Salesforce Commerce Cloud’daki 5 Yaygın SEO Sorunu

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Salesforce Commerce Cloud’daki 5 Yaygın SEO Sorunu

Salesforce Commerce Cloud (SFCC), kurumsal işletmeler için önemli bir e-ticaret çözümüdür. Popülerliği ölçeklenebilirliğinden, kararlılığından ve mükemmel destek sisteminden kaynaklanmaktadır. Hugo Boss, Adidas, Ralph Lauren ve Converse gibi büyük B2C markalarının tümü bunu kullanıyor.

Bununla birlikte, SFCC web sitelerinde görmeye devam ettiğimiz birkaç yaygın sorun var. Bu sorunlar temel olarak yinelenen içerik, yazılım 404 hataları, şişirilmiş web sitesi dosyaları, yer tutucu sayfa başlıkları ve dizin şişkinliği ile ilgilidir.

Bu yazıda bu sorunların her birini ayrıntılı olarak tartışacağız ve bunları nasıl düzeltebileceğinizi göstereceğiz.

1. Yinelenen İçerik

Yinelenen içerik, birden fazla URL’de görünen içeriktir. Web sitenizde bulunması, arama motoru sıralamalarınızı olumsuz etkileyebilir.

Yinelenen içerik, Google’ın belirli bir arama sorgusu için hangi URL’nin daha alakalı olduğuna karar vermesini zorlaştırabilir. Bu da sayfalarınızın arama motoru sonuçlarındaki görünürlüğünü azaltır ve bağlantı profillerini zayıflatır.

Şimdi, SFCC web sitelerinde fark ettiğimiz bazı kopya içerik sorunlarının üzerinden geçelim.

Alternatif ana sayfa URL’leri

SFCC bazen ana sayfanız için çok uzun, alternatif URL’ler oluşturabilir. Bu URL yapısı daha sonra kategorinize ve ürün sayfalarınıza taşınarak çok sayıda yinelenen içerik sorununa neden olur.

Bu alternatif ana sayfa URL’leri, yinelenen içerik üretmeye doğrudan yardımcı olmanın yanı sıra, kök alan adınızın bağlantı profilinin gücünü de azaltır. Bu sorunu çözmek için, 301 yönlendirmeleri oluşturmak isteyeceksiniz alternatif ana sayfa URL’leri için bunları kök alanınıza yönlendirin.

Ürün sayfaları

SFCC’nin parametreli araması, aynı ürün için her biri belirli bir arama sırasında kullanılan belirli parametreleri yansıtan birden fazla URL ile sonuçlanma eğilimindedir.

Mağazanızda bu durum meydana gelirse, yinelenen içerik sorunlarını önlemek için orijinal ürün sayfasına referans veren standart etiketler ayarlamanız gerekir. ayarlamak da akıllıca olacaktır. noindex robotlar meta etiketleri Bir web sitesi araması sonucunda filtrelenen veya oluşturulan sayfalar için.

Tavsiye Edilen:  Semantik SEO Nedir? - Dijital Balığa Git

Kategori sayfaları

Benzer yinelenen içerik sorunları, SFCC’nin kategori sayfalarında da ortaya çıkabilir.

Kategorileri görüntülemek için ızgara düzeni kullanan web sitelerinde, SFCC, kategori URL’sinin sonuna, kategorinin ızgaradaki konumunu yansıtan bir parametre ekleyecektir (örneğin, ızgaradaki ikinci kategorinin URL’sinde “?start=2 olacaktır) ” buna eklenmiştir).

Web siteniz, sayfa yükleme süresini azaltmak için SFCC’nin ürünleri gizleme özelliğinden yararlanırsa da benzer bir şey olur.

Bu özellik, web sitelerinin ilk sayfa yüklemesinde bir dizi ürünü gizlemesine olanak tanırken, kullanıcıların da tüm ürünleri Hepsini gör sayfa yüklendikten sonra düğmesine basın.

Resim kaynağı: Yırtıcı Hayvan Beslenmesi

Bu özelliği kategori sayfalarınızda kullanıyorsanız, SFCC’nin eklendiğini fark edeceksiniz. ?viewAll=doğru kategori sayfanızın URL’sine yönlendirilmesi, yinelenen içerik sorunlarına neden olur.

Ürün sayfalarında olduğu gibi, bu durumu önlemek için her bir ilgili kök kategori sayfasına işaret eden standart etiketler kullanmak isteyeceksiniz.

2. Yumuşak 404 Hataları

SFCC mağazalarında gördüğümüz yaygın bir SEO sorunu, var olmayan sayfaları yanlış işlemeleridir. Varsayılan olarak 404 hata kodunu kullanmak yerine kullanıcıları ana sayfalarına yönlendirirler veya yanlış durum kodları döndürürler.

