Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Shopify’a Tema Nasıl Gönderilir?
E-ticaret tüccarları, alışveriş yapanların zihninde kalıcı bir marka imajı oluşturmak için iyi bir temanın öneminin farkındadır. İyi tasarlanmış bir tema onlara rekabet avantajı sağlar Müşterileri çekerek ve onları elde tutarak çok daha düşük bir maliyetle, dolayısıyla kârlılıklarında büyük bir etki yaratıyor.
Shopify Tema Mağazası 100’den fazla ücretsiz ve premium temaya sahiptir. Binlerce e-ticaret satıcısı, çevrimiçi mağazalarına uygun duyarlı bir tema bulmaya çalışırken, bunları Shopify için oluşturmak, tema geliştiricileri için artık gelir elde etmek için kazançlı bir yoldur.
Ancak önce, çok yönlü bir temanın rekabette öne çıkmasını sağlayan şeyin ne olduğunu anlamalısınız. Bu makalede, sizin Shopify Tema Mağazasına giden yolu bulmanıza yardımcı olabilecek ipuçlarına ve en iyi uygulamalara bakacağız.
Shopify Teması Nasıl Oluşturulur
Shopify’ın üçüncü taraf geliştiricilerden (veya Shopify’ın adlandırdığı şekliyle Tema Ortaklarından) gelen temaları kabul etme konusunda yüksek bir çıtası vardır. Shopify standartlarına uymak için temanızı geliştirmeden önce dikkate almanız gereken bazı önerileri burada bulabilirsiniz.
1. Boşlukları Keşfedin
Tema mağazasında zaten mevcut olan temaların ön analizini yapın. Shopify Tema Mağazası, katı kriterlerini geçen yüksek kaliteli temalara sahiptir. Ancak mağaza önemli bir işlevsellik veya tasarım yönünü kaçırıyor olabilir.
- Mevcut temaların karşılamadığı bir ihtiyacı belirleyin. Bir temanın en çok talep gören özelliğini veya bir yönünü analiz edin ve anlayın. Örneğin, büyük envantere sahip satıcılar daha iyi bir düzen ve gezinme yapısı mı arıyor?
- Belirli iyileştirmelerin bir listesini yapın. Bu listeyi hazırlarken kendinize şu soruyu sorun: “Bu özellik veya iyileştirmeyle satıcıya sağladığım değer nedir?”
- Güçlü yönlerinizin projeyi destekleyip desteklemediğini anlayın. Bazı iyileştirmeler uzmanlık alanınızın çok ötesinde olabilir. Bunları kendiniz mi uygulayacağınıza yoksa dış kaynak kullanmayı mı düşüneceğinize karar vermek için güçlü yönlerinizi ve sınırlamalarınızı anlamak zorunludur.
2. Temayı Öne Çıkarın
Buradaki en önemli husus, temanızın mevcut olanlardan farklı görünmesini, hissettirilmesini ve çalışmasını sağlamaktır. Bir satıcının bir temadan çok şey beklediğini unutmayın; özellikle de bunun için ödeme yaparken.
Temalar güvenilirlikle ilişkilendirildiğinden ve bu da dönüşüm oranlarını etkileyebildiğinden, olağanüstü bir tema Shopify Tema Mağazasında yerini bulacaktır. Bu nedenle, yaratım sürecinde boşluk ve rekabet analizlerine zaman ayırmak daha da önemli.
Buradan, basit ve anlaşılması kolay bir dille tema özelliklerine ilişkin bir genel bakış yazın. Ardından kapsamlı ürün bilgilerini ve belgelerini ekleyin.
Bu talimatlar, satıcıların ihtiyaç duydukları her türlü bilgiye sahip olmalarını sağlar; bu aynı zamanda karar aşamasındayken temanızın öne çıkmasına ve ürününüzle karşılaştıklarında da yardımcı olur.
3. Shopify’ın Teknik Gereksinimlerini Karşılayın
Bir tema geliştiricisi olarak güçlü bir teknik altyapıya sahip olduğunuz anlaşılıyor. Ancak Shopify’ın, temalarına yönelik, kriterlerle senkronize olduğundan emin olmak için ekstra dikkat gerektiren birkaç özel teknik gereksinimi vardır.
Shopify tema geliştiricilerinin HTML, CSS ve JavaScript yazmanın temellerini bilmesi beklenirken Shopify temalarını oluşturmak için Liquid adı verilen bir şablon oluşturma dili kullanılır.
Liquid, Shopify’ın tüm temalarını destekleyen Ruby tabanlı bir dildir. Dilleri şablonlama konusunda yeniyseniz, başlamanıza yardımcı olacak bazı kaynaklar şunlardır:
Tasarım, gözle ve estetikle buluştuğundan daha fazlasıdır. Son kullanıcının sitedeki yolculuğunun anlamlı ve keyifli olması gerekiyor.
İlk aşamalarda işler nispeten basit görünse de, özellik ve içerik eklemeye devam ettiğinizde işler karmaşıklaşıyor. UX ve web kullanılabilirliğine odaklanmak için biraz zaman ayırın.
Shopify’da ve diğer çevrimiçi öğrenme platformlarında çok sayıda kendi kendine çalışma kursu mevcuttur:
Elbette bu emeği uzman ajanslara ve tema geliştiricilere de yaptırabilirsiniz.
