Samsung, Veri Sızıntısı Riskleri Nedeniyle ChatGPT’yi Yasakladı

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Samsung, Veri Sızıntısı Riskleri Nedeniyle ChatGPT’yi Yasakladı

Samsung, Veri Sızıntısı Riskleri Nedeniyle ChatGPT’yi Yasakladı – Bilgilerinizi Neden ve Nasıl Koruyacağınızı Öğrenin. Üretken Yapay Zekanın Riskleri ve Samsung’un Nasıl Yanıt Verdiği Hakkında Bilgi Edinin. Şimdi Daha Fazlasını Okuyun!

Samsung, kısa bir süre önce ChatGPT gibi üretken yapay zeka araçlarının kötüye kullanıldığını keşfettikten sonra çalışanları için kullanımını yasakladı. Yasak yalnızca ChatGPT için değil, aynı zamanda Microsoft’un Bing’i ve Google’ın Bard’ı gibi rakip üretici yapay zeka hizmetleri gibi teknolojiyi kullanan hizmetler için de geçerli. Samsung çalışanları, toplantı notlarını özetlemek için chatbot’u kullanırken yanlışlıkla hassas bilgileri ifşa ettiğinden, bu hareket güvenlik endişelerinden kaynaklandı. Bu yazıda, yasağın ayrıntılarını ve arkasındaki nedenleri tartışacağız.

Samsung ChatGPT’yi Neden Yasakladı?

Samsung, güvenlik riskleri ve önemli bilgilerin sızmasıyla ilgili endişeler nedeniyle ChatGPT ve diğer üretici AI araçlarının dahili ağlarında ve şirkete ait cihazlarda kullanılmasını yasakladı. Yasak, Samsung’un dahili, hassas verilerinin yanlışlıkla ChatGPT’ye sızdırılması ve AI yazılımına yüklenen bilgilerin diğer kullanıcıların eline geçebileceği endişelerini artırmasının ardından geldi. Geçen ay şirket çapında gerçekleştirilen bir ankette, yanıt verenlerin %65’i üretken yapay zeka hizmetlerini kullanırken güvenlik riskleri konusunda endişeleri olduğunu söyledi.

Ayrıca Bakınız: Samsung Çalışanlarının ChatGPT Kullanımı Gizli Veri Sızıntılarına Yol Açıyor

Yasağın Kapsamı

Yasak, Samsung tarafından çalışanlarına verilen cihazları kapsıyor, yani tüketiciler ve Samsung telefonlarına, dizüstü bilgisayarlarına ve diğer bağlı cihazlara sahip olan diğer kişiler etkilenmeyecek. Samsung, çalışanlarına ChatGPT gibi AI programlarını kullanmalarının siber güvenlik nedeniyle yasaklandığını bildirerek, yüklenen verilerin alınmasının ve silinmesinin de zor olabileceğine dikkat çekti.

LG ve bellek yongası üreticisi SK Hynix dahil olmak üzere Güney Kore’deki diğer büyük teknoloji şirketleri de çalışanları için ChatGPT gibi üretken yapay zeka araçlarının kullanımını kısıtlıyor. JPMorgan, Bank of America ve Citigroup gibi finansal kuruluşlar da gizlilik ve güvenlik riskleri ile ilgili endişeler nedeniyle ChatGPT’yi yasakladı veya kısıtladı.

Tavsiye Edilen:  Bir Wix aboneliği birkaç basit adımda nasıl iptal edilir?

Üretken Yapay Zekanın Riskleri

ChatGPT gibi üretici yapay zeka platformlarına olan ilgi hem şirket içinde hem de şirket dışında artıyor ancak üretken yapay zekanın sunduğu güvenlik riskleri konusunda da artan endişeler var. Önemli bilgilerin sızdırılması, Samsung’un üretken yapay zekanın şirketin kişisel bilgisayarları aracılığıyla kullanımını kısıtlamasına neden oldu. Olay, AI modellerinin güvenliği ve bunların şirketlere ve bireylere zarar vermek için nasıl kötü niyetli olarak kullanılabileceği hakkında soruları gündeme getiriyor.

“Dil modelleri”, “metin üreteçleri” veya “Yapay zeka asistanları” olarak da bilinen üretken yapay zeka, insan benzeri metinler oluşturma yeteneği nedeniyle popülerlik kazanmıştır. Ancak, risksiz değildir. Kötü niyetli aktörlerin sahte haberler, kimlik avı e-postaları ve hatta derin sahte e-postalar oluşturmak için üretici yapay zekayı kullanma potansiyeli de dahil olmak üzere teknolojiyle ilgili güvenlik ve gizlilik sorunları gündeme geldi.

Samsung’un Yanıtı

Samsung’un üretken yapay zekayı yasaklaması, bu teknolojilerle ilişkili güvenlik risklerine ilişkin artan endişelere bir yanıttır. Samsung, ChatGPT ve diğer üretici AI araçlarının kullanımını yasaklayarak hassas bilgilerin yanlışlıkla sızdırılması riskini en aza indirmeyi umuyor.

ChatGPT ve diğer üretici yapay zeka araçlarının yasaklanması, şirketlerin yeni teknolojilerle ilişkili riskler konusunda dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyor. Üretken yapay zekanın birçok potansiyel faydası olsa da şirketlerin risklere karşı dikkatli olması ve bunları en aza indirmek için proaktif önlemler alması gerekiyor.

Çözüm

Samsung’un ChatGPT ve diğer üretken AI araçları üzerindeki yasağı, bu teknolojilerle ilişkili güvenlik risklerine ilişkin artan endişelerin bir yansımasıdır. Yasak, bazı çalışanları rahatsız etse de, hassas bilgilerin korunmasına yönelik önemli bir adımdır. Üretken yapay zeka popülaritesini artırmaya devam ederken, şirketlerin potansiyel riskler konusunda tetikte olması ve bunları en aza indirmek için proaktif önlemler alması önemlidir.

Tavsiye Edilen:  İçerik dağıtım stratejisinde veri analizinin rolü

Genel olarak, bu olay, üretken yapay zeka gibi yeni teknolojilerin yararlarının her zaman potansiyel risklere karşı tartılması gerektiğini hatırlatır. Şirketler, ağlarının ve verilerinin güvenliğini sağlamak için proaktif önlemler almalıdır.