Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Şema İşaretleme – Ne, Nasıl ve Neden Yapılır?
SEO her gün yeni gelişmelere tanık oluyor. En son gelişmelerden biri şema işaretlemesidir. SEO’nun en güçlü ancak yeterince kullanılmayan biçimleri arasındadır.
Şema işaretleme kavramını kavramak biraz kafa karıştırıcı olabilir. Şema, sitenizin arama motoru sonuç sayfalarında yükselmesine yardımcı olabilir. Şema işaretlemenin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını bilmiyorsanız, okumaya devam edin!
Şema İşaretleme nedir?
Şema İşaretleme aynı zamanda yapılandırılmış veri olarak da adlandırılır. Eşsiz bir semantik kelime dağarcığı kullanan arama motorlarının dili olarak tanımlanabilir. İçeriğinizi daha iyi anlamak için arama motorlarına bilgi sağlamak için kullanılan bir kod olarak anlayabilirsiniz.
Buna karşılık, şema işaretleme, kullanıcılara sayfa başlığının altında görüntülenen zengin snippet’lerde daha doğru ve kaliteli bilgiler sunmaya yardımcı olur.
İşte şema işaretleme hakkında birkaç ilginç gerçek.
Şema, Arama Motorlarına Verinin Ne Anlama Geldiğini Bilgilendiriyor
Sitenizde bulunan içerik dizine eklenir ve arama sonuçlarında döndürülür. Ancak, içeriğin bir kısmı dizine eklenir ve şema işaretlemesiyle farklı şekilde döndürülür.
Ama bu nasıl oluyor? Bunun nedeni, şema işaretlemesinin arama motorlarına içeriğin ne anlama geldiğini söylemesidir. Örneğin, bir makalede ‘AdLift’ teriminin geçtiğini varsayalım. Arama motorları bunu görür ve ‘AdLift’ ile bir SERP girişi oluşturur.
Ancak bu terimin etrafına doğru şema işaretlemesini koyarak, arama motoruna ‘AdLift’in rastgele bir kelime değil, bir dijital pazarlama ajansı olduğunu söyleyebiliriz. Ardından arama motoru, ‘AdLift’ terimini arayan kullanıcılar için bilgi görüntüleyerek daha iyi sonuçlar sağlayacaktır.
Şema İşaretleme Kullanıcılar içindir
Kullanıcılar, bir site şema işaretlemesine sahip olduğunda arama motoru sonuç sayfalarında bir web sitesinin ne hakkında olduğunu görebilir. Bazı insanlar ayrıca şema biçimlendirmesine “sanal kartvizit” diyor.
Bu iyileştirme tamamen kullanıcı odaklıdır. Arama motorları, kullanıcıların bilgi toplaması için vardır ve şema işaretlemeleri tam olarak aynı şeyi yapar.
SEO için Şema İşaretleme Nasıl Kullanılır?
Artık şema işaretlemenin ne olduğunu bildiğinize göre, aynısını nasıl kullanacağınızı keşfedelim.
- Google’ın Yapılandırılmış Veri İşaretleme Yardımcısı’na gidin
- Veri Türünü Seçin
- İşaretlemek istediğiniz makalenin veya sayfanın URL’sini yapıştırın
- Ardından, işaretlemek istediğiniz öğelerin türünü vurgulayın ve seçin.
- İşaretleme öğeleri eklemeye devam edin
- HTML’yi oluşturun
- Yapılandırılmış Veri Test Aracını kullanarak sayfanızın nasıl görüneceğini keşfedin
- Son olarak, şema işaretlemesini web sayfanıza ekleyin
Şema İşaretlemenin Faydaları
Google, Yahoo, Microsoft ve Yandex gibi arama motorlarının Schema oluşturmasının bir nedeni var. Schema’nın arama deneyimini geliştirdiğine inanıyorlar ve bu nedenle onu kullanmanızı istiyorlar. Buna karşılık, bazı tatlı faydalar elde edebilirsiniz.
Arama Motorlarının İçeriğinizi Daha İyi Anlamasına Yardımcı Olur
Hepimiz anlaşılmak isteriz değil mi? Bu, web sitenizin içeriği için de geçerli. SEO’nun temel amacı, arama motorlarına web sitenizin ne hakkında olduğunu iletmektir. İşte tam da bu yüzden şema işaretlemesi oluşturuldu.
