzü olumsuz etkiler.

Bu bir meydan okuma olsa da, Google’ın tarama sürecinin oluşturma aşamasında iki yöntem yardımcı olabilir: Sunucu tarafı işleme ve istemci tarafı işleme. Her ikisine de daha ayrıntılı olarak bakalım.

Sunucu tarafı oluşturma (SSR) nedir?

Sunucu tarafı oluşturma, bir URL isteğinden sonra JavaScript modüllerinden HTML üretmek için tarayıcı değil, bir sunucu kullanır.

Sunucu bir istek aldıktan sonra, Google’dan yanıt almak için gerekli JavaScript modüllerini ve verilerini inceler ve oluşturulmuş bir HTML sayfasını tarayıcıya döndürür.

İstemci tarafı oluşturma (CSR) nedir?

Alternatif olarak, istemci tarafı oluşturma bir tarayıcıda gerçekleşir. Bu yöntem, sayfa her istendiğinde HTML sayfasının tamamını yeniden getirmez.

Bunun yerine, JavaScript dosyası yalnızca gerekli tarayıcıdaki sayfanın bir kısmı aynı anda. Bu, güvenilmez internette bile sayfanın daha hızlı yüklenmesini sağlar.

Sunucu tarafı işleme ve istemci tarafı işleme, PWA’ların indekslenmesine nasıl yardımcı olur?

Basitçe söylemek gerekirse: Sunucu tarafı oluşturma ve istemci tarafı oluşturma, sayfaların arama motorları tarafından oluşturulma veya “görüntülenme” hızının artırılmasına yardımcı olur. Sayfalarınız arama motorları (yani Google) tarafından ne kadar hızlı görüntülenebiliyorsa, tarama bütçeniz (veya Google’ın sitenizde günlük olarak tarayacağı sayfa sayısı) o kadar artar ve kullanıcı deneyimi artar.

Özellikle hepsi bir arada Ön Uç Platformu ürünümüz olan Shogun Frontend, her PWA yapısında istemci tarafı işlemeyi kullanır.

Shogun Frontend’de site güncellemeleri yayınlandığında, sitenin tamamı statik olarak oluşturulmuş bir HTML sitesinde derlenir. Daha sonra site, Shogun Frontend teknolojisinin bir parçası olan içerik dağıtım ağı (CDN) kullanılarak önbelleğe alınan statik HTML düz dosyaları olarak sunulur.

Bu istemci tarafı oluşturma, PWA SEO’su için idealdir çünkü Google’ın her sayfa için oluşturulan HTML’ye zaten erişmiş olmasını sağlar. Bu, Shogun ile bir PWA yürütürken markanızın sitenizdeki her sayfanın taranmasını ve dizine eklenmesini bekleyebileceği anlamına gelir; bu da hiçbir SEO avantajını kaçırmayacağınız anlamına gelir.

Tavsiye Edilen:  TikTok'ta Nasıl Doğrulanırsınız: 2023 Rehberi

PWA SEO Efsanesi 2: PWA’lar doğası gereği Google tarafından tercih edilir ve geleneksel olarak oluşturulmuş sitelerin sıralamasında geride kalır

Google gerçekten ilerici web uygulamalarına mı meraklı?

Google hayır diyor.

Google Web Uzmanı Trend Analisti John Mueller, HTML ve PWA’lar arasında tedavi açısından hiçbir fark olmadığını söylüyor:

“Bunlar esasen [just] web sitesi yapmanın farklı yolları ve birçok farklı çerçeve ve formata sahip bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Ve çoğunlukla bunları normal HTML sayfaları olarak görüyoruz.

Dolayısıyla, eğer bu JavaScript tabanlı bir web sitesiyse, onu oluşturacağız ve ardından normal bir HTML sayfası gibi işleyeceğiz. Eğer başlangıçta zaten HTML ise bunu yapabiliriz.

Arkasındaki farklı çerçeveler ve CMS’ler; genellikle bunu görmezden geliriz ve sadece şunu söyleriz: işte bir HTML sayfası ve onu işleyebiliriz.

Yani rakiplerinizden birinin bir çerçeveden diğerine geçmiş olması ve aramada bir iyileşme görmüş olması, benim bakış açıma göre bu çerçeve değişikliğinin bundan sorumlu olmayacağını düşünüyorum.”

