SEO’ya Yeni Başlayanlar İçin 5 Önemli Sayfa Faktörü – AdLift

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:SEO’ya Yeni Başlayanlar İçin 5 Önemli Sayfa Faktörü – AdLift

Bunu daha önce söylediniz: “Bu yıl, arama sıralamalarımı iyileştirebilmek ve işimde bir artış görebilmek için sitemi aynı seviyeye getireceğim.” Ama nedense plan hiçbir zaman tutmaz. Kolları sıvayıp işe koyulma zamanı geldiğinde ya başka görevler araya girer ya da kafa karışıklığı başlar. Anlaşılabilir; SEO iyi çalışır. Kelimenin tam anlamıyla var Google’ın algoritmasına dahil ettiği 200 farklı sıralama faktörü. Ancak çok şeyi çok erken yapmaya çalışırsanız, asla bir yere varamazsınız.

Bir SEO ajansı olarak, sayfaları organik olarak optimize etme hakkında bir iki şey biliyoruz. Yalnızca sıralamaları iyileştirmek için değil, aynı zamanda kullanıcı deneyimlerini de iyileştirmek için. Öyleyse, tüm SEO’ya yeni başlayanların kendi sitelerini geliştirmek için hedefleyebilecekleri beş önemli sayfa faktörüne bir göz atalım.

Örümcekler İçin Değil, Gözler İçin İçerik Oluşturun

İçerik oluşturmak ve özellikle unutulmayan içerik, sürekli bir canavardır. İçeriğin ilk ve en temel ilkesi okuyucularınıza değer sağlamaktır. İstediğiniz tüm anahtar kelimeleri doğal olarak bir blog makalesine sığdırabilirsiniz, yalnızca bitmiş ürünün bayat, hatta spam olması için. Sağlam içerik bilgi verir, konuyla ilgili kalır ve benzersizdir.

İçerik trendleri de daha uzun form parçalarına doğru kayıyor. 300-500, bir içeriğin değerli sayılması için vurulması gereken minimum kelime sayısı olsa da, Google kesinlikle daha uzun içerikleri tercih ediyor. Bu, üzerine yazmanız ve ödüllendirilmeyi beklemeniz gerektiği anlamına gelmez. Ancak derinlemesine bir konuyu ısırdıysanız ve makalelerinizi boş cümlelerle doldurmuyorsanız, potansiyel kullanıcıların değerli bulması gereken kaliteli içerik sağladığınızdan siteniz daha yüksek bir otorite elde edecektir. İçerik medya ile de entegre edilmelidir. Ne yazık ki, çok az sayıda İnternet okuyucusu, resim, video, gif veya başka bir şey içermeyen 1.500 kelimelik bir makaleyi okumak istiyor. İçeriğinizi bilgilendirici olduğu kadar sindirilebilir hale getirin ve sonuç olarak daha yüksek etkileşim göreceksiniz.

Tavsiye Edilen:  Etkili Bir B2B İçerik Pazarlaması Oluşturmak için 4 En İyi Uygulama

Yapmanız gereken son şey, içeriğinizi dar tutmaktır. Çok geniş bir konuda 400 kelimelik bir blog yazısı yazmak, çok daha dar bir konuda 1000 kelimelik bir yazıya kıyasla okuyuculara çok fazla değer vermeyecektir. Daha dar konu fikirleri seçmek, gelecek için daha fazla içerik fikrini de korur. Ve blogunuzu bir otorite olarak kurmaya çalıştığınızda, düzenli olarak gönderi yayınlamanız çok önemlidir. Daha dar konular, blogunuza daha fazla kilometre sağlar.

Başlık Etiketleri ile Dikkat Çekin

Başlık etiketleri, arama motoru sonuç sayfalarında gördüğünüz ve size her sayfanın ne hakkında olduğuna dair bir ön izleme sağlayan öğelerdir. Başlık etiketleri, bir tarayıcı sekmesinin üstünde ve genellikle sosyal medya sitelerinde bağlantı metni olarak görünür, bu da yazmayı alakalı ama aynı zamanda organik arama için çok önemli olan çekici bir etiket haline getirir. Başlık etiketleri, kullanıcıları bir sayfayı tıklamaya ikna etmek için olduğu kadar, arama motoruna sayfanın ne hakkında olduğuna dair doğru bir açıklama sağlamak için de önemlidir.

Başlık etiketlerinizi, birincil anahtar kelimenizin yanı sıra ikincil anahtar kelimeleri (doğal olarak uyuyorlarsa) ve ardından marka adınızı listeleyerek yapılandırmak isteyeceksiniz. Başlık etiketleri genellikle 50 ile 60 karakter arasında ve maksimum 65 karakter arasında tutulmalıdır. Etiketinizin sonu şirket adınız ise, kesiliyorsa sorun yoktur. Moz, şık bir başlık etiketi önizleme aracına sahiptir (aşağıda resmedilmiştir) böylece yayınlamadan önce başlıklarınızın nasıl görüneceğini test edebilirsiniz.

Başlık Etiketi Örneği Sayfadaki faktörler

Başlık etiketleriyle hikayeden alınacak ders: onları arama motorlarının sayfanın neyle ilgili olduğunu anlaması için alakalı hale getirin, ancak insanları ikna edecek kadar cazip hale getirin. Sonuçta, tıklamayı yapacak olanlar onlar.

Bu URL’leri temizle

Her zaman, her zaman, her zaman web sitenizdeki URL’leri optimize edin. Süreç fazla zaman veya çaba gerektirmez ve doğru yapıldığında insanlara ve arama motorlarına sitenin ve sayfanın ne hakkında olduğu hakkında bir fikir verir. En iyi uygulama kuralı olarak, URL’lerinizi 100 karakterin altında tutun, her kelimeyi bir tire ile ayırın ve sayfanızın ilgili olduğu alakalı anahtar kelimeleri ekleyin. İyi optimize edilmiş URL’ler, sitenizdeki bilgilerin sırasını doğru bir şekilde yansıtır. Bu nedenle, yeterince optimize edip etmediğinize karar vermekte zorlanıyorsanız, bunu dosyalama açısından düşünün: her dizin ilerlemesi ve hedef, sitenin nasıl gezindiği açısından anlamlı mı?

Tavsiye Edilen:  KOBİ'niz İçin Bilmeniz Gereken En İyi 11 Ön Sayfa Alternatifi

İşte iyi bir URL: http://www.widrfm.org/meet-the-directors

İşte pek iyi olmayan bir URL: http://www.widrfm.org/?page_id=1827

Ne yazık ki, pek iyi olmayan örnek çalışan bağlantıdır.

Açıklayıcı Başlık Etiketleri Yaz

Başlık etiketleri fikri basittir: bir sayfanın başlığını tüm içerikten ayırın. En önemli başlık etiketi, bazen başlık etiketiniz de olacak olan h1’dir. Başlık etiketleri alaka sırasına göre birden altıya kadar numaralandırılır. h1 etiketinizi sayfanızın ana başlığı, h2’yi gönderinize gelen bir sonraki başlık olarak düşünün ve bu şekilde devam edin. Harika başlık etiketleri, arama motorlarına tüm sayfanın ne hakkında olduğunu ve aynı zamanda içeriğin bir parça içinde nasıl geçiş yaptığını söyler. Yazdığınız her başlık etiketi açıklayıcı olmalı ve doğalsa anahtar kelimeler içermelidir. Bir kez daha, önce insanlar için yazıyoruz, ama aklımızın bir köşesinde arama motorları var.

Görüntü Alt Etiketlerini Optimize Etme

Sayfadaki bu son faktör, başlangıç ​​düzeyindeki SEO çabalarında çok fazla gözden kaçar, ancak resim alt etiketleri yazmak için zaman ayırmak büyük bir fark yaratabilir. Alt resim etiketleri yazmak, tarayıcılarında resimleri devre dışı bırakan ziyaretçiler için bilgi sağlar ve arama örümceklerine bir sayfanın ne hakkında olduğunu söyler. Ayrıca, sayfadaki eşlik eden metnin alaka düzeyine dikkat çekerken Google Görseller’de bulunmanın harika bir yoludur. Alt resim etiketlerinizi, sitenize göz atan görme engelli biri için yaptığınız gibi yazın. Bunları basit, açıklayıcı ve alakalı tutun.

Sayfadaki bu beş faktöre yakından dikkat etmek, sitenizin kullanıcı deneyimi ve arama motoru sıralamaları için mucizeler yaratabilir. SEO’nun tam ve incelikli kapsamına daha yakından bakmak istiyorsanız, bu anlayışlı içeriğe göz atın. SEO başarı faktörlerinin periyodik tablosu Arama Motoru Land tarafından.

Arama motoru pazarlaması alanı, alakalı kalmak için sitenizin tüm sayfalarında sürekli yinelemeler ve güncellemeler gerektiren devam eden bir oyundur. Ama sen asla olmayacaksın Google dostu site eğer hemen başlamazsan.

Tavsiye Edilen:  CX'iniz baskı hissediyor mu?

Eklemek istediğiniz soru veya yorumlarınız mı var? Şimdiye kadar hangi SEO çabalarını harcadığınızı duymak isteriz. Ödüllü dijital pazarlama ajansımızın sizin için neler yapabileceğini görmek için bugün bizi 1-650-409-1500 numaralı telefondan arayın.