Shopify Google Lighthouse Puanınızı Anlayın (Ve Geliştirin)

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Shopify Google Lighthouse Puanınızı Anlayın (Ve Geliştirin)

E-ticaret mağazanızın Google Lighthouse puanını en son ne zaman kontrol ettiniz? Sitenizde önemli değişiklikler yaptıysanız veya bir süredir sitenize iyice bakmadıysanız, tekrar kontrol etmenin zamanı gelmiş olabilir.

Google Lighthouse Puanınız, Google’ın sitenize performans (hız), erişilebilirlik, SEO ve en iyi uygulamalara dayalı olarak verdiği derecelendirmedir.

Site hızı alışveriş deneyiminiz için her zaman önemli olsa da, keşfedilmesi artık kritik. Bir önemli Google güncellemesi Ağustos 2021’de kullanıma sunulan bu özellik, site hızını, aramada iyi sıralama için en önemli faktör haline getiriyor.

Mağazanızın markasının koruyucusu olarak Google Lighthouse Puanınızın ne olduğunu, ne anlama geldiğini ve onu nasıl geliştirebileceğinizi anlamanız gerekir. Düşük puan, arama konumlarınızı etkilediğinden, müşterilerin bırakın alışveriş yapmayı, mağazanızı bulma olasılıkları da azalır.

Ayrıca, marka deneyiminizi farklılaştırırken, dönüşümleri olumsuz etkileyebileceği için mağazanızın site performansına yanlışlıkla zarar vermediğinizden emin olmanız gerekir.

Bugün mağazanızın durumunu ve iyileştirebileceğiniz şeyleri teşhis etmeye başlayacağız.

#cta-visual-fe#Shogun Frontend ile Shopify’daki site performansınızı 10 kat artırınHepsi bir arada bir Frontend Platformunun markanız için uygun olup olmadığını görün.Daha fazla bilgi edinin

Google Lighthouse Puanınızı öğrenin

Google Lighthouse Puanınız, müşterilerinizin çevrimiçi alışveriş deneyiminin ne kadar iyi (veya kötü) olabileceğinin bir temsilidir.

Düşük puan, sitenizin yüklenmesi yavaş olduğundan, erişilebilirlik standartlarını karşılamadığından ve arama için optimize edilmediğinden keşfedilmesi zor olduğundan veya sayfadan sayfaya kötü bir deneyim sunduğundan müşterilerinizin sitenizde kötü bir deneyim yaşadığını gösterir.

Ancak küçük değişiklikler bile puanınızda ve sonuçta müşterilerinizin sizden alışveriş yapma biçiminde büyük bir fark yaratabilir.

Aslında, sayfa yükleme sürenizi yalnızca 0,1 saniye hızlandırmaya odaklanmanın dönüşüm oranlarını %8,4 artırın perakende siteleri için.

İşte puanınız hakkında bilmeniz gerekenler:

Lighthouse puanınızı kontrol edin

Google, Lighthouse puanınızı kontrol etmenin çeşitli yollarını gösterir. Bireysel web sayfalarının puanını kontrol etmek için Chrome DevTools’u kullanabilirsiniz:

  • Kontrol etmek istediğiniz URL’yi ziyaret edin
  • Chrome DevTools’u açın ve Denetimler sekmesine tıklayın
  • ‘Denetim Gerçekleştir’e tıklayın
  • Yaklaşık 60 saniye sonra Lighthouse raporunuzu sayfada görmelisiniz.

Lighthouse puanınızı komut satırından veya Node modülü olarak da kontrol edebilirsiniz.

Alternatif olarak, Lighthouse puanınızı hesabınızdan kontrol edebilirsiniz. Shopify’ın yönetici paneli. Hız raporunuz, mağazanızın Shopify’ın test ortamında nasıl performans gösterdiğine bakar ve Google Lighthouse Score’un performans metriklerine göre size bir puan verir.