Ama kısacası PWA’lar, yalnızca PWA oldukları için HTML’ye göre önceliklendirilmez. Aslında, daha önce incelediğimiz efsanede olduğu gibi, JavaScript’e bağımlı PWA’lar, tarama sorunları nedeniyle SEO sorunları açısından risk altındadır.

Bu bize büyük soruyu cevaplamamız için ipuçları bırakıyor:

PWA’lar SEO için iyi midir?

Google, bir PWA’yı yalnızca PWA olduğu için tercih etmeyebilir, ancak yine de SERP’de olumlu bir artış görebilir çünkü daha iyi bir müşteri deneyimi için hazırlanmıştır ve bu da SEO sıralamalarını etkiler. Site deneyiminiz, gezinmeniz, performansınız ve sayfadan sayfaya yükleme süreniz ne kadar iyi olursa Sayfa Deneyiminiz de o kadar iyi olur. bir sıralama faktörüdür.

Sitenizi anlamlı yollarla iyileştirmeyi seçtiğinizde (PWA uygulamak gibi), SERP’deki konumunuzu ve reklamlarınız için ne kadar ücretlendirileceğinizi (Google, hızı ve daha iyi deneyimleri ödüllendirir) etkileyebilirsiniz. Dolayısıyla, kasıtlı olarak sunduğunuz deneyim söz konusu olduğunda, özellikle iyi uygulandığında, bir PWA’nın doğal SEO faydaları olabilir.

Sonuçta siteniz ister HTML ister PWA olsun, SEO için optimize edilmemişse ve alışveriş yapanlar düşünülerek tasarlanmamışsa sıralamada iyi olmayacaktır.

PWA SEO’nuzu optimize etmek için en iyi uygulamalar

Peki, SEO’nuzu olumlu yönde etkilemek için ilerici bir web uygulamasını nasıl uygulayabilirsiniz? Bunun bir kısmı, içeriğinizi sayfa içi SEO için nasıl yapılandıracağınız olacaktır.

SERP’de başarıyı görebilmesi için e-ticaret PWA’nızın dizine eklenebilir ve taranabilir olması gerekir. Net başlıklar ve optimize edilmiş meta veriler olmadan, Google’ın sitenizin neyle ilgili olduğunu ayrıştırması zor olacaktır.

Hem cihazlar hem de müşteri ihtiyaçları açısından erişilebilirlik gibi diğer sıralama faktörlerini hesaba katmak da önemlidir.

PWA oluşturma sürecinize ekleyebileceğiniz veya mevcut PWA’nıza uygulayabileceğiniz birkaç en iyi uygulamayı burada bulabilirsiniz.

1. Kanonik URL’lerinizin açıkça tanımlandığından emin olun

Kanonik URL’ler uygun PWA SEO’nun büyük bir parçasıdır. Bu URL’ler, farklı URL’lerin aynı içeriğe veya sayfaya yönlendirmesi durumunda arama motorlarının kafa karışıklığına yol açmamasını sağlar.

Kanonik URL’ler, hangi URL’lerin aynı veya benzer içeriğe sahip olduğunu tanımlamaya yardımcı olur. rel=”kanonik” Bir sayfanın başlığında bulunan özellik ve arama motorlarına tercih edilen URL’nin hangisi olduğunu söyler.

Sitenizde aynı (veya benzer) içeriğe sahip yinelenen sayfalar varsa, Google sitenizi dizine eklerken bu durum genellikle kafa karışıklığına yol açabilir.

Dolayısıyla, Google’ın yinelenen sayfaları taramasını engellemek yerine, bunun yerine uygun standart URL yapısını kullanın. Google’a “orijinal” içeriğin nerede yaşadığını doğrudan bildirmek için kopya sayfa içeriği olarak görülebilecek içeriğe aşağıdaki komut dosyasını ekleyin:

#cta-visual-fe#En iyi performans gösteren progresif web uygulamasına ilişkin daha fazla örnek ister misiniz? En iyi PWA’lar listemize göz atın. Devamını oku

2. Erişilebilirlik için HTML’nizi temizleyin

Sitenizi taranabilir hale getirme konusunda temel bilgilere geri dönün. HTML’nizin mükemmel durumda olduğundan emin olmak önemlidir; bu, HTML’yi doğru şekilde kullandığınız anlamına gelir. alternatif metinbaşlıklar, bölümler, başlık etiketlerietiketler ve diğer kod bileşenleri.

Tavsiye Edilen:  Gelişmekte Olan Pazarlama Teknolojileri: Raleigh Şirketleri Nasıl Uyum Sağlıyor?