Google bu sayfaları soft 404 hatası gönderiyor olarak işaretler. Arama motoru devi soft 404 yanıtlarından hoşlanmaz çünkü hem kullanıcılar hem de arama motorları için kafa karıştırıcı bir deneyim yaratıyorlar.

Soft 404 yanıtlarına sahip sayfalar, Google’ın kaynaklarını boşa harcar; aksi takdirde bu kaynaklar meşru sayfaları taramak için harcanabilir.

Google Search Console’daki Kapsam raporunu kullanarak web sitenizdeki soft 404 hatalarını tespit edebilirsiniz.

Resim kaynağı: Yoast

Soft 404 hatası içeren sayfaları bulduğunuzda, bunlarla aşağıdaki yollardan biriyle ilgilenmelisiniz:

  • Kullanıcılara bir 404 sayfası gösterin: Hatalı sayfa artık mevcut değilse, kullanıcılara bunun yerine 404 sayfasının gösterildiğinden emin olmanız gerekir.
  • 301 yönlendirmesi kullanın: Sayfanın yeni bir konuma taşındığı durumlarda kullanıcıları doğru konuma yönlendirmek için 301 yönlendirmesi kullanmalısınız.
  • Sayfaya daha fazla içerik ekleyin: Sayfalarınızdan biri soft 404 hatasıyla listeleniyor ancak meşru bir sayfaysa, bu muhtemelen zayıf içerikten muzdarip olduğu anlamına gelir. Google’a sayfanın değerli olduğunu göstermek için sayfaya daha alakalı içerik ekleyin.
  • Sayfanın indeksini kaldır: Son seçenek sayfayı tutmak ancak Google’a noindex etiketi kullanarak dizine eklememesini söylemektir.

Kullanıcılara bir 404 sayfası göstermeye karar verirseniz, bunun gerçekten yararlı olduğundan emin olun. Dostça olmayan, işe yaramaz bir 404 sayfası, ziyaretçilerinizi rahatsız edebilir ve memnuniyetsiz hale getirebilir.

Kesinlikle bundan kaçınmak istersiniz.

Kullanıcıların ayrılmasını önleyecek ve onları web sitenizin diğer bölümlerine göz atmaya teşvik edecek ilgi çekici bir 404 sayfası tasarlamaya çalışın.

Kaynak: Amasti

İyi tasarlanmış bir 404 sayfası, hemen çıkma oranınızı azaltmanıza, sitede geçirilen süreyi artırmanıza ve ziyaretçilerin markanızı daha olumlu bir şekilde görmesine yardımcı olacaktır.

Ürün ve kategori sayfalarınız veya blogunuz gibi ziyaret etmek isteyebilecekleri diğer sayfalara bağlantılar sağlayabilirsiniz.

Tüm deneyimi ziyaretçileriniz için daha az garip ve sinir bozucu hale getirmeye çalışmak için mizahi bir açıklama (veya iki) ekleyin. Ayrıca 404 sayfanıza bir arama çubuğu ve hatta bir sohbet robotu eklemeyi de düşünebilirsiniz.

3. Şişirilmiş HTML, CSS ve JavaScript Dosyaları

Şişirilmiş HTML, CSS ve JavaScript dosyaları SFCC’ye özgü olmasa da platformu kullanan web sitelerinde ortaya çıkıyor. Bu dosyalar, genel boyutlarını artıran gereksiz beyaz boşluklar içerir ve bu da sayfa yükleme sürelerinin yavaşlamasına neden olur.

Yükleme sürelerinin, Google’ın sayfaları arama sonuçlarında nasıl sıralayacağını belirleyen bir faktör olduğu bilinen bir gerçektir; bu nedenle, elinizdeki şişirilmiş dosyalarla mümkün olan en kısa sürede ilgilenmek isteyeceksiniz.

Kaynak: Küçültücü

Bunu, aşağıdaki gibi bir araç kullanarak bunları küçülterek yapabilirsiniz. Küçültücü. Bu, sayfanızı oluşturmak için gerekli olmayan her şeyi kaldıracak ve dosyalarınızın boyutunu azaltacak diğer değişiklikleri de yapacaktır.

4. Yer Tutucu Sayfa Başlıkları

SFCC, tanımlı başlık etiketleri olmayan sayfalar için yer tutucu metni kullanır. Şunun gibi bir şeye benziyor: Siteler-SiteID-Site.

Başlık etiketleri bir arama motoru sıralama faktörü olduğundan ve arama yapan kişinin sayfalarınızdan birini tıklayıp ziyaret etmeye mecbur olup olmayacağı üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğundan, sayfalarınız için çirkin yer tutucu başlıklardan kaçınmak isteyeceksiniz.

Resim kaynağı: Google

Bu soruna en iyi çözüm, sayfalarınızın her biri için özel başlık etiketleri ayarlamaktır.