Shopify’da Lighthouse puanınız günde bir kez hesaplanır; dolayısıyla sitenizin performansını artırmak için değişiklik yaparsanız bu değişiklikler puanınızı hemen etkilemez. Hatta bazı değişikliklerin puanınızı birkaç gün boyunca etkilemeyeceğini bile görebilirsiniz.

Tavsiye Edilen:  StarByFace'inizi 3 Kolay Adımda Nasıl Bulunur?

Ancak sitenizde çok sayıda yeni ürün eklemek veya mağazanızdaki ürünleri kategorilere ayırma şeklinizi değiştirmek gibi çok sayıda değişiklik yapıyorsanız, bu değişikliklerin müşteri deneyimini olumsuz etkilemediğinden emin olmak için düzenli olarak tekrar kontrol etmeniz önemlidir.

Ancak Lighthouse puanınızın zaman içinde nasıl değiştiğine odaklanmak en iyisidirbakıyor akım tek seferlik bir skor yerine.

#cta-mini-fe#Mağazanızın kontrolsüz ticarete uygun olup olmadığını öğrenin. Testi yapın

Lighthouse Puanınızı Anlayın

Google Lighthouse puanınız, sitenizin ziyaretçilere nasıl göründüğüne dayalı olarak çeşitli performans ölçümlerinin ağırlıklı ortalamasıdır. Performans puanınız 0 ile 100 arasında olacaktır; yüksek puanlar daha iyidir. Puanlar renk kodludur:

  • 0 – 49 (kırmızı): Zayıf
  • 50 – 89 (turuncu): Geliştirilmesi gerekiyor
  • 90 – 100 (yeşil): İyi

Lighthouse puanınızı artırmak (veya halihazırda 90 ile 100 arasında puan alıyorsanız korumak) isterken bazen beklenmedik değişiklikler görebilirsiniz. Lighthouse puanınızın dalgalanmasının birkaç nedeni vardır:

  • Shopify sitenizde yeni ürünler içe aktarma, yeni koleksiyonlar oluşturma veya temanızı değiştirme gibi değişiklikler yaptınız.
  • Testleri, yüksek performanslı bir dizüstü bilgisayar ile düşük performanslı bir tablet gibi farklı bir cihazda gerçekleştirdiniz.
  • Tarayıcıların web sayfalarını yükleme süreçleri farklı olduğundan farklı bir tarayıcı kullandınız.
  • Sitenizde farklı reklamlar sunuluyor.
  • Veya çalışan farklı tarayıcı uzantılarınız varsa, özellikle de JavaScript enjekte ediyorlarsa ve ağ isteklerini ekliyor veya değiştiriyorlarsa.

#cta-paragraph-fe#Size puanınızın neden değişebileceğine dair hızlı bir genel bakış sunduk, ancak puan değişkenliği hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsanız Google Lighthouse ekibi şunları sağlar: GitHub’da ayrıntılı bir açıklama.

Google Lighthouse Puanınızı Artırmanın 3 Yolu

Lighthouse puanınızda bir grup turuncu veya kırmızı, yapmanız gereken bazı işlerin olduğunu gösterir. Performansı artırmak ve puanınızı artırmak için e-ticaret mağazanızda yapabileceğiniz bazı değişiklikleri burada bulabilirsiniz; bu nedenle ideal olarak, yeşillikleri ve o tatlı yüksek 90’ları her yerde görmeye başlayacaksınız.

1. Sıkıştırma ve manuel düzeltmelerle site yükleme hızını artırın

Sayfa hızı, Lighthouse puanınızın temel bir bileşenidir; bu nedenle, ister iletişim sayfanızdaki basit bir form, isterse ürün kataloğunuzdaki ana sayfalardan biri olsun, sitenizdeki tüm sayfaların hızlı bir şekilde yüklenmesi önemlidir.

Yavaş sayfa yükleme sürelerini azaltmak için yapabileceğiniz bazı şeyler şunlardır:

Fotoğraf ve video boyutlarını sıkıştırın

Google Lighthouse Puanınızı oluşturan metriklerden biri En Büyük İçerikli Boyasayfadaki ana içerik bloğunun yüklenmesinin ne kadar sürdüğünü ölçer.

Ana içerik bir resim, video veya metin olabilir. Bu yüzden emin ol tüm fotoğraflarınızı ve videolarınızı optimize edin Sayfa yükleme sürelerinden ödün vermeden, görsel olarak ilgi çekici bir vitrin sağlamaya devam etmek için mümkün olduğunca.

Tavsiye Edilen:  Pomocna aktualizacja treści Google sprawi, że AI Copywriting będzie lepsze

Geç yüklemeyi etkinleştir

Bu, genel sayfa yükleme sürelerinizi kısaltmanıza yardımcı olur, çünkü siteniz tüm görselleri ve görsel varlıkları anında yüklemek yerine bunları yalnızca kullanıcı tarafından görünür hale geldiklerinde yükler.

Bir müşteri mağazanıza gelir gelmez tüm ürün görsellerinizi yüklemek yerine, kullanıcı sayfayı aşağı kaydırdıkça ve daha fazla ürün göründükçe görseller tek tek yüklenir.

Bunu Shopify mağazanızda etkinleştirerek etkinleştirebilirsiniz. tarayıcı düzeyinde tembel yükleme (tüm tarayıcılar tarafından desteklenmeyebilir) veya mağazanızın temasına tembel yükleme ekleme.

Eklentileri en aza indirin

Sitenize eklediğiniz her yeni eklenti ve özellik, yüklenmesi zaman alan bir şeydir.

Yeni eklentiler veya özellikler eklemek, mağazanızın yükleme süresi üzerinde gözle görülür bir etkiye sahip olabilir. Sitenizi özelleştirebilmek ve kişiselleştirebilmek harika olsa da, hepsine ihtiyacınız olup olmadığını veya kapatabileceğiniz herhangi bir eklenti olup olmadığını görmek için tüm eklentileri düzenli aralıklarla incelemenizi öneririz.

Bonus: Aşamalı Web Uygulaması (PWA) ile başsız ticaret uygulayın

Yukarıdaki değişiklikleri yapma alışkanlığını edinmek site hızınızı artırmanıza yardımcı olacaktır. Ancak Markanız ölçeklendikçe bu küçük, manuel değişikliklerin ihtiyacınız olan hız iyileştirmelerini sağlamadığını fark edebilirsiniz.

Bu noktada, muhtemelen Progressive Web Uygulaması aracılığıyla başsız bir ticaret çözümü seçeneğini keşfetmek isteyeceksiniz. Başsız ticaret, web sitenizin ön ucunu arka uçtan ayırır.

Bu, e-ticaret işlevselliğini arka uçta tutarken benzersiz bir müşteri deneyimi oluşturmak için daha fazla esnekliğe sahip olacağınız anlamına gelir.

Birçok marka bu seçeneği değerlendiriyor çünkü PWA uygulamak sitenize sayfadan sayfaya benzersiz yükleme süreleri sağlayabilir. PWA’lar sunuculardan bilgileri tek seferde almak yerine küçük parçalar halinde talep eder, böylece tekrarlanan ziyaretlerde siteyi yüklemek için gereken veri miktarı büyük ölçüde azalır.

#cta-visual-fe#Sayfadan sayfaya yükleme süresini ve dönüşümleri iyileştirinHepsi bir arada Ön Uç Platformunun markanız için uygun olup olmadığını görün.Daha fazla bilgi edinin‍

2. Sitenizin erişilebilir olduğundan emin olun

Deniz feneri de önlemler alıyor ulaşılabilirlik—bu, sitenizin, görme veya işitme engelli, motor güçlükleri olan, bilişsel bozuklukları veya öğrenme güçlüğü olanlar da dahil olmak üzere mümkün olduğunca çok kişi tarafından kullanılabileceğinden emin olmak anlamına gelir.

Buna göre Wixerişilebilir bir web sitesi şu temel unsurlara sahiptir: “klavye dostu gezinme, sitenin okunabilirliğini kolaylaştırmak için yeterli renk kontrastları, açıkça etiketlenmiş formlar, görsel alt metni, video ve ses transkriptleri ve açık ve basit hiyerarşik başlıklar.”

Google Lighthouse, erişilebilirliği değişken bir ölçek yerine farklı bileşenler için başarılı/başarısız olarak değerlendirir. Farklı erişilebilirlik bileşenlerinin puanınız üzerindeki ağırlığı farklıdır; dolayısıyla yapabileceğiniz en etkili değişikliklerden bazıları şunlardır:

  • Tüm resimlere alt özellikler ver
  • Tüm düğmelere erişilebilir adlar verin
  • Tüm form alanlarına özel etiketler verin
  • Ses ve video içeriğine başlıklar/açıklamalar ekleyin.
Tavsiye Edilen:  Büyük İstifa | Pazarlama Ajansları En İyi Yeteneği Nasıl Elde Tutabilir ve Çekebilir?

Maalesef, Sitelerin %98’i erişilebilirlik gereksinimlerine uymuyor ve Web İçeriği Erişilebilirlik Yönergeleri’nde (WCAG) belirtilen standartları karşılamamaktadır. Shopify sitenizi daha erişilebilir hale getirmek, mağazanızı rakiplerinizden ayırabilir, tüm kullanıcılarınız için daha iyi bir deneyim sunabilir ve Lighthouse puanınızı artırabilir.

3. Mobil cihazlar için optimize edin

Shopify’da Lighthouse raporları şu adreste çalıştırılır: web sitenizin mobil versiyonu Çünkü Shopify mağazalarında yapılan satışların %60’ı mobil cihazlardan yapılıyor. Sitenizin performansını daha da artırmak için yapabileceğiniz bazı spesifik değişiklikler şunlardır:

  • Lighthouse testlerinizi mobil cihazınızda çalıştırın sitenizin masaüstü sürümü yerine.
  • Mobil sitenizde pop-up’lar kullanmaktan kaçının. Mağaza ziyaretçilerinin daha küçük cihazlarda pop-up’ları kapatması zor olabilir. Ürünlerinize göz atmak yerine sitenize abone olmalarını isteyen bir banner görmeleri durumunda, büyük ihtimalle sitenizden ayrılacaklardır.
  • Düğmeleri kolayca tıklanabilir hale getirin. Bu, mobil sitenizde daha büyük düğme boyutları uygulamak veya site düzenini, düğmelerin çevresinde daha fazla alan olacak şekilde değiştirmek anlamına gelebilir.

Neyse ki, video ve resim boyutlarını en aza indirmek ve yavaş yüklemeyi etkinleştirmek gibi sitenizin yükleme hızını artırmak için yaptığınız değişikliklerin çoğu, mobil cihazlarda performansı da artıracaktır.

Başsız ticaret için Shogun Frontend’i kullanın ve Google Lighthouse hız puanınızı artırın

Harika bir Google Lighthouse Skorunu iyileştirmenin veya korumanın en iyi yollarından biri sitenizi hızlandırmaktır. E-ticaret siteleri için başsız ticaret, markaların hızlı, esnek ve ihtiyaç duyduğunuzda kolayca değiştirilebilen bir mağaza oluşturmasına yardımcı olabilir.

Shogun Frontend, e-ticaret markalarına Shopify mağazaları için benzersiz kişiselleştirme ve yükleme süreleri sunan hepsi bir arada bir ön uç platformudur.

#cta-visual-fe#Sayfadan sayfaya yükleme süresini ve dönüşümleri iyileştirinHepsi bir arada Ön Uç Platformunun markanız için uygun olup olmadığını görün.Daha fazla bilgi edinin‍‍‍