Düzenli kod yalnızca Google’ın sitenizin neyle ilgili olduğunu anlamasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda erişilebilirliğe de (bir sıralama faktörü) yardımcı olur.

Dünya Çapında Ağ Konsorsiyumu (W3C) HTML uygulamalarına yönelik standardı belirliyor ve uygun alternatif metin ile etiketlerin, görsellerin ekran okuyucular ve SEO amaçları açısından anlaşılır olması açısından hayati önem taşıdığını söylüyor:

“…web sitenizin hak ettiği şekilde dizine eklenmesini istiyorsanız, sayfalarınızın önemli bölümlerini kaçırmayacaklarından emin olmak için alt özelliğini kullanın.”

Bu durumda erişilebilirlik, hem ekran okuyucu kullanan alışveriş yapanları hem de arama motoru botlarını ifade eder. Temiz HTML yalnızca düzenli kalmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda erişilebilirlik standartlarını ve SEO’yu karşılamak için de çok önemlidir.

Web erişilebilirliği hakkında daha fazla bilgi edinmek için şu kaynaklara göz atın:

3. PWA sitenizi çeşitli cihazları göz önünde bulundurarak oluşturun

PWA’nız, müşterilerin kullandığı cihaz (masaüstü, mobil veya tablet) ne olursa olsun duyarlı olmalıdır.

Görüntülerin cihazlar arasında doğru şekilde oluşturulduğundan ve herhangi bir erişilebilirlik veya cihaz kırılma noktası sorunu olmadığından emin olmak için sitenizi birden fazla cihazda kalite kontrolden geçirin.

  • Özellikle:
    Google şunu kullanmanızı önerir: kaynak kümesi özelliği çeşitli çözünürlüklerdeki görüntüleri getirmek için Farklı ekran yoğunluklarına sahip cihazlara uyum sağlamak için. Bu, müşterilerinizin cihazlarının görüntüleyebileceğinden daha büyük resimleri indirme zorunluluğunu ortadan kaldırır.
  • Ayrıca yazı tiplerinizin ve satır yüksekliğinin doğru şekilde ölçeklendiğinden emin olun. Bu yüzden metin okunaklı ekran boyutu ne olursa olsun.

4. Optimize ederken sitenizi test etmeye devam edin

Özellikle güncelledikten sonra sitenizi test etmeye devam etmeniz önemlidir.

Sitenizi Google Lighthouse gibi araçlarla test etmek, Google Sayfa Hızı Analizlerive standart site kalite kontrolü (bağlantıların kontrol edilmesi, resimlerin düzgün şekilde oluşturulmasını sağlamak, formların sonraki doğru URL’ye yönlendirilmesi vb. gibi) sitede büyük fark yaratabilir. sitenizin sıralaması nasıl.

#cta-mini-fe#Bu blog gönderisinden PWA başarısını ölçme hakkında daha fazla bilgi edinin: PWA Performansını Ölçme: Veri Bütünlüğü ve Yatırım Getirisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

PWA’lar varsayılan SEO avantajları anlamına gelmez, ancak sizi başarıya hazırlayacaklardır

Aşamalı bir web uygulaması oluşturmak, inanılmaz SEO sıralamalarını garanti etmese de, PWA’ya HTML sitelerine göre üstünlük sağlayan bu teknolojiyle yapabileceğiniz çok şey var.

PWA’lar, ölçeklendirme markalarına benzersiz site hızı ve çok daha büyük tasarım potansiyeli sunar ve bu da mükemmel müşteri deneyimine ve SEO’ya katkıda bulunur.

E-ticaret sitenizi tamamen yeni bir seviyeye taşıyabilecek esneklik sağlarlar. Dikkatli içerik optimizasyonu ile siteniz arama konumlarınızı koruyabilir ve hatta geliştirebilir.

Markanız için bir PWA oluşturmak, otomatik olarak SERP’deki rekabetinizin üstüne çıkacağınız anlamına gelmez, ancak başsız PWA’ların faydaları göz önüne alındığında uzun vadeli büyüme ve başarıya hazır olacağınız anlamına gelir.

#cta-visual-fe#Başsız ticarete tamamen farklı bir yaklaşımÖlçeklendirme yapan markaların neden PWA’larını hepsi bir arada bir Ön Uç Platformu olan Shogun Frontend ile oluşturmayı seçtiklerini görün. Daha fazla bilgi edin