Bu nedenle, şema işaretlemeyi kullanmanın önemli faydalarından biri, sitenizin ne hakkında olduğuna dair net bir fikir sağlamasıdır. Google, sitenizin ev yapımı çerezler mi, gece yarısı hikayeleri mi yoksa spor istatistikleri mi olduğunu bilecek kadar akıllı olsa da Schema, arama motorlarına işin maaş aralığını, bir videonun ne hakkında olduğunu ve müşterinizin ne hakkında olduğunu söylemenin açık bir yoludur. hizmetler hanelidir.
Bilgi Grafiği ile Marka Varlığını İyileştirmeye Yardımcı Olur
Şema ayrıca markanızın varlığını güçlendirmeye yardımcı olur. Google aramalarının sağ tarafında çıkan bilgi grafiğini görmüşsünüzdür. Telefon numaraları, sosyal hesaplar gibi önemli ticari bilgileri içerir.
Sorun şu ki, çoğu işletme, sahip olsalar bile tam teşekküllü bir bilgi grafiğine sahip değil. Ayrıca Google, yalnızca bilgilerin doğru olduğunu bildiği takdirde grafikleri görüntüler. Bu bilgileri web sitenizde yapılandırılmış veri olarak işaretleyerek Google’ın şirketinizin bilgilerine güvenmesini kolaylaştırabilirsiniz.
En Yaygın Şema İşaretlemeleri
Birkaç tür şema işaretlemesi vardır. En öne çıkanlara bir göz atın!
Organizasyon Şeması İşaretlemesi
Bu tür bir şema işaretleme, iletişim bilgileri, konum, resmi logo ve sosyal profiller dahil olmak üzere şirketinizin tanıtımını temizler. Çok fazla kazmak zorunda kalmadan size şirketin temel ayrıntılarını sağlar. Bu işaretleme, kullanıcıların sizinle hemen iletişim kurmak için gereken bilgileri bulmasını da kolaylaştırır.
Kişi Pazar Şeması İşaretlemesi
Bu tür Şema, bir kişi hakkında bilgi gösterir. İsim, doğum tarihi, adres, eğitim geçmişi ve aileyi içerir.
Google, bir kişiyi bir ada göre arıyorsanız, bazı temel ayrıntıları bulmak istediğinizi varsayar. Sonuç olarak, diğer web sitelerine tıklamadan ihtiyacınız olan cevabı sağlar.
Yerel İşletme Şeması İşaretlemesi
Bu tür şema biçimlendirmesi yerel şirketler için harikadır. Kullanıcıların adres, çalışma saatleri ve iletişim bilgileri gibi şirket bilgilerini bulmalarına yardımcı olur.
Makale Şeması Biçimlendirmesi
Bu işaretleme en çok blog yazıları ve haberler için kullanılır. Makale Şeması İşaretleme, arama motorlarının başlığın içeriğini, öne çıkan görseli, yayınlanma zamanını ve hatta bir videoyu anlamasını kolaylaştırır.
Derecelendirme/İnceleme Şeması İşaretlemesi
Bugün, müşteriler bir ürünü satın almadan önce büyük ölçüde incelemelere ve derecelendirmelere güveniyor. Bu tür şema biçimlendirmesi, SERP sayfalarında en iyi derecelendirmeyi oluşturur. Daha derine inmek zorunda kalmadan kullanıcıların önünde önemli alıcı bilgileri sağlar.
Son düşünceler
Şema işaretleme, yeterince kullanılmayan bir tekniktir. Ancak, akıllı işletmeler zaten bundan faydalanıyor.
Bu kalıcı bir SEO tekniğidir. Şema işaretleme hakkında bilgi edinmenin ve arama sonuçlarınızı iyileştirmek için uygulamanın tam zamanı. Ancak, şema işaretlemelerinin tüm kullanıcılar için anlaşılmasının kolay olmayabileceğini de anlıyoruz.
Bu durumda, AdLift’te bizimle bağlantı kurabilirsiniz. Arama sonuçlarını iyileştirmek, görünürlüğü artırmak ve daha fazla potansiyel müşteri çekmek için çeşitli hizmetler sunuyoruz. Uzman ekibimizle bağlantı kurun ve sizi çağın ötesine geçirmemize izin verin.