Ancak, ürün kataloğunuzun boyutuna ve web sitenize yeni ürünler ve sayfalar ekleme yönteminize ve sıklığına bağlı olarak, farkında olmadan başlık etiketleri belirlenmemiş bir takım sayfalarla karşılaşabilirsiniz.

Bu sayfalar için ürün adına eşit bir varsayılan yer tutucu metin ayarlamak isteyeceksiniz.

5. Endeks Şişkinliği

SFCC’de ürün arama ve filtreleme yalnızca yinelenen içerik sorunlarına yol açmaz.

Her belirli ürün ve kategori için çok fazla farklı URL’ye sahip olduğunuzda, dizin şişmesine neden olma ve tarama bütçenizi tüketme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Bu da bazı ürün veya kategori sayfalarınızın arama motorlarında hiç indekslenmemesine neden olabilir.

Şunu merak ediyor olabilirsiniz: Dizin şişmesi ve tarama bütçesi nedir?

Dizin şişmesi, arama motorları dizine eklenmemesi gereken sayfaları dizine eklediğinde ortaya çıkar. Ürün arama veya filtrelemeyi işleme biçimleri nedeniyle e-ticaret web siteleri arasında sık görülen bir durumdur. En yaygın indeks şişkinliği türleri şunlardır:

  • Dahili arama sonuçları: Dahili web sitesi aramanız tarafından oluşturulan arama sonuçları sayfaları. İndekssiz meta robot etiketi kullanarak arama motorlarına bu web sitelerini indekslememeleri gerektiğini bildirmeniz gerekir.
  • Sayfaları etiketleme: Bunlar, belirli bir etiketin atanmış olduğu ürünleri gösteren, dinamik olarak oluşturulmuş sayfalardır. Arama motorlarına çok az değer katarlar ve indekslenmemeleri de gerekir.
  • URL’leri filtrele: Web sitenizdeki ürün filtreleri kullanılarak oluşturulan URL’ler. Kullanıcılara benzersiz içerik sağlamazlar ve arama motoru dizinlerinin dışında kalmaları gerekir.
  • Sayfalandırılmış URL’ler: Bu URL’ler, birden fazla sayfaya bölünmüş içeriğe giden bir yol sağlar. Bunlar yalnızca kullanıcının web sitenizde daha kolay gezinmesine yardımcı olmaya hizmet ettiğinden, arama motorlarında dizine eklenmemeleri gerekir.

Kaynak: Google

Dizin şişmesiyle ilgili sorun, arama motorlarının kafasını karıştırması ve kaynaklarını boşa harcamasının yanı sıra web sitenizin tarama bütçesini olumsuz etkilemesidir.

Tarama bütçesi, Google’ın belirli bir zaman dilimi içinde belirli bir web sitesinde tarayacağı ve dizine ekleyeceği sayfaların sayısıdır. Aşağıdaki durumlarda tarama bütçesi konusunda endişelenmeniz gerekir:

  • Büyük bir web siteniz var: 10.000 veya daha fazla sayfadan oluşan büyük bir web siteniz varsa, Google’ın tüm sayfalarınızı bulma ve dizine ekleme konusunda sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
  • Yakın zamanda çok sayıda yeni sayfa eklediniz: Yakın zamanda web sitenize çok sayıda sayfa eklediyseniz, tarama bütçenizin tüm bu sayfaların hızlı bir şekilde dizine eklenmesini sağlayacak kadar büyük olduğundan emin olmanız gerekir.
  • Çok fazla yönlendirme kullanıyorsunuz: Yönlendirmeler ve yönlendirme zincirleri de tarama bütçenizi tüketir; bu nedenle, tarama bütçenizi tüketmelerini önlemek için bunları kontrol altında tutmak isteyeceksiniz.

Tarama bütçesi ve dizin şişmesi sorunları her boyuttaki e-ticaret web sitesi için bir sorun olsa da, özellikle geniş ürün kataloglarına sahip olanlar için yıkıcıdır.

Bu sorunları önlemek için Google Search Console’da Google’ın hangi URL’leri taraması gerektiğini (ve hangilerini yoksayması gerektiğini) yapılandırmanız gerekir. URL Parametreleri bölüm.

Google’ın yinelenen ürün ve kategori URL’lerini taramasını engellemenin yanı sıra, API istekleri veya kullanıcı bilgi sayfalarıyla ilişkili olanlar gibi dizine eklenmesini istemediğiniz diğer URL’ler için de aynısını yapmalısınız. Google, sorunlu URL’lerinizden bazılarını zaten dizine eklediyse, bunların hepsinde noindex robots meta etiketini kullanmak isteyeceksiniz.

#cta-paragraph-fe#SFCC mağazanızı başsız olarak nasıl yükseltebileceğinizi öğrenin.