Shopify Temaları için En İyi Uygulamalar
Kaliteyi korumak ve tema ortağı olarak yerinizi almak için bu ipuçlarını izleyin.
1. Shopify’ın Kodlama Standartlarına uyun
Daha önce de belirtildiği gibi Shopify’ın titiz bir uygulaması vardır. Seçim süreci. Temanızı seçmenin en hızlı yolu, kodlama standartlarına uymaktır, böylece ileri geri hareket olmaz.
- Liquid’i basitleştirmek için yeni snippet’ler (içerilenler/kısmi kısımlar Shopify’da Snippet’ler olarak anılır) oluşturun.
- Kendinize ve temanız üzerinde çalışabilecek diğer geliştiricilere yardımcı olmak amacıyla mantığı ve sonraki değişiklikleri açıklamak için yorumları kullanın.
- Birlikte çalışan ancak birbirinden bağımsız Javascript öğeleri oluşturun.
- Çok fazla bant genişliği kaplayan ve temanızın yanıt verme hızını yavaşlatan öğeleri ortadan kaldırın. Örneğin: Döşenmiş arka plan resimlerini CSS ile ve Javascript karuselini bir resimle değiştirin. Bu değişiklikler yalnızca tema performansınızı artırmakla kalmaz, aynı zamanda son kullanıcı deneyimini de geliştirir.
- Kodunuzu doğrulayın ve temayı hedef tarayıcılarınızda test edin.
2. Her Modülü Geliştirin ve Kodu Test Edin
Gibi bir prototip aracı kullanın vizyon temanızdaki beklenmedik birlikte gösterimleri erkenden çözebilmenizi sağlamak için. Gibi kod testi web sitelerini kullanın Web sayfası testi veya Yavaş öğeleri ayrı ayrı test etmek ve tüm kod modüllerinin birlikte uyumlu bir şekilde çalıştığından emin olmak için.
Diğer geliştiricilerden yardım isteyin veya stajyerlerin hataları veya hataları bulmaları için bir hata avı yapın. Bu adım, temayı Shopify’a göndermeden önce son bir kez daha gizlenen hatalardan kurtulmanıza yardımcı olur.
3. Tasarımın Arkasındaki Mantığı Sağlayın
Tasarım seçimlerinizin ve öğelerinizin ardındaki felsefeyi açıklamak için bir sunum yazılımı kullanmak, ekibin, yaptığınız şeyi neden yaptığınızı anlamasına yardımcı olur. Onlara tasarımın kağıt üzerinde ve pratikte nasıl göründüğünü gösterin. Her tasarım seçimini kullanıcı deneyimi açısından ve araştırma bulgularıyla yedekleyin.
Tema maketini veya tamamlanmış temayı hazırladığınızda, bunu [email protected] adresine gönderebilirsiniz.
Temanızı Nasıl Fiyatlandırabilirsiniz?
Çoğu Shopify teması 140-180$ aralığındadır.
Bir temayı fiyatlandırmak hassas bir denge meselesidir; çok düşük fiyatlandırırsanız kâr etme şansınızı azaltırsınız, ancak tema birçok satıcının ilgisini çekecektir. Öte yandan çok düşük ücretlendirdiğinizde bunu kalitesizlikle ilişkilendirme ihtimaliniz de var.
Sonuçta fiyatlandırma stratejinizi en iyi siz bilirsiniz ve özelliklere ve çabanıza bağlıdır.
Tema Ortaklarının gelir payı 70/30 veya 50/50’dir. Tema için destek sağlayıp sağlayamayacağınıza bağlı olarak her tema satışından %70 veya %50 alırsınız.
Ne kadar para kazanacağınız tamamen kaç satıcının temanızı satın aldığına bağlıdır; tavan yok. Shopify’ın ayrıca temaların tema mağazasında kalması için minimum satış gereksinimi vardır.
Temayı Gönderdikten Sonra Ne Olur?
Bir temayı gönderdikten sonra Shopify ekibinden durumla ilgili haber almanız birkaç gün sürebilir.
Tasarımınız onaylandıysa tebrikler! — prototipi tam teşekküllü bir temaya dönüştürmek için sekiz haftanız var. Bundan sonra temanız, Shopify tema destek ekibinin sorunları arayıp düzeltmeler için size geri göndereceği teknik inceleme aşamasına girecektir.
Bu süreç başka hata kalmayıncaya kadar devam edecek veya üç tur geri bildirime kadar. Dördüncü inceleme döngüsünde devam eden sorunlar bulunursa tema incelemesi kalıcı olarak rafa kaldırılır.
Tema geliştiricileri, temalarını Shopify standartlarıyla güncel tutmaktan sorumludur. Çoğu geliştirici, genellikle satıcıların konuyla ilgili sorularını yanıtlamaktan oluşan temaları için destek sağlamayı tercih eder. Bu kurulumun ilginizi çekmemesi durumunda Shopify’ın destek sağlama seçeneği vardır.
Kazanan Shopify Temanızı Oluşturmaya Başlayın
Temanızın Shopify’da listelenmesi sadece para açısından değil aynı zamanda gurur açısından da ödüllendiricidir. Satıcıların temanızı çevrimiçi mağazaları için kullanmak istemesi harika bir duygu.
Artık tüm adımları ve gerekli kaynakları biliyorsunuz. Peki ne bekliyorsun? İnşa etmeye başlayın!