Shopify Plus’ta Çoklu Para Birimi Nasıl Uygulanır?

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Shopify Plus’ta Çoklu Para Birimi Nasıl Uygulanır?

Bir e-ticaret işinin katlanarak büyümeyi başlatmasının en iyi yollarından biri uluslararası satış yapmaya başlamaktır. Örneğin şirketiniz ABD merkezliyse, satışlarınızı yurtdışına taşımaktan daha zor olabilecek yerel rekabetle karşılaşabilirsiniz.

Bu kararı etkileyen çok sayıda faktör olsa da en önemlilerinden biri çevrimiçi mağazanızın çoklu para birimi desteğine sahip olmasıdır. Yani, diğer ülkelerdeki müşteriler ürünlerinizi ve hizmetlerinizi USD (veya yerel para biriminiz) cinsinden işlem yapmak yerine kendi yerel para birimlerinde satın alabilecekler.

Çin tek başına yurt dışına satışın neden bu kadar önemli olduğunu gösteren mükemmel bir örnek. 2016 yılında ise ABD dünyanın en büyük e-ticaret pazarına sahip oldu 354 milyar dolara (USD) ulaştı. Çin’in orta sınıfı büyüdükçe vatandaşları da giderek daha fazla çevrimiçi alışverişe yöneliyor; özellikle de mobil alışverişin, Güney Kore ve Japonya gibi güçlü ekonomiler de dahil olmak üzere Asya-Pasifik bölgesinde çok yaygın olması nedeniyle.

Çoklu Para Biriminin Benimsenmesinin Faydaları

Shopify mağazanızda çoklu para birimini uygulamadan uluslararası bir hedef kitleye satış yapabilseniz de, sağladığı pek çok avantaj, bu seçeneğe sahip olmama nedenlerini hızla geride bırakıyor.

Müşterinin kafa karışıklığını azaltın – Ödeme sırasında herhangi bir küçük engel tereddüte neden olabilir ve alışveriş sepetlerinin terk edilmesine neden olabilir. WorldPay’in yaptığı araştırmaya göre Tekrar katılanMüşterilerin %13’ü, fiyatların yabancı para biriminde sunulması nedeniyle alışveriş sepetlerini terk etti. Müşterilerinizin hesap makinesini açmasına izin vermeyin; Fiyatları kendi yerel para biriminde sunmak, dönüşümleriniz üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.

Yabancı işlem ücretlerini azaltın – Müşterileri tek bir para biriminde ödeme yapmaya zorlayan işletmeler genellikle yabancı işlem ücretlerini (örneğin başka bir ülkeye ait bir kredi kartı kullanılarak yapılan) onlara aktarır. Yerel para birimlerini kabul ederek müşterilerinizin parasından tasarruf edecek, memnuniyetlerini ve sadakatlerini artıracaksınız.

Tavsiye Edilen:  Kara Kutu AI nedir? Yapay Zekanın Opak Dünyasını Anlamak

Kurumsal düzeyde bir işletmeye benziyor – Açıkçası, yurtdışındaki satışları hesaba katmak için fiyatları garip ondalık rakamlarla göstermeye zorlanmak amatörce görünüyor. 100 ABD Doları olan bir şey (bu yazının yazıldığı sırada) 88,39 Avro olacaktır ve bu çok tuhaf görünüyor. Müşteriler yuvarlatılmış sayıları tercih eder ve yerel para birimlerini kabul etmek, fiyatlandırmanızın tutarlı ve profesyonel görünmesine ve hissettirmesine yardımcı olabilir.

Shopify Plus’ta Çoklu Para Birimi Desteği

Çoklu para birimi desteği yalnızca Shopify Plus müşterilerine sunulmaktadır; dolayısıyla bu özelliği online mağazanıza eklemek istiyorsanız Shopify’ın üst düzey planına yükseltme yapmanız gerekir. Bunu yaptıktan sonra Shopify’da birden fazla para birimini etkinleştirmek basit bir işlemdir:

Şu yöne rotayı ayarla Ödeme sağlayıcıları altında Ayarlar.

Tıklamak Düzenlemek Menüyü açmak için Shopify Payments altında Kabul Edilen Para Birimleri.

Kontrol et Etkinleştirmek istediğiniz tüm para birimleri. İsterseniz tıklayabilirsiniz Düzenlemek Her bir para biriminin yanındaki simgesini tıklayın ve fiyatların seçtiğiniz miktara nasıl yuvarlanacağını ayarlayın. Emin olun Kaydetmek.

Artık başka bir ülkedeki bir müşteri e-ticaret mağazanızı ziyaret ettiğinde fiyatları kendi yerel para biriminde (destekleniyorsa) görecek. Bu, Shopify’ın müşterinin hizmet noktasından tespit edebildiği coğrafi konuma (genellikle IP adresi) dayanır.

Müşterilerinize kendi para birimlerini seçme seçeneği sunmak istiyorsanız, bu özelliği aşağıdaki gibi bir uygulama aracılığıyla temanıza ekleyebilirsiniz: Bold’un Çoklu Para Birimiveya tarafından para birimi formu kodu ekleme temanıza. (Not: Bazı temalarda bu seçenek zaten mevcut olabilir).

Yeni Çoklu Para Birimi Desteğinizi Test Edin

Yeni çoklu para birimi işlevselliğinizi mağazanızda test ederek test ettiğinizden emin olun. Herhangi bir ürün sayfasına gidin ve şu dizeyi URL’nin sonuna ekleyin:

Tavsiye Edilen:  Google Haritalar SEO Organik İşletme Girişinizi Nasıl Etkileyebilir?

?para birimi=[[3 character currency code]]

Örneğin Kanada Dolarını test etmek için kod CAD olacaktır. Yukarıdaki kodu CAD ile bir ürün sayfasına eklemek, fiyatı buna göre değiştirecektir:

Yukarıdakiler USD cinsindendir. Aşağıda ?currency=CAD ile eklenen aynı URL bulunmaktadır:

Tabii ki, fiyat artık bizim seçimimizin yuvarlanmasıyla Kanada Doları cinsinden gösteriliyor.

Shopify Plus mağazanıza çoklu para birimi desteği eklemek, işletmenizi yurtdışındaki yeni müşterilere yönlendirmenin önemli bir yoludur ve uluslararası bir hedef kitleye ulaşmak istiyorsanız Shopify planınızı yükseltmeniz için yalnızca bir neden daha.

Shogun ile Müşterilerinizi Daha Fazla Etkileyin

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi sitenize çoklu para birimi işlevselliği eklemek, müşterilerinize daha profesyonel görünmenizi sağlayacaktır.

Elbette müşterilerinizi etkilemek söz konusu olduğunda burada durmamalısınız.

Shogun sayfa oluşturucu uygulaması, müşteri deneyimini geliştirmenize ve daha fazla satış yapmanıza yardımcı olacak özelliklerle doludur. Açılış sayfalarını, ürün sayfalarını ve blog gönderilerini sıfırdan hızlı bir şekilde oluşturmak için Shogun’un sürükle ve bırak arayüzünü ve kapsamlı öğe kitaplığını kullanabilirsiniz. Mevcut öğeler arasında kaydırıcı menü, akordeon bölümü, sosyal medya paylaşım düğmeleri, müşteri yorumları ve çok daha fazlası yer alır. Sanki birkaç düzine uygulamanın bir arada olması gibi.