Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Sayfa İçi SEO Kontrol Listesi
Bu yazıda, sizi kapsamlı bir sayfa içi SEO denetiminden geçireceğiz. Bununla ilgilenmenizin nedeni, arama motorundan web sitenize daha fazla trafik çekmektir. Sayfa içi optimizasyon, SEO optimizasyonunun temel direğidir ve kendi web sitenizde kapsamlı bir sayfa içi SEO denetiminin nasıl yapılacağına ilişkin tam adım adım süreci ele alacağız.
SEO Dostu URL Yapısı
Yapmanız gereken ilk şey, üzerinde çalışmaktır. URL yapısı web sitenizin:
URL yapısı – URL’nizde birincil anahtar kelimelerinizi almak istiyorsunuz. Örneğin, bu makalenin tamamı ‘Sayfa İçi SEO’ ile ilgilidir ve URL’de birincil anahtar kelimenin (sayfa SEO’su) olmasını istiyoruz. Dolayısıyla, bu gönderinin URL’si şöyle olacaktır:
Sayfa İçi SEO Kontrol Listesi
URL’deki anahtar kelimelerin, arama motorları için o makalenin veya içeriğin neyle ilgili olduğuna dair bir sıralama sinyali/göstergesi olduğu bilinmektedir. Bununla birlikte, daha iyi sıralama için URL’de aşırı anahtar kelimeler kullanmaktan kaçının. Web sitesi ve performansı üzerinde olumsuz bir etki yaratabilir. Kullanıcıların ve arama motorlarının arama amacının işini kolaylaştırın.
Ancak, web siteniz eskiyse ve yeterince trafik oluşturuyorsa, web sitenizin URL’lerini DEĞİŞTİRMEYİN, çünkü sonunda web sitenizin trafiğini kaybedebilirsiniz. Bu nedenle, web siteniz yeniyse veya sayfanız sıfır veya hiç trafik oluşturmuyorsa, devam edip URL’lerinizi değiştirebilirsiniz, ancak web siteniz eskiyse ve iyi miktarda trafik oluşturuyorsa, bunu yapmayın.
Başlık Etiketi
Anahtar kelimeleri başlık etiketine ekleyin ve birincil anahtar kelimenin sayfanın başlık etiketinde olduğundan emin olun. Ana anahtar kelimeleri başlık etiketine dahil etmek, arama motoru optimizasyonunun en önemli yönlerinden biri olsa da, sayfanın SERP’de daha üst sıralarda yer alması yeterli değildir. Artık arama motorları AI neredeyse her gün güncelleniyor, artık SERP sıralamalarını belirlerken Tıklama Oranını (TO) çok önemli bir faktör olarak görüyorlar. Bu nedenle, daha iyi bir TO’ya ve marka hatırlanabilirliğine sahip web siteleri, organik sıralamalarda daha yüksek kaldıraç elde edecektir. Bu nedenle, çekici ve ikna edici bir başlık etiketi, web sayfasında daha fazla tıklama almanıza yardımcı olacaktır. Sonuç olarak, Google web sitenizi SERP’de daha üst sıralarda gösterecektir.
Meta Açıklaması
Birincil anahtar kelimeleri meta açıklamaya ekleyin ve mümkün olduğunca ilgi çekici hale getirin. Unutmayın, meta açıklaması 200-250 karakterden fazla olmamalıdır. Birincil anahtar kelime meta açıklamasındaysa, şu şekilde görünür: gözü pek arama sonucunda Meta açıklamanın bir sıralama sinyali olmadığını, ancak belirli bir web sayfasının sıralamasını etkileyebilecek tıklama oranınızı (TO) etkileyeceğini unutmayın.
Başlık Etiketi
Dolayısıyla, kullandığınız içerik yönetim sisteminin türüne veya genel olarak sayfalarınızı nasıl oluşturduğunuza bağlıdır Başlık etiketi (H1, H2, H3 vb.). Bunlar, sayfanın neyle ilgili olduğunun göstergeleridir. Buradaki temel kural, birincil anahtar kelimeleri H1 etiketine de dahil etmeye çalışmaktır. Bu nedenle, bir SEO uygulaması olarak, birincil anahtar kelimelere çok fazla sıralama yetkisi verdiğinden, birincil anahtar kelimenizi SERP sayfanızın H1 etiketi içinde yapılandırmanız önerilir. Ayrıca, her bir SERP sayfasının, anahtar kelime sıralamasının yamyamlaştırılmasını önlemek için tek ve benzersiz bir H1 etiketi olmalıdır. H2, H3, H4 etiketleri, başlığınızın/alt başlıklarınızın hiyerarşisine bağlı olarak tek bir sayfada birden çok kez kullanılabilir, anahtar kelimelerinizi oraya almak önemli değilse de iyidir. Bu nedenle, birincil anahtar kelimelerinizi kesinlikle H1’e alın, H2, H3 ve H4’te bunun için çok fazla endişelenmeyin.
Resim Alt Etiketi
Görüntü ALT metni, hangi nedenle olursa olsun görüntüler görüntülenemediğinde tanımlayıcı görevi görür. Bunlar, birincil anahtar kelimenizi web sayfanızın/blog yayınınızın en az bir görüntüsüne dahil etmek için iyi bir fırsattır. Alt etiketinde açıklayıcı olmak inanılmaz derecede yararlı olabilir ve tüm optimizasyon denkleminde fazladan bir bileşen görevi görür.
Yine, alakalı değillerse asla ALT metnine anahtar kelimeler eklemeyin. ALT metninin ilgili ve açıklayıcı olduğundan emin olun. Örneğin, ‘resim 1234’ açıklayıcı bir ALT metni değil, on_page_seo’dur.
Sayfa içeriği
Artık metayı (Başlık, Açıklama, Başlıklar) zaten optimize ettiniz, şimdi blog yazı/sayfa içeriğinizi optimize etme zamanı. SERP’de daha iyi sonuçlar için birincil anahtar kelimeyi makalenizin/web sayfanızın ilk 100-150 kelimesine eklemeye çalışın.
Şema İşaretleme
Web sayfalarına şema işaretlemesi eklemek, aramada size daha fazla görünürlük sağlar ve sayfa içi SEO’yu iyileştirmeye yardımcı olur. Şemayı uygulamak, doğrudan olmasa da kesinlikle SERP’deki sıralamaları iyileştirmeye yardımcı olacak TO’yu iyileştirmeye yardımcı olacaktır.
- İşte Google’ın söylemek zorunda olduğu şey:
Çözüm
Bu nedenle, web sitenizi ne kadar iyi optimize ederseniz, web sitenizin SERP’deki sıralaması o kadar iyi olur.