Samsung Çalışanlarının ChatGPT Kullanımı Gizli Veri Sızıntılarına Yol Açıyor

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Samsung Çalışanlarının ChatGPT Kullanımı Gizli Veri Sızıntılarına Yol Açıyor

Samsung’un yarı iletken bölümü, kaynak kodlarındaki sorunları gidermeye yardımcı olması için ChatGPT’ye güvendi. Ancak yapay zeka sohbet robotunu kullanırken, yanlışlıkla yeni bir programın kaynak kodu ve donanımlarıyla ilgili dahili toplantı notları gibi gizli bilgileri ifşa ettiler. Ne yazık ki, bir ay içinde üç olay bildirildiği için bu münferit bir olay değildi.

Gelecekte benzer ihlallerden kaçınmak için Samsung, ChatGPT’ye benzer, yalnızca dahili çalışanların kullanımına yönelik kendi yapay zeka aracını geliştirmek için çalışıyor. Bu, fabrika çalışanlarının şirketin hassas bilgilerini korurken hızlı yardım almalarını sağlayacaktır. Ancak, bu yeni araç yalnızca boyutu 1024 bayt veya daha küçük olan bilgi istemlerini işleyecektir.

Sorun, ChatGPT’nin harici sunucular kullanan üçüncü taraf bir şirket tarafından yönetilmesi nedeniyle oluştu. Bu nedenle Samsung, kodlarını, test dizilerini ve dahili toplantı içeriğini programa girdiğinde veri sızdırdı. Samsung, liderliğini ve çalışanlarını gizli bilgilerin açığa çıkma riski hakkında derhal bilgilendirdi. 11 Mart’a kadar Samsung, çalışanlarının chatbot’u kullanmasına izin vermemişti.

Samsung, bu sorunla boğuşan tek şirket değil. Pek çok şirket, üretken AI kullanımına ilişkin net bir politika oluşturana kadar ChatGPT kullanımını kısıtlıyor. ChatGPT, kullanıcı verilerini toplamak için bir devre dışı bırakma seçeneği sunsa da, hizmete beslenen bilgilere geliştiricisi tarafından yine de erişilebileceğini belirtmekte fayda var.

ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilmiş, kullanıcı istemlerine yanıt olarak insan benzeri metinler üretmek için derin öğrenmeyi kullanan bir yapay zeka uygulamasıdır. Kopya yazma, soruları yanıtlama, e-posta taslağı hazırlama, konuşmaları tutma, doğal dili koda çevirme ve çeşitli programlama dillerinde kodu açıklama dahil olmak üzere çeşitli stillerde ve çeşitli amaçlar için metin üretebilir.

Tavsiye Edilen:  SEO için İçerik Anahatları Nasıl Yazılır - Artı Ücretsiz Bir Anahat Şablonu

ChatGPT, eğitim sürecinde büyük miktarda veriden öğrendiği kalıpları kullanarak belirli bir metindeki bir sonraki kelimeyi tahmin ederek çalışır. Bilgi isteminin bağlamını ve geçmiş öğrenimini analiz ederek ChatGPT, olabildiğince doğal ve tutarlı olması amaçlanan bir yanıt oluşturur.

Samsung, gelecekteki sızıntıları önlemek için ne gibi önlemler aldı?

ChatGPT’nin neden olduğu veri sızıntılarının ardından Samsung, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için birkaç adım attı. Öncelikle şirket, çalışanlarına ChatGPT ile veri paylaşırken dikkatli olmalarını tavsiye etti. Ayrıca, hizmete gönderilen soruların uzunluğuna bir kısıtlama getirerek, bunları 1024 bayt ile sınırladılar.

Ayrıca, Samsung şu anda ChatGPT’ye benzer bir yapay zeka aracı geliştiriyor, ancak yalnızca dahili çalışanların kullanımına yönelik. Bu, fabrika çalışanlarının hassas şirket bilgilerini korurken anında yardım almalarını sağlayacaktır. Bu aracın geliştirilmesine kadar Samsung, çalışanlarını ChatGPT kullanımıyla ilgili potansiyel riskler konusunda uyarmıştı. Ayrıca, ChatGPT’ye girilen verilerin harici sunucularda iletildiğini ve saklandığını, bu da şirketin verileri teslim ettikten sonra kontrol etmesini imkansız hale getirdiğini vurguladılar.

Gizli verileri sızdıran çalışanlar için sonuçları ne oldu?

Gizli verileri ChatGPT’ye sızdıran Samsung çalışanları açısından sonuçları eldeki bilgilerde açıkça belirtilmemiştir. Bununla birlikte, Samsung Electronics, gönderilen soruların boyutuna 1024 baytlık bir sınır koymak da dahil olmak üzere, ChatGPT aracılığıyla hassas bilgilerin daha fazla sızmasını önlemek için önlemler almaktadır. Şirket ayrıca çalışanlarını ChatGPT kullanmanın potansiyel riskleri konusunda uyardı.

Ayrıca, Samsung Semiconductor, 1024 baytın altındaki bilgi istemlerini işlemekle sınırlandırılacak olan dahili çalışan kullanımı için kendi AI aracını geliştiriyor. Bu eylemler, Samsung’un gizli bilgileri korumayı ciddiye aldığını ve ChatGPT kullanımıyla ilişkili riskleri azaltmak için önlemler uyguladığını gösterir.

Ne tür gizli bilgiler sızdırıldı?

Görünüşe göre Samsung çalışanları gizli şirket bilgilerini üç farklı durumda ChatGPT’ye sızdırdı. Sızdırılan veriler arasında yeni bir programın kaynak kodu, dahili toplantılardan alınan notlar ve fabrika performansı ve getirileriyle ilgili bilgiler yer alıyor. Belirli bir olay, bir Samsung Semiconductor çalışanının hataları düzeltmek için yanlışlıkla özel bir programın kaynak kodunu ChatGPT’ye göndermesini ve böylece çok gizli bir uygulamanın kodunu yanlışlıkla harici bir AI sohbet robotu üreticisi OpenAI’ye ifşa etmesini içeriyordu. ChatGPT aldığı verileri sakladığından, bu gizli bilgiler artık OpenAI’nin elindedir.

Tavsiye Edilen:  ChatGPT ve Gıda Endüstrisi: Daha İyi Tarifler Üretmek

Samsung çalışanları gizli verileri ChatGPT’ye kaç kez sızdırdı?

Arama sonuçlarına göre, Samsung çalışanları gizli şirket bilgilerini en az üç kez ChatGPT’ye sızdırdı.