Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:SEO SWOT Analizi nasıl yapılır?
Modern bir işletme sahibiyseniz, çevrimiçi iş tanıtımı söz konusu olduğunda içeriğin bir çözüm hazinesi olduğunun farkında olmalısınız. Aslında, işletmelerin benzersiz fikirlerini ve bakış açılarını paylaşarak potansiyel hedef kitleleriyle bağlantı kurmalarına olanak sağlayan şeyin içerik olduğunu anlamak roket bilimi değildir.
Çeşitli sosyal medya platformlarının kullanıma sunulmasıyla birlikte, hikayelerinizi üretmek ve canlandırmak her zamankinden daha kolay hale geldi. Bu tür fırsatlara erişim, işletme sahipleri için bir nimet gibi görünebilir; ancak, bir yakalama ile birlikte gelir.
İçerikle dolu dijital bir dünyada kafanızı karıştırabilecek soru, hikayenizin doğru insan grubuna ulaşmasını nasıl sağlayacağınızdır. Kaçınılmaz olarak, bu sizi arama motoru optimizasyonu veya SEO alanına götürecektir.
Pek çok insan SEO’nun sadece doğru türden anahtar kelimeleri bulmakla ilgili olduğuna inanıyor, ancak bundan çok daha fazlası var. Yani, anahtar kelimeler ana bileşenlerdir, ancak işinizi bir sonraki seviyeye taşımak için ele almanız gereken başka alanlar da vardır. Ne olduğunu öğrenmek için daha fazla okuyalım.
SEO SWOT Analizi Herkesin Söylediği Kadar Önemli mi?
Artık herkesin dijital pazarlamayla uğraşmak için birincil araçları olduğuna göre, çoğu zaman biri google sonuçlarının uçurumuna doğru çığlık atıyormuş gibi hissediyor. Ancak, herkesten daha fazlasını yakalamak, görülmek ve duyulmak için belli belirsiz bir araya getirilmiş bir stratejiden daha fazlasına ihtiyacınız olacak. Burada bahsettiğimiz strateji SEO için SWOT analizidir.
Şimdiye kadar, SEO için SWOT analizinin ne olduğunu merak ediyor olmalısınız. SWOT analizi, SEO’daki güçlü yönlerinizi, zayıf yönlerinizi, fırsatlarınızı ve tehditlerinizi belirlemenize yardımcı olarak işleri uyumlu hale getirmenin en iyi yollarından biridir. Bu, SEO ana planınızı buna göre uyarlamanıza yardımcı olacaktır.
Bu nedenle, sorunuzu yanıtlamak için SEO SWOT analizi, işletmeniz için diğer herhangi bir eylem planı kadar önemlidir.
Bir SWOT analizinin, son sayıda müşteriyi işinize çekerek oyununuzu nasıl tamamen değiştirebileceğini öğrenmek için bizimle kalın.
SWOT: Güç, Zayıflık, Fırsatlar, Tehditler
SWOT analizi yaklaşımının ne hakkında olduğu hakkında pek bir fikriniz yok mu? Merak etme! Biz senin arkandayız!
Bir SWOT analizi dört ana unsuru temsil eder, yani, Sgüçler, Wbeceriksizlik, Öfırsatlar ve Ttehditler. Genel olarak bu teknik, işletmelerin kar elde etmek için daha iyi neler yapabileceklerini analiz etmelerine ve gelecek için başarılı bir strateji belirlemelerine yardımcı olur.
Aslında, SWOT analizi ile ilgili en iyi şey, SEO’nun herhangi bir yönünü de içeren bir iş ortamının sınırlarının ötesinde bile hemen hemen her şeye uygulanabilmesidir.
Peki, arama motoru optimizasyonu söz konusu olduğunda nereden başlamalısınız? SEO listeleri genellikle veri yığınlarına ve yığınlarına dayalı olarak gerçekleştirilen bitmeyen optimizasyon görevleridir. Sınırlı dikkatinizi kapsamlı olmayan yapılacaklar listelerine odaklamak, zaman zaman bunalmış hissetmenize neden olabilir.
İşte burada SWOT analizi devreye giriyor. Yani, hangi görevin size en önemli rekabet avantajını sağladığını belirlemenize rehberlik edecek bir tür dış kriter sağlar.
Şimdi daha fazla uzatmadan, işletme tanıtımınızı iyileştirmek için bir SEO SWOT analizinin nasıl gerçekleştirileceği konusunda size yol göstereceğiz.
İşte Kendi SWOT Analizinizi Nasıl Gerçekleştirebileceğiniz
SEO’da yeniyseniz veya SEO’nuzu yeniden stratejilendirmeyi zor buluyorsanız, SEO SWOT analizi yapmak için bu basit adımlarla başlayabilirsiniz.
1. Gücünüzün Farkına Varın
Arama motorlarının organik arama görünürlüğünü internetteki içeriği tarayarak ve dizine ekleyerek düzenlediğini bilmelisiniz. Ayrıca, alaka düzeyine göre buna göre sıralar.
Alaka düzeyini belirleyen birincil faktör, anahtar kelimelerin otoritesidir. Bu nedenle, ilk işiniz size biraz yetki kazandıran anahtar kelimeleri belirlemektir. Ayrıca, o anahtar kelime grubunda hangi içerik parçalarının iyi sıralandığını öğrenin.
Stratejiniz, mevcut gücü üç şekilde kullanmak olmalıdır:
- Bu içerik parçalarından bağlantı vermek, yani bağlantı eklemek, içeriğinizi daha da güçlendirmek için uzman yetkisi getirerek içeriği güçlendirir.
- Web sayfalarında teknik denetimler bağlamında yapılabilecek iyileştirmeleri araştırın.
- Ayrıca, hedef kitlenize ne tür içeriğin daha iyi hitap ettiğini belirleyin. Örneğin, listeleri mi yoksa veriye dayalı uzun biçimli içeriği mi seviyorlar?
2. Zayıflığın Farkına Varın
SEO zayıflığınızı bulmak, SEO performansınızı artırmak için güçlü bir araçtır. İşte başlayabileceğiniz birkaç alan:
- Çoğu zaman, ilişkilendirilebilir içeriğe kolayca uyum sağlamadıkları için bazı anahtar kelimelere tutunursunuz. Bazı anahtar kelime grupları çok fazla zaman ve çaba gerektiriyorsa, onları bırakmayı düşünün. Ayrıca, daha büyük rakipler zaten doğal anahtar kelimeler almışsa, dönüşüm oluşturmak için uzun kuyruklu anahtar kelimeler kullanmayı düşünün.
- Kod, bağlantılar, etiketler vb. sorunları kontrol etmek için bir web sitesi denetimi çalıştırarak her türlü teknik aksaklığı düzeltin.
- Web sitenizin sıralamasını yükseltmek için yalnızca organik olarak elde edilen yüksek kaliteli geri bağlantıları kullanın.
3. Fırsatlara Odaklanın
Fırsatlardan yararlanmak, pazarınızı ve anahtar kelime araştırma araçlarını derinlemesine anlamanızı gerektirir. Pazarınızın farkındaysanız, doğal olarak rakiplerinizi de bilirsiniz. Bu bilgilerle içerik ve anahtar kelime boşluklarını bulmak için SEMrush ve ahrefs gibi araçları kullanabilirsiniz.
Bunun gibi yazılımlar bir anahtar kelime listesi sağlar, bağlantıları değerlendirir ve kaçırılan fırsatlara ilişkin içgörü göstererek size rakiplerinize karşı üstünlük sağlar.
4. Tehditleri Belirleyin
SEO SWOT analizinin son adımı, tehditlerinizi belirlemektir. Ne de olsa, sonunda belirli boşluklar bırakmak için tüm zor işleri yapmak istemezsiniz. Buradaki en zarar verici faktörlerden biri, kopya içeriği uygun izin olmadan yayınlamaktır. Uygun olan her yerde kanonik etiketleri kullanarak bunu kolayca önleyebilirsiniz.
Ayrıca, geri bağlantılarınız konusunda dikkatsiz olmayın. Geri bağlantıları yönetmenin zaman alıcı görünebileceğini anlıyoruz, ancak gerçekten çabaya değer.
Tüm SEO SWOT Analizi Sorularınızı Yanıtlamak
SEO SWOT analizinizi bitirdikten sonra, nereden başlamanız gerektiği konusunda net olmalısınız. Kendine sor:
- Zayıflık listeniz güçlü yönlerinizden daha uzun mu?
- Son yıllarda pazara yeni rakipler daha sık mı giriyor?
Her şeyden önce, sabrın anahtarı olduğunu hatırlamanız gerekir. SEO SWOT analizi ile sadece birkaç hafta veya ayda her şeyin üstesinden gelemezsiniz. Bu, kesinlikle iyi sonuçlar getirecek uzun vadeli bir taahhüttür.
Çözüm
Özetle, birincil odak noktanız sürekli olarak taze ve alakalı içerik yayınlamak olmalıdır. Ayrıca, arama motorları her zaman yeni ve alakalı içeriği ödüllendirdiğinden, arama motoru sonuçlarını izlemeniz gerekir.
Üç ayda bir veya en az iki yılda bir SWOT’unuzu takip edin. Bunu yapmak, oyununuzun zirvesinde kalmanıza ve hedef tüketici tabanınıza ulaşmanıza yardımcı olacaktır.
AdLift’te birebir ilişki kurarak uzman hizmeti alırsınız. Profesyonellerimiz, hikayenizi anında sonuç alacak şekilde anlatmanıza yardımcı olacaktır. Hâlâ sorularınız varsa, bir stratejinin işinizde nasıl bir fark yaratabileceğini görmek için bizimle iletişime